|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Anomalia w rośnięciu włosów (?)
Hej. Zakładam nowy wątek, bo nawet nie wiem, co wpisać w wyszukiwarkę (google nie pomogło). Czy spotkała się któraś z Was z podobnym zjawiskiem? Włosy podcinam na prosto i takie były po ostatniej wizycie u fryzjera. Dlatego niezłe było moje zdziwienie, gdy niedawno czesząc się przed lustrem zauważyłam, że z prawej strony mam cienkie pasmo włosów znacząco dłuższe... (koło 7cm, kilka włosów 10) Serio, mam wrażenie, że z dnia na dzień włosy się w tym miejscu wydłużyły (jeśli nie z dnia na dzień, to na 100% w ciągu 3 tygodni). Wyglądało to nieestetycznie, więc kosmyk ucięłam. Było to jakieś 3 tygodnie temu. Byłam zdumiona, ale jakoś o tym zapomniałam. Natomiast przy wczorajszym szczotkowaniu zauważyłam, że kilka włosów w tym rejonie znowu wyraźnie wykracza ponad granicę długości - tym razem miałam niezłego zonka
![]() Co to może oznaczać? Nawet nie wiem, pod jakim hasłem wyszukiwać odpowiedzi na moje pytanie ![]() Moje cebulki mutują ![]() ![]() P.S. Tak, wiem, mam zniszczone włosy - ale pytam tylko o ten dziwny kosmyk ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Anomalia w rośnięciu włosów (?)
Również się z tym spotkałam, ale był to błąd fryzjera przy podcieciu.
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Włosy podcinałam w połowie sierpnia, i to najwyżej 5 cm. Wyjeżdżając do Anglii włosy były równe, po 3 tygodniach odkryłam, że pasemko jest dłuższe w porywach o 10 cm. Zrównałam je z resztą, ale znowu rośnie znacznie szybciej, niż reszta. Głupieję ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
A może po prostu jakimś cudem w jednym miejscu na głowie włosy rosną ci szybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nie a może, tylko na pewno :P. Od 1-1,5 miesiąca. W tempie 7 cm na 3 tygodnie. Iiiiii wydaje mi się to dziwne!
Swoją drogą dobrze, że to tylko pasemko, tak szaleńczo szybki przyrost byłby jednak problematyczny :P
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Też zauważyłam u siebie coś podobnego i również zastanawiałam się o co tutaj chodzi. Doszłam do wniosku, że pewnie podczas ścięcia włosów, ten jeden kosmyk musiał być lekko za uchem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ciężko uwierzyć, dlatego zamiast zaśmiać się w duchu, założyłam wątek - jest to niepokojące
![]() Nie ma szans, żeby fryzjer ciachnął mnie krzywo 10 cm podczas podcinania o maksymalnie 5 cm. A nawet gdyby jakoś te szanse były, 1. zauważyłabym, 2. po skróceniu dziwnego kosmyku przeze mnie kolejny by nie odrósł w tym samym miejscu! 3. po raz trzeci mam w tym miejscu dłuższe pasemko, ale tym razem mniejsze i krótsze. Ja wiem, że ludzie mają poważniejsze problemy, ale no sorry, to jest po prostu dziwne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.