|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy mieszka ktoś w takich warunkach?
kawalerka- ok 28m2, kuchnia osobna, lazienka i salon(hihi), czy da sie wykrzesac z takiego metrazu sypialnio jadalnie i kacik dla 4 latka z własnym łóżkiem? bo posiadam takowe mieszkanie tylko nie wiem czy jest sens sie tam tak "panoszyc" 2 dorosle osoby plus dziecko, bo poki co ne ma mozliwosci na wieksze(finansowych)
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mieszka ktoś w takich warunkach?
najlepiej załącz plan, czasem można coś zdziałać na takiej powierzchni, ale zbyt wiele możliwości nie ma.
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, ja w takim czymś mieszkam sama i nie wyobrażam sobie jeszcze kogoś .. tu trzeba chyba jakichś ekstra pomysłów, żeby to wszystko pomieścić :/ np zero sof i foteli, do spania rozkładana wersalka służąca też jako siedzenie w jadalni, no nie wiem - ja mam z mebli wersalkę własnie, 2 fotele, 2 stoły (jeden pod komputer) i meblościankę i już nic nie wejdzie
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie, że się da. tylko załącz plan i zdjęcia.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Może to Ci w czymś pomoże, choć to większa powierzchnia.
http://dom.gazeta.pl/czterykaty/1,57588,2443324.html http://dom.gazeta.pl/czterykaty/1,57588,4450071.html
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja obecnie mieszkam z mym konkubentem w kawalerce 29 m2 (jeden duży pokój, mała łazienka i aneks kuchenny w przedpokoju). mieszkanie jest wystarczające dla 2 osób - pod warunkiem, że śpią w jednym łóżku. no i może jeszcze kot by się zmieścił od biedy ale z dzieckiem sobię nie wyobrażam na takim metrażu.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
W jakiejś gazecie, chyba w czterech kątach było pokazane mieszkanie 21 m2, w którym mieszkało 2 dorosłych i dziecko w wieku szkolnym. Podzielone to była na dwa pokoiki, w tym jeden z antresolą, aneks kuchenny i łazienkę z prysznicem i muszlą, bez umywalki.
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Może w miejscu kuchni zrób pokój dla dziecka, a w pokoju zrób aneks, rozkładana sofa załatwi wszystko w salonie.
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem za bardzo czy dobrze, ale mysle ze bedzie ok
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli jest możliwość wywalenia choć kawałka ścianki między kuchnią i pokojem, to byłoby ok - otwierasz przestrzeń. Na fragmencie pozostawionej ściany wieszasz TV na wprost rozkładana sofa, jakiś mały stolik, fajne pufki, a we wnece robisz kącik dla dziecka. Żeby było intymnie zawsze można zastosować rozkładany parawan.
Zawsze możesz przenieść kuchnię do wnęki pokoju, ale będziesz mogła mieć tylko kuchenkę elektryczną, a w kuchni zrobić pokój dziecku. Wtedy nie będziesz musiała przestawiać ścianek
Edytowane przez kraajanka Czas edycji: 2008-11-14 o 14:54 |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
ja zrobilam amatorsko upelnie cos takie, przynajmniej ejst taki plan ale jest wlasnie kilka ale;
1. sypialnia -salon- niby wszystko okej tylko nie ma za bardzo gdzie tv umiescic, pod oknem jest grzejnik i nie bardzo tam pasuje, a wiadomo, jak sie patrzy pod slonce ogladajac, 2. przedpokój-najbardziej draznia mnie drzwi do lazienki, ale nie wiem co mozna zrobic z nimi, bo tam gdzie jest czerowne kółeczka sa liczniki i z tym sie nie da nic zrobic-taka metalowowa wystajaca skrzynka- a chcialam przesówne dac 3. przedpokój- zlikwidowac polowe tej scianki, wstawic szklane kwadraciki(nie wiem jak sie nazywaja) i tam mniej wiecej do połowy- ale tu z kolei problem gdzie jakis wieszak na kurtke badz miejsce na buty 4. w kaciku malucha wstawic szafe na cala sciane zeby gdzie bylo mozna odzienia podziac ![]() 5. między sofa z saloniku a kącika wstawić regał taki z dziurkami kwadratowymi z ikei chyba,bo moj polowa nie cierpi parawanów choć dla mnie sa boskieee jakies sugestie? |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Narysowałaś jakby między kuchnią a pokojem była ściana nośna, wtedy nie można jej wywalić. A jaka jest w rzeczywistości?
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40047675 bardzo pakowny - sama taki posiadam |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze kombinujesz
Jeśli między kuchnią a pokojem jest ściana nośna, to nie możesz jej wywalić. Zawsze możesz zostawić kawałek ścianki kuchennej i powiesić lub postawić pod nią tv
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tej sciany kiedys nie bylo, takze mysle ze mozna ja spokojnie zlikwidowac |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nono wlasnie o cos takiego chodzi |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ta sciana jest tak szerok ze teraz wisi na niej duze listro jak sie wychodzi do domu od razu widac je. jeszcze jest pomysł, żeby zamiast stoły zrobić tam taki barek z hokerami, bo są w kuchni meble zjednej i drugiej strony, tylko za bardzo mały nie mialby jak sam usiąść |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

))