|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kłopoty z farbowaniem
Witam!
Kłopot często spotykany-nieudane farbowanie. Byłam ruda, super kolor, ale farbę wycofali z rynku, więc spróbowałam z nową-Loreal casting, wyszło strasznie ciemno. Załamana udałam się do fryzjerki-zrobiła dekoloryzację i nałożyła nową farbę-rudą. Wyszło fatalnie!! Jakiś świecący blond z rudą nutą. Nie trzeba chyba dodawać żem załamana.. Co robić, nakładać kolejną, ciemniejszą farbę? Włosy po dekoloryzacji niezbyt zniszczone. Od 3 dni siedzę i kopię w internecie w poszukiwaniu potrzebnych info i nic! Jeśli któraś miała taki problem to proszę o poradę! Z góry dzięki i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: kłopoty z farbowaniem
Ja bym poszła do innego fryzjera, który dobrałby Ci inną farbę, skoro już po farbowaniu kolor Ci sie nie podoba nie jest to wina wypłukiwania się, więc inna farba ciemniejsza powinnna to przykryć. Sama możesz zrobić tzw. zapieniania, jesli podoba ci się jakaś farba, wymieszaj farbę zamiast aktywizatora ktory masz w komplecie uzyć wody 1,8% w sklepie fryzjerskim powinnas dostać albo 3 %, wymieszaj to z farbą i nałóż na mokre włosy i trzymaj ok 10-15 minut - zobaczysz jak kolor uzyskasz i jesli ci odpowiada za jakies 4 tygonie zrob to tylko farbą z aktywizatorem juz nie wodą 3, czy 1,8 % i na suche włosy wtedy kolor będzie trwały, jeśli Ci się w dalszym ciągu nie podoba, nie matrw się te ,,zapienianie'' które robilaś na mokro ma to do siebie, że się wypłukuje i wróćisz do punktu wyjścia !
Trudno jest określić o jaki rudy ci chodzi, są różne głębie i nasycenia... po to u fryzjera masz te kępki włosów żeby zobaczyć co kryje się pod danym numerem, fryzjer powinien uwzględnić to, że miałas wczesniej przeprowadzoną dekoloryzację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za radę. Jakoś ogarnęłam sytuację. Przynajmniej nie boję się wyjść z domu.
Mam nadzieję, że komuś jeszcze się przydało. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie ma za co
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.