|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Poradnia ortodontyczna
Czy w wieku 17 lat mam szansę zapisac sie bezplatnie do lekarza ortodonty?
![]() ![]() Z gory dziekuje ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poradnia ortodontyczna
Chodzi ci tylko o to, by ortodonta zobaczył Twój zgryz, czy żeby za darmo założył aparat?
Darmowy aparat jest tylko dla dzieci do 12 czy 13 roku życia i to też taki zdejmowany. Aparat stały jest płatny jak i wizyty kontrolne.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Chodzi mi o jakąkolwiek bezpłatną konsultacje w tej sprawie z jakims fachowcem...
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To nie ma pojęcia, musisz zapytac u siebie w przychodni, czy przyjmuje ortodonta/dentysta na NFZ i czy jest możliwość zapisania się na konsultacje.
Zawsze leczyłam zęby prywatnie, więc nie mam pojęcia, jak to wygląda na NFZ ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Troche przespalas swoj czas na leczenie na nfz.
Jak na nfz to trzeba dlugo czekac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Znaczy pierwszą wizytę (prywatnie), taką przed zrobieniem wycisków, miałam za darmo- tzn. ortodontka tylko zadecydowała, jaki aparat, jakie zęby usunąć i wtedy mogłam zdecydować, czy się na to piszę.
Potem normalnie płaciłam. A jeśli chodzi o NFZ to do 13. roku życia.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Konsultacja czyli omówienie kosztów aparatu, co i jak będzie robione itp. jest za darmo. Ja u swojego ortodonty miałam 3 pierwsze wizyty za darmo, ale później wszystkie wizyty płatne. A aparat w pełni finansujesz ty.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Bardzo różnie z tym bywa.
Ja do Akademii Medycznej w wawie czekałam półtora rokuw kolejce;] prywatnie mozesz zapisac się na za tydzień nawet- ale to już kosztuje( zazwyczaj)
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Tylko czy konsultacje są za darmo, gdy ktoś przychodzi tylko się dowiedzieć wstępnie co może zrobić, a nie z myślą rychłego założenia aparatu
![]() ![]() Aj, napisałam po polskiemu, ale już nie kontaktuję ![]() ![]()
po prostu Milena ![]() Edytowane przez sugar_kitty Czas edycji: 2009-01-13 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Państwowo pierwsza wizyta może się uda jeszcze za darmo, mówią CI co można zrobić i jak coś od razu wyciski. Prywatnie na pewno za wizytę-konsultację musisz zapłacić.
Ja robiłam córce (jednakże o połowę młodsza od Ciebie) jeden aparat prywatnie, drugi państwowo w W-wie, jak coś to pytaj śmiało. Pozdrawiam Edytowane przez anetac33 Czas edycji: 2009-02-17 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.