|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Bóle żeber w 3-cim trymestrze
Napiszcie, czy też tak macie, że jak dłużej siedzicie, to potem bardzo boli pod żebrami, nie dając spać w nocy. Mi pomaga dopiero leżenie na plecach, ale przecież tak nie wolno spać w ciąży ;( Jak śpię na boku, to po obudzeniu się, przy prostowaniu pleców czuję jakby mi się tam spod żeber coś "odklejało", (aż z bólu nogi przykurczam) i po pewnym czasie wraca do "normalnego" poziomu bólu. Próbuję to rozmasować i trochę pomaga, ale boli dalej. Może któraś radziła się lekarza w takiej sprawie? Może jakieś okłady? (wolałabym nie brać leków dopóki to nie będzie konieczne).
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bóle żeber w 3-cim trymestrze
Eklerka,ja mam bardzo często bóle żeber i mostka ale ja wiem bynajmniej u mnie z czego to wynika.Mam stare kontuzje kręgosłupa w odcinku lędźwiowym i np dłuższa jazda autem,bądź nie wygodne siedzenie lub za długie stanie wywołuje u mnie spore bóle pleców oraz zeber i mostka.Być może u Ciebie też to pochodzi od kręgosłupa?Najlepiej zapytać przy okazji lekarza.Współczuję bo dla mnie też bardzo niekomfortowe-szczególnie w nocy
![]() życze alby wszystko minęło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bolą mnie żeberka od siedzenia, no ale nie aż tak jak Ty piszesz. Raczej jak się wyprostuję, pochodzę to mija szybciutko.
Gorzej z kośćmi biodrowymi od spania i leżenia na bokach! Aż gorąco pali i nogi jakby drętwieją ![]() Niedługo chyba pumeksem będę tarła aby to "rozetrzeć" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja mialam takie bolesci jak opisujesz - ostatni miesiac prawie nie spalam - nie bylo zadnej pozycji w ktorej byloby mi wygodnie (ani lezec, ani siedziec - najwygodniej bylo na stojaco ale wtedy nogi pekaly z bolu...).
Bolalo mnie po prawej stronie ale wiedzialam, ze moja corcia po prostu trzyma tam swoje nozki i dlatego tak boli - a jak zaczynala kopac to az mi lzy plynely z bolu... Lekarz powiedzial, ze nie ma na to lekarstwa - jak urodze to przestanie bolec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja wlasnie bede juz lada dzien rodzic i od jakis 2 miesiecy tez mnie strasznie bola zebra a raczej pod nimi i tak jakby nerki to wlasnie normalne maluszek tak sie uklada ze naciska poprostu i boli! nie ma sie czym martwic! ja slyszalam taki zabobon nawet ze pod prawym zebrem boli na dziewczynke a pod lewym na chlopca hehe nie wieze w takie gadanie choc mnie boli lewe i mam chlopca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.