głupia sytuacja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 20:28   #1
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

głupia sytuacja

Witam. Niewiem czy dobre forum wybrałam i dział,no ale skoro juz jestem to pisze. Temat to abonament w sieci orange. 11 czerwca podpisałam umowe z salonem orange na Pantere II 49,90 . Abonament co miesiąc 49,90 jeśli zabraknie moge doładować konto i dalej korzystać z telefonu. Nigdy nie miałam abonamentu,pani w salonie była raczej miła wszystko wytłumaczyła,ale chyba nie tak, skoro teraz żałuje swojej decyzji,która związała mnie z tym salonem na 3 lata. (umowa 3-letnia). W tym abonamencie jest 120 smsów wymiennych na 120 minut. Jak sie pozniej okazało za kazdy jeden sms jest około 40 gro i minute tez.Do każdej sieci,czy to orange czy inna sieć. Jestem bardzo niezadowolona ponieważ środki z abonamentu zmiejszyły sie do około 1 zł juz po 1,5 tygodni!i wcale nie jestem maniaczką raczej w normalych ilościach wysyłam smsy i dzwonie.Pani w salonie,również poinformowała mnie , że z pierwszą fakturą 49,90 bedzie 10 zł wiecej poniewaz to są koszty aktywacji. Dzisiaj dostaje pierwszą fakture 99,90! jak sie okazała aktywacja wynosi 50 zł nie 10. niewiem czy to ja jestem na tyle głupia, czy to oni ładują ludzi w balona. Czy ktoś z was może posiada tą ofertę i czy jest z niej zadowolony? Czy ogólnie ktoś ma problem z tą siecią?zaczynam załować swojej decyzji bo 39 za kazdy sms do jakiejkolwiek sieci to dla mnie stanowczo za duzo. Pozdrowienia

Edytowane przez xXxKaSkAxXx
Czas edycji: 2012-06-21 o 20:30
xXxKaSkAxXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 20:32   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: głupia sytuacja

Cytat:
Napisane przez xXxKaSkAxXx Pokaż wiadomość
Witam. Niewiem czy dobre forum wybrałam i dział,no ale skoro juz jestem to pisze. Temat to abonament w sieci orange. 11 czerwca podpisałam umowe z salonem orange na Pantere II 49,90 . Abonament co miesiąc 49,90 jeśli zabraknie moge doładować konto i dalej korzystać z telefonu. Nigdy nie miałam abonamentu,pani w salonie była raczej miła wszystko wytłumaczyła,ale chyba nie tak, skoro teraz żałuje swojej decyzji,która związała mnie z tym salonem na 3 lata. (umowa 3-letnia). W tym abonamencie jest 120 smsów wymiennych na 120 minut. Jak sie pozniej okazało za kazdy jeden sms jest około 40 gro i minute tez.Do każdej sieci,czy to orange czy inna sieć. Jestem bardzo niezadowolona ponieważ środki z abonamentu zmiejszyły sie do około 1 zł juz po 1,5 tygodni!i wcale nie jestem maniaczką raczej w normalych ilościach wysyłam smsy i dzwonie.Pani w salonie,również poinformowała mnie , że z pierwszą fakturą 49,90 bedzie 10 zł wiecej poniewaz to są koszty aktywacji. Dzisiaj dostaje pierwszą fakture 99,90! jak sie okazała aktywacja wynosi 50 zł nie 10. niewiem czy to ja jestem na tyle głupia, czy to oni ładują ludzi w balona. Czy ktoś z was może posiada tą ofertę i czy jest z niej zadowolony? Czy ogólnie ktoś ma problem z tą siecią?zaczynam załować swojej decyzji bo 39 za kazdy sms do jakiejkolwiek sieci to dla mnie stanowczo za duzo. Pozdrowienia
przy podpisywaniu musialas dostac kopie umowy.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 20:39   #3
Elfia4
DOMator

Jaki koszt aktywacji masz na umowie? Umowa faktycznie kiepska, chyba, że dostałaś wypasiony telefon do tego abonamentu i teraz go spłacasz w abonamencie. Ja mogłam wykupić do swojego abonamentu pakiet kilkuset smsów za 5 zł. Może też masz możliwość zrobić coś takiego?
Przed podpisanie umowy nie zebrałaś ofert i nie porównałaś kosztów?
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 20:57   #4
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Aktywacja w Orange to 50 zł plus abonament 49,90 to twój pierwszy rachunek Te 10 zł więcej- to to co masz na koncie do wykorzystania zanim zacznie się okres rozliczeniowy. Te zasady są opisane w regulaminie do umowy, który każdy abonent czyta mało tego dostaje z umową. Smsy sa wymienne na minuty- 1 minuta=4 smsy- to jest opisane w taryfie, która też dostajesz. Pani Cie nie wprowadziła w błąd- nie zrozumiałaś niczego z tego co mówiła, nie przeczytałaś regulaminu.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 21:01   #5
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

moze i tak. Oprócz tego że za kontakt numerem do którego powinnam mieć za darmo również mam pobierane koszty. i 1 minuta to nie jest 4 smsy. Tylko 1 sms to 1 minuta.stosunek 1:1. I oprócz tego że zadnych 10 zł na start nie było

DObrze,raczej to moja wina okej ja to wiem zepsuł m sie telefon chciałam na szybko nowy no i mam. Trudno stało sie.
Kiedyś było tak,że w czasie trwania umowy mozna było zmienić taryfę abonamentu?Nie wiecie może,czy teraz tez tak mozna zrobić?

Edytowane przez xXxKaSkAxXx
Czas edycji: 2012-06-21 o 21:07
Stary 2012-06-21, 21:08   #6
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
moze i tak. Oprócz tego że za kontakt numerem do którego powinnam mieć za darmo również mam pobierane koszty. i 1 minuta to nie jest 4 smsy. Tylko 1 sms to 1 minuta.stosunek 1:1. I oprócz tego że zadnych 10 zł na start nie było

DObrze,raczej to moja wina okej ja to wiem zepsuł m sie telefon chciałam na szybko nowy no i mam. Trudno stało sie.
Kiedyś było tak,że w czasie trwania umowy mozna było zmienić taryfę abonamentu?Nie wiecie może,czy teraz tez tak mozna zrobić?
jezeli pobieraja ci oplaty ktorych mialo nie byc idz do salonu. nie pisz mejli, nie dzwon to i tak pewnie nie odpisza.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 21:35   #7
natalia1011
Zadomowienie

mi jak naliczali oplate bezpodstawnie (bo nie właczyli taryfy) to udało mi sie srawe załatwic jednym telefonem, przyznali sie do bledu i jeszcze załadowali mi konto na jakas kwote na konto promocyjne. Jak dla mnie nie przeczytalas umowy i nieuważnie słuchałas babeczki z salonu. Ja zawsze milion razy pytam sie dokladnie o oferte i czytam umowe. Jak na razie orange mnie nie zawiodlo i wszystkie sprawy załatwiałam telefonicznie (nie wiele ich było w ciagu kilku lat wiec nie wiem czy zawsze tak łatwo to idzie). na umowie na pewno masz warunki zerwania/zmiany umowy. Sprawdz to, mysle ze taryfe da sie zmienic jakos.

Edytowane przez natalia1011
Czas edycji: 2012-06-21 o 21:37
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 22:09   #8
_polly_
Zakorzenienie

Ja z TŻ już od jakiegoś czasu walczymy z Orange. TŻ w lutym wypowiedział umowę w orange, zapłacił karę za przedwczesne wypowiedzenie umowy, a tu nagle dalej przychodzą do nas faktury na 70zł. Znów podreptaliśmy do salonu, bardzo miła Pani nas wysłuchała i zadzwoniła do centrali, czy gdzie oni tam dzwonią i pani po drugiej stronie słuchawki powiedziała, że umowa nie została rozwiązana, bo nie wysłaliśmy do nich pisma potwierdzającego rozwiązania umowy. My wielki zonk, bo nikt nam o tym nie powiedział. Przeszukaliśmy jeszcze raz tony papierzysk i znaleźliśmy pismo od nich, że jeśli jednak chcemy zrezygnować z wypowiedzenia umowy, to mamy wysłać pismo do nich. Napisaliśmy kolejne pismo, załączyliśmy te pismo, jak i rezygnację z lutego i musieliśmy to wysłać z salonu, żeby pani nam to wszystko podbiła.

Przeczytaj jeszcze raz umowę i idź z tym do salonu, może tak jak my, trafisz na kompetentnego pracownika.
Ale już nigdy więcej orange.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 22:51   #9
dzustam
Zakorzenienie

Obecnie (pierwszy raz w życiu) mam wymianę 1 min na 1 smsa. Tak, nawet nie wiedziałam, że jest to w ogóle możliwe, że ktokolwiek będzie to praktykował w XXI wieku! Dobrze, że telefon z Orange na abonament to jeden z kilku moich telefonów, ale moje niezadowolenie z usługi przekroczyło pewną granicę.

Zazwyczaj mogłam rozmawiać dość dużo, miałam dodatkowe bezpłatne pakiety, teraz w połowie miesiąca rozliczeniowego muszę monitorować, czy nie przekroczyłam abonamentu.

Totalna antyreklama tej firmy. Czekam na zakończenie umowy i wymiksowuję się z tej firmy i jeszcze zabiorę numer do innej sieci

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 00:05   #10
Ailanna
Rozeznanie

W wielu abonamentach jest wymiana 1:1. Można za to dokupić za niewielką kwotę dodatkowe pakiety smsów, Internetu, albo duuużo minut z wybranymi osobami. I nei brać wypasionych telefonów, wtedy zamiast wymiany telefonu przy przedłużeniu umowy dostaje się spore zniżki.
Trzeba tylko porządnie się rozejrzeć i porównać oferty. I czytać dokładnie regulaminy.
Stary 2012-06-22, 08:30   #11
rnm
Wtajemniczenie

to co dziwi mnie tu najbardziej, to pokładanie całej wiary i zaufania w miłej pani z salonu przecież wiadomo, ze takie jej zadanie. nawet najgorsza oferte ma wcisnac klientowi z usmiechem na ustach i zapewnieniem, ze bedzie najszczesliwszy na swiecie z pakietem 120minut

pierwsza kwestia - umowa. nie gadanie milej pani, a papierowa forma, ktora podpisujesz. przeczytalas? tam wszystko jest napisane.
druga kwestia - XXIwiek, internet, niewyczerpane źródło informacji. dlaczego tak malo osob poswieca swoj czas na zapoznanie sie z roznymi ofertami, porownanie ich i wybór najlepszej dla siebie?

umowa o której piszesz jest bardzo niekorzystna (chyba, że faktycznie dostałaś ekstra telefon). przykro, że jesteś związana aż na 3 lata. To chyba nauczka na przyszłość, bo ciezko sie takie rzeczy odkreca.

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 09:14   #12
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:

coś mi się wydaje że abonament można zmienić ale tylko na większy
przeczytaj dokładnie umowę może znajdziesz jakieś wyjście

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 10:00   #13
britnay
Zakorzenienie

Cytat:

Najpierw przeczytaj umowe (dziwie się, ze jeszcze tego nie zrobiłaś?) Z tego co widze, zto ty nawet nie wiesz co masz.
Jeśli pobierają ci opłaty w inny sposób niż masz napisane w umowie, to zgłoś to w orange.
Moja mama miała kiedyś taką sytuacje, ze oramge nie włączyło jej jakiejś darmowej usługi. Zadzwoniła do nich i jej włączyli.

Edytowane przez britnay
Czas edycji: 2012-06-22 o 10:04
britnay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 10:14   #14
kasiencja
Pani Buka

gdyby od podpisania umowy minęło mniej niż 10 dni, może dałoby się jakoś zrezygnować. teraz nie wiem :/ ale autorko, wczytaj się dokładnie w warunki umowy, możliwe bardzo że w salonie niestety nie o wszystkim Ci powiedzieli.

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Obecnie (pierwszy raz w życiu) mam wymianę 1 min na 1 smsa. Tak, nawet nie wiedziałam, że jest to w ogóle możliwe, że ktokolwiek będzie to praktykował w XXI wieku! Dobrze, że telefon z Orange na abonament to jeden z kilku moich telefonów, ale moje niezadowolenie z usługi przekroczyło pewną granicę.

Zazwyczaj mogłam rozmawiać dość dużo, miałam dodatkowe bezpłatne pakiety, teraz w połowie miesiąca rozliczeniowego muszę monitorować, czy nie przekroczyłam abonamentu.

Totalna antyreklama tej firmy. Czekam na zakończenie umowy i wymiksowuję się z tej firmy i jeszcze zabiorę numer do innej sieci
podpisuję się pod tym. co prawda nigdy nie miałam wysokiego abonamentu, ale w sieci jestem już chyba z 7 lat, a korzyści właściwie żadne. smsów mam chyba nieco więcej niż minut, ale odkąd weszły nowe taryfy to bez przerwy przekraczam abonament o 10-15zł, mimo że dzwonię do kogoś tylko wtedy, jak absolutnie muszę właśnie sprawdziłam jak w tym miesiącu - mam niby jeszcze 200smsów z pakietu, wcale nie dzwoniłam dużo, a abonament przekroczony o ponad 10zł...

a jak przeczytałam o "świetnej" ofercie pakietu 2012 SMS za 5 zł, to okazało się że... owszem, pobiera z tego pakietu, ale dopiero jak wykorzystam cały abonament
miałam mieć też za darmo dostęp do portali Orange World, Facebooka itd. - to nie, pobierało mi za to kasę, w salonie mówili że to niemożliwe i na pewno wchodziłam na inne strony, więc teraz w ogóle nie łączę się z internetem nawet na moment....
nigdy więcej tej sieci!

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-06-22 o 10:16
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 10:44   #15
evela28
na drugie mam Irena

może nie całkiem na temat ale odnośnie abonamentu
facet prowadzący własną firmę abonament za 170 zł rachunki płacił ok 200 zł, po skończeniu umowy przeszedł w tej samej sieci na abonament 25zł, rachunki płacił ok 40 zł pracując cały czas w swojej firmie,
śmieszne prawda, ale takie rzeczy tylko w ....

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 10:52   #16
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Aktywacja w Orange to 50 zł plus abonament 49,90 to twój pierwszy rachunek Te 10 zł więcej- to to co masz na koncie do wykorzystania zanim zacznie się okres rozliczeniowy. Te zasady są opisane w regulaminie do umowy, który każdy abonent czyta mało tego dostaje z umową. Smsy sa wymienne na minuty- 1 minuta=4 smsy- to jest opisane w taryfie, która też dostajesz. Pani Cie nie wprowadziła w błąd- nie zrozumiałaś niczego z tego co mówiła, nie przeczytałaś regulaminu.
wprowadzasz w blad. w chwili obecnej jest przelicznik 1 min- 1 sms. KIEDYS bylo tak jak mowisz, teraz juz nie.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

ja mialam numer w orange przez 10 lat i przeszlam do play. oferowali mi sporo wiecej. tylko ja 2 miesiace wczesniej sie orientowalam we wszystkich sieciach, jesli chodzi o abonamenty.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 11:11   #17
AnQś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
wprowadzasz w blad. w chwili obecnej jest przelicznik 1 min- 1 sms. KIEDYS bylo tak jak mowisz, teraz juz nie.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

ja mialam numer w orange przez 10 lat i przeszlam do play. oferowali mi sporo wiecej. tylko ja 2 miesiace wczesniej sie orientowalam we wszystkich sieciach, jesli chodzi o abonamenty.
U mnie było dokładnie tak samo. Zniechęcił mnie przelicznik 1min=1sms.
AnQś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 11:18   #18
201801022117
Konto usunięte

Ja w regulaminie Orange wyczytałam coś takiego :

32. W ofercie abonamentowej w przypadku włączenia Usługi w czasie niepełnego okresu rozliczeniowego lub
podczas aktywacji numeru dla Usług będących pakietami (Usługi: Wybrany Numer do Orange lub na stacjonarne,
Wybrany Numer Każdej Sieci, Pakiet Minut do Wszystkich Sieci, Pakiet Minut do 1 wybranego numeru w Orange lub
na stacjonarne, Pakiet SMS-ów do Orange wymienny na Pakiet SMS do Wszystkich Sieci, Pakiet transmisji danych
oraz Pakiet 250 minut do Orange) wielkość pakietu jest przyznawana proporcjonalnie do ilości dni okresu
rozliczeniowego, w czasie którego Usługa jest aktywna. W ofercie mix w przypadku włączenia Usług w czasie
niepełnego okresu rozliczeniowego lub podczas aktywacji numeru wielkość pakietu jest przyznawana od początku
następnego okresu rozliczeniowego.

Może w tym problem?
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 14:22   #19
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja z TŻ już od jakiegoś czasu walczymy z Orange. TŻ w lutym wypowiedział umowę w orange, zapłacił karę za przedwczesne wypowiedzenie umowy, a tu nagle dalej przychodzą do nas faktury na 70zł. Znów podreptaliśmy do salonu, bardzo miła Pani nas wysłuchała i zadzwoniła do centrali, czy gdzie oni tam dzwonią i pani po drugiej stronie słuchawki powiedziała, że umowa nie została rozwiązana, bo nie wysłaliśmy do nich pisma potwierdzającego rozwiązania umowy. My wielki zonk, bo nikt nam o tym nie powiedział. Przeszukaliśmy jeszcze raz tony papierzysk i znaleźliśmy pismo od nich, że jeśli jednak chcemy zrezygnować z wypowiedzenia umowy, to mamy wysłać pismo do nich. Napisaliśmy kolejne pismo, załączyliśmy te pismo, jak i rezygnację z lutego i musieliśmy to wysłać z salonu, żeby pani nam to wszystko podbiła.

Przeczytaj jeszcze raz umowę i idź z tym do salonu, może tak jak my, trafisz na kompetentnego pracownika.
Ale już nigdy więcej orange.

Ile wynosiła taka kara, za zerwanie umowy ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 14:37   #20
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Powinnaś mieć to w umowie....

" Jeżeli umowa została zawarta na warunkach promocyjnych na czas określony, wypowiedzenie jej przed upływem terminu zakończenia będzie się wiązać z koniecznością zapłacenia równowartości ulgi udzielonej przy podpisywaniu umowy, pomniejszonej o wartość za okres od zawarcia umowy do dnia jej rozwiązania."
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 14:47   #21
cochonnetta
Wtajemniczenie

Po pierwsze umowa na 3 lata ??? Nie wiedziałam, że takie w ogóle istnieją

po drugie jakaś kiepska ta umowa, ale Pantera to jest taryfa dostosowana do użytkowników nastawionych na korzystanie z internetu, więc ta mała liczba minut nie dziwi, ale z tego co przeczytałam na stronie to jeszcze masz 1 darmowy numer do orange, albo na stacjonarny. Jeżeli jeszcze nie ustawiłaś to zrób to na ich stronie.

widzę, że strasznie kiepskie te taryfy w orange. Też mam orange, ale już od dobrych paru lat i przy taryfie delfin za 59,90 też mam 120 minut + jakieś dodatkowe 240 minut (ale to chyba miałam tylko przez parę miesięcy) + 30 minut dodatkowych + 5 bezpłatnych numerów do orange i na stacjonarne i 1 minuta jest wymienna na 2 smsy.

Może chociaż uda Ci się zmienić taryfę z tej pantery na delfin lub pelikan. No chyba, że dużo korzystasz z neta. Bo zerwanie umowy to duże koszty są podobno.
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 15:13   #22
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Ja mam ofertę Delfin, więc podobną, ale u mnie umowa jest na 2 lata i jest przelicznik 1 minuta=2 sms. W orange powiedzieli mi, że nie ma już umów na 3 lata I też miałam mieć dostęp m.in. do facebooka bezpłatny, ale okazało się, że jest płatny Nigdy więcej orange...
Stary 2012-06-22, 16:02   #23
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
masz to w umowie. ale pewnie tyle, ile bys zaplacila za abonament przez te 3 lata.

Stary 2012-06-25, 14:49   #24
britnay
Zakorzenienie

Cytat:
ja odnoszę wrażenie, że ty nadal nie przeczytałaś umowy. Wszystkie odpowiedzi na twoje pytania są przecież w umowie. Na co więc czekasz?
britnay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 05:20   #25
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
My płaciliśmy prawie 300zł, zrywaliśmy umowę w lutym, a umowę miał do maja 2013. Musisz iść do ich salonu, to Ci indywidualnie naliczą karę, wszystko zależy od tego ile jeszcze czasu Ci zostało.

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
ja odnoszę wrażenie, że ty nadal nie przeczytałaś umowy. Wszystkie odpowiedzi na twoje pytania są przecież w umowie. Na co więc czekasz?
Tego akurat raczej nie ma w umowie.

Stary 2012-06-26, 07:32   #26
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Tego akurat raczej nie ma w umowie.
nie, to MUSI byc w umowie.

Stary 2012-06-26, 07:41   #27
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
nie, to MUSI byc w umowie.
A my jak byliśmy rozwiązywać umowę, to nam pani wszystko indywidualnie obliczyła, bo to zależy ile miesięcy zostało do końca umowy. I jak czytałam tamtą umowę, to nie znalazłam nigdzie określonej kwoty.
Ale za to w plusie miałam napisaną karę, która wynosiła bodajże 600zł i z każdym miesiącem malała o niecałe 30zł.

Stary 2012-06-26, 08:00   #28
skazana_na_bluesa
.

gdyby nie bylo tego w umowie to ludzie mogliby zrywac te umowy ot tak. podana jest kwota, dla kazdego inna, bo zalezy od wysokosci abonamentu i dlugosci tej umowy. zazwyczaj jest to suma abonamentow z okresu umowy. i za kazdy zaplacony miesiac odejmuja jakas kwote z tej kary.

Stary 2012-06-26, 08:33   #29
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby nie bylo tego w umowie to ludzie mogliby zrywac te umowy ot tak. podana jest kwota, dla kazdego inna, bo zalezy od wysokosci abonamentu i dlugosci tej umowy. zazwyczaj jest to suma abonamentow z okresu umowy. i za kazdy zaplacony miesiac odejmuja jakas kwote z tej kary.
Ja w plusie miałam na umowie podaną karę ok 600zł, a płaciłam 50zł co miesiąc,a odejmowali mniej niż 30zł. TŻ płacił 70zł co miesiąc a kara wyszła mniej niż 300zł a do końca umowy został ponad rok. Więc to się nie kalkuluje.

Może jestem po prostu ślepa.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości