|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
głupia sytuacja
Witam. Niewiem czy dobre forum wybrałam i dział,no ale skoro juz jestem to pisze. Temat to abonament w sieci orange. 11 czerwca podpisałam umowe z salonem orange na Pantere II 49,90 . Abonament co miesiąc 49,90 jeśli zabraknie moge doładować konto i dalej korzystać z telefonu. Nigdy nie miałam abonamentu,pani w salonie była raczej miła wszystko wytłumaczyła,ale chyba nie tak, skoro teraz żałuje swojej decyzji,która związała mnie z tym salonem na 3 lata. (umowa 3-letnia). W tym abonamencie jest 120 smsów wymiennych na 120 minut. Jak sie pozniej okazało za kazdy jeden sms jest około 40 gro i minute tez.Do każdej sieci,czy to orange czy inna sieć. Jestem bardzo niezadowolona ponieważ środki z abonamentu zmiejszyły sie do około 1 zł juz po 1,5 tygodni!i wcale nie jestem maniaczką raczej w normalych ilościach wysyłam smsy i dzwonie.Pani w salonie,również poinformowała mnie , że z pierwszą fakturą 49,90 bedzie 10 zł wiecej poniewaz to są koszty aktywacji. Dzisiaj dostaje pierwszą fakture 99,90! jak sie okazała aktywacja wynosi 50 zł nie 10. niewiem czy to ja jestem na tyle głupia, czy to oni ładują ludzi w balona. Czy ktoś z was może posiada tą ofertę i czy jest z niej zadowolony? Czy ogólnie ktoś ma problem z tą siecią?zaczynam załować swojej decyzji bo 39 za kazdy sms do jakiejkolwiek sieci to dla mnie stanowczo za duzo. Pozdrowienia
Edytowane przez xXxKaSkAxXx Czas edycji: 2012-06-21 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: głupia sytuacja
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
DOMator
|
Jaki koszt aktywacji masz na umowie? Umowa faktycznie kiepska, chyba, że dostałaś wypasiony telefon do tego abonamentu i teraz go spłacasz w abonamencie. Ja mogłam wykupić do swojego abonamentu pakiet kilkuset smsów za 5 zł. Może też masz możliwość zrobić coś takiego?
Przed podpisanie umowy nie zebrałaś ofert i nie porównałaś kosztów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
moze i tak. Oprócz tego że za kontakt numerem do którego powinnam mieć za darmo również mam pobierane koszty. i 1 minuta to nie jest 4 smsy. Tylko 1 sms to 1 minuta.stosunek 1:1. I oprócz tego że zadnych 10 zł na start nie było
![]() DObrze,raczej to moja wina okej ja to wiem zepsuł m sie telefon chciałam na szybko nowy no i mam. Trudno stało sie. Kiedyś było tak,że w czasie trwania umowy mozna było zmienić taryfę abonamentu?Nie wiecie może,czy teraz tez tak mozna zrobić? Edytowane przez xXxKaSkAxXx Czas edycji: 2012-06-21 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
mi jak naliczali oplate bezpodstawnie (bo nie właczyli taryfy) to udało mi sie srawe załatwic jednym telefonem, przyznali sie do bledu i jeszcze załadowali mi konto na jakas kwote na konto promocyjne. Jak dla mnie nie przeczytalas umowy i nieuważnie słuchałas babeczki z salonu. Ja zawsze milion razy pytam sie dokladnie o oferte i czytam umowe. Jak na razie orange mnie nie zawiodlo i wszystkie sprawy załatwiałam telefonicznie (nie wiele ich było w ciagu kilku lat wiec nie wiem czy zawsze tak łatwo to idzie). na umowie na pewno masz warunki zerwania/zmiany umowy. Sprawdz to, mysle ze taryfe da sie zmienic jakos.
Edytowane przez natalia1011 Czas edycji: 2012-06-21 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja z TŻ już od jakiegoś czasu walczymy z Orange. TŻ w lutym wypowiedział umowę w orange, zapłacił karę za przedwczesne wypowiedzenie umowy, a tu nagle dalej przychodzą do nas faktury na 70zł. Znów podreptaliśmy do salonu, bardzo miła Pani nas wysłuchała i zadzwoniła do centrali, czy gdzie oni tam dzwonią i pani po drugiej stronie słuchawki powiedziała, że umowa nie została rozwiązana, bo nie wysłaliśmy do nich pisma potwierdzającego rozwiązania umowy.
![]() Przeczytaj jeszcze raz umowę i idź z tym do salonu, może tak jak my, trafisz na kompetentnego pracownika. Ale już nigdy więcej orange. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Obecnie (pierwszy raz w życiu) mam wymianę 1 min na 1 smsa. Tak, nawet nie wiedziałam, że jest to w ogóle możliwe, że ktokolwiek będzie to praktykował w XXI wieku! Dobrze, że telefon z Orange na abonament to jeden z kilku moich telefonów, ale moje niezadowolenie z usługi przekroczyło pewną granicę.
Zazwyczaj mogłam rozmawiać dość dużo, miałam dodatkowe bezpłatne pakiety, teraz w połowie miesiąca rozliczeniowego muszę monitorować, czy nie przekroczyłam abonamentu. Totalna antyreklama tej firmy. Czekam na zakończenie umowy i wymiksowuję się z tej firmy ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
W wielu abonamentach jest wymiana 1:1. Można za to dokupić za niewielką kwotę dodatkowe pakiety smsów, Internetu, albo duuużo minut z wybranymi osobami. I nei brać wypasionych telefonów, wtedy zamiast wymiany telefonu przy przedłużeniu umowy dostaje się spore zniżki.
Trzeba tylko porządnie się rozejrzeć i porównać oferty. I czytać dokładnie regulaminy.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
to co dziwi mnie tu najbardziej, to pokładanie całej wiary i zaufania w miłej pani z salonu
![]() ![]() pierwsza kwestia - umowa. nie gadanie milej pani, a papierowa forma, ktora podpisujesz. przeczytalas? tam wszystko jest napisane. druga kwestia - XXIwiek, internet, niewyczerpane źródło informacji. dlaczego tak malo osob poswieca swoj czas na zapoznanie sie z roznymi ofertami, porownanie ich i wybór najlepszej dla siebie? umowa o której piszesz jest bardzo niekorzystna (chyba, że faktycznie dostałaś ekstra telefon). przykro, że jesteś związana aż na 3 lata. To chyba nauczka na przyszłość, bo ciezko sie takie rzeczy odkreca.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
przeczytaj dokładnie umowę może znajdziesz jakieś wyjście
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli pobierają ci opłaty w inny sposób niż masz napisane w umowie, to zgłoś to w orange. Moja mama miała kiedyś taką sytuacje, ze oramge nie włączyło jej jakiejś darmowej usługi. Zadzwoniła do nich i jej włączyli. Edytowane przez britnay Czas edycji: 2012-06-22 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pani Buka
|
gdyby od podpisania umowy minęło mniej niż 10 dni, może dałoby się jakoś zrezygnować. teraz nie wiem :/ ale autorko, wczytaj się dokładnie w warunki umowy, możliwe bardzo że w salonie niestety nie o wszystkim Ci powiedzieli.
Cytat:
![]() ![]() a jak przeczytałam o "świetnej" ofercie pakietu 2012 SMS za 5 zł, to okazało się że... owszem, pobiera z tego pakietu, ale dopiero jak wykorzystam cały abonament ![]() miałam mieć też za darmo dostęp do portali Orange World, Facebooka itd. - to nie, pobierało mi za to kasę, w salonie mówili że to niemożliwe i na pewno wchodziłam na inne strony, więc teraz w ogóle nie łączę się z internetem nawet na moment.... ![]() nigdy więcej tej sieci!
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-06-22 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
na drugie mam Irena
|
może nie całkiem na temat ale odnośnie abonamentu
facet prowadzący własną firmę abonament za 170 zł rachunki płacił ok 200 zł, po skończeniu umowy przeszedł w tej samej sieci na abonament 25zł, rachunki płacił ok 40 zł pracując cały czas w swojej firmie, śmieszne prawda, ale takie rzeczy tylko w ....
![]() |
#16 | |
.
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- ja mialam numer w orange przez 10 lat i przeszlam do play. oferowali mi sporo wiecej. tylko ja 2 miesiace wczesniej sie orientowalam we wszystkich sieciach, jesli chodzi o abonamenty.
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Ja w regulaminie Orange wyczytałam coś takiego :
32. W ofercie abonamentowej w przypadku włączenia Usługi w czasie niepełnego okresu rozliczeniowego lub podczas aktywacji numeru dla Usług będących pakietami (Usługi: Wybrany Numer do Orange lub na stacjonarne, Wybrany Numer Każdej Sieci, Pakiet Minut do Wszystkich Sieci, Pakiet Minut do 1 wybranego numeru w Orange lub na stacjonarne, Pakiet SMS-ów do Orange wymienny na Pakiet SMS do Wszystkich Sieci, Pakiet transmisji danych oraz Pakiet 250 minut do Orange) wielkość pakietu jest przyznawana proporcjonalnie do ilości dni okresu rozliczeniowego, w czasie którego Usługa jest aktywna. W ofercie mix w przypadku włączenia Usług w czasie niepełnego okresu rozliczeniowego lub podczas aktywacji numeru wielkość pakietu jest przyznawana od początku następnego okresu rozliczeniowego. Może w tym problem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile wynosiła taka kara, za zerwanie umowy ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Powinnaś mieć to w umowie....
" Jeżeli umowa została zawarta na warunkach promocyjnych na czas określony, wypowiedzenie jej przed upływem terminu zakończenia będzie się wiązać z koniecznością zapłacenia równowartości ulgi udzielonej przy podpisywaniu umowy, pomniejszonej o wartość za okres od zawarcia umowy do dnia jej rozwiązania." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze umowa na 3 lata ??? Nie wiedziałam, że takie w ogóle istnieją
po drugie jakaś kiepska ta umowa, ale Pantera to jest taryfa dostosowana do użytkowników nastawionych na korzystanie z internetu, więc ta mała liczba minut nie dziwi, ale z tego co przeczytałam na stronie to jeszcze masz 1 darmowy numer do orange, albo na stacjonarny. Jeżeli jeszcze nie ustawiłaś to zrób to na ich stronie. widzę, że strasznie kiepskie te taryfy w orange. Też mam orange, ale już od dobrych paru lat i przy taryfie delfin za 59,90 też mam 120 minut + jakieś dodatkowe 240 minut (ale to chyba miałam tylko przez parę miesięcy) + 30 minut dodatkowych + 5 bezpłatnych numerów do orange i na stacjonarne i 1 minuta jest wymienna na 2 smsy. Może chociaż uda Ci się zmienić taryfę z tej pantery na delfin lub pelikan. No chyba, że dużo korzystasz z neta. Bo zerwanie umowy to duże koszty są podobno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ofertę Delfin, więc podobną, ale u mnie umowa jest na 2 lata i jest przelicznik 1 minuta=2 sms. W orange powiedzieli mi, że nie ma już umów na 3 lata
![]() ![]()
![]() |
#23 |
.
|
masz to w umowie. ale pewnie tyle, ile bys zaplacila za abonament przez te 3 lata.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
My płaciliśmy prawie 300zł, zrywaliśmy umowę w lutym, a umowę miał do maja 2013. Musisz iść do ich salonu, to Ci indywidualnie naliczą karę, wszystko zależy od tego ile jeszcze czasu Ci zostało.
![]() ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
.
|
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A my jak byliśmy rozwiązywać umowę, to nam pani wszystko indywidualnie obliczyła, bo to zależy ile miesięcy zostało do końca umowy. I jak czytałam tamtą umowę, to nie znalazłam nigdzie określonej kwoty.
![]() Ale za to w plusie miałam napisaną karę, która wynosiła bodajże 600zł i z każdym miesiącem malała o niecałe 30zł.
![]() |
![]() |
#28 |
.
|
gdyby nie bylo tego w umowie to ludzie mogliby zrywac te umowy ot tak. podana jest kwota, dla kazdego inna, bo zalezy od wysokosci abonamentu i dlugosci tej umowy. zazwyczaj jest to suma abonamentow z okresu umowy. i za kazdy zaplacony miesiac odejmuja jakas kwote z tej kary.
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jestem po prostu ślepa. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.