|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Irokez?czy bedzie mi pasował? :)
Witam Was Kochane
![]() Od jakiegoś czasu chodzą mi po głowę plany radykalnej zmiany i wariacji ![]() Mam 17 lat i sądzę że jest to najlepszy czas na różne szalone pomysły ![]() Chodzi mi o zmianę fryzury i stylu ubierania się No i właśnie mam wątpliwości co do fryzury...Marzy mi się cieniowanie żebym mogła stawiać irokeza (niewielkiego... ![]() No i nie wiem czy będzie mi to pasowało... chodzi o kształt twarzy czy cuś... nie znam się na tym ![]() A może któraś z Was ma taką fryzurę... ciężko to się potem układa na żel? Byłabym Wam bardzo wdzięczna za każdą radę ... P.S.dodaje moje zdjęcie oraz kilka zdjęć wymarzonych fryzur ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Irokez?czy bedzie mi pasował? :)
ta platynowa fryzurka fantastyczna jest!
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zgadzam się - platynowa rządzi ale to chyba fryzura na cienkie włosy - takie piórka, a Twoje wyglądają na cięższe. miałam kiedyś irokeza i pamiętam że z tym jest baaaardzo dużo zabawy - może rozważ jeszcze jakieś inne rzeczy - ostry kolor albo dredy (naturalne albo syntetyki) pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No własnie moje włosy są sttrasznie gęste :/
a co do dredów to własnie chce sobie zrobic ale narazie jednego z tyłu gługiego ![]() a może macie jakieś pomysły na inne fryzury :/ Pozdrawiam
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej ! Myślę, że irokez nie będzie Ci pasował. Moim zdaniem ładnie byś wyglądała w wysoko upiętym 'roztrzepanym koku', a pod kokiem mogło by się znaleźć kilka rozpuszczonych dreadów w kolorze brązu i czerwieni, lub fioletu, pomarańczy i brązu. Mogłabyś też ufarbować je na lekko ciemniejszy kolor, zaczesać grzywke na bok oczywiście moglabyś najpierw ją bardziej zapuścić, i przy upiętych włosach zostawić kilka rozpuszczonych kosmyków przy twarzy. Jeśli chodzi o ubiór, powinnaś załączyć zdjęcie całej sylwetki.
Pozdrawiam ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Saori1134 dzieki Wielkie za rade
![]() a te dready syntetyczne które można znaleźć na allegro to jest dobry pomysł wogóle? Dodaje zdjęcie całej sylwetki (troche stare )
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jeżeli juz zdecydujesz sie na tego "irka', to stawiaj go raczej na paście/kremie matującym (Got2B Rough Denim, Wella Shockwaves Gliniasty Wygłupiasty, L'Oreal Out Of Bed), a nie na żelu. Po kremach włoski wygladaja naturalniej, po żelu są posklejane.
![]()
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() są jeszcze dredy syntetyczne które zakładasz na własne włosy - Twój kosmyk bedzie w środku dreda - wyglądają jak naturalne ale musi je założyć fryzjer bo to wymaga precyzji - to bardziej niszczy włosy, po zdjęciu włosy są matowe, szorstkie i wymagają bardzo specjalnego traktowania. uważam, że pasowwałyby Ci naturalne pofarbowane na jakiś kolor, czerwień albo fiolet... mogłabyś zostawić króciutką grzywkę tylko. ![]() co do samego allegro to nigdy nie wiesz na co trafisz - lepiej chyba pójść do fryzjera który się tym zajmie i kupić u niego/niej, będzie z pewnością drożej ale masz pewność że zobaczyć co Ci ewentualnie zamontują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ten popielaty irokez rzeczywiście jest super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ElettroVoce Acha... a jaki jest miej więcej koszt tych dreadów co fotkę dodałaś...?
własnie takie mi sie podobają i wiem że jak mi się znudzi to moge je "zdjąć" Bardzo są dla mnie cenne Wasze rady... bo nie bardzo mam z kim o tym pogadać :/
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
to jest niestety drogi interes, koszty wahają się od 400 do 700 złotych a czasem i więcej. możesz kupić też gotowe dredy z tym że jest ich na ogół 20 w paczce a na całą głowę to ze 3 takie opakowania minimum pójdą z czego każde od 40 złotych (kupowałam 3 lata temu, może ceny się zmieniły-sprawdź), wtedy możesz pójsć do fryzjera z tym - mnie taka przyjemność kosztowała 300 złotych czyli cena praktycznie bez różnicy. w dodatku ciężko znaleźć salon który się podejmie i ma do zaoferowania dredy. z tego co wiem jest coś takiego w Gdańsku, Warszawie i Wrocławiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Acha oki....
Ale jednak myślę że zaryzykuje i kupie na allegro 3 dredy długie doczepie je pod włosami i już.... i poczekamy aż inny pomysł mi do głowy wpadnie ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
do dredow lepiej isc do kogos kto je robi niz do salonu, na allegro oglaszaja sie ludzie i jest to duzo nizszy koszt niz w salonie
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
TAK tak z doczepieniem nie bedzie problemu bo wiele moich znajomych robi dredy... a i tak u nas takiego salonu nie ma :P
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Cena dreadów wacha się od 3 do 15 zł za sztukę. Może Ci je założyć w sumie każdy bo to nie jest trudne. Można założyć nawet w całkiem inny sposób niż normalnie, - aby nadać troszkę stylu rasta bierzemey zieloną, żółtą i czerwoną muline. Odcinamy rozczapieżony koniec dreada, bierzemy kosmyk własnych włosów i najpierw zakładamy dreada na cieniutką gumkę, a potem owijamy muliną kosmyk naszych włosów z dreadem, więc dready można w każdym momencie zdjąc nie niszcząc włosów. Mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi
![]() Jeśli chodzi o styl ubieania, to możesz nosić ciasne ciemne rurki a do tego kolorowe koszulki (Omijając różowe i fioletowe) i dopasowane żakieciki w kratę oraz jednokolorowe, albo całkiem luźne spodnie np. Alladyny które ostatnio stały się modne i bardzo dobrze dopasowane koszulki najlepiej białe bo razem z ciemnogranatowymi spodniami super to wygląda. Jeszcze co do fryzury to możesz zakładać sobie kilka dreadów (tym moim sposobem) pod kolor ubieranej koszulki lub bluzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Saori1134
Dziękuje ci bardzo ![]() ale wole zaryzykować i sobie na stałe dredy "założyć" (nie wiem jak to określić :P ) Tylko że mam pomysł żeby to były 3 z tyłu głowy i każdy inny (czarny rudy i blond) Nie jest to jakiś głupi pomysł ? i czy przy codziennym myciu głowy nic im się nie stanie? (sorry za głupie pytania ale laik ze mnie ![]()
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli założyłabyś sobie dready naturalne, to powinnać dbać o nie szczególnie i stosować olejek aby były zbite. Jeśli założysz syntetyczne to myj normalnie głowę. Ale musisz się liczyć z tym, że jak będziesz chciała je kiedyś zdjać to niestety ale będziesz musiała obciąć włosy z tyłu na baaardzo krótko, a to najładniej by nie wyglądało. Moim zdaniem lepiej, gdybyś miała więcej dreadzików np. z 10 i tak do połowy pleców. Miałabyś wtedy wystrzałową fryzurę która łatwo wpadałaby każdemu w oko. Do tego taki kok ;miszmasz; mmm ... sama bym chciała takie coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hm, no ja tam uznaję, że irokez to króciutkie boki i postawiony. Taki prosty prawdziwy irokez
![]() ![]() Są jeszcze takie stare sposoby, że na piwo, trochę rozpuszczony cukier, jajka itd, ale to chyba Cię nie interesuje ![]() Myślę, że w sumie takie włosy będą Ci pasować, tylko musisz przy układaniu irokeza zostawić grzywkę i po bokach twarzy po paśmie włosów - niezbyt grubym, ale jednak. A jak byś się chciała ubierać? ![]() Edytowane przez eaven Czas edycji: 2008-11-22 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ja mam bardzo gęste i grube włosy, naprawdę. i nie było problemu
![]() myślę, że wszystko jest możliwe, a to czy będzie Ci pasować zależy jedynie od tego czy Ci się będzie podobać to ![]() ja zmaczam grzebień wodą, przeczesuje włosy, wtedy biorę żel beton z Joanny, nakładam go, a potem spryskuje lakierem ;] i się trzymają, no chyba, że zaczynasz wariować na łóżku ![]() dodaje swoje zdjęcie w irku. DSC00013.jpg DSC00018.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Hm, no ja trochę inaczej pod względem 'klimatów' to w kwestii ubioru Ci nie pomogę. Ale z tych fryzurek co pokazałaś to 2 najlepsza. Tak jak mowilam - podtapirować i mocny lakier.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.