|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kawalerka a internet??
Mam pytanie do wizażanek, które wynajmują kawalerkę lub mieszkanie - jak wygląda sprawa z netem? Jak rozumiem, żeby np. założyć neostradę w kawalerce umowę musi podpisać właściciel - i tu moje pytanie - jakie jest podejście osób wynajmujących do tych spraw??
Zgadzają się czy też wolą nie podpisywać, bo boją się, że ktoś przestanie płacić?? Podzielcie się doświadczeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawalerka a internet??
Zakladaja ci na Twoje nazwisko(podpisujesz umowe jako Ty , a nie wlasciciel mieszkania) i jak narozrabiasz to Ciebie scigaja nie wlasiciela
![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ja też wynajmuje mieszkanie i mam internet bez telefonu.Podpisaną umowę mam na nazwisko Tż.,na czas nie określony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
też jestem na etapie zakładania internetu w wynajętym mieszkaniu. nie orientujecie się u jakiego operatora się teraz opłaca? interesuje mnie łącze min. 2 MB.
u rodziców miałam z upc ale oni mają drogo no i jakość usług nie zadawalająca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nie depcze krokusów
|
Zakładałam internet w 2 mieszkaniach. W pierwszym, ponieważ w bazie danych UPC (70zł) miało umowę na ten adres podpisaną przez kogoś innego, poproszono mnie o doręczenie upoważnienia od właściciela mieszkania z podpisem i numerem dowodu, w drugim mimo istnienia w bazie Air Bites (50zł) nieopłacanego abonamentu poprzedniego lokatora, podpisałam na swoje nazwisko bez problemu, jako adres właściciela usługi, mimo założenia w innym mieście, podaje się stały meldunek z dowodu.
Effcia - niewiele Ci doradzimy, nie wiedząc gdzie mieszkasz i jakie firmy mają tam zasięg.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
podobnie jak wizażanki, mam kawalerke i net 2mb upc. podpisalam umowe na siebie, bo wlasciciel powiedzial, ze to moja sprawa.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wynajmujac mieszkanie lokatorzy dostaja od nas zgode na zalozenie internetu na ich nazwisko i tyle,czesto operatorzy chca takze zobazyc umowe wynajmu mieszkania o ile taka jest.
Osobisciw nigdy nei robimy ludziom problemu z netem czy tv. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nie depcze krokusów
|
Właściciele nie mają interesu w tym, by zabraniać ludziom podpisywania umów, bo w przypadku gdy np. jest montowana w klatce czy w domu skrzynka, zawsze można podwyższyć czynsz z racji wyższego standardu mieszkania. Spotkałam się z takimi praktykami. Co z tego, skoro i tak niemalże każdy młody człowiek ma internet i jest to wymóg podstawowy, a nie wyższy standard w obecnych czasach. W każdym bądź razie zamiast przejmować się umową, która nie powinna być problemem, lepiej zająć się znalezieniem taniego i solidnego operatora
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nie depcze krokusów
|
Wybór masz ogromny w takim razie
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy prędkośc nie zależy od ilości osób korzystających w danej chwili? co do Airbites sprawdzałam na ich stronie ale 55 zl dotyczy umowy 9-miesiecznej dla studentów albo 12-miesiecznej. mnie interesuje bezterminowa a to już 82 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nie depcze krokusów
|
W tym trzeba się po prostu rozejrzeć, przed podłączeniem neta wygoogliwałam "kraków [nazwa ulicy] internet" i czytałam fora. Z UPC miałam umowę na rok, bo na tyle też miałam umowę o mieszkanie. Teraz wynajmujemy od kolegi i powiedział, że jeśli wyprowadzimy się wcześniej, to po prostu opłatę za net do wygaśnięcia umowy będzie pobierał w czynszu od przyszłych lokatorów.
![]() |
![]() |
#13 |
Nie depcze krokusów
|
effcia82 - i gdzie się podłączyłaś?
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.