|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jakie są najlepsze łyżworolki?
Hejka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie są najlepsze łyżworolki?
Podtrzymuję wątek.... Proszę o odpowiedzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Sama jestem na etapie kupowania rolek, wiec co nieco juz wiem, zwlaszcza o cenie. Dlugo chodzilam i szukalam odpowiednich rolek, na szczesnie juz wybralam model, czekam jeszcze na dostawe i bede zasuwac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja też mam taki sam problem
![]() Ale mam jedno pytanko,czy kółka kauczukowe hałasują podczas jazdy ![]() czekam na odpowiedz ![]() pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jedyne kółka, które hałasują podczas jazdy to kółka plastikowe - takie spotykane są w najtańszych rolkach. Im twardsze kółka, tym wytrzymalsze, ale i komfort jazdy jest mniejszy - czujesz więcej drgań. Miękkie kółka szybciej się ścierają, ale bardzo przyjemnie się na nich jeździ. A co hałasuje najczęściej, to stare, wyrobione łożyska - od jazdy po piasku, wodzie itd.
W swojej długiej historii jazdy na rolkach (14lat) posiadałam rolki firm Rollerblade oraz Bauer(obecnie). Kilka razy jeździłam też na rolkach K2. Szczerze mówiąc, wszystkie rolki z tych firm były dobre i wygodne - nie ma więc co patrzeć na firmę, a na komfort nogi w bucie oraz na komfort jazdy. Ważne by but dobrze usztywniał nogę - ja preferuję rolki mocno usztywniające kostkę. Nogi w rolkach nie powinny wyginać się w kostkach na zewnątrz, kiedy stoimy/jedziemy. Pytanie też po co kupujesz rolki - jeśli dla zabawy i szybkiej jazdy - wybierz lekkie buty i łożyska o jak najwyższym wskaźniku ABEC. Rolki cięższe i o niższym parametrze łożyska sprzyjają troszeczkę większemu wysiłkowi na rolkach - i szybciej pali się tłuszczyk. Co do aluminiowych płoz - nie są one konieczne. Ja na rolkach robiłam niemal wszystko co tylko można, i plastikowa płoza nigdy mi nie pękła. Jeśli więc nie planujesz intensywnych tricków w skate-parku - plastikowa płoza jest jak najbardziej wystarczająca.
#6 |
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć co żeście tu napisały, bo właściwie też przymierzam się do kupna nowych rolek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedź
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej, mam pytanie, czy w tanich łyżworolkach, które mają plastikowe koła, można je wymienić na kauczukowe? bo ponoć takie są lepsze i się wygodniej na nich jeździ ale ja się na tym nie znam, dlatego proszę o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
nie oplaca ci sie kupowac tanich lyzworolek i wymieniac w nich kolka na lepsze, bo takie kolka sa drogie i dokladajac troche grosza do ich wartosci mozna miec juz dobre rolki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
W poniedziałęk jade po rolki? Czy ktoś się orientuje może jakie firmy robia dobre rolki? Nie chce kupowac na allegro, bo rolkę chcę przymiezyć itp.... JAkby ktoś się orientował, to podaję linki do takich które mnei ewentualnie interesują.... Same wiecie jak jest w sklepach, wcisną nam sprzęt za który jest extra prowizja, albo mają ustalone pierszeństwo sprzedaży...
Jeśłi ktos się zna, to pokazuję modele i pytam czy to porządna firma: http://www.allegro.pl/item338113266_...c9_roz_37.html http://www.allegro.pl/item338298581_..._m_36_39_.html Do tego pytam jeszcze o firmy ROCES i ROLLERBLADE (tych jest w sklepach najwięcej). Kiedyś miałam BAUERy, ale teraz już ich nie ma w sklepach ![]() I czy sa w ogóle łozyska typu ABEC-9 ? Bo trochę się zdziwiłam gdy taki opis zobaczyłam w jednych z rolek... |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
To nie są zbyt dobre rolki niestety, szkoda IMHO kasy. Godne polecenia są Rollerblade, K2, Fila, Roces. W zeszłą sobotę byłam w Go sporcie w 3stawach i są teraz ciekawe promocje zeszłorocznych modeli rekreacyjno-fitnesowych rolek K2 i Fila ,na ABEC5 i ABEC7. Ale dość szybko się sprzedają, bo ceny są atrakcyjne. B.wygodny but ma fila ( myslę o tych promocyjnych). Na porządne rolki musisz przeznaczyć ok.400zł, poniżej tej sumy raczej nie trafisz na nic porządnego. A propos łożysk, istnieją ABEC9, ale powyzej ABEC7 róznica jest juz niewyczuwalna. I wazna uwaga: ABEC np.5 czy 7 z jednej firmy nie równa się wcale parametrom Abec5 czy 7 z innej firmy. Czyli lepiej kupić np. rollerblady z ABEC3 niz No-name z ABEC9. jesli jeszcze nie kupiłas rolek i masz jakies pytania napisz mi na priva-jetem fanką tego sportu od dosc dawna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
kkarolka odpisałam Ci na priva
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
podbijam,
gdzie w centrum Warszawy najlepiej kupić łyżworolki? i czy macie jakąś ulubioną firmę?;> |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakręcony Chochlik
|
Podbijam pytanie kolezanki
![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.