![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
W ciąży na wesele-pomóżcie
Witam! Jestem w 6 miesiącu ciąży
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W ciąży na wesele-pomóżcie
A nie myslalas o sukience??Bo taki ubior to jak dla mnie styl sekretarski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mierzyłam sukienki ale wygladam w nich jak w worku.Przytyłam juz 10 kg a niestety te sukienki ciążowe są szyte na drobne,szczupłe kobitki.Poprostu sie nie czuję.
I własnie tego sie obawiam,że to taki sekretarski-jak to okresliłas-ubiór.Ale dodam jeszcze że bluzka nie ma niebieskich paseczków tylko srebrne,lekko świecące-trochę bardziej jest elegancka.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ja myślę że kobietkom w ciąży na różne rzeczy przymyka się oko, bo przecież wiadomo, że nie zawsze ubierze się tak jak jakby chciala...
![]() Bardzo podoba mi się koszula w której jest blond- modelka, bardzo elegancka, taka szykowna ![]() No ale racją jest też że sukienki na panie z brzuszkami są równie słodkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No chyba ze ma swiecace dodatki to bedzie jak najbardziej ok
![]() ![]() Ja tez bylam na weselu w 6 m-cu ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Wiem,ze sukienki wyglądaja słodko na brzuszkach
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja myślę że dość krytycznie do siebie podchodzisz hmm? jak to jak w worku ehh mamuśko
![]() A jakiej firmy jest ta cudna bluzeczka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Katarzynko masz swieta racje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może i krytycznie,ale jakoś tak nie mogę się oswoić z tymi kilogramami,Może dlatego że rok temu po 2 latach ciężkiej pracy schudłam ponad 20 kg a teraz widzę że te kilogramy przybywają.Ale wiem,że dzidziuś najważniejszy!!! A schudnąć zawsze mozna ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to takie koszulki są całkiem ok. Ta druga trochę urzędowa, ale pierwsza bardzo elegancka i przy odpowiednich dodatkach będzie pasować i na wesele. Wiadomo, że w przypadku ciężarówki liczy się głównie wygoda i zdrowie, potem okoliczności.
Pierwsza koszulka bardzo mi się podoba, jest śliczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Ja mysle ze spodnie eleganckie i bluzka bedzie ladnie wygladac musisz sie czuc wygodnie!!!!! A bluzka i elelganckie spodnie to bedzie dobry wybor dla ciebie uwazam ze najlepsze byly by 3/4 rekawe bo nie bedzie ci za goraco...
o to fajne bluzki do spodni extra beda pasowac: http://www.pieknamama.pl/2553-Bluzka...c982cd89026ad2 http://www.pieknamama.pl/2895-Koszula-Asia.htm a i jeszcze fajna sukienka ![]() http://www.pieknamama.pl/2779-Sukienka-Glamour.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
bardzo podoba mi się ten pierwszy strój z rękawkami 3/4
![]() ![]() byłam jakieś 2 lata temu na weselu, na którym dziewczyna była ubrana podobnie i naprawdę uroczo to wyglądało |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nie depcze krokusów
|
fizjo83 - moja koleżanka była na weselu swojej siostry na 2 tygodnie przed porodem, była ubrana podobnie jak zaproponowałaś na zdjęciach. Ubranie ubraniem, ładne choć nie takie, jakie by założyła, gdyby nie miała brzuszka, ale do tego zrobiła sobie świetną fryzurę w stylu lat '20 (fale za ucho) i pomalowała usta bordową szminką. Wszyscy chwalili jej makijaż, wyglądała świetnie. Gdy siedziała za stołem, nie dało się powiedzieć, że jest tuż przed porodem. Baw się dobrze na weselu
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mogłabyś mi zdradzić jakiej firmy jest koszula na 1 zdjęciu, super wygląda i pewnie się nie gniecie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ubierzesz się w co chcesz (bluzki są całkiem ładne i pasują na wesele), ale mam pytanie dlaczego ograniczasz się do szukania tylko w ciążowych sklepach sukienek??
Ja mieszcze się w te sukienki (załączam foto) a mam też plus 10kg lub więcej ![]() Popatrz w sklepach "normalnych" tylko na większe rozmiary patrz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hm,no szczerze mówiąc to to 1 zdjęcie miało pokazać spodnie.Sa firmy Branco.Natomiast czy koszula też jest ich tego nie wiem.Musiałabys sprawdzić na ich stronie internetowej.Niestety nie zawsze to co jest pokazane w ofercie na stronie jest dostepne w sklepach,nawet internetowych.Moja znajoma ma sklep z odzieżą ciążową i szukałą mi czegos w hurtowniach ale nie było.Ale spróbuj.Na pewno bluzka z 2 zdjęcia sie nie gniecie i baardzo ciągnie-jest wygodna!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
hmmmmmmmmmmmmm
moja waga przed była 60-63 kg teraz (3 grudnia) było już 10 kg więcej a biust też (nawet w ciąży) mam malutki ![]() No cóż skoro przymierzałaś i nie pasuje, a np. uszycie czegoś u kracowej? U nas to ten sam koszt m/w kupić sukienkę w sklepie a uszyć u krawcowej, ale to już za późny chyba termin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No za późno. Zreszta ja do ostatniej chwili nie wiedziałam czy ze względów zdrowotnych pójde więc wolałam na zapas niczego nie szyc/kupować bo po co by mi to było gdybym do końca ciąży musiała siedzieć w domu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
masz racje,lepiej czuć sie wygodnie.ale spodnie i taka bluzeczka są ok,jak ja bylam na weselu to dziewczyny miały też takie stroje bo nikt nie powiedział ze elegancka suknia to obowiązek wesela!!są tacy którzy źle sie w tym czują. także popieram Twoj wybór!!dobrej zabawy
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam to samo zdanie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Temu, że będzie elegancko w TEJ bluzce i spodniach nikt nie przeczy!
Ostatnio oglądałam wesele dalekiej znajomej i była tam pani w bardzo duuuużej ciąży i też miała spodnie i a'la tunikę i "balowała" cały czas. Miała do tego takie a'la drewniane (nie wiem tak na oko) duże korale i bransoletkę. Skromny koczek, delikatny makijaż. Bardzo ładnie wyglądała. Mimo iż była naprawdę dość ..."duża. A kilka lat temu moja bratowa na weselu kuzynki była w sukience i wyglądała jak to określiłaś "workowato"! Mimo że była malutka i szczuplutka i miała tylko dość okrągły brzuś! Musisz po prostu DOBRAĆ strój do siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja również długo zastanawiałam się co ubrać - postawiłam na sukienkę - wyglądałam uroczo - niektorzy porównywali mnie z szykownościa do cesarzowej ![]() Poniżej link do sukienki ( układała sie fajnie a i teraz po ciązy jest ok) http://www.allegro.pl/item504061558_..._rozmiary.html No i mój rozmiar podobnie jak twój skoczył w górę ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj! Sukienki sa urocze ,ale naprawde nie dla mnie.Jestem juz zdecydowana na bluzeczkę i spodnie.Teraz sa na przeróbkach u krawcowej.W poniedziałek albo wtorek kupie jeszcze jakąś bizuterie i pokażę sie w całej okazałości ![]() Pozdrawiam!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ajj kobiety z brzuszkami w sukienkach wyglądają cudownie!! może być sukienka taka klasyczna, nawet dość luźna, paseczek, biżuteria i jest ach...cudownie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
kobieta za ladą
|
kochana w ub roku na naszym weselu była dziewczyna w 7 miesiącu ciąży w czarnych lejących spodniach i czarno czekoladowej kodszuli-buty na plakim..a po 22 tańczyła w czerwonych..kapciach
![]() i nikt nawet nie zważał na to ![]() wieć ubierz sie tak żeby było ci wygodnie ![]() tobie WSZYSTKO WOLNO ![]() powodzenia! ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ubierz sie tak abys czuła sie swobodnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic sie nie martw napewno będziesz wyglądała pięknie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.