W ciąży na wesele-pomóżcie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-15, 17:31   #1
fizjo83
Rozeznanie

GG do fizjo83

W ciąży na wesele-pomóżcie

Witam! Jestem w 6 miesiącu ciąży27 grudnia wybieram się na wesele.Problem z tym co na siebie włożyć.Tzn. wiem co chciałabym założyć i w czym byłoby mi najwygodniej pytanie tylko czy nie będzie to mało eleganckie jak na taką okazję.Dodam że wesele dość duże,ok.100 osób.Chciałabym ubrać eleganckie grafitowe spodnie i ładną elegancką bluzeczkę-jak w załącznikach.I tu mam pytanie-czy mogą zostać te długie rękawki czy raczej je skrócić na 3/4?(chodzi mi o tą bluzkę gdzie modelka jest blondynką)Nie wiem czy taka koszulowa bluzka z długimi rękawami nie wygląda dość "urzędowo"??Wiadomo,ż e ubiorę szpileczki, jakąś ładną bizuterię.Ale jestem w rozterce.Doradźcie mi proszę. Z góry dziękuję!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnie.jpg (64,4 KB, 271 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slub1.jpg (62,1 KB, 254 załadowań)
Stary 2008-12-15, 17:54   #2
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol
Dot.: W ciąży na wesele-pomóżcie

A nie myslalas o sukience??Bo taki ubior to jak dla mnie styl sekretarski ale oczywiscie to rzecz gustu.Ale jesli zdecydujesz sie na koszule wydaje mi sie ze lepsze beda rekawki 3/4 buziaki

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 17:59   #3
fizjo83
Rozeznanie

GG do fizjo83

Mierzyłam sukienki ale wygladam w nich jak w worku.Przytyłam juz 10 kg a niestety te sukienki ciążowe są szyte na drobne,szczupłe kobitki.Poprostu sie nie czuję.
I własnie tego sie obawiam,że to taki sekretarski-jak to okresliłas-ubiór.Ale dodam jeszcze że bluzka nie ma niebieskich paseczków tylko srebrne,lekko świecące-trochę bardziej jest elegancka.
Stary 2008-12-15, 18:05   #4
katarzynka00
Zakorzenienie

A ja myślę że kobietkom w ciąży na różne rzeczy przymyka się oko, bo przecież wiadomo, że nie zawsze ubierze się tak jak jakby chciala...
Bardzo podoba mi się koszula w której jest blond- modelka, bardzo elegancka, taka szykowna
No ale racją jest też że sukienki na panie z brzuszkami są równie słodkie i na taką okazje może i stosowniejsze.
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 18:06   #5
jukol
Zakorzenienie

No chyba ze ma swiecace dodatki to bedzie jak najbardziej ok najwazniejsze zebys sie dobrze czula i przebalowala choc pol wieczorku
Ja tez bylam na weselu w 6 m-cu ciazy i mialam ta sukienke (czerwona)choc ja nie przytylam tylko brzuszek mi urosl http://www.pieknamama.pl/2593-Sukien...ntic-Dance.htm

Olinek

Paulinka
Stary 2008-12-15, 18:09   #6
fizjo83
Rozeznanie

GG do fizjo83

Wiem,ze sukienki wyglądaja słodko na brzuszkach Ale ja z rozmiaru 38/40 przeszłam do rozmiaru 44.I nie wyglądam za ciekawie Ale troche mnie pocieszyłyście.Może jutro postaram się wkleić zdjęcia i bluzeczki w oryginale to będzie to jasniejsze.Pozdrawiam!!
Stary 2008-12-15, 18:11   #7
katarzynka00
Zakorzenienie

ja myślę że dość krytycznie do siebie podchodzisz hmm? jak to jak w worku ehh mamuśko
A jakiej firmy jest ta cudna bluzeczka?
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 18:12   #8
jukol
Zakorzenienie

Katarzynko masz swieta racje

Olinek

Paulinka
Stary 2008-12-15, 18:36   #9
fizjo83
Rozeznanie

GG do fizjo83

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja myślę że dość krytycznie do siebie podchodzisz hmm? jak to jak w worku ehh mamuśko
A jakiej firmy jest ta cudna bluzeczka?

Może i krytycznie,ale jakoś tak nie mogę się oswoić z tymi kilogramami,Może dlatego że rok temu po 2 latach ciężkiej pracy schudłam ponad 20 kg a teraz widzę że te kilogramy przybywają.Ale wiem,że dzidziuś najważniejszy!!! A schudnąć zawsze mozna A ja po prostu figury nigdy nie miałam do sukienek,spódniczek-a teraz tym bardziej,hihi. A bluzeczka firmy Qba- ma bardzo ładne ciążowe ubrania i co najwazniejsze,niedrogie Polecam tez Branco,jestem badzo zadowolona.
Stary 2008-12-15, 18:38   #10
kropka75
Zakorzenienie

Jak dla mnie to takie koszulki są całkiem ok. Ta druga trochę urzędowa, ale pierwsza bardzo elegancka i przy odpowiednich dodatkach będzie pasować i na wesele. Wiadomo, że w przypadku ciężarówki liczy się głównie wygoda i zdrowie, potem okoliczności.

Pierwsza koszulka bardzo mi się podoba, jest śliczna.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 18:57   #11
Malga19
BAN stały

Ja mysle ze spodnie eleganckie i bluzka bedzie ladnie wygladac musisz sie czuc wygodnie!!!!! A bluzka i elelganckie spodnie to bedzie dobry wybor dla ciebie uwazam ze najlepsze byly by 3/4 rekawe bo nie bedzie ci za goraco...

o to fajne bluzki do spodni extra beda pasowac:
http://www.pieknamama.pl/2553-Bluzka...c982cd89026ad2

http://www.pieknamama.pl/2895-Koszula-Asia.htm

a i jeszcze fajna sukienka
http://www.pieknamama.pl/2779-Sukienka-Glamour.htm
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 19:13   #12
malutka_24
Wtajemniczenie

bardzo podoba mi się ten pierwszy strój z rękawkami 3/4 do tego fajna biżuteria i będzie ślicznie
byłam jakieś 2 lata temu na weselu, na którym dziewczyna była ubrana podobnie i naprawdę uroczo to wyglądało
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 19:32   #13
Malla
Nie depcze krokusów

fizjo83 - moja koleżanka była na weselu swojej siostry na 2 tygodnie przed porodem, była ubrana podobnie jak zaproponowałaś na zdjęciach. Ubranie ubraniem, ładne choć nie takie, jakie by założyła, gdyby nie miała brzuszka, ale do tego zrobiła sobie świetną fryzurę w stylu lat '20 (fale za ucho) i pomalowała usta bordową szminką. Wszyscy chwalili jej makijaż, wyglądała świetnie. Gdy siedziała za stołem, nie dało się powiedzieć, że jest tuż przed porodem. Baw się dobrze na weselu
Stary 2008-12-17, 10:21   #14
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fizjo83 Pokaż wiadomość
Witam! Jestem w 6 miesiącu ciąży27 grudnia wybieram się na wesele.Problem z tym co na siebie włożyć.Tzn. wiem co chciałabym założyć i w czym byłoby mi najwygodniej pytanie tylko czy nie będzie to mało eleganckie jak na taką okazję.Dodam że wesele dość duże,ok.100 osób.Chciałabym ubrać eleganckie grafitowe spodnie i ładną elegancką bluzeczkę-jak w załącznikach.I tu mam pytanie-czy mogą zostać te długie rękawki czy raczej je skrócić na 3/4?(chodzi mi o tą bluzkę gdzie modelka jest blondynką)Nie wiem czy taka koszulowa bluzka z długimi rękawami nie wygląda dość "urzędowo"??Wiadomo,ż e ubiorę szpileczki, jakąś ładną bizuterię.Ale jestem w rozterce.Doradźcie mi proszę. Z góry dziękuję!!!
bardzo fajne te ciuszki, moim zdamiem mogą być na wesele

A mogłabyś mi zdradzić jakiej firmy jest koszula na 1 zdjęciu, super wygląda i pewnie się nie gniecie ?
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 12:51   #15
gabriellao0
Zakorzenienie

Ubierzesz się w co chcesz (bluzki są całkiem ładne i pasują na wesele), ale mam pytanie dlaczego ograniczasz się do szukania tylko w ciążowych sklepach sukienek??
Ja mieszcze się w te sukienki (załączam foto) a mam też plus 10kg lub więcej i jestem w 27 tygodniu ciąży i żadnej z nich nie kupiłam w sklepie ciążowym! Moim zdaniem znajdziesz (jeśli chcesz oczywiście) sukienkę w sklepie!
Popatrz w sklepach "normalnych" tylko na większe rozmiary patrz .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14.11.2008 (5).jpg (24,7 KB, 274 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01.11.08.jpg (12,3 KB, 185 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.11.2008 (9).jpg (17,0 KB, 207 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30.06.07CywilnyŚlub (148).jpg (50,1 KB, 276 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 31.10.08.jpg (32,3 KB, 173 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maj2008miasto (18).jpg (35,7 KB, 275 załadowań)
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 13:11   #16
fizjo83
Rozeznanie

GG do fizjo83

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Ubierzesz się w co chcesz (bluzki są całkiem ładne i pasują na wesele), ale mam pytanie dlaczego ograniczasz się do szukania tylko w ciążowych sklepach sukienek??
Ja mieszcze się w te sukienki (załączam foto) a mam też plus 10kg lub więcej i jestem w 27 tygodniu ciąży i żadnej z nich nie kupiłam w sklepie ciążowym! Moim zdaniem znajdziesz (jeśli chcesz oczywiście) sukienkę w sklepie!
Popatrz w sklepach "normalnych" tylko na większe rozmiary patrz .
No tak,tylko chyba trzeba by zacząć od tego z jakiej wagi wyjściowej wyszłysmy.Ja zanim zaszłam w ciążę miałam 65 kg przy 160 cm, teraz mam 79 kg więc chyba robi to różnicę.I uwierz mi, byłam w normalnych sklepach i niestety-nie mieszczę sie w te sukienki.Jesli juz to w rozmiar 46,ale jest problem z przerobieniem bo mam mały biust i tym bardziej wygladam jak w worku.To nie jest tak,że nie chce!Bo chciałabym ubrac ładna sukienkę.Ale jestem tez realistką i widzę siebie w lustrze. Pozdrawiam!

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
bardzo fajne te ciuszki, moim zdamiem mogą być na wesele

A mogłabyś mi zdradzić jakiej firmy jest koszula na 1 zdjęciu, super wygląda i pewnie się nie gniecie ?
Hm,no szczerze mówiąc to to 1 zdjęcie miało pokazać spodnie.Sa firmy Branco.Natomiast czy koszula też jest ich tego nie wiem.Musiałabys sprawdzić na ich stronie internetowej.Niestety nie zawsze to co jest pokazane w ofercie na stronie jest dostepne w sklepach,nawet internetowych.Moja znajoma ma sklep z odzieżą ciążową i szukałą mi czegos w hurtowniach ale nie było.Ale spróbuj.Na pewno bluzka z 2 zdjęcia sie nie gniecie i baardzo ciągnie-jest wygodna!
Stary 2008-12-17, 13:28   #17
gabriellao0
Zakorzenienie

hmmmmmmmmmmmmm
moja waga przed była 60-63 kg
teraz (3 grudnia) było już 10 kg więcej
a biust też (nawet w ciąży) mam malutki

No cóż skoro przymierzałaś i nie pasuje, a np. uszycie czegoś u kracowej? U nas to ten sam koszt m/w kupić sukienkę w sklepie a uszyć u krawcowej, ale to już za późny chyba termin
Stary 2008-12-17, 13:32   #18
fizjo83
Rozeznanie

GG do fizjo83

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
hmmmmmmmmmmmmm
moja waga przed była 60-63 kg
teraz (3 grudnia) było już 10 kg więcej
a biust też (nawet w ciąży) mam malutki

No cóż skoro przymierzałaś i nie pasuje, a np. uszycie czegoś u kracowej? U nas to ten sam koszt m/w kupić sukienkę w sklepie a uszyć u krawcowej, ale to już za późny chyba termin

No za późno. Zreszta ja do ostatniej chwili nie wiedziałam czy ze względów zdrowotnych pójde więc wolałam na zapas niczego nie szyc/kupować bo po co by mi to było gdybym do końca ciąży musiała siedzieć w domu Ale zdecydowana juz jestem na spodnie i bluzkę. Teraz mysle nad dodatkami
Stary 2008-12-17, 14:31   #19
paula3008
Przyczajenie

masz racje,lepiej czuć sie wygodnie.ale spodnie i taka bluzeczka są ok,jak ja bylam na weselu to dziewczyny miały też takie stroje bo nikt nie powiedział ze elegancka suknia to obowiązek wesela!!są tacy którzy źle sie w tym czują. także popieram Twoj wybór!!dobrej zabawy
Stary 2008-12-17, 15:02   #20
fizjo83
Rozeznanie

GG do fizjo83

Cytat:
Napisane przez paula3008 Pokaż wiadomość
masz racje,lepiej czuć sie wygodnie.ale spodnie i taka bluzeczka są ok,jak ja bylam na weselu to dziewczyny miały też takie stroje bo nikt nie powiedział ze elegancka suknia to obowiązek wesela!!są tacy którzy źle sie w tym czują. także popieram Twoj wybór!!dobrej zabawy

Mam to samo zdanie!Dziekuję!!
Stary 2008-12-17, 17:45   #21
gabriellao0
Zakorzenienie

Temu, że będzie elegancko w TEJ bluzce i spodniach nikt nie przeczy!

Ostatnio oglądałam wesele dalekiej znajomej i była tam pani w bardzo duuuużej ciąży i też miała spodnie i a'la tunikę i "balowała" cały czas. Miała do tego takie a'la drewniane (nie wiem tak na oko) duże korale i bransoletkę. Skromny koczek, delikatny makijaż. Bardzo ładnie wyglądała. Mimo iż była naprawdę dość ..."duża.
A kilka lat temu moja bratowa na weselu kuzynki była w sukience i wyglądała jak to określiłaś "workowato"! Mimo że była malutka i szczuplutka i miała tylko dość okrągły brzuś!
Musisz po prostu DOBRAĆ strój do siebie samej.
Stary 2008-12-17, 19:53   #22
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
jest super! ja byłam na weselu rodzonej siostry w 9m mcu ciąży, miałam bawełnianą biało-fioletową sukienkę-kopertówkę i biały żakiet bawiłam się wyśmienicie-dzidzia w brzuchu też dużo zdrówka dla Was!
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 11:01   #23
Ferrarii
Przyczajenie

Cytat:
Wiem,ze sukienki wyglądaja słodko na brzuszkach Ale ja z rozmiaru 38/40 przeszłam do rozmiaru 44.I nie wyglądam za ciekawie Ale troche mnie pocieszyłyście.Może jutro postaram się wkleić zdjęcia i bluzeczki w oryginale to będzie to jasniejsze.Pozdrawiam!!
Witaj Fizjo83
Ja również długo zastanawiałam się co ubrać - postawiłam na sukienkę - wyglądałam uroczo - niektorzy porównywali mnie z szykownościa do cesarzowej
Poniżej link do sukienki ( układała sie fajnie a i teraz po ciązy jest ok)
http://www.allegro.pl/item504061558_..._rozmiary.html
No i mój rozmiar podobnie jak twój skoczył w górę
Pozdrawiam
Ferrarii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 16:51   #24
fizjo83
Rozeznanie

GG do fizjo83

Cytat:
Napisane przez Ferrarii Pokaż wiadomość
Witaj Fizjo83
Ja również długo zastanawiałam się co ubrać - postawiłam na sukienkę - wyglądałam uroczo - niektorzy porównywali mnie z szykownościa do cesarzowej
Poniżej link do sukienki ( układała sie fajnie a i teraz po ciązy jest ok)
http://www.allegro.pl/item504061558_..._rozmiary.html
No i mój rozmiar podobnie jak twój skoczył w górę
Pozdrawiam

Witaj! Sukienki sa urocze ,ale naprawde nie dla mnie.Jestem juz zdecydowana na bluzeczkę i spodnie.Teraz sa na przeróbkach u krawcowej.W poniedziałek albo wtorek kupie jeszcze jakąś bizuterie i pokażę sie w całej okazałości
Pozdrawiam!!!
Stary 2008-12-20, 16:15   #25
chocolla1
Raczkowanie

fajne
chocolla1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 19:39   #26
alexandrieva
Raczkowanie

Ajj kobiety z brzuszkami w sukienkach wyglądają cudownie!! może być sukienka taka klasyczna, nawet dość luźna, paseczek, biżuteria i jest ach...cudownie siostra z bliźniakami przeszła całą ciążę w sukienkach na wesele fajnie by było ubrać się w cukieneczke czyż nie ;> trzeba po porstu dobrze poszukać niezależnie od rozmiaru oczywiście
alexandrieva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 19:27   #27
dudipopka
kobieta za ladą

kochana w ub roku na naszym weselu była dziewczyna w 7 miesiącu ciąży w czarnych lejących spodniach i czarno czekoladowej kodszuli-buty na plakim..a po 22 tańczyła w czerwonych..kapciach
i nikt nawet nie zważał na to
wieć ubierz sie tak żeby było ci wygodnie
tobie WSZYSTKO WOLNO
powodzenia!

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 10:00   #28
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
kochana w ub roku na naszym weselu była dziewczyna w 7 miesiącu ciąży w czarnych lejących spodniach i czarno czekoladowej kodszuli-buty na plakim..a po 22 tańczyła w czerwonych..kapciach
tobie WSZYSTKO WOLNO
powodzenia!
Zgadzam sie

Ubierz sie tak abys czuła sie swobodnie Ja nawet tańczyłabym w kapciach a co tam...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 10:21   #29
fizjo83
Rozeznanie

GG do fizjo83

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie

Ubierz sie tak abys czuła sie swobodnie Ja nawet tańczyłabym w kapciach a co tam...
Dokładnie!!Mam zamiar ubrać sie tak aby czuc się dobrze,komfortowo ale wiadomo....tez kobieco!!

Cytat:
Napisane przez alexandrieva Pokaż wiadomość
Ajj kobiety z brzuszkami w sukienkach wyglądają cudownie!! może być sukienka taka klasyczna, nawet dość luźna, paseczek, biżuteria i jest ach...cudownie siostra z bliźniakami przeszła całą ciążę w sukienkach na wesele fajnie by było ubrać się w cukieneczke czyż nie ;> trzeba po porstu dobrze poszukać niezależnie od rozmiaru oczywiście
No nie uważam,ale widzę że większość z Was się upiera przy tych sukienkach.Ja juz nie!!Mam się zuc,dobrze i swobodnie i nie bedę sie na siłę wciskać w coś w czym się źle czuje tylko dlatego,że jak twierdzisz kobiety z brzuszkami w sukienkach wyglądaja cudownie.Może niektóre tak,ale większość z nas tyje i to sporo i juz tak cudownie nie wygląda!

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
tobie WSZYSTKO WOLNO
powodzenia!
Dzęki!Wiem że mi wszystko wolno Ze względu na stan.Dlatego wybrałam coś w czym czuję się dobrze a zarazem dobrze wyglądam.A nie wciskam się na siłe w sukienke w której powinnam wyglądać tak uroczo i cudownie a wyglądam poprostu koszmarnie!!Nie mam zgrabnych nóg!!A teraz przy wzroscie 160 waze 80 kg.Kto ma wyobraźnie to będzie wiedział jak wyglądamPozdrawiam!!
Stary 2008-12-22, 10:31   #30
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Dzęki!Wiem że mi wszystko wolno Ze względu na stan.Dlatego wybrałam coś w czym czuję się dobrze a zarazem dobrze wyglądam.A nie wciskam się na siłe w sukienke w której powinnam wyglądać tak uroczo i cudownie a wyglądam poprostu koszmarnie!!Nie mam zgrabnych nóg!!A teraz przy wzroscie 160 waze 80 kg.Kto ma wyobraźnie to będzie wiedział jak wyglądamPozdrawiam!!
Kochana ja tez mam 160 cm i NARAZIE ważę 64,5 kg ale to dopiero 12 tc. Coś mi sie wydaję, że dobije do 90 kg
Nic sie nie martw napewno będziesz wyglądała pięknie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości