|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Piersi u faceta.
Witam. Od 'jakiegoś' czasu prowadziłem zły tryb życia, głównie siedzący oraz dieta na poziomie kanapki/hamburgera dziennie. Cóż, niby jestem szczupły ale tkanka tłuszczowa odłożyła się w najbardziej niepożądanych do tego miejscach. Powoli odbudowuję ekosystem swojego organizmu, lecz problemem stanowią piersi (tak, wiem, dziwnie brzmi). Nie są jakieś wielkie, niczym że u nastoletniej dziewczyny, lecz wolałbym mieć płaskie jak na faceta (mam 18 lat) przystało. Są jakieś ćwiczenia na wyrzucenie tkanki tłuszczowej z piersi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Piersi u faceta.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie ogarniam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poganin, nie ogarniasz, bo po angielsku? W skrócie chodzi o to, że węglowodany (ich nadmiar) powodują zmiany hormonalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wracając do faktów. Nie ma ćwiczeń na zrzucenie tłuszczu w konkretnym miejscu. Można tylko bardziej sobie mięśnie rozwinać, które są ćwiczone. Drogi kolego - zdrowe odżywianie to podstawa. I możesz się tego pozbyć - I to trochę potrwa niestety. Edytowane przez joanna_ba Czas edycji: 2012-08-10 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie ogarniam gdyż mój angielski nie jest perfekcyjny, a jedyne co mogę przeczytać po angielsku, to jakiś tekst czy opowiastki ale czegoś bardziej fachowego nie przegryzę.
Domyślam się, że chodzi o węglowodany, tylko jak się ich pozbyć? Wiem że są ćwiczenia na brzuch, na wszystko, lecz ponoć na 'cycki' nie działają. Można by iść na skróty i odsysać tłuszcz, lecz wolę nie ryzykować zawałem serca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Tu nie chodzi o węglowodany, tylko o zboża. Jak się pozbyć? Zwyczajnie. Nie jeść, nie kupować, zastąpić warzywami, jajkami, mięsem, orzechami itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ile będę czekał na efekt? I jestem chudy więc nie wiem, jak mam nie jeść.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie. Pytam poważnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Skąd mam wiedzieć ile będziesz czekał na efekty?
![]() A co do jedzenia to przecież napisałam warzywa, jajka, mięso/ryby, orzechy itp. Jeśli tolerujesz nabiał, to też trochę możesz jeść. Owoce też. Be zbóż da się żyć. Trzeba na początku trochę pokombinować, ale jest to do zrobienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A jakie mięso? Mięso to pojęcie względne. Czerwone? Smażone? Gotowane? Grillowane? Parówki? Schab? Szynka? Salami?
PS. Czyli od diety ten tłuszcz z "cycków" sam zniknie? Nie muszę robić żadnych 'większych' ćwiczeń fizycznych? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
udowodniono, że dieta jest podstawą w spalaniu tłuszczu - bez odpowiedniego odżywiania nie ma efektów. jednak to ćwiczenia zapewnią Ci ładne ciało, sama dieta pozwoli pozbyć się tłuszczu lecz skóra nie będzie napięta.
mięso jak najbardziej naturalne, unikać raczej kupnych wędlin i kiełbas (chyba, że znasz ich źródło) - są konserwowane i mają różne dodatki typu E ![]() mięso może być każde które lubisz - czerwone, chude, tłuste - przyrządzone jak lubisz. do smażenia polecam olej kokosowy ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Czerwone mięso ponoć jest szkodliwe, zaś w centrum trudno o coś nie z półki marketu/supermarketu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nie chodzi o bycie 100% eko, ale lepiej kupić kurczaka czy podroby (żołądki, serce, wątróbkę) niż zapakowaną szynkę. czy kiełbachę.
jak twirdzisz, że mięso czerwone jest szkodliwe to po co pytasz się o opinię? confused:
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
A parówki?
No nie wiem, jakbyś kazała mi wypić litr benzyny dziennie, również stwierdziłbym i poinformował o jej szkodliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy parówka to kiełbasa. Nie wiem również, co wybierać gdy mam wybór parówka - albo nic. Jakieś sugestie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.