życie tak kruche jest... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-15, 23:07   #1
plotkara0804
BAN stały

życie tak kruche jest...

Jakie życie jest kruche i ulotne zastanawiamy sie dopiero, kiedy stanie sie cos złego. Dzisiaj zginela w wypadku samochodowym para młodych ludzi- 18 lat. Zakochani, całe zycie przed nimi....
siedzisz w ławce z kolezanka. jutro juz jej moze nie byc: po prostu potracił ja pijany kierowca.
Nie potrafie zrozumiec, dlaczego człowiek mysli dopiero gdy cos sie stanie. Pewnie myslicie jaki jest cel mojego watku? chcialam po prostu zebyscie tez sie podzielily swoimi historiami , czy cos sie w waszym zyciu potem zmieniło ( np zaczelas chodzic do koscioła itp )
Może wy same otarłyscie sie o śmierć??
ja miesiac temu jade autem a tu hamulce ledwo działaja: na mnie jedzie tir. Swoimi światłami juz mnie oślepia. w ostatniej chwili skreciłam

Edytowane przez plotkara0804
Czas edycji: 2008-11-16 o 11:07
plotkara0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 23:10   #2
Arethaf
Wtajemniczenie

Dot.: życie tak kruche jest...

Cytat:
Napisane przez plotkara0804 Pokaż wiadomość
Jakie życie jest kruche i ulotne zastanawiamy sie dopiero, kiedy stanie sie cos złego. Dzisiaj zginela w wypadku samochodowym para młodych ludzi- 18 lat. Zakochani, całe zycie przed nimi....
siedzisz w ławce z kolezanka. jutro juz jej moze nie byc: po prostu potracił ja pijany kierowca.
Nie potrafie zrozumiec, dlaczego człowiek mysli dopiero gdy cos sie stanie. Pewnie myslicie jaki jest cel mojego watku? chcialam po prostu zebyscie tez sie podzielily swoimi historiami , czy cos sie w waszym zyciu potem zmieniło ( np zaczelas chodzic do koscioła itp )
Gdybyśmy mieli cały czas myśleć o śmierci i o tym, że za sekundę nawet możemy umrzeć, to nic tylko samemu sobie walnąć w łeb

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 23:22   #3
abralm
Zakorzenienie

GG do abralm

zycie jest naprawde kruche i ulotne

moja historia jest taka... półmetek klasy 3 technikum, ja i reszta,i kolega siedzący ze mna na polskim...Duza toważystwa, lubiany najbardziej z całej klasy...zwany Bastkiem, fantastyczny chłopak.. (ehh) Jest piatek, słyszę 'Bastkowe' "cześć, miłego weekendu..."..., sobota wieczór dostaję sms "Bastek jest w szpitalu,wypadek-krytyczny stan" przeraziłam się...
Niedzielny poranek-telefon "nie żyje-zmarł w szpitalu"... zaczełam płakać;( Poniedziałek szkoła, szok... nie przyszedł do szkoły...miałam nadzeję ze pojawi sie za kilka minut, tak jak to miał w zwyczaju...

pogrzeb był koszmarem...;(

Do dziś nie wierze ze go już nie ma, niepotrafie sobie wyobrazić ze już go nigdy nie spotkam;(
choć minął prawie rok...

abralm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 00:45   #4
*sloneczko*
Zadomowienie

co za przygnebiajacy watek
Stary 2008-11-16, 13:15   #5
TwoWords
Przyczajenie

Tata mi zmarł. Nowotwór.
Miałam 12 lat. Niby 4 lata minęły, a ja wciąż nie mogę się z tym pogodzić.
Czy w ogóle można się z czymś takim pogodzić?...
Generalnie 4 ostatnie lata tak mnie psychicznie wykończyły, że już na nic nie mam siły, z niczym sobie nie radzę.

Cytat:
czy cos sie w waszym zyciu potem zmieniło ( np zaczelas chodzic do koscioła itp )
wszystko się zmieniło. A co do kościoła to u mnie stało się wręcz przeciwnie, znienawidziłam kościół.
TwoWords jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 13:34   #6
besio
Wtajemniczenie

A ja już nie mogę patrzeć na to jak szybko ludzie odchodzą, choć wiem, że to nieodłączna cząstka ludzkiej egzystencj. Niestety nie potrafię pogodzić się z tym, że nie ma wśród nas moich najbliższych. Ostatnio odeszła moja babcia, którą kochałam przez ostatni rok ciągle wychodziła i znowu wracała do szpitala, aż wkońcu odeszła. Choć jej nie ma to ja nie mogę w to uwierzyć. Co się zmieniło??? To, że inaczej patrzę na świat to że jestem mniej wrażliwa to że nie umiem być tak otwarta, to że coraz bardziej zamykam się w sobie....
Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia...
besio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 20:12   #7
vanesia1
Zadomowienie

A jeśli o ten kościół chodzi, to gdzieś kiedyś usłyszałam (chyba od jakiegoś księdza), że to jest próba na jaką wystawia nas Bóg, żeby sprawdzić jak mocna jest nasza wiara, czy w przypadku śmierci kogoś bliskiego odwrócimy się od Niego czy wręcz przeciwnie - będziemy czuć większą potrzebę "rozmowy" z Nim

Tym razem to będziesz TY!

Edytowane przez vanesia1
Czas edycji: 2008-11-16 o 20:15
vanesia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 20:40   #8
Sweetangel171
Raczkowanie

26 września zgineło w wypadku w mojej miejscowości dwóch licealistów, 18 latków... jechali zbyt szybko...uderzyli w drzewo...ciala wypadly na 15 metrów z samochodu... a najgorsze to ze ich kolega z klasy a zarazem kierowca tego samochodu przeżył, leżał w szpitalu ale żyje... wspolczuje mu, bo jak żyć ze świadomością , że zabiło się swoich najlepszych kumpli?
To takie dzwina...znasz kogos...a tu nagle go nie ma wsrod nas...
Sweetangel171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 20:47   #9
myszka8425
Rozeznanie

to jest straszne uczucie ze jest ktos i go juz wiecej nie zobaczysz,ja nie wierze w jakies zycie pozagrzebowe
myszka8425 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 20:53   #10
sparx
Rozeznanie

Kurna ja juz nie wchodze na tego typu watki. bardzo przygnebiaja i doluja. dlatego jestem tutaj pierwszy i ostatni raz
sparx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 21:16   #11
plotkara0804
BAN stały

Cytat:
Napisane przez myszka8425 Pokaż wiadomość
zycie pozagrzebowe
pozagrobowe
plotkara0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 21:58   #12
enjoy89
Zakorzenienie

Hmm.. u mnie w miejscowości rok temu był tragiczny wypadek. Zginęło 6 młodych chłopaków (16-25lat). Wszystkich znałam, a z paroma kiedyś rozmawiałam (jeden był moim dalszym kuzynem). Wersja jest taka, że trochę popili. Ja nie mówię, że napewno bo może być zupełnie inaczej ale jeśli tak - to zginęli z własnej głupoty. Pojechali samochodem w 6 osób nad jeziorko. Samochód zsunął się ze skarpy i wpadł do wody. Co prawda było tam tylko 1,5 metra głębokości. Ale nie dali rady wydostać się z samochodu. Zginęli w strasznych męczarniach. Ta wiadomość to był straszny szok dla wszystkich. Pogrzeb był straszny. Było mnóstwo ludzi. Ten wypadek dał mi bardzo dużo do myślenia...
Stary 2008-11-16, 22:13   #13
myszka8425
Rozeznanie

Cytat:
pozagrobowe
dzieki za poprawe,moj sw,pamieci dziadek nie zyje juz 9 lat ale dalej mam go przed oczami i wspominam chwile spedzone z nim,byl czlowiekiem ktorego szukac bylo ze swieca,ale on juz nie wroci,strasznie plakalam na pogrzebie
Stary 2008-11-16, 22:13   #14
***luna
Zakorzenienie

Eh
Zycie jest kruche.
Moim zdaniem śmierć można oswajać i żyć teraz a nie przyszłością czy prezszłością.
Przeraża mnie możliwość utraty bliskiej osoby. Mimo to wierząc w to,że śmierć jest przejściem w inny stan, strach staje się mniejszy.
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 22:15   #15
goosia207
Zakorzenienie

Ja czasem myślę i martwię się ulotnością naszego życia, ale czy jest sens się zadręczać?Myślec cały czas o śmierci? To może skończyć się silną depresja, bo nie mamy wpływu na to kiedy przychodzi i kogo wybiera
Oczywiście ważne jest żeby doceniać, to co mamy
Stary 2008-11-16, 22:17   #16
myszka8425
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Ja czasem myślę i martwię się ulotnością naszego życia, ale czy jest sens się zadręczać?Myślec cały czas o śmierci? To może skończyć się silną depresja, bo nie mamy wpływu na to kiedy przychodzi i kogo wybiera
Oczywiście ważne jest żeby doceniać, to co mamy
tez tak sadze,nie warto sie zadreczac,tak czasami mysle jak rodzice czuja po smierci ich matki czy ojca?
Stary 2008-11-16, 22:33   #17
Aneczka91
Zakorzenienie

Mój kolega dzisiaj zmarł w wypadku samochodowym w oleszycach
Miał tyle samo lat ile ja 17 , był pasażerem

Nie mogę w to uwierzyć(
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 22:55   #18
abralm
Zakorzenienie

GG do abralm

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
Mój kolega dzisiaj zmarł w wypadku samochodowym w oleszycach
Miał tyle samo lat ile ja 17 , był pasażerem

Nie mogę w to uwierzyć(
przeżywałam to samo, nie wiem jak Cię pocieszyć - chyba sie nie da

trzymaj sie kochana

Stary 2008-11-16, 23:00   #19
Aneczka91
Zakorzenienie

Najgorsze jest to że nie mam pojęcia jak się zachować w szkole jak zobaczę moją koleżankę To był jej kuzyn

Stary 2008-11-17, 14:30   #20
ulinkaaa
Zakorzenienie

Nie mozemy caly czas myslec o smierci, ale trzeba miec swiadomosc, ze moze nadejsc nagle, dlatego nalezy korzystac z zycia z calych sil!
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 14:40   #21
Ata77
Zakorzenienie

tak to prawda, życie jest bardzo kruche
dlatego staram się- nie zawsze to wychodzi- przeżywać każdy dzień tak jakby to był ostatni dzień mojego życia...
nie oszczędzam dobrych perfum na "lepszą okazję"
nie żałuję sobie małych,drobnych przyjemności dnia codziennego
jutro może być za późno

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 15:49   #22
rybenka_
Zadomowienie

Cytat:
Może wy same otarłyscie sie o śmierć??
ja miesiac temu jade autem a tu hamulce ledwo działaja: na mnie jedzie tir. Swoimi światłami juz mnie oślepia. w ostatniej chwili skreciłam
nie rozumiem jednego : droga jest zawzse dwupasmowa ,no chyba ze to jednokierunkowa ale wtedy samochody nie jada z dwoch stron , wiec tir musial jechac obok i ty obok, po za tym co do tego maja hamulce lekko dzialajace ? jakby dobze dzialaly to bys sie zatrzymala przed nadjezdzajaym z na przeciwka tirem ? po za tym nie bardzo rozumiem to ze tir jechal na ciebie dwupasmowka

Cytat:
Napisane przez myszka8425 Pokaż wiadomość
to jest straszne uczucie ze jest ktos i go juz wiecej nie zobaczysz,ja nie wierze w jakies zycie pozagrzebowe
chyba pozagrobowe.

`Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej !

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532
rybenka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 20:08   #23
Aneczka91
Zakorzenienie

a ja wierzę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 20:15   #24
abralm
Zakorzenienie

GG do abralm

Cytat:
Napisane przez rybenka_ Pokaż wiadomość
nie rozumiem jednego : droga jest zawzse dwupasmowa ,no chyba ze to jednokierunkowa ale wtedy samochody nie jada z dwoch stron , wiec tir musial jechac obok i ty obok, po za tym co do tego maja hamulce lekko dzialajace ? jakby dobze dzialaly to bys sie zatrzymala przed nadjezdzajaym z na przeciwka tirem ? po za tym nie bardzo rozumiem to ze tir jechal na ciebie dwupasmowka

chyba pozagrobowe.
po pierwsze kultura na forum obowiązuje chyba, w dobrym tonie jest nie poprawianie czyiś błędów...

po drugie to taka sytuacja jest jak najbardziej mozliwa...moze ten tir zmienił tor jazdy a nie ona, pomyśl..? a poza tym nawet gdyby wyhamowała a tir by nie hamował to zmiótł by ja z tej drogi w mgnieniu oka..nie wiadomo czy by przeżyła takie zderzenie..

Stary 2008-11-17, 21:26   #25
AgattkaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abralm Pokaż wiadomość
zycie jest naprawde kruche i ulotne

moja historia jest taka... półmetek klasy 3 technikum, ja i reszta,i kolega siedzący ze mna na polskim...Duza toważystwa, lubiany najbardziej z całej klasy...zwany Bastkiem, fantastyczny chłopak.. (ehh) Jest piatek, słyszę 'Bastkowe' "cześć, miłego weekendu..."..., sobota wieczór dostaję sms "Bastek jest w szpitalu,wypadek-krytyczny stan" przeraziłam się...
Niedzielny poranek-telefon "nie żyje-zmarł w szpitalu"... zaczełam płakać;( Poniedziałek szkoła, szok... nie przyszedł do szkoły...miałam nadzeję ze pojawi sie za kilka minut, tak jak to miał w zwyczaju...

pogrzeb był koszmarem...;(

Do dziś nie wierze ze go już nie ma, niepotrafie sobie wyobrazić ze już go nigdy nie spotkam;(
choć minął prawie rok...
ja miałam podobną historię, tylko, że kilka już lat temu. jednak jak przeczytałam Twój wpis wszystko stanęło mi przed oczami.

uśmiech "Rybki" w piątek przed feriami zimowymi, dwa tygodnie wolnego, powrót do szkoły i mało śmieszny żart, że Rybka jest w szpitalu i ma 1% szans na przeżycie. niestety to nie był żart. dwa dni później klepsydra na drzwiach szkoły sprawiła, że potwierdziło się najgorsze. a ja jak dziecko, choć już pełnoletnia, weszłam do szkoły, usiadłam przy ścianie i płakałam, aż ktoś przyszedł i zabrał mnie na lekcje, na których płakałam nie tylko ja.
pogrzeb był 14 lutego .. pamiętam górę śniegu na której się opierałam, zapłakanego kolegę i fakt, że Rybka miał tylko 16 lat.

to było ponad 5 lat temu, a ja wciąż pamiętam jego uśmiech, w piątek, przed feriami ..

on Tygrys, ja Maleństwo
AgattkaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości