|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Art' biżu Interbety ^^
Hejka
W końcu odważyłam się i zakładam tutaj swój wątek. Są to moje hmmm... początki w tworzeniem biżu ![]() 1. Szydełkowe koraliki + srebrna przekładka + drewniany koralik 2. Tutaj użyłam drobnicy w perłowym kolorze i ametystowych kulek 3. Szklane kostki na druciku :P Na pomysł takich kolczyków wpadłam, kiedy na plastyce mieliśmy motyw greckich waz :P Edytowane przez Interbeta Czas edycji: 2008-11-23 o 11:15 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolczyki Interbety :)
dwa i trzy
fotki bardzo fajne, a dłubanie nie najgorzej czekam na pracę w "szlachetniejszych" materiałach
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze zdjęcie troszku rozmazane, ale drugie kolczyki bardzo fajne
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Mam jescze w domku pracę wrappingową z turkusami, ale nie umiemz robić dobrego zdjęcia na białym tle, bo użyłam tam też drobnych, perłowych koraliczków, których nie widać i efet nie jest zadowalający na zdjęciu.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
szydełkowe ładne - sama robiłaś?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ładnie
i te motylki w logo też mi sie podobają
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne kolczyki, najbardziej chyba spodobały mi się drugie
Czekam na dalsze prace
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Nie sądziłam, że mam jeszcze te fotki na kompie
Są to kolczyki które zrobiłam po dostaniu pierwszej paczki ;D Mam do nich mały sentyment.Mi najbardziej podobają się pierwsze :P Proszę o krytykę wszystkiego, co robię źle! *Edit Zapomniałam wspomnieć, że ja robię kolczyki głownie z myślą o nastolatkach, dlatego dobór żywych kolorów i różnych wzorów jest przemyślany :P Heh, sama mam tylko 15 latek. Edytowane przez Interbeta Czas edycji: 2008-01-21 o 12:13 Powód: Nie dopisałam informacji. |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście pierwsze są słodkie
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie są słodkie :P
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładne ;p A ja znam twoją stronkę, na której sprzedajesz!
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
No, postanowiłam, że dorzucę jeszcze bransoletkę :P
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Jedyne które mi naprawdę podeszły, to malinki (pierwsze z drugiego) Reszta niet.
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
o, bardzo ciekawa
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Bransoletka fajna, pomysłowa i podobają mi się kolorki
Dorzuć coś jeszcze |
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
mi podobają sie jedynie #2 z pierwszego wrzutu
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie z przedstawionych najbardziej podobają się 2 i 3 (z pierwszego postu)
|
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Z #1 postu podobają mi się wszystkie.
Z #10 postu drugie. Z #14 postu - bransoletka ładna, ale nie w moich kolorach... |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam, że fotka złej jakości, ale to moja pierwsza na czarnym tle i niezbyt wiem, jak ją wyostrzyć :P Także proszę do zdjęcia podejść łagodnie, a do kolczyków bardziej krytycznie
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
fajne, tylko: zamiast drobnicy proszę kuleczki srebrne, a zamiast tego turkusu coś bardziej naturalnego
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby te ostatnie kolczyki były na srebrze i ze szlachetniejszych materiałów, to powiedziałabym, że są przepiękne, a tak są po prostu ładne..
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Własnie srebrnego nie kupuję, bo nie wiem, czy dałabym radę go wygiąć :P A jeśli tak to jaki proponujecie, 0,7 ?? Co do posrebrzanych kuleczke, następym razem spróbuję z nimi :P Super pomysł mi podsunęłaś! Heh, w końcu muszę przestać z minerałów kupować tak dużo turkusowych rzeczy, teraz postaram się jakieś inne minerałki wykorzystywać. Dzięki za opinie
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
No to jedziemy od początku
:1. fotka trochę rozmazana, ale kolczyki ok. Miałam szydełkowe koraliki i kombinowałam na wszelkie sposoby, z czym by je połączyć... A efekt i tak chyba nie był zadowalający. Jak widać najprostsze rozwiązania zawsze najlepsze ![]() 2. tak, tak, tak 3. 4. takie cukiereczki ![]() 5. nieee, te mi w ogóle nie podeszły 6. wisienki, z tego co zauważyłam większość robi na początku wisienki 7. nawet fajna 8. a tu w 100% zgadzam się z nailą
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam Ci zdjecia przed i po lekkiej przerobce - mam nadzieje, ze chodzilo Ci o podobny efekt, jaki udalo mi sie uzyskac
![]() Sa z tego zdjecia co podeslalas - tylko w oryginale musialam zmniejszyc nieco, bo rozmiar byl za duzy. Ciekawostka: zmniejszenie o 95% ze 142MB dalo ciut ponad 40
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna dostawa
Przepraszam za jakość zdjęć, ale robione jeszcze starym aparat, który coś miał nie tak z obiektywem, jak się późnej dowiedziałam i mimo wielkich chęci nie dało się lepiej usunąć tła.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Co do drutu srebrnego; ujmę to tak - zależy gdzie kupisz. Ten z www.korallo.pl jest dla mnie zbyt elastyczny, odkształca się przy każdej okazji i trudno mu nadać formę. Natomiast ten z beadshopu jak dla mnie jest bardzo, bardzo fajny. Najlepsze na bazy są 0.8mm i grubsze - w moim odczuciu oczywiście. I srebrne kuleczki 1.8mm
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy robię jakąś bazę pod kolczyk i muszę zrobić to owinięcie według tzw. "szyjki" to w jednym szczypcach trzymam wszystko, a drugimi obwijam. W palcach nie mam zbytnio siły :P A wy jak owijacie?
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Przejrzalam twoje prace i wydają mi się całkiem poprawne, bo większość z nich nie w moim guście, więc nie bedę się lepiej wypowiadać.
BARDZO spodobala mi się bransoletka - niby prosta, zwykła, a jednak niebanalna i naprawdę taka jaką chętnie bym sama założyła Bardzo ladnie zrobilaś też te kolczyki z turkusem i, tak jak pisały dziewczyny, trochę szkoda, że takie materiały niezbyt eleganckie w tak pięknej oprawie... Oj, ciekawa jestem twych prac na jakichś fajnych minerałach i srebrze...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

W końcu odważyłam się i zakładam tutaj swój wątek. Są to moje hmmm... początki w tworzeniem biżu 

fotki bardzo fajne, a dłubanie nie najgorzej
-> 

jestem również