Śmierć :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 12:57   #1
Martucha00
Przyczajenie

GG do Martucha00

Śmierć :(

Witam wszystkich
Chciałabym sie podzielic nieszczęsciem jakie spotkało mnie oraz społecznośc mojej miejscowości. Jest to dla nas wszystkich strasznym szokiem...
G. miała 16 lat... miała bo do niedzieli zyła
Mieszkam w niewielkiej miejscowości ok200-300 osób. Położonej z dala od większych miast. jak by to powiedziec kompletnie dziura... Wszyscy każdego znają.
W niedziele ok 12h G. wyszła na spacer z psem w miejsce gdzie chodzą wszyscy gdy chca sie przejśc. Matki z dziecmi młodzież małżenstwa. I nie wróciła...
cała noc jak i poniedziałek jej szukalismy ale nic.
Policja trafiła na trop... Jej ciało było w studzieńce. Zgwałcona przez kilku mężczyzn (jeśli można ich tak określic) naga z licznymi obrażeniami i poćietym ciałem.
I jak to możliwe ze w takiej spokojnej wsi gdzie każdy z każdym rozmawia zna sie dochodzi do trakich zbrodni??
Liczne pytania na ktore nie mamy odpowiedzi znała go czy nie??

Drogie wizażanki to straszny czas dla mnie jak i dla innych. Współczuje rodzinie i boje sie o siebie i moich bliskich. Przecież to mogłam być ja?? Ile razy równiez tam chodziłam?? sama badz z koleżankami... Ale czy mu by to przeszkadzało??
Tyle policji co wczoraj nie widziałam przez całe życie... w mundurach i na cywila...

Czy takie czyny musza wpisywać sie w historie naszej codzieności??
To normalne nie jest a mimo to spotyka wiekśzośc naszych znajomych, bliskich, przyjaciół

P.S. Badż zawsze w naszej pamięci
Martucha00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 13:07   #2
asiullka103
Raczkowanie

Dot.: Śmierć :(

.

Edytowane przez asiullka103
Czas edycji: 2010-07-29 o 16:28
asiullka103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 13:22   #3
LouLou25
Zakorzenienie

Straszna historia nie wiem z czego sie taka patologia bierze? z biedy, nudy, alkoholu? mam nadzieje ze te zwierzeta zgnija w wiezieniu, a Ty sie trzymaj i uwazaj na siebie
LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 13:26   #4
studi
Zakorzenienie

Mam nadzieje, że winowajców szybko złapią i długo nie wyjdą na wolność...Okropna historia
Stary 2008-11-18, 13:33   #5
roxyroxy
Zadomowienie

Okropna historia, az mi ciarki przechodza. Co ta biedna dziewczyna musiala przezyc! co teraz przezywa jej rodzina strasznie, nie wiem skad sie biora tacy ludzie, ktorzy zdolni sa do takiego okrucienstwa. Taki okropny jest ten swiat, nigdy nie wiadomo co moze sie wydarzyc, Czlowiek tylko caly czas musi sie przez ramie ogladac, teraz nawet w nialy dzien nie jest bezpiecznie. Pomodle sie za ta biedna dziewzcyne.
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 13:38   #6
lisa009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Straszna historia nie wiem z czego sie taka patologia bierze? z biedy, nudy, alkoholu? mam nadzieje ze te zwierzeta zgnija w wiezieniu, a Ty sie trzymaj i uwazaj na siebie
przepraszam, ale co masz do zwierząt?
Nie lubię takich porównań

a historia faktycznie straszna, biedna dziewczyna
Stary 2008-11-18, 13:38   #7
Elliannia
Zakorzenienie

Ehh.... i właśnie takie potwory jak te, które wyrządziły jej krzywdę, są dla mnie motywacją do wprowadzenia kary śmierci... albo chociaż dożywotnich ciężkich robót, samoutrzymywania się morderców w więzieniach, ja nie chcę żeby moje podatki szły na jego jedzenie, mieszkanie, pranie, życie, wolę żeby te pieniądze otrzymywała rodzina ofiary albo chociaż biedne dzieci ;/

Straszne po prostu

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 13:45   #8
Avv
Wtajemniczenie

To nie do pojęcia jak wiele złego dzieje się teraz na świecie. Wychodzisz na spacer, mówisz, że zaraz będziesz, tylko pięć minut, albo dziesięć... i już nigdy nie wracasz. Takie sytuacje mnie przerażają i nawet nie potrafię myśleć, co by było, gdybym to była ja. Nie wiem co kieruje takimi ludźmi i nie chcę wiedzieć. Myślę po prostu, że to choroba psychiczna, bo świadomość, że ktoś może to robić z zimną krwią i pełną świadomością czynów jest niepojęta.
Właśnie przez takich ludzi jak ci mężczyźni jestem za wykonywaniem kary śmierci lub co najmniej wyrokiem dożywocia bez możliwości apelacji. Niestety często jest tak, że przestępców skazuje się na 10 lat, a wychodzą oni za dobre sprawowanie po 5, by dalej robić to, co robili do tej pory. Nie rozumiem tego po prostu, to debilne prawo mnie osłabia.
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 13:50   #9
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisa009 Pokaż wiadomość
przepraszam, ale co masz do zwierząt?
Nie lubię takich porównań

a historia faktycznie straszna, biedna dziewczyna
absolutnie nic, sama mam w domu i bardzo je kocham, tak sie powszechnie mowi...
LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 13:52   #10
lisa009
Zakorzenienie

wiem, ale to tak trochę bez sensu
ja tak nie mówie, bo kocham zwierzęta i nie obrażam ich porównywaniem do złych ludzi
Stary 2008-11-18, 13:53   #11
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Avv Pokaż wiadomość
To nie do pojęcia jak wiele złego dzieje się teraz na świecie. Wychodzisz na spacer, mówisz, że zaraz będziesz, tylko pięć minut, albo dziesięć... i już nigdy nie wracasz. Takie sytuacje mnie przerażają i nawet nie potrafię myśleć, co by było, gdybym to była ja. Nie wiem co kieruje takimi ludźmi i nie chcę wiedzieć. Myślę po prostu, że to choroba psychiczna, bo świadomość, że ktoś może to robić z zimną krwią i pełną świadomością czynów jest niepojęta.
Właśnie przez takich ludzi jak ci mężczyźni jestem za wykonywaniem kary śmierci lub co najmniej wyrokiem dożywocia bez możliwości apelacji. Niestety często jest tak, że przestępców skazuje się na 10 lat, a wychodzą oni za dobre sprawowanie po 5, by dalej robić to, co robili do tej pory. Nie rozumiem tego po prostu, to debilne prawo mnie osłabia.
Dokładnie... ja nie wierzę w resocjalizację, w poprawę, a wręcz uważam, że w więzieniach oni się stają jeszcze gorsi, niż byli.

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 14:09   #12
Vic87
Rozeznanie

O matko (( Aż brakło mi słów. Co innego oglądać takie rzeczy w kiepskich amerykańskich filmach a co innego doświadczyć na własnej skórze, widzieć konsekwencje.

Vic87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 14:46   #13
agnes188
Zakorzenienie

mieszkam niedaleko ciebie.okolo15-20 km.wczopraj rozwieszalismy plakaty na ktorych bylo zdjecie dziewczyny ktora zaginela.wydawalo mi sie ze nasze okolice sa spokojne...

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 18:11   #14
Myszunia19
Zakorzenienie

Straszne[*]
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 18:28   #15
lemoorka
Zakorzenienie

Spokój jej duszy[*]
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 19:38   #16
hejYou
Zakorzenienie

Nie wiem jak można być tak okrutnym dla drugiej osoby.
Ona miała całe życie przed sobą ..

.. ale tam jej będzie napewno lepiej [*]
Stary 2008-11-18, 20:29   #17
nati360
Zakorzenienie

Na prawde straszne to co sie stalo. Obydwa watki, mam na mysli ten i podobny, tez zalozony dzisiaj Takich bydlakow powinni kastrowac i sama nie wiem co jeszcze im robic! Slow brak!! Zgadzam sie z tym, ze powinni wprowadzic kare smierci, podpisywalam sie nawet ppod petycja, ktos kto odbiera zycie niewinnej osobie i to w tak okrutny sposb moim zdaniem sam na to zycie nie zasluguje!!
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 21:03   #18
Kasik_M
Raczkowanie

Przed chwila czytalam o tym na portalu z wiadomosciami.
To niepojete.... (*)
Stary 2008-11-18, 21:33   #19
Bawitching
Zadomowienie

wydaje mi sie, ze kara smierci nie byla by odpowiednia. zycie w wiezieniu ze swiadomoscia swojego bledu jest o wiele gorsze. ci ludzie (mam nadzieje, ze ich zlapia) kiedys zrozumia co zrobili. moze nie po roku lub trzech, ale kiedys to sie stanie bo kazdy ma sumienie. beda mieli koszmary zwiazane ze smiercia tej dziewczyny. mozliwe, ze sami zaloza rodziny i straca kogos bliskiego. poczuja to co przezyli rodzice twojej kolezanki[*]
Bawitching jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 22:02   #20
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bawitching Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze kara smierci nie byla by odpowiednia. zycie w wiezieniu ze swiadomoscia swojego bledu jest o wiele gorsze. ci ludzie (mam nadzieje, ze ich zlapia) kiedys zrozumia co zrobili. moze nie po roku lub trzech, ale kiedys to sie stanie bo kazdy ma sumienie. beda mieli koszmary zwiazane ze smiercia tej dziewczyny. mozliwe, ze sami zaloza rodziny i straca kogos bliskiego. poczuja to co przezyli rodzice twojej kolezanki[*]
Jakoś nie potrafie sobie wyobrazic tego, że ktos kto dopiuszcza sie takiego czynu potrafi póxniej sie nawrócić, żałować itp. Być może zdarzaja się takie przypadki, ale w większości resocjalizacja chyba nie przynosi oczekiwanych rezultatów. Często zdarza się, że ktos po kilku latach wychodzi z więzienia i sytuacja sie powtarza. Smutne to wszystko aczkolwiek chyba prawdziwe...
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 22:33   #21
Madaaa
Zakorzenienie

Okropne. Dziejsszy swiat jest okorpony....wspolczuje bardzo. Najgorsze, ze takie zlo wydarza sie codziennie na swiecie CZemu niektorzy ludzie sa tak paskudnie zli????

A co do zalowania za swoje czyny...kiedys ogladalm dokumentalny progarm o terrorytsach ktorzy wykonali zamach na wyspie baliz zabijajac wielu turystow...jeden z nich przyznal sie do winy i dopiero w wieziuniu zrozumial ile zla wyrzadzil...Musiał zobaczyc te cierpienie zeby zrozumiec...

Serce sie kraja czytajac takie historie..
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 22:42   #22
pablosita
Raczkowanie

To co się wydarzyło jest straszne, współczuje rodzinie tej dziewczyny i jej znajomym...
Też mam nadzieję że znajdą się sprawcy tego bestialskiego czynu i dostaną to na co sobie zasłużyli. Nikt nie ma prawa odbierać nikomu życia jedynie tylko Stwórca a jeśli chodzi o karę śmierci to w każdym przypadku byłaby ona zbawieniem dla zbrodniarza. Jestem za tym żeby zbrodnie tego typu bezdyskusyjnie karane były dożywociem i w dodatku ciężkie roboty, wygonić takiego z napisem na ubraniach więziennych "GWAŁCICIEL I MORDERCA" i niech zaperdziela w kajdanach do pracy przy remoncie dróg, ludzie tam jeżdzą i napewno nie znalazłby się nikt, kto by go pożałował. Wiem, może moje podejście jest chore bo zaraz mogą odezwać się obrońcy czci i godnościczłowieka ale tacy ludzie nie mają godności, niech mu nawet 10 lat zejdzie na to żeby zrozumial jaki czyn popełnił ale niech chociaż dostanie namiastkę tego co zafundował swojej ofiarze. Denerwują mnie opinie coponiektórych psychologów, psychiatrów którzy chcą gwałt podpiąć pod jakieś schorzenie na tle seksualnym, przeciez to jest chore, czy ja też mogę sobie spełniać moje wizje seksualne na każdym kogo sobie upatrze...NIE bo ta druga osoba też ma swoje prawa i jak ktoś ma takie chore wizje i ma ochote gwałcić niech od razu strzeli sobie w mózg. Jeden psycholog-nie pamiętam nazwiska- to wręcz powiedział że kobieta jak ubierze sobie spódnice, nie mini ale spódnice to prowokuje faceta i podparł to jakimiś badaniami naukowymi, no jak to usłyszałam to myślałam że telewizor wyrzuce. Takie chore teorie stwarzają ale ja np. mam styl typowo sportowy, nie chodzę w spódnicach a i tak do jasnego diabła znajdzie się jakiś debil który sobie za dużo pozwala i gdzie tu logika w wypowiedzi tego kolesia.
Ja wychodzę z takiego założenia że jak już idziemy właśnie w takie dziwne miejsca to nic jak tylko coś ciężkiego nosić przy sobie i tyle. Niech się dzieje wola nieba...trzymajcie się dziewczyny i uważajcie na siebie. pozdrawiam
pablosita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 22:47   #23
Madaaa
Zakorzenienie

Wlasnie czytalam wiadomosci...policja podejrzewa sprawce....
Stary 2008-11-18, 22:52   #24
***luna
Zakorzenienie

Współczuję rodzinie, współczuję ofierze.
Niech spoczywa w spokoju...[*]

Myślałam,że ten wątek pozostanie watkiem o tragedii, o tym,że ktoś niewinny stracił zycie w sposób bestialski.
Przykro czytać,że już pojawiły się głosy o potencjalnych karach, o piętnowaniu o terrorystach na Bali (tych w tej małej polskiej miejscowości na pewno nie było.)
Wierzę,że znajdą sprawców/ sprawcę.
Cytat:
I jak to możliwe ze w takiej spokojnej wsi gdzie każdy z każdym rozmawia zna sie dochodzi do trakich zbrodni??
Liczne pytania na ktore nie mamy odpowiedzi znała go czy nie??
Możliwe.
Zapewne to była/ były osoby właśnie z Twojej/Waszej miejscowości lub osoby bywające wśród Was, które nie wzbudziły większego zainteresowania.
To była niedziela. Co ludzie robią w niedzielę o 12 w waszej miejscowości?

Resztę dopowiedzą analitycy, policja.

Okropny świat tworzymy sobie sami...
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 23:03   #25
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że winowajców szybko złapią i długo nie wyjdą na wolność...Okropna historia

Też mam taką nadzieję!![*]

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 23:09   #26
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Współczuję rodzinie, współczuję ofierze.
Niech spoczywa w spokoju...[*]

Myślałam,że ten wątek pozostanie watkiem o tragedii, o tym,że ktoś niewinny stracił zycie w sposób bestialski.
Przykro czytać,że już pojawiły się głosy o potencjalnych karach, o piętnowaniu o terrorystach na Bali (tych w tej małej polskiej miejscowości na pewno nie było.)
Wierzę,że znajdą sprawców/ sprawcę.

Możliwe.
Zapewne to była/ były osoby właśnie z Twojej/Waszej miejscowości lub osoby bywające wśród Was, które nie wzbudziły większego zainteresowania.
To była niedziela. Co ludzie robią w niedzielę o 12 w waszej miejscowości?

Resztę dopowiedzą analitycy, policja.

Okropny świat tworzymy sobie sami...

Wiesz piszaco terrorystach odnioslam sie do tematu, ktore poruszyly dziewczyny o karze smierci. Chiclam podkreslic, ze sa ludzie ktorzy sie nawracaja....

Chyba nie doczytalas wszystkich postów...

Policja bada sprawe, ale doczytalam sie, że ten ktoś popełnił samobójstwo...

Okropieństwo ludzi nie zna granic...
Stary 2008-11-18, 23:16   #27
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Wiesz piszaco terrorystach odnioslam sie do tematu, ktore poruszyly dziewczyny o karze smierci. Chiclam podkreslic, ze sa ludzie ktorzy sie nawracaja....

Chyba nie doczytalas wszystkich postów...

Policja bada sprawe, ale doczytalam sie, że ten ktoś popełnił samobójstwo...

Okropieństwo ludzi nie zna granic...
Rozumiem
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 14:39   #28
Martucha00
Przyczajenie

GG do Martucha00

w mojej miejscowości wiadomości sa na pierwszym miejscu co jest oczywiste

podejrzewany sprawca powiesił sie fakt miał 18 lat
mieszkał rownież tu gdzie ja i Gosia
Był jej jak i wszystkich kolegą. I nie wierze ze to zrobił sam... Nie wierze...
ale to wyjdzie policja nas powiadomi....
Martucha00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 15:14   #29
colds
Zakorzenienie

trzymaj się i dawaj znać co i jak .

też mieszkam w małej miejscowości, no, może troszkę większej niż Twoja.
i w tym roku szkolnym powiesił się drugi już chłopak.
Marcin poszedł na spacer z psem, a znaleziono Go wiszącego na smyczy.. .
miał 17lat. [*]
Stary 2008-11-19, 15:44   #30
slonko8918
Zakorzenienie

To straszne
Pokój jej duszy [*]

Szyciolandia
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości