![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Śmierć :(Witam wszystkich
Chciałabym sie podzielic nieszczęsciem jakie spotkało mnie oraz społecznośc mojej miejscowości. Jest to dla nas wszystkich strasznym szokiem... G. miała 16 lat... miała bo do niedzieli zyła ![]() Mieszkam w niewielkiej miejscowości ok200-300 osób. Położonej z dala od większych miast. jak by to powiedziec kompletnie dziura... Wszyscy każdego znają. W niedziele ok 12h G. wyszła na spacer z psem w miejsce gdzie chodzą wszyscy gdy chca sie przejśc. Matki z dziecmi młodzież małżenstwa. I nie wróciła... cała noc jak i poniedziałek jej szukalismy ale nic. Policja trafiła na trop... Jej ciało było w studzieńce. Zgwałcona przez kilku mężczyzn (jeśli można ich tak określic) naga z licznymi obrażeniami i poćietym ciałem. I jak to możliwe ze w takiej spokojnej wsi gdzie każdy z każdym rozmawia zna sie dochodzi do trakich zbrodni?? Liczne pytania na ktore nie mamy odpowiedzi znała go czy nie?? Drogie wizażanki to straszny czas dla mnie jak i dla innych. Współczuje rodzinie i boje sie o siebie i moich bliskich. Przecież to mogłam być ja?? Ile razy równiez tam chodziłam?? sama badz z koleżankami... Ale czy mu by to przeszkadzało?? Tyle policji co wczoraj nie widziałam przez całe życie... w mundurach i na cywila... ![]() Czy takie czyny musza wpisywać sie w historie naszej codzieności?? To normalne nie jest a mimo to spotyka wiekśzośc naszych znajomych, bliskich, przyjaciół P.S. Badż zawsze w naszej pamięci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Śmierć :(
.
Edytowane przez asiullka103 Czas edycji: 2010-07-29 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Straszna historia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że winowajców szybko złapią i długo nie wyjdą na wolność...Okropna historia
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Okropna historia, az mi ciarki przechodza. Co ta biedna dziewczyna musiala przezyc! co teraz przezywa jej rodzina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię takich porównań ![]() a historia faktycznie straszna, biedna dziewczyna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ehh.... i właśnie takie potwory jak te, które wyrządziły jej krzywdę, są dla mnie motywacją do wprowadzenia kary śmierci... albo chociaż dożywotnich ciężkich robót, samoutrzymywania się morderców w więzieniach, ja nie chcę żeby moje podatki szły na jego jedzenie, mieszkanie, pranie, życie, wolę żeby te pieniądze otrzymywała rodzina ofiary albo chociaż biedne dzieci ;/
Straszne po prostu ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
To nie do pojęcia jak wiele złego dzieje się teraz na świecie. Wychodzisz na spacer, mówisz, że zaraz będziesz, tylko pięć minut, albo dziesięć... i już nigdy nie wracasz. Takie sytuacje mnie przerażają i nawet nie potrafię myśleć, co by było, gdybym to była ja. Nie wiem co kieruje takimi ludźmi i nie chcę wiedzieć. Myślę po prostu, że to choroba psychiczna, bo świadomość, że ktoś może to robić z zimną krwią i pełną świadomością czynów jest niepojęta.
Właśnie przez takich ludzi jak ci mężczyźni jestem za wykonywaniem kary śmierci lub co najmniej wyrokiem dożywocia bez możliwości apelacji. Niestety często jest tak, że przestępców skazuje się na 10 lat, a wychodzą oni za dobre sprawowanie po 5, by dalej robić to, co robili do tej pory. Nie rozumiem tego po prostu, to debilne prawo mnie osłabia.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
wiem, ale to tak trochę bez sensu
![]() ja tak nie mówie, bo kocham zwierzęta i nie obrażam ich porównywaniem do złych ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
O matko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
mieszkam niedaleko ciebie.okolo15-20 km.wczopraj rozwieszalismy plakaty na ktorych bylo zdjecie dziewczyny ktora zaginela.wydawalo mi sie ze nasze okolice sa spokojne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Straszne
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Spokój jej duszy[*]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak można być tak okrutnym dla drugiej osoby.
Ona miała całe życie przed sobą .. .. ale tam jej będzie napewno lepiej [*]
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Na prawde straszne to co sie stalo. Obydwa watki, mam na mysli ten i podobny, tez zalozony dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Przed chwila czytalam o tym na portalu z wiadomosciami.
To niepojete.... (*)
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
wydaje mi sie, ze kara smierci nie byla by odpowiednia. zycie w wiezieniu ze swiadomoscia swojego bledu jest o wiele gorsze. ci ludzie (mam nadzieje, ze ich zlapia) kiedys zrozumia co zrobili. moze nie po roku lub trzech, ale kiedys to sie stanie bo kazdy ma sumienie. beda mieli koszmary zwiazane ze smiercia tej dziewczyny. mozliwe, ze sami zaloza rodziny i straca kogos bliskiego. poczuja to co przezyli rodzice twojej kolezanki[*]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Okropne. Dziejsszy swiat jest okorpony....wspolczuje bardzo. Najgorsze, ze takie zlo wydarza sie codziennie na swiecie
![]() A co do zalowania za swoje czyny...kiedys ogladalm dokumentalny progarm o terrorytsach ktorzy wykonali zamach na wyspie baliz zabijajac wielu turystow...jeden z nich przyznal sie do winy i dopiero w wieziuniu zrozumial ile zla wyrzadzil...Musiał zobaczyc te cierpienie zeby zrozumiec... Serce sie kraja czytajac takie historie..
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
To co się wydarzyło jest straszne, współczuje rodzinie tej dziewczyny i jej znajomym...
Też mam nadzieję że znajdą się sprawcy tego bestialskiego czynu i dostaną to na co sobie zasłużyli ![]() ![]() Ja wychodzę z takiego założenia że jak już idziemy właśnie w takie dziwne miejsca to nic jak tylko coś ciężkiego nosić przy sobie i tyle. Niech się dzieje wola nieba...trzymajcie się dziewczyny i uważajcie na siebie. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie czytalam wiadomosci...policja podejrzewa sprawce....
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Współczuję rodzinie, współczuję ofierze.
Niech spoczywa w spokoju...[*] Myślałam,że ten wątek pozostanie watkiem o tragedii, o tym,że ktoś niewinny stracił zycie w sposób bestialski. Przykro czytać,że już pojawiły się głosy o potencjalnych karach, o piętnowaniu o terrorystach na Bali (tych w tej małej polskiej miejscowości na pewno nie było.) Wierzę,że znajdą sprawców/ sprawcę. Cytat:
Zapewne to była/ były osoby właśnie z Twojej/Waszej miejscowości lub osoby bywające wśród Was, które nie wzbudziły większego zainteresowania. To była niedziela. Co ludzie robią w niedzielę o 12 w waszej miejscowości? Resztę dopowiedzą analitycy, policja. Okropny świat tworzymy sobie sami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam taką nadzieję!![*]
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz piszaco terrorystach odnioslam sie do tematu, ktore poruszyly dziewczyny o karze smierci. Chiclam podkreslic, ze sa ludzie ktorzy sie nawracaja.... Chyba nie doczytalas wszystkich postów... Policja bada sprawe, ale doczytalam sie, że ten ktoś popełnił samobójstwo... Okropieństwo ludzi nie zna granic...
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
w mojej miejscowości wiadomości sa na pierwszym miejscu co jest oczywiste
![]() podejrzewany sprawca powiesił sie fakt miał 18 lat mieszkał rownież tu gdzie ja i Gosia ![]() Był jej jak i wszystkich kolegą. I nie wierze ze to zrobił sam... Nie wierze... ale to wyjdzie policja nas powiadomi.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
trzymaj się i dawaj znać co i jak
![]() ![]() też mieszkam w małej miejscowości, no, może troszkę większej niż Twoja. i w tym roku szkolnym powiesił się drugi już chłopak. Marcin poszedł na spacer z psem, a znaleziono Go wiszącego na smyczy.. ![]() miał 17lat. [*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
To straszne
![]() Pokój jej duszy [*]
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.