Zapoznanie rodziców - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-30, 10:07   #1
Kasica 1982
Raczkowanie

GG do Kasica 1982
Question

Zapoznanie rodziców

Jeszcze nigdy nie byłam tak zestresowana jak wczoraj wieczorem. Do moich rodziców przyjechali "teście" na takie zapoznanie przed weselem i w ogóle. Jestem pierwszą córką rodziców która wychodzi za mąż a mój Szymon ostatnim z synów, więc nie wiedziałam jak i co. Było ciężko, tyle szkowania, zakupów, sprzątania. Jakoś na szczęscie przeszło a jak było u was?
Stary 2006-04-30, 13:51   #2
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah
Dot.: Zapoznanie rodziców

Ja również się bałam tego spotkania, mimo, że nasi rodzice znali się wcześniej. Ale wszystko ostatecznie poszło bardzo dobrze. Tak jak opisałam w tym wątku:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+rodzic%F3w

Pozdrawiam

Lidia Jasińska — Flirtuchy

gosiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 22:06   #3
marzka82
Rozeznanie

Nasi rodzice znali się na długo przez zaręczynami. Często zapraszali się na różne okazje: kolacje/obiady, święta, imieniny, pomagali też sobie w różnych sytuacjach np. z samochodem Gdy przyszła pora na tzw. wieczór zapoznawczy już po zaręczynach, nie było z tym żadnego problemu. Pełen luz ze strony rodziców, moich i mojego TŻ, mimo iż jesteśmy pierwszymi dziećmi rodziców biorącymi ślub.
Ale my chyba jesteśmy skrajnym przypadkiem ponieważ nasi rodzice znali się dużo wcześniej i byli w bardzo dobrych stosunkach.

Pozdrawiam
...Nie jedź szybciej, niż twój anioł stróż umie latać...
marzka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 08:54   #4
pe@ch
BAN stały

nasi rodzice też znali się wcześniej ale raczej "z widzenia", bo mój TŻ pochodzi z rodzinnej miejscowosci mojej mamy
pe@ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-04, 09:46   #5
zazula
Raczkowanie

Red face Dot.: Zapoznanie rodziców

Dziewczyny, ten dzień jest jeszcze przede mną (rodzice spotkają się chyba w przyszłym tygodniu). Jeszcze nigdy wcześniej sie nie widzieli, bo są z różnych miast... strasznie się stresuję
Co prawda widziałam juz taką sytuację wcześniej, bo moja siostra jest już mężatką, ale teraz, kiedy chodzi o mnie to boje się okropnie...
Jak to u Was przebiegało?
Pozdrawiam!
"...aby mieć ładne usta, wypowiadaj miłe słowa, aby posiadać piękne oczy, poszukuj dobra w ludziach, aby mieć szczupłą figurę, podziel się swoim jedzeniem z głodnymi, aby posiadać wspaniałe włosy, pozwalaj dziecku przeczesywać je palcami raz dziennie..."

Audrey Hepburn
zazula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-04, 10:00   #6
agnes23
BAN stały

Ja też się strasznie tego dnia bałam.

A tak to wyglądało:

Nasze nieoficjalne zaręczyny odbyły się w czerwcu ubiegłego roku. Nasi rodzice dowiedzieli się o tym od nas w ten sam dzień. Moja mama zaproponowała oficjalne zaręczyny na wrzesień. 17 września u mnie w domu trwały wielkie przygotowania, pieczenie, gotowanie i sprzątanie.W sobotę popołudniu zjawił się mój kochany z rodzicami. Mnie i mojej mamie wręczył bukiety kwiatów i oświadczył wszem i wobec, że się kochamy i chcemy się pobrać. Potem wszyscy zasiedli do stołu. Była kawa i ciasto. Potem uroczysta kolacja. Rodzice super się dogadali. Nawet się nie spodziewaliśmy. Wszyscy byli bardzo zadowoleni, że doszło do porozumienia.
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-04, 10:02   #7
nejka
Raczkowanie

GG do nejka

u mnie najbardziej zestresowala sie mama i moj Dziubasek a ja z tata pelen luzzzz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-04, 10:31   #8
Ray
Zakorzenienie

hehe u mnie dopiero bedzie cyrk ze spotkaniem rodzicow tez niedlugo.. moi rodzice sa mlodsi duzo.. raczej milo nastawieni do ludzi moja mam sympatyczna chca chuczne wesele itp a rodzice tz sa starsi.. sami matka ma zawsze mine jak grobowa deska... nigdy jej nic nie pasuje a wesele uwaza za zbedne i juz czuje te spokanie po kosciach :/// nawet zapowiedziala ze na slub nie wie czy przyjedzie bo co ona z kotkiem zrobi://
Stary 2006-05-04, 12:12   #9
aguśkaN
Raczkowanie

GG do aguśkaN

Dziewczynki a ile czasu przed ślubem zapoznawałyście Waszych rodziców? Mi zostały jeszcze 4 m-ce a jeszcze sie nie znają
aguśkaN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-04, 12:26   #10
Ray
Zakorzenienie

moi zapoznaja sie niecaly rok przed slubem zeby ustalic szczegoly ceremonii wspolnie ale z koleji mojego brata ciotecznego rodzice zapoznali sie z tesciami miesiac przed hehe
Stary 2006-05-04, 20:17   #11
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez Kasica 1982
Jeszcze nigdy nie byłam tak zestresowana jak wczoraj wieczorem. Do moich rodziców przyjechali "teście" na takie zapoznanie przed weselem i w ogóle. Jestem pierwszą córką rodziców która wychodzi za mąż a mój Szymon ostatnim z synów, więc nie wiedziałam jak i co. Było ciężko, tyle szkowania, zakupów, sprzątania. Jakoś na szczęscie przeszło a jak było u was?
a u mnie było nawet ciekawię! poznali sie polubili
co ciekawe nawet chyba nasi tatusiowie sie zaprzyjażnili
a w sierpniu wybierają sie na weekend do wisły!
poprzewracane to wszystko!
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-09, 19:04   #12
Kasica 1982
Raczkowanie

GG do Kasica 1982

Szczerze nie chciałebym jeszcze raz przeżywać tego dnia (ze wgledu na ojca) a czeka mnie jeszcze rewizyta
Stary 2006-06-07, 18:52   #13
dariagn
Raczkowanie

GG do dariagn

ja jestem jeszcze przed tym dniem...

mamy na to jeszcze sporo czasu bo do slubu jeszcze poltora roku :/
ale juz sie boje tego dnia, zupelnie nie umiem sobie wybrazic tego spotkania. Moi rodzice sa tak inni od przyszlych tesciow, pozatym ja mieszkam 400 km dalej, a tesc nie jest czlowiekiem ktory lubi wychodzic z domu na dluzej niz 2 godziny hahahhahah

o zareczynach dowiedzial sie dwa tygodnie po fakcie. Nie bylo reakcji, powiedzial tylko "aha", nawet boje sie zaczynac tematu o oficjalnych zareczynach... moze jescze za wczesnie...
dariagn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 11:25   #14
kochasia21
Raczkowanie

GG do kochasia21 Send a message via Skype™ to kochasia21

Ja dwa dni temu mialam zapoznanie rodzicow i oficjalne zareczyny...Denerwowalam sie strasznie,moi rodzice sa trszkoe innymi ludzmi niz mojego Łukasza.No nerowka byla praktycznie caly tydzien az do soboty,w sobote jakos ogarnol mnie spokoj i wszystko bylo ok.Atmosfera odrazu sie rozlunila,Na dzien dobry jak tylko zaczelismy wszcsy wchodzic do pokoj to kwietnik metalowy co jest od podlogi do sufitu wziol i sie sam przewrocil...przyczyna nie znana....ale byl smiech na saliNikt sie tego nie spodzieal bo tyle lat stal i nic sie nie dzialo a tu nagle w takim dniu wszystko polecialo...Ale moze i dobrze bo juz sie kazdy rozluznilMoj skarbus poprosil moich rodzicow o moja reke pozniej podszedl do mnie wi wreczylk piekny bukiet kwiatow i pierscionekNaprawde to byl nie zapomniany dzien....
Stary 2006-09-18, 11:32   #15
nel_a
Zakorzenienie

u mnie to bylo ponad rok temu. Najbardziej sie stresowal moj TZ i moja mama a ja i moj tata wszystko na luzie
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 11:45   #16
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

a u nas było odwrotnie, najpierw poznali sie nasi rodzice (sąsiedzi w jednym bloku i na dodatek na tym samym piętrze) po jakimś czasie my (dzięki rodzicom)
Tak więc nie mieliśmy okazji przeżywać spotkania rodziców obu stron
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 19:05   #17
wiaterek1
Raczkowanie

GG do wiaterek1

Nas to dopiero czeka!!
Az sie boje jak to bedzie, cale to dogadywanie sie jezeli chodzi o koszty...
bryryyyyy
wiaterek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-19, 12:07   #18
maruuuda
Raczkowanie

GG do maruuuda

My juz jestesmy po takich "spotkankach zapoznawczych" wiadomo ze było fuuuul sprzatania i szykowania bo rodzice chcieli sie pokazac Znali sie juz wczesniej aczkolwiek tylko z widzenia. Było moze na dzien dobry delikatne zdenerwowanie ale pierwswze lody przełamane wiadomo kolacyjka, pozniej drineczki -było miło A pozniej to juz z gorki -wspolne wyjazdy w sprawie szukania lokalu w gronie jednych i drugich rodzicow..
maruuuda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-19, 19:49   #19
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

U nas rodzice moi i mama mojego TŻ poznali się miesiąc po tym jak zaczęliśmy się spotykać, czyli jakieś 4 lata temu Było stresująco (oficjalnie) na początku, ale się polubili Teraz zapraszają się na grille, i inne imprezy rodzinne. Pozdrawiam.
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 17:25   #20
kiya83
Raczkowanie

hehe...ciekwe macie prpblemy.....
ja rozstalam sie z facetam z ktorym bylam przez rok w jedne wakacje pojechalam w pazdzierniku na studia (3 rok) i jakos wyszlo ze z moim sasiadem sie zeszlismy....znalismy sie juz rok bo mieszkalismy obok siebie w akademiku....po miesiacu bylam w ciazy...moi rodzice dowiedzieli sie po 2 nastepnych miesiacach a Michala dopiero w sylwestra...a co najlepsze nie moglam sie doprosic rodzicow michala zeby przyjechali do moich zeby sie poznac.... ylam w koncu w 8 miesiecy i dopiero sie poznali...fajnie co?? jeszcze dotego zaczeli robi takie wurzuty nam i sobie na wzajem ze spakowalismy torbe po cichu i poszlismy na pksy i pojechlismy do akademika a oni zpstali sami
teraz to niby smieszne ale bylo nie milo....
teraz juz jestesmy na 5 roku i w ubiegle boze narodzenie bralismy slub
kiya83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 12:20   #21
olivka_7
Zakorzenienie

Ja już mam to za sobą, spotkanie odbyło się w minioną sobotę.Rodzice znali się tak z widzenia - ta sama miejscowość. A mamy z salonu fryzjerskiego do którego obydwie chodzą.Ale mimo to miałam stresa,na szczęście wszystko się udało.Siedzieliśmy do 02:30 w nocy więc chyba super
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 13:44   #22
czekoladka79
Zadomowienie

Ja w sobotę miałam spotkanie i zapoznanie rodziców, wszystko było suuuper, bez problemu się dogadali i polubili ... jedyny mankament to moja krzykliwa bratowa, która nie dała nikomu dojść do głosu, bo ona ma wizję naszego wesela i najepiej wie co się ludziom spodoba grrrrr ... teściowie się trochę zjeżyli i dość szybko ją usadzili. Ale i tak musiałam się wstydzić i przepraszać za tego niewychowanego, prostackiego buca ... ehhhhh rodzinka ... moi rodzice mało się ze wstydu nie spalili KOSZMAR.
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 06:36   #23
olivka_7
Zakorzenienie

Dlatego nasze spotkanie odbyło się bez reszty rodzinki.Po ostatniej imprezie u mojego przyszłego mężusia miałam dość jego siostry i bratowej wtrącającej nos w listę gości.Miały swoje wesele to niech spadają. Należycie je ukróciłam
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 08:55   #24
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Kasica 1982 Pokaż wiadomość

Ja miałam tak samo tylko moj tato zna swoich teściów od dziecka, tj. moj tato i jego brat razem chodzili do szkoly I w zyciu sie nie spodziewalam ze tak sie moze stac...
Stary 2008-12-22, 09:26   #25
kisiorek
Raczkowanie

ja sobie nie wyobrazam spotkania naszych rodzicow poniewaz oboje są z różnych srodowisk ale narazie sie tym nie martwie bo jak narazie nie planuje zaponania, slub ma we wrzesniu tak wiec planujemy przedstawienie rodzicow we wakacje ale czy to nam sie uda to nie wiem bo przyszla tesciowa chce jak najszybciej. A i tak jestesmy oddaleni od siebie o 200 km prawie...
kisiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 15:55   #26
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja chcialabym miec to juz za soba, nasi rodzice znaja sie z widzenia, ale nie wyobrazam sobie tego, zupełnie odmienne mentalnosci. Moja mam uważa, ze za wczesnie, ale TZ naciska :/

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 16:23   #27
malwina2208198721
Zadomowienie

Scio, ślubujemy tego samego dnia

Ja i mój TŻ jesteśmy razem 3 lata, a moja mama poznała się z jego rodzicami po pół roku znajomości bardzo się polubili, dogadują się znakomicie, co dzień telefony, spotkania przy różnych okazjach itd teraz spędzamy wszyscy razem już trzecią wigilię

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same"
— Phil Bosmans

59
-58-57-56-55-54-53-52
malwina2208198721 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 11:28   #28
chilanes
Zakorzenienie

Jejku mnie to czeka już za 3 dni ;/ stres mnie zżera ;(
Stary 2008-12-23, 11:48   #29
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Chil na początku może być odrobinę sztywno, pewnie rozmowa będzie na tematy zupełnie niezwiązane z Tym Dniem, ale potem się rozluźni i wszystko powinno ustawić się na odpowiednie tory
usmiech to podstawa
u mnie tak było na "zmówinach"choć moi rodzice i rodzice mojego B znają się już baaaaardzo długo-mieszkalismy w domach na przeciw siebie-ale co innego spotkać się na grillu czy przypadkiem a co innego przy takiej okazji.
główka do góry
Stary 2008-12-23, 11:59   #30
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Malwina --> jeszcze tylko troche ponad 8 miesięcy

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
CZekamy na relacje. Powodzenia

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości