|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zdejmowanie aparatu ortodontycznego
Nie znalazłam odpowiedniego tematu więc zakładam nowy. Mam nadzieję, że się nie powtórzę.
Moje pierwsze pytanie jest takie - ile płaciłyście za zdjęcie aparatu ortodontycznego? Moje drugie pytanie wynika z pierwszego - moja ortodontka za zdjęcie aparatu zawołała 1400 zł. Moja sytuacja finansowa się zmieniła i nie mogę sobie na to pozwolić. Poza tym nie było mowy o takich kosztach przy zdejmowaniu aparatu więc czuję się poniekąd oszukana. Zastanawiam się więc czy ktoś z was zdejmował aparat jako 'królik doświadczalny' u studentów...? Najlepiej na terenie Warszawy. Edytowane przez justynaaa00 Czas edycji: 2012-06-05 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdejmowanie aparatu ortodontycznego
Słucham?
![]() U mojego ortodonty zdejmowanie aparatu oczywiście jest bezpłatne! Fakt, trzeba zapłacić jeszcze za aparat retencyjny ok. 500-600zł ale to co innego. To chyba jakiś żart.. ? ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
No właśnie. Zrozumiałe jest, że za aparat trzeba zapłacić. Ale za samo ściągnięcie tyle zawołać... Jeszcze będę szukała, ale wiem, że mojemu znajomemu ściągnęła znajoma studentka stomatologii... I wszystko jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie no, to faktycznie jest kpina..
![]() Powodzenia. ![]()
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U ortodontki, u której byłam na konsultacji w cenniku jest 700 zł za zdjęcie i retencję przy jednym łuku, a przy dwóch 900-1800 zł. Też mi się wydała ta kwota spora, bo czytałam tu i tam o różnych aparatach retencyjnych i ceny jakie były podawane to ok 800 zł za komplet, a samo zdejmowanie stałego gratis, albo jakies drobne kwoty. Zdejmowanie chyba nie jest jakoś strasznie skomplikowane i czasochłonne, więc przyznam, że mnie ta górna granica widełek przy aparacie na dwóch łukach trochę przeraziła, poza tym nie wiem z czego może wynikać taka duża rozbieżność... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
U mnie koszt aparatu retencyjnego, góra i dół to 600 zł. To raczej średnia cena, myślę, że 800 zł to już maksymalna granica, nie słyszałam, żeby ktoś płacił więcej.
![]() Faktycznie, tak wysokie ceny są naprawdę zaskakujące i dziwne!
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jak jak ściągałam aparat to płaciłam tylko 100zł, retencyjny kosztował mnie 1000 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mnie sciagniecie bedzie kosztowac 1720 zl.... w cene wchodza 2 retainery, 2 sciagane aparaty na noc, piaskowanie i wycisk do ruchomych aparatow... ehhh a pani doktor na swojej stronie obiecuje, ze w trakcie leczenia mozna miec za darmo czyszczone zeby , nawet dwa razy, a ja musze placic :/ szczegolnie ze przed zdjeciem tez musze isc na czyszczenie (gdzies indziej), zeby na oczyszczone zeby mogla nakleic retainer. eh, zgroza. takie cuda to u pani Anny Banaszczyk-Rozbickiej w Warszawie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ja za komplet i ściągnięcie będę płaciła około 700zł możliwe że cena trochę zejdzie w dół. Ale zaśpiewała Ci kosmiczną sumę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja powoli też zbliżam sie do końca leczenia
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... Edytowane przez anusiaa81 Czas edycji: 2012-11-24 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
zdejmowanie jest zadarmo. niezle Cie kantuje baba
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
No nic, będę próbowała zdjąć u kogoś innego, na razie jestem umówiona na konsultacje. Zobaczymy co mi powiedzą.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja będę płacić za ściągnięcie górnego łuku 480zł i w tym jest już aparat retencyjny plus druciki od trójki do trójki oraz 480zł za ściągnięcie dolnego łuku i w tym jest drucik od trójki do tróki :/ czyli łącznie 960zł lekka przesada, postaram się potargować z ortodontką, żeby za każdy łuk policzyła 400zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja dziś byłam na wizycie kontrolnej i orto zrobiła wyciski do retencji, koszt zdjęcia złomka ok 600zł. Na dole będzie przyklejony drucik u góry jeszcze nie wiadomo
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
A ja będę mieć zdejmowany aparat jutro, górę i dół. Za całość z oba aparatami retencyjnymi- 850zł. Dodam, że klinika w Krakowie, więc ceny też mogłyby poszybować w górę za sam fakt miejsca. Te koszty, które dziewczyny podały (zwłaszcza w granicach 1700zł) to jakaś skrajna masakra!!!
Aha, odnośnie zdejmowania u innego ortodonty - w mojej klinice nie ma opcji, żeby orto zdjęła komuś, kto był leczony gdzie indziej. Tłumaczą to tym, że nie chcą brać odpowiedzialności za przebieg leczenia, którego nie prowadzili. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
witam, w czwartek dostałam płytkę retencyjną na górne zęby i mam ją nosić prawie non stop , ale nie potrafię z nią normalnie mówić :-(
Czy któraś z was tez miała taki problem ?
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja przez pierwszy tydzień mówiłam tak niewyraźnie, ze sama siebie nie rozumiałam, ale potem to minęło, nauczyłam się mówić normalnie =)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Cześć.
Widzę, że wątek jest dość stary ale co mi tam. Chodzi właśnie o zdjęcie aparatu. Może wiecie jaki student/ortodonta podjąłby się zdjęcia aparatu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
@dzidka
I jak ? Płaciłaś te 1700 za zdjęcie aparatu u dr Anny Banaszczyk-Rozbickiej ? Właśnie się do niej zapisałam na leczenie, ale dopiero wyciski miałam itp, więc jeszcze mam czas żeby się wycofać i mocno się nad tym zastanawiam. Przerażają mnie opinię o tym, że krzyczy tak kosmiczne kwoty na koniec leczenia!! Edytowane przez grzanka27 Czas edycji: 2014-08-25 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
wiem , że juz trochę minęło od Twojego wpisu ale jestem ciekawy jak skończyła się sprawa z aparatem? jestem w podobnej sytuacji.. końcówka leczenia (przeciąganego maksymalnie) i kwota prawie 2 tys zł ale u orto z Lublina... Masakra jakaś!!! Znalazłaś kogoś w końcu kto Ci pomógł? Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.