![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
wieczór we dwoje. jak zaskoczyć będąc zaskoczoną?
Otóż mam 17 lat. mój wybranek ma 25 lat[wiem,duża różnica wieku].
spędzimy sylwestra we dwoje w innym mieście i wiem,że on coś kombinuje ![]() też chciałabym go zaskoczyć. jedyną moją ugadaną rolą jest kwestia jedzenia. to ja je przygotuję [co?] Czytałam wiele ciekawych pomysłów. większość z nich opierała sie o sprawy, na które jestem za młoda ![]() Pomóżcie mi w zaplanowaniu cudownych chwil razem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wieczór we dwoje. jak zaskoczyć będąc zaskoczoną?
co do jedzenia, zajrzyj tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=158957 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Wnioskuje że nie chcesz z nim uprawiać seksu, wiec moze lepiej zrezygnujcie z alkoholu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
właśnie chciałabym mu dogodzić, jeśli chodzi o potrawy. wiem,że on ma wybredne podniebienie^^. a co oprócz jedzenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
dobra muzyka? coś do picia, niekoniecznie alkoholowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
i? bo to jednak pare godzin jest, a musi być wyjątkowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
i coś słodkiego do jedzenia jeśli lubicie
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
nie chodzi tylko o jedzenie;p
już było kilka takich tematów i wiadomo,że kończy się albo ociera o jedno. chciałabym jakoś zaplanować czas wykluczając powyzsze rzeczy. ale jak ? chcę,żeby było wyjątkowo.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nikt Cie nie zmusza żebyś uprawiała z nim seks. I nikt tu nie wysunął takiej propozycji. Cóż moze byc wyjątkowego, nic z tego co Ci radzimy Ci nie odpowiada, to zdaj sie na samą siebie. Zwykla kolacja tez moze byc wyjątkowa, ale jesli Ty uwazasz inaczej to nie wiem, zafunduj mu skok na bungee, bo co mamy Ci poradzić, sylwester to sylwester, albo jestes na imprezie z nim, albo jestescie razem w domu czy hotelu, co tu wiecej wymyslic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A ja Ci radzę, żebyście jednak gdzieś wyszli.. Bo jeśli zostaniecie sami na całą noc, to na kolacji się z pewnością nie skończy.. No bo co przez tyle czasu.. może film?
![]() A w ogóle co Twoi rodzice na to że spędzasz sylwetra z nim sam na sam..? Bo moi rodzice nie byliby zachwyceni gdyby moja młodsza siostra (też ma 17 lat) chciała spędzic takiego sylwetra ze swoim sporo starszym facetem (też takowego do niedawna miała..) i na pewno staraliby się wybic jej to z głowy.
![]() Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2008-11-30 o 14:15 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
O jej fantazja jest od tego by się bawić na całego!
Więc jakaś wspólna kąpiel, erotyczne gry, kolacja, wspomienia, zależy jak dugo jesteście razem.. można tyle wymyśleć że głowa mała.
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
wieczor filmowy???
albo jakiś quiz jakąs gre ciekawa?
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Rany aż mi się głupio zrobiło, bo wszystkie moje pomysły na zaskoczenie TŻ-ta w taki wieczór kręcą się wokół jednego... Skupiam się, żeby nie było, że ja to tylko o jednym.
......... ........ tańcem! mój byłby bardzo zaskoczony, gdybym z nim postanowiła tańczyć. Bo nie umiem i nie lubię. Ale to ja. Sobą go możesz zaskoczyć. Na pewno są jakieś strony Twojej osobowości, których jeszcze nie zna, możesz uchylić rąbka tajemnicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
hm. wiec od początku- to nie jest tak,że nic mi nie odpowiada. po prostu szukam tego złotego środka
![]() rodzice.. rodzice nie wiedzą. wiem, to głupie z mojej strony. na pewno mieliby wiele 'ale' i się nie dziwię. taniec na pewno też bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dobierz sobie muzykę na wieczór, zadbaj o fajny nastrój, np. świce, to daje przytulny ciepły klimat... może jakaś gra planszowa, film, spacer przed północą we dwoje, dłuuugie wieczorne rozmowy z kieliszkiem wina w ręku i taniec, taki jaki lubicie najbardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
filmy moze jakies gry.. wspolna kapiel
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Masaż.Super ekstra sprawa w obie strony
![]() ![]() ![]() ![]() Eidit: O!A to najlepiej na koniec - on Cię zaskoczy,będzie wszystko fajnei cacy,bo będzie szło po jego myśli,a Ty na koniec zafundujesz mu taką niespodziewajkę.Podwójne doznanie ![]() Kolejny edit ![]() ![]()
intro.blog tu się otwieram. Edytowane przez niuja Czas edycji: 2008-11-30 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
uhm...wszystko pieknie, ladnie, swiece, wspolna kapiel,masaz,wino taniec....kochane, przeciez to wszystko dazy do jednego! Pamietajcie to facet a nie Jej rowiesnik !!Sorry, ale obawiam sie troszke o Ciebie-moim zdaniem Ty myslisz o innym wieczorze i on tez o innym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Pisalas, ze cos kombinuje.... Wiesz moze w jakim kierunku? Bo nie wierze zeby wspolny wyjazd sam na sam i wspolna noc nie oznaczala dla niego seksu. Na Twoim miejscu odrazu porozmawiala bym z nim na ten temat. Bo taki wujazd daje duzo do zrozumienia...
Po kolacji mozecie pojsc do miasta. W zaleznosci gdzie spedzacie sylwestra. Tam napenwo bedzie duzo ludzi, fajerwerki i halas ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Podzielam zdanie 2 dziewczyn wyzej... uwazaj jesli nie chcesz zeby doszlo do kontaktu hmm intymnego...
tak sobie przypomnialam, ze moj 1 raz mial miejsce w podobnej sytuacji. Roamntyczny wieczorek ze starszym chłoapkiem chociaz oczywiscie ja nic wiecej nie planowalam. Wiesz... alkohol, atmosfera i doswiadczony facet robią swoje ![]() Edytowane przez QsQs Czas edycji: 2008-11-30 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja bym sie na Twoim miejscu bardziej bała o siebie, a nie o to czy mu dogodzisz.
Długo go znasz ? Co dorosły mężczyzna moze robic z nastolatką sam na sam cała noc ? Mam nadzieje, ze jesteś pewna tego, że bedziesz bezpieczna. Umów się jakoś z koleżanką, żebyś mogła do niej dzwonic co 1 - 2 godziny informując czy wszystko ok, żeby ktoś wiedział gdzie jestes i mógł zareagować.
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm,... a może nam napisz co gdzie i jak i jak w Nowy Rok najbliżej mieszkające dziewczyny wizaz zrobią to zaskoczenie o które Ci chodzi?- przyjadą sprawdzić czy jst OK?
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Na 100% on spodziewa się seksu.
Wszystko inne będzie dla niego rozczarowaniem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lotuus - jak jeszcze patrzę na ten Twoj dziewczęco - słodki avatar to aż mnie ściska. Moim zdaniem nie chcecie spędzic sylwestra ze znajomymi (obojetne, z ktorej strony) bo się wstydzicie. I o ile Twoja naiwnośc moze być usprawiedliwiona wiekiem to on ma sie czego wstydzić.
Czego się nie rozumie, to się podziwia. Edytowane przez Indali Czas edycji: 2008-12-01 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, najlepszym rozwiązaniem byłoby wyjście w większej grupie.
Troszeczkę szkoda, że nie chcecie spędzić wieczoru w miejscu publicznym. Na marginesie - ja umawiając się ze starszym mężczyzną, byłabym do tego gotowa psychicznie - na pewnien poziom rozmów i tematów poruszanych, na pewnien sposób patrzenia na życie. Więc skoro nie jesteś gotowa psychicznie na jego znajomych, nie jesteś gotowa na seks (i bardzo dobrze, bo nie masz gwarancji, że starszy facet widzi w Tobie coś więcej niż potencjalne młode mięsko), rodzice mają nie wiedzieć - to wszystko świadczy dobitnie, że powinnaś umawiać się ze swoimi rówieśnikami. Bo takie reakcje nie są wyznacznikiem dojrzałości. Dziewczyny, autorka prosi o rady wykluczające seks - więc jak niby ma go uniknąć, gdy w seksownej bieliźnie, w blasku świec wniesie półmisek z jedzeniem, olejek do masażu i piórko do smyrania ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Powinnaś z nim pogadać jeszcze przed tą wspólną nocą.
Powiedzieć mu jasno do zrozumienia, że nic między wami się w tę noc nie wydarzy. Zobaczysz chociaż jaka będzie wtedy jego reakcja. Niech Ci nawet obieca, że Cię nie dotknie jeśli się na to nie zgodzisz. Bo uwierz koleżance, że to co napisałaś wygląda nieciekawie i niewiadomo jak się skończy. Zaczynam się bać o Ciebie.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Trochę z innej strony:
moj tz jest odemnie starszy 6 lat, zawsze jego znajomi byli moimi i na odwrot. rodzice wiedzieli od początku miałam wtedy 17lat (ale fakt, puszczali mnie z nim tylko na pasterke, jeśli chodzi o noc) Dlatego to takie dziwne dla mnie. moglibyście pooglądać filmy porozmawiać tak po prostu na jakieś różne ciekawe tematy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kiedy nie chciałam jeszce sie przespać z moim TŻ graliśmy do późna w noc "Magię i Miecz".
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez urazy dla autorki wątku ale w kwestii powyższego postu jestem jak najbardziej na ![]() to może ja powiem jak wyglądał mój pierwszy sylwester w 2 osoby z moim TZ ( co prawda byliśmy wtedy ze sobą już rok, poprzedniego nie spędziliśmy razem bo byliśmy za soba bardzoo krótko ![]() no wiec siedziliśmy u mnie w domku,miliśmy dużo fajnego jedzonka ( nic ciekawego w tej kwestii ;P devolaje ;D czy jak to się tam pisze a nie chce mi sie szukać, frytki, surówka, dużo pepsi - ach te bąbelki, obyło się bez alkoholu, , ciasta - pieczone przeze mnie i takie tam) i cóz - graliśmy w karty, obejrzeliśmy chyba z 5 horrorów na których się w niego wtułąłam.. jakieś buziaczki przy północy i tyle. Może to się wydaje nudne i oklepane ale mi się to bardzo miło wspomina - zresztą co można robic samemu w domu przez ileś tam godzin.. Proste rozwiązania są dobre - jak sie nie nudzicie soba przy prostych rzeczacj to jest dobrze. Btw TZ jest starszy ode mnie o 2 lata i 11 miesiecy, tamtego czasu ja miałam ledwo skonczone 16 a on 2 tygodnie do 19stki. a jak chcesz zrobic coś super do jedzenia to proponuję : zupa serowa + pieczone roladki z kurczaka nadziewane np. feta ze szpinakiem i pieczonymi ziemniczkami/ ryżem ( najlepiej ugotwanym z odrobina np. curry dla koloru) + tiramsiu w pucharkach na deser ![]() ![]() a jak nie chcesz sie upic a chcesz sie napic to proponuje kupic sobie do popijania drink sobieskiego czy Breezera ( po 4% alko mają czy coś) - takie fajne lekkie kobiece, jak wypijesz jeden to ci sie nic nie stanie bo szampana to jednak odradzam brac ze soba - jak juz otowrzycie to sie moze zdarzyc ze pojdzie caly - a te drinki maja po 200-250ml.
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2008-12-01 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ja kiedys mojego tzta zaskoczylam tak (co prawda nie byl to sylwester): najpierw romantyczna kolacja, pieknie podana przy swiecach wino i lasagne ... a potem ... wczesniej kupilam te gre twsiter, wiecie "prawa reka na zielone" itp
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.