|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wypadanie spowodowana łojotokiem
czy gdy wypadanie spowodowane jest łojotokiem to wlosy odrastają na nowo?
szukalam odp na pytanie le nie znalazlam z gory dziekuje za odp Nie mam 50% wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wypadanie spowodowana łojotokiem
A lekarz co na to ? Jakich leków i kosmetyków używasz ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Włosy mogą wypadać z powodu łojotoku ,który uniemozliwa włosowi oddychanie przez co staje się słabszy.Włosy przy łojotoku odsrastają jak każde inne należy pamiętac by uzywać szamponów które oczyszczają skóre głowy z łoju i nadmiaru sebum.Jak do tej pory nie udało mi sie zlikwidować nadmiernego przetłuszczania skóry glowy.Myje głowe częściej ,a moje włosy mimo ,iż nadmiernie wypadają i mnie złoszczą są bujne(tzn ,że odrastają).Obecnie czekam na wizyte u dermatologa może uda mi sie w koncu rozwiązac ten problem.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
witam!
tez mam ten sam problem włosy mi wypadaja w ogromnej ilosci dermatolog stwierdzila ze powodem jest łojtok kazała mi uzywac szamponu strieprox b.drogi...ok 45 zł ale pomaga tylko troche Czy głowa Was równiez swedzi i pod paznokciami macie taka białą substancję po podrapaniu głowy... ![]() ![]() biore tez duzo witamin i troche pomaga wypadało mi ok 80 wlosów dziennie a teraz około 10-30 pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mam ten problem
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Podciągam temat i mam pytanie. Jak powinno się myć przetłuszczające się włosy. Bo u mnie jest to mniej więcej tak:
myję wieczorem na drugi dzień włosy ładne, czyste na trzeci dzień już nie są do końca świeże i widać, że są to te "wczorajsze" i teraz nie wiem, czy lepiej jest myć częściej, czy raczej co drugi dzień, mimo, że nie są zbyt świeże? I czy na efekty kuracji długo się czeka (jeśli chodzi o przetłuszczanie się włosów)
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
witam, niestety musze sie przylaczyc, gdyz mam ten sam problem
![]() w sumie to juz zwatpilam, wyprobowalam na swojej lepetynie pewnie caly przemysl farmaceutyczny.. efekty byly, ale krotkotrwale ![]() w chwili obecnej mam na glowie WIELKA biala skorupe, ktora odpada po nawet delikatnym dotknieciu.. straszne.. bede na bierzaco sledzic watek, moze cos nam sie uda wykminic na walke z lojotokowym zapaleniem skory <tak to sie nazywa> pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A może tak wyszukiwarka, po skorzystaniu z której pojawi się milion wątków dotyczących ŁZS ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() EOT ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny,co prawda ja nie mam tak strasznie przetłuszczającej sie skóry głowy jak Wy,ale powiem co wiem:
otóż jak rzadziej myję głowę,to więcej mi włosów wypada ![]() więc dziewczyny spokojnie: - myjcie co 2gi dzień głowę, -nie używajcie środków stylizujących,to bez sensu modne sa włosy naturalne ![]() -masujcie skóre głowy -zmieniajcie szampon,nawet każdy raz innym szamponem,ja mam ponad 10 szamponów i to grubo ponad 10 ![]() -nie drapcie skóry głowy paznokciami!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! a masujcie opuszkami ![]() ale zgadzam się,że dużo włosów wypada bo to naturalny proces ,ale większa ilość wypada wtedy im rzadziej myję głowę -jak zaczyna swędzieć głowa,to znak,że warto umyć głowę ![]() ![]() -aha i myjcie głowę nie gorącą wodą -ja myję raz i dokładnie spłukuję- 2 razy rzadko kiedy myję,chyba,że po weselu jak mam polakierowane na amen włosy-kiedyś miałam taki kit kilka lat temu,że 4 razy myłam głowę ![]() Jeśli i to nie pomoże to do dermatologa ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i nie martwcie się,będzie dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie przeszkadza mi Twoja obecność; z Twojej wypowiedzi wywnioskowałam, że widzisz temat pierwszy raz. Jeśli Ciebie uraziłam, przepraszam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
![]()
witam!
mam stwierdzony łojotok i to prawda ze im CZESCIEJ MYJE SIE GLOWE TYM MNIEJ WYPADAJA. Myje teraz głowe codziennie i musze przyznac ze nie czuje juz teraz tej okropnej skorupy" na głowie ale czysta skóre. Owszem czasami zdarzy sie jakies zgrubienie w postaci bialych grudek ale coraz rzadziej. Polecam szampon ziaja z czarna rzepa do włosów przetłuszczajacych oraz framed od formy farmona w niebieskiej butelce oraz silniejszy STRIEPROX NA recepte. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() -strieprox -szampon -farmed-szampon firmy farmona -ziaja z czarna rzepą-do włosów przetłuszczających się -częste mycie włosów -vichy dercos z aminexilem-ale miałam tylko próbki -żelazo -witaminy z grupy B -dobre odzywianie-sok z aronii, owoce, warzywa, mieso, mleko -cynk -ampulki seboradin -lotion seboradin pozdrawiam ps czy ktoś zna domowe sprawdzone sposoby na łojotok?? Edytowane przez belluci2 Czas edycji: 2008-11-26 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.