Proszę o rady :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Decoupage

Notka

Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-03, 21:20   #1
Essentia
Przyczajenie

Proszę o rady :)

witam, forum czytam od dłuższego czasu w końcu przyszła pora na zarejestrowanie się
Chciałam się was poradzić. Robie prezent dla TŻ na rocznice. Kupiłam pudełko i chciałam je ozdobić metodą decoupage.
Mniejsza o to jakie przeznaczenie pudełka
Pudełko będzie schowane w szafce. Więc nie bedzie stało nigdzie na widoku. Co nie zmienia faktu że musi być super.
Zamierzeniem poczatkowym było:

podkład w kolorze czarnym, na to krak (jednoskładnikowy) i biała farba + motyw = białe pudełko z motywem i czarne spękania

Dodam że motyw ma wiele elementów czarnych. jednak zaczęłam malować i pojawiły się wątpliwości.
Czarne pudełko bardzo fajnie się prezentuje, zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej niż białe ?
i teraz kilka opcji:
1. Zostaje przy początkowym pomyśle.
2. Maluje pudełko całe na czarno. A w środku całe na biało. + motyw przyklejony w środku
3.Maluje dolną część na czarno, a góra na biało z czarnymi spękaniami i motyw.
(coś jak na załączonym zdjęciu)

Lub jakieś inne propozycje ?

Nie robiłam jeszcze nic w kolorystyce czarno białej. No i tym więcej nad tym myśle tym wiecej przybywa wątpliwości i pytań.

Mam nadzieje że pomożecie kochane

edycja:
foto juz jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Iryskowe_pudelko_400x400.jpg (17,4 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez Essentia
Czas edycji: 2008-12-04 o 06:29
Essentia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 21:29   #2
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Dot.: Proszę o rady :)

Witaj wśród "pozytywnie zarażonych"
Nie widać żadnych zdjęć w Twoim poście
Musisz też wstawić motyw serwetki czy papieru, jaki chcesz nakleić bo tak w ciemno trudno jest doradzać. Z opisu wynika, że na motywie jest dużo elementów czarnych które na czarnym tle nie będą widoczne więc w tym kontekście Twoja pierwotna wersja jest lepsza - białe pudełko z czarnymi spękaniami
Ale najlepiej wstaw zdjęcia, dopiero wtedy będziemy mogły coś pomyśleć

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 08:57   #3
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Ok, dzięki za zdjęcie ale musisz jeszcze wrzucić serwetkę czy papierowy motyw, który chcesz sama nakleić
Piesek w tej dwubarwnej kompozycji wygląda bardzo fajnie, pokaż swój motyw gdyż bez tego jest to doradzanie w ciemno

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 14:56   #4
Essentia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pupil Pokaż wiadomość
Z opisu wynika, że na motywie jest dużo elementów czarnych które na czarnym tle nie będą widoczne więc w tym kontekście Twoja pierwotna wersja jest lepsza - białe pudełko z czarnymi spękaniami
wiem że nie bedzie widoczne, dlatego napisałam inne wersje.
Czarne pudełko całe bez motywu. Ewentualnie motyw w środku.

Albo pół na pół.

Tak jak już pisałam pudełko nie bedzie w żadnym widocznym miejscu.
Ehh... nie potrafię się zdecydować

wzór znalazłam w katalogu... i nie mam jak go tutaj zamieścić. Na necie nic podobnego nie widze
w każdym bądź razie to coś ala tribal czerwono czarny. Cos jak załączone zdjecia tylko bardziej rozbudowany i skomplikowany.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Tribal_initials_inverted_by_Tribal_Berry.jpg (60,2 KB, 4 załadowań)
Essentia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 18:02   #5
jambolaja
Zakorzenienie

To,że w spękaniach będzie widać czarny kolor nieznaczy,że motyw zginie.Spękania są cienkie i nie musisz ich równo i dużo zrobić po całości tylko gdzie niegdzie i tu mniej i cieniej a w miejscu gdzie nie będzie motywu lub będzie czerwony więcej(grubiej).A do tego czarny dół jak najbardziej.Motyw zdecydowanie na wierzchu.To cała ozdoba pudełka i pierwszy rzut oka.W środku może być coś dodatkowo dla wypełnienia całości.Ale To Ty musisz zdecydować i zrobić pod swój gust.Powodzenia.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Decoupage

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości