|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proszę o rady :)
witam, forum czytam od dłuższego czasu w końcu przyszła pora na zarejestrowanie się
![]() Chciałam się was poradzić. Robie prezent dla TŻ na rocznice. Kupiłam pudełko i chciałam je ozdobić metodą decoupage. Mniejsza o to jakie przeznaczenie pudełka ![]() Pudełko będzie schowane w szafce. Więc nie bedzie stało nigdzie na widoku. Co nie zmienia faktu że musi być super. Zamierzeniem poczatkowym było: podkład w kolorze czarnym, na to krak (jednoskładnikowy) i biała farba + motyw = białe pudełko z motywem i czarne spękania Dodam że motyw ma wiele elementów czarnych. jednak zaczęłam malować i pojawiły się wątpliwości. Czarne pudełko bardzo fajnie się prezentuje, zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej niż białe ? i teraz kilka opcji: 1. Zostaje przy początkowym pomyśle. 2. Maluje pudełko całe na czarno. A w środku całe na biało. + motyw przyklejony w środku 3.Maluje dolną część na czarno, a góra na biało z czarnymi spękaniami i motyw. (coś jak na załączonym zdjęciu) Lub jakieś inne propozycje ? Nie robiłam jeszcze nic w kolorystyce czarno białej. No i tym więcej nad tym myśle tym wiecej przybywa wątpliwości i pytań. Mam nadzieje że pomożecie kochane ![]() edycja: foto juz jest Edytowane przez Essentia Czas edycji: 2008-12-04 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: Proszę o rady :)
Witaj wśród "pozytywnie zarażonych"
![]() ![]() ![]() Nie widać żadnych zdjęć w Twoim poście ![]() Musisz też wstawić motyw serwetki czy papieru, jaki chcesz nakleić bo tak w ciemno trudno jest doradzać. Z opisu wynika, że na motywie jest dużo elementów czarnych które na czarnym tle nie będą widoczne więc w tym kontekście Twoja pierwotna wersja jest lepsza - białe pudełko z czarnymi spękaniami ![]() Ale najlepiej wstaw zdjęcia, dopiero wtedy będziemy mogły coś pomyśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Osiołek z zakątka :)
|
Ok, dzięki za zdjęcie ale musisz jeszcze wrzucić serwetkę czy papierowy motyw, który chcesz sama nakleić
![]() Piesek w tej dwubarwnej kompozycji wygląda bardzo fajnie, pokaż swój motyw gdyż bez tego jest to doradzanie w ciemno ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czarne pudełko całe bez motywu. Ewentualnie motyw w środku. Albo pół na pół. Tak jak już pisałam pudełko nie bedzie w żadnym widocznym miejscu. Ehh... nie potrafię się zdecydować ![]() wzór znalazłam w katalogu... i nie mam jak go tutaj zamieścić. Na necie nic podobnego nie widze ![]() w każdym bądź razie to coś ala tribal czerwono czarny. Cos jak załączone zdjecia tylko bardziej rozbudowany i skomplikowany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To,że w spękaniach będzie widać czarny kolor nieznaczy,że motyw zginie.Spękania są cienkie i nie musisz ich równo i dużo zrobić po całości tylko gdzie niegdzie i tu mniej i cieniej a w miejscu gdzie nie będzie motywu lub będzie czerwony więcej(grubiej).A do tego czarny dół jak najbardziej.Motyw zdecydowanie na wierzchu.To cała ozdoba pudełka i pierwszy rzut oka.W środku może być coś dodatkowo dla wypełnienia całości.Ale To Ty musisz zdecydować i zrobić pod swój gust.Powodzenia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.