![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Czym imponuje Wam płeć brzydka?
No tak się zastanawiam. Co mężczyźni, chłopcy (nie lubię tego słowa, bardzo dziecinnie się kojarzy, a w pewnym wieku to już nie wypada
![]() Dla mnie bezsprzecznym warunkiem jest umysł. Imponuje mi wiedza, zwłaszcza ta nieosiągalna dla mnie, techniczna czy ekonomiczna (są po prostu rzeczy, których nie pojmuję i tyle, a facet potrafi). Aha - nie chodzi mi tu o kwestię - jaki mężczyzna musi być, byście zwróciły na niego uwagę ![]() Bo ten, który mi zaimponuje, wcale nie musi być moim ukochanym. mam takiego znajomego, powiedzmy, który moim lubym nie jest, a jego wiedza sprawia, że mam wielkie oczy i uwielbiam z nim rozmawiać. Ostatnio też TŻ mojej koleżanki zatańczył oberka - poważnie ![]() No więc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czym imponuje Wam płeć brzydka?
A dla mnie numer uno to poczucie humoru - nieważne, czy chłopak ma odstające uszy, pryszcze czy krzywy nos, jeśli da się z nim pogadać i pośmiać, zrozumie każdy żart i 'błyśnie'
![]() Poczucie humoru i błyskotliwość, ot co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
najwieksze wrazenie robia na mnie faceci, ktorzy sa inteligetni, zaradni i odpowiedzialni - czyli standard
![]() imponują mi cechy, ktorych ja nie posiadam, a ktore sa, powiedzmy, typowe dla wielu mezczyzn. czyli orientacja w terenie, umysl scisly, zdolnosci techniczne (tzw. zlota raczka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Błyskotliwość, inteligencja, poczucie humoru- to jest to, czego szukam u faceta. Poza tym wszelkie inne cechy niezbędne do stworzenia zdrowego związku, wiadomo
![]() Faceci imponują mi orientacją w terenie. Ja potrafię zgubić się na osiedlu u siebie w mieście. Opanowaniem w niektórych sytuacjach, no i tym, że zazwyczaj częściej niż kobiety mają ochotę na seks ![]() Aha, i tym, że łatwiej jest im pojąć nauki ścisłe ( z tym to ja problemu nie mam, ale ogólnie rzecz biorąc).
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
O to też - zwłaszcza abstrakcyjne i sytuacyjne. Kiedy ktoś potrafi jednym, dwoma słowami podkreślić coś, sytuację podsumować - wymiękam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
To, że nie przejmują się zbytnio prawie niczym. Mogą oblać egzamin, a wiekszości niewiele to rusza, przynajmniej to obserwuję u moich znajomych. Mój TŻ, opowiadał, jak 4 lata temu robił prawko i oblał drugi raz egzamin, a właśnie rok po skończeniu LO studiował zaocznie i nie pracował jeszcze, to podszedł do tego tak, że chociaż dalej będzie co robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Płeć brzydka imponuje mi przede wszystkim niezachwianą pewnością siebie. Nawet, kiedy plotą kompletne głupoty albo zupełnie nie wiedzą, dokąd iść bo się zgubili, to zawsze robią przy tym minę spacjalisty i udają, że znają się na wszystkim. Urocze to jest
![]() Lubię facetów, dla których wszelkie nowinki techniczne nie są tajemnicą. Zawsze wiedzą co do czego i z czym trzeba połączyć, żeby działało, zawsze wiedzą, jak przykręcić żeby sie nie rozpadło i gdzie uszczelnić jak przecieka. Lubię, kiedy są odważni i kiedy mają pasje, za które daliby się pociąć. Ogólnie podoba mi się męska solidarność, zupełnie inaczej to wygląda niż z kobietami. Imponuje mi ich umiejętność śmiania się z własnych słabości, mało która kobieta tak potrafi. No i uwielbiam facetów za wygląd, za szerokie barki i ramiona, w których zawsze jest tak bezpiecznie ![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Oddzielam zwykłe zwrócenie uwagi od zaimponowania komuś.
Żeby zwrócić uwagę na mężczyznę - głównie wizualnie - wystarczy, że dostrzegę coś, co przyciągnie mój wzrok. Jeżeli zaś chodzi o inną stronę - od lat imponują mi mężczyźni z... pasją. Pasja, dynamizm, ruch, inteligencja, ciągła chęć poszerzania wiedzy, siła psychiczna w połączeniu z fizyczną, zaradność życiowa i poczucie humoru podobne do mojego. Całość tworzy dla mnie efekt porażający. Miałam przyjemność być w związku z takim mężczyzną i obecnie mogę nazwać go swoim przyjacielem. Trzymam kciuki za jego ogromne marzenie i mam nadzieję, że zrealizuje je w 2012 roku. ![]() Mam również przyjemność współpracować z takim - moim szefem, który posiada więcej niż jedną pasję, którego dynamizm jest silniejszy niż mój, tak że muszę za nim cały czas nadążać i który mimo swojego wieku wykazuje się tak wielką chęcią ciągłego uczenia się, że naprawdę momentami go podziwiam. Cenię sobie mężczyzn, od których mogę się czegoś nauczyć, którzy chętnie podejmują wyzwania i którzy potrafią radzić sobie z czymś, co określamy mianem "porażka". Pomijając inne istotne cechy, którymi można mi zaimponować, zauważyłam że szajajaba jest ostatnio bardzo "płodna" w dziedzinie tworzenia nowych wątków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Imponują mi inteligencją, błyskotliwością i wiedzą. Zwłaszcza, gdy znają się na polityce, ekonomii, historii bądź maja jakieś nietypowe hobby.
Poza tym można mi zaimponować wiedza z zakresu informatyki ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9484258]A tak jakoś mam natłok myśli, robię pierdyliard rzeczy na raz i wymyślam przy okazji
![]() ![]() Aż się boję zapytać, co Ci tam jeszcze w tej głowie drzemie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czy powinnam tu pisać... Bo własciwie nie "rozróżniam" płci, jesli chodzi o to kto mi imponuje
![]() I u kobiet i u mężczyzn cenię poczucie humoru, nadawanie na tych samych falach, imponują mi ludzie, którzy mają jakąś umiejętność, której ja nie mam. A przede wszystkim imponują mi ludzie dobrzy. Tak naprawdę, z serca, z gruntu dobrzy, uczciwi i mający serce dla innych stworzeń. I jak jeszcze nie trąbią o tej swojej dobroci na lewo i prawo... to coś pieknego ![]() Bo jak trąbią i opowiadaja o tym jak: staruszką się opiekowali, dzieci ratowali, walczyli na pięści z przeważającymi siłami wroga i ogólnie świat ratowali, to ja podziekuje i to mi nie imponuje. Powiem więcej, nawet w to nie uwierzę. Czyli skromność także zaliczam do cech które mi imponują ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
imponuja mi Ci ktorzy umieja i lubia gotowac ;DD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
tak ja mowicie:
przede wszyskim inteligencja potem pocucie humoru, takie meskie, faceci maja taki "dar do zartowania" ![]() ![]() a poza tym kultura, w stylu przepuszczanie przez drzwi - moze to jest drobnostka alee imponuje mi ![]() no i taka szeroko pojeta siła, i do otwierania słoików i sprawianie wrazenia ze niczego sie nie boja i dają poczucie bezpieczenstwa ![]()
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;9484431]imponuja mi Ci ktorzy umieja i lubia gotowac ;DD[/quote]
Ooo tak i jeszcze potrafią po sobie pozmywać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Czym imponuje mi płeć brzydka,dojrzałością i radzeniem sobie w życiu,chodzi mi o samodzielnośc i takie tam.Imponuje mi tż właśnie tym,że jest dojrzały i tym,że jest złotą rączką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
A mi imponuja mezczyzni obrotni, ci ktorzy wszedzie potrafia sie zakrecic i odpowiednio zadbac o swoje interesy
![]()
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
tacy, ktorzy potrafia sobie w kazdej sytuacji poradzic, prace domowe nie sa dla nich zadnym problemem, a w szczegolnosci panowie zlote raczki, co wszytsko w domu naprawia i zrobia nie wolajac fachowcow
![]()
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Pewnie część z tego wyleje się na Wizaż, hehe
![]() ![]() Przypomniała mi się jeszcze jedna cecha imponująca - kiedy mężczyzna potrafi przyznać się do błędu. Bo to dla tego gatunku trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
trochę będę generalizować
![]() najbardziej imponuje mi w mężczyznach to, że mniej niż my marudzą, narzekają, popadają w jesienne i zimowe depresje podoba mi się to, że czasem na przekór przeciwnościom robią dobrą minę do złej gry i odwrotnie - tych jęczących, depresyjnych, ciągle narzekających bardzo trudno mi znieść .... kobiet zresztą też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
mi imponują inteligentni, ambitni, silni emocjonalnie i tak jak powiedziała backie z pasją. jak facet ma coś co go interesuję tak bardzo, że poświęca temu dużą uwagę to jest dla mnie tak imponujące i pociągające...
![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
zaradność
![]() ![]() ![]() przepuszczanie w drzwiach kobiet też mi imponuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9484789]Pewnie część z tego wyleje się na Wizaż, hehe
![]() ![]() Przypomniała mi się jeszcze jedna cecha imponująca - kiedy mężczyzna potrafi przyznać się do błędu. Bo to dla tego gatunku trudne ![]() Dokladnie ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze opanowanie w roznych sytuacjach. Ja zazwyczaj rozkładam rece, potem mysle i dzialam. Moj TZ odrazu dziala ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
takatakaę
myślę podobnie ![]() Uwielbiam u ludzi to podążanie własną wytyczoną ścieżką, wielkie ambicje, konsekwencję w działaniu i plan na siebie, czyli to czego mi brakuje. Dodam może tez nieprzesadzoną ale i też niezachwianą pewność siebie. U mężczyzn dodatkowo uwielbiam cięty dowcip i otwartość na zdanie innych. Podziwiam także tych, co nie wstydzą się użyć kremu, zmyć naczyń, szorować podłogi ![]() I podziwiam też tych, którzy nie osądzają innych. A mądrych, doświadczonych ludzi, którzy dodatkowo są świetnymi mówcami mogę słuchać godzinami ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Prócz wymienionych wyżej- czyli wiedzy, inteligencji i dobroci bardzo imponuje mi honor i gotowość do bronienia tegoż. Nawet pięściami. A najbardziej imponuje mi śmiałość w zamiarach i w spełnieniu męstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
A ja nie lubię jak ktos unosi sie honorem... faceci najczesciej to robią...
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Uwielbiam gdy facet potrafi tak błyskotliwie skwitować jakąś sytuację, że umieram ze śmiechu.
Musi rozumieć moje żarty, pełne aluzji i nawiązań, musi umieć mnie rozśmieszyć. No i oczywiście musi szanować kobiety. Żadnych przekleństw w ich stronę czy obrażania ich. A jak do tego gra w piłkę nożną to umieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.