Kiedy zorganizować zmówiny?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 17:44   #1
Marcinkowa91
Przyczajenie

Exclamation

Kiedy zorganizować zmówiny??

Szukałam po necie ale oczywiście nie znalazłam nic konretnego..same ogólniki tak że moje pytanie brzmi kiedy poznać ze sobą rodziców tj kiedy zorganizować zmówiny? jestem już z chłopakiem zareczona od grudnia a ślub bierzemy w czerwcu 2014r. w prawdzie nasi rodzice się już raz widzieli ale to było przypadkiem na jakiejs tam imprezie a oprócz tego moja mama zawsze coś podaruje mamie mojego chłopaka i na odwrót . tak że według was kiedy wypada zorganizować takie oficjalne spotkanie??:con fused:Pomocy pomocy pomocyy

Edytowane przez Marcinkowa91
Czas edycji: 2013-06-10 o 17:47
Marcinkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 17:56   #2
_Moniaa
Przyczajenie

Dot.: Kiedy zorganizować zmówiny??

Myślę, że już by wypadało Skoro jesteście zaręczeni, to jak najbardziej już czas na to, żeby Wasi rodzice się poznali.
_Moniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 17:56   #3
hihihi
Zakorzenienie

my zaręczyliśmy się w lipcu to moja mama zrobiła obiad we wrześniu i na tym spotkaniu Tż jeszcze oficjalnie poprosił moją mamę o moją rękę
jak już jesteście tyle zaręczeni to ja bym dawno już zorganizowała jakieś spotkanie

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 17:59   #4
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marcinkowa91 Pokaż wiadomość
Szukałam po necie ale oczywiście nie znalazłam nic konretnego..same ogólniki tak że moje pytanie brzmi kiedy poznać ze sobą rodziców tj kiedy zorganizować zmówiny? jestem już z chłopakiem zareczona od grudnia a ślub bierzemy w czerwcu 2014r. w prawdzie nasi rodzice się już raz widzieli ale to było przypadkiem na jakiejs tam imprezie a oprócz tego moja mama zawsze coś podaruje mamie mojego chłopaka i na odwrót . tak że według was kiedy wypada zorganizować takie oficjalne spotkanie??:con fused:Pomocy pomocy pomocyy
Nie wiem kiedy wypada. Myślę, że każdy termin może być dobry, ale już powinniście zorganizować.
Też się zaręczyliśmy w grudniu i też ślubujemy w czerwcu. Spotkanie naszych rodziców odbyło się jakoś trzy miesiące po zaręczynach. (Mieszkam obecnie 100 km od TŻ i do domu wracam max 2 razy w miesiącu, więc nie było opcji wcześniej, niestety). Nie była to jakaś szczególna data i nie były to typowe zmówiny. Z racji tego, że finansujemy wesele sami, rodzice nie ingerowali. Tematy ślubne zresztą omawiamy na bieżąco z moimi rodzicami i rodzicami TŻ. Na tym spotkaniu tak naprawdę rodzice w ogóle nie rozmawiali o ślubie Sala była już wybrana wówczas, zespół i foto/wideo też

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-06-10 o 18:00
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 18:09   #5
Marcinkowa91
Przyczajenie

Dziękuje) Wiec pasuje na dniach coś zorganizować bo ani się obejrzę a bedzie już czerwiec;D jeejkuuu my właśnie też planujemy sami za wszystko zapłacić tak że odkładamy ile możemy a ile się ocierpię przy tym:PP ale czego sie nie robi...;D ale znając moją mamuśkę i przyszłą teściową i tak wtrącą swoje trzy grosze mimo że (mam nadzieje) nic kasy nie wyłożą;p

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

No my też praktycznie mamy wszystko ustalone i załatwione..zaliczki popłacone..;D w sumie to zaraz po zaręczynach wszytko żeśmy ustalali a ja gdybym mogła to już tego samego dnia co mi się oświadczył mogłabym latać za wszystki ale lekko nie byłam w stanie bo w takim szoku byłam..;p
Marcinkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 18:25   #6
KasiaK_080290
Zadomowienie

zaręczyliśmy się w lutym, też bierzemy ślub w czerwcu 2014 a obiad "zapoznawczy" był 17 maja

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 20:06   #7
myboyismine
Zakorzenienie

m zaręczyliśmy sie w październiku, a zmówiny planujemy pod koniec czerwca... az się boję
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 06:05   #8
misia880
Zakorzenienie

my zaręczyliśmy sie w grudniu, a spotkanie zapoznawcze bylo w połowie stycznia jak ustaliliśmy date i chcielismy żeby pogadali na ten temat.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 07:53   #9
madzialena5512
Przyczajenie

Myślę, że już czas na zorganizowanie spotkanie, my się zaręczaliśmy 21.04.2012 a nasi rodzice spotkali się już po 4 dniach na oficjalnych zaręczynach
madzialena5512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 08:40   #10
naiat
Zakorzenienie

Zaręczyliśmy się w styczniu tego roku, swoją teściówkę poznałam w maju tego roku, ślub we wrześniu tego roku, a spotkania rodziców nie było i nie wiem kiedy będzie.
Organizujcie wtedy kiedy będzie wszystkim pasować i już.
Stary 2013-06-11, 14:45   #11
margo1111
Przyczajenie

Marcinkowa91 ja podobnie jak Ty zaręczyłam się w grudniu zeszłego roku, ślub mamy miesiąc przed Twoim (maj 2014), a nasi rodzice poznali się końcem stycznia tego roku - w sensie rodzice mojego TŻ przyjechali do moich, a w tym miesiącu była rewizyta - czyli moi przyjechali do jego Ale to faktycznie indywidualna sprawa i jeszcze nie stricte zmówiny, bo póki co ogolnie pogadali o weselu, a szczegóły to będziemy ustalali na 3miesiące przed ślubem
margo1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 17:06   #12
hawananana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Zaręczyliśmy się w styczniu tego roku, swoją teściówkę poznałam w maju tego roku, ślub we wrześniu tego roku, a spotkania rodziców nie było i nie wiem kiedy będzie.
Organizujcie wtedy kiedy będzie wszystkim pasować i już.
naiat czyli przed zaręczynami nie poznałaś mamy swojego chłopaka? a można wiedzieć ile byliście razem?
hawananana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 19:00   #13
Anesthesia
Wtajemniczenie

Wg mnie już czas i każda okazja będzie dobra My z Narzeczonym mieszkamy 180km od siebie (tzn nasze rodzinne domy tak są, bo my już mieszkamy razem), więc o spotkanie rodziców było trudno. Jesteśmy ze sobą 4,5 roku, w grudniu stuknęły nam 4 lata, nasi rodzice spotkali się przy okazji świąt Bożego Narodzenia u mnie w domu, zaręczyny były w styczniu i wtedy kolejne spotkanie rodziców było w Wielkanoc, tym razem u rodziców Narzeczonego
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 21:08   #14
Beezee
Zakorzenienie

U mnie nasi rodzice się znają od dawna bo mieszkamy 3 km od siebie hehe zaręczeni jesteśmy od grudnia ale specjalnego obiadku jeszcze nie było i na razie nie myślałam o tym
Stary 2013-06-13, 13:42   #15
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hawananana Pokaż wiadomość
naiat czyli przed zaręczynami nie poznałaś mamy swojego chłopaka? a można wiedzieć ile byliście razem?
Nie. Razem byliśmy rok z haczykiem do momentu zaręczyn. Mama TŻ mieszka dosyć daleko - 300 km i jakoś nigdy nie było okazji. A nikt nie miał parcia na poznawanie się.
Stary 2013-06-13, 22:31   #16
Basienka94
Raczkowanie

Zaręczyliśmy się 24 października 2012 roku, a pierwsze spotkanie rodziców odbyło się gdzieś końcem listopada
Wcześniej tylko raz się widzieli kiedy razem z Ukochanym wracaliśmy z wakacji i jego rodzice przyjechali po neigo do mojego miasta (tam się kończyła wycieczka). ale to tak na pół godzinki, więc się nie liczy.
Basienka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 14:16   #17
kaledonia
zielony stworek

Nasi rodzice spotkali się i poznali pierwszy raz przed naszym ślubem cywilnym.
Cytat:
Napisane przez hawananana Pokaż wiadomość
Ja też nie znałam teściowej. S. przedstawił mnie i zabrał do rodzinnego domu już jako narzeczoną na 3 miesiące przed ślubem.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 14:28   #18
Elrosa
Zadomowienie

U nas oficjalne spotkanie rodziców było w maju, jesteśmy zaręczeni od grudnia, a ślub będzie za rok w lipcu. W sumie spotkanie było po to, żeby dogadać się co do miejsca ślubu i wesela oraz liczby gości, ale okazało się, że nasi rodzice mieli tyle innych, wspólnych tematów, że na ten... nie starczyło czasu

Teściów znam w sumie dopiero od dwóch lat - to niewiele, jeśli wziąć pod uwagę fakt, że jesteśmy razem już 5,5...
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 23:48   #19
Beezee
Zakorzenienie

Ja poznałam swoich przyszłych teściów 3 miesiące po rozpoczęciu związku, wcześniej znałam ich tylko z widzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 10:48   #20
201604261006
Konto usunięte

ja znałam teściów od poczatku zwiazku zareczylismy sie w lipcu i jego mama juz pytala o obiad zapoznawczy zrobimy pewnie po nowym roku:P:P u Tż w domku
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 10:24   #21
Beezee
Zakorzenienie

A ja już po zmówinach
statystycznie:
- rodziców swoich nawzajem znamy praktycznie od początku związku (tż od początku, ja poznałam ich po jakiś 3 miesiącach) i spędzamy z nimi dużo czasu, poza tym nasi rodzice znali się wcześniej
- propozycja wyszła od przyszłej teściowej, zmówiny odbyły się u mnie
- miały miejsce ok 8 miesięcy po zaręczynach
- ślub mamy za niecałe 2 lata
Stary 2013-08-20, 13:54   #22
Paulettee
Raczkowanie

Ja jestem szczęśliwa, że jestem już po zmówinach. Odbyły się razem z zaręczynami Były oficjalne, gdyż Narzeczony przyjechał do mnie razem z rodzicami (On za bardzo nie chciał, ale mama nalegała:P). No i takim sposobem wszystko się wyjaśniło, ustaliło co i jak i być może jeszcze jedno odbędzie się spotkanie przed ślubem u Niego. Najbardziej aktywna jest jednak strona Lubego, bo w jego okolicach będzie ślub, wesele itd. Mieszkamy 70 km od siebie, niby nie ma tragedii, ale ciągłe jeżdżenie też nie jest wygodne. Zresztą Mama Narzeczonego była od razu zaangażowana by wszystko pozałatwiać i tak jej zostało. Bogu dzięki
Paulettee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości