|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Perfumy EscadyTak się zastanawiam, co myślicie o perfumach Escady? Nie zauważylam by taki wątek istnial, jak przeoczylam to przepraszam Wg mnie firma stworzyla niepowtarzalne i charakterystyczne zapachy. Mi do gustu najbardziej przypadly Incedrible Me i Magnetism. Perfumy Escady są slodkie, lekkie. Jedynym zapachem który mi się nie podoba jest Into the blue zapewne dlatego, że nie przepadam za świeżakami.
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Perfumy Escady
a ja uwielbiam escadae - signature.
wlasnie na nia poluje
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bardzo lubie escade magnetism , mam 75 ml z czego połowe zuzyłam i przyznam troche ,ze nie moge jej juz zmeczyc ,mialam rocki'n rio i pacyfic paradise , miło wspominam idealne na lato
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Wlaśnie zmierzam do kupna Incedrible Me
Na początku mi się nie podobal. Dopiero gdy się rozwinąl na mojej skórze poczulam jego prawdziwe nuty, w tym czekoladę.
Edytowane przez sunny belle Czas edycji: 2009-01-03 o 16:07 |
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja w zeszłym tygodniu zakochałam się w Pacific Paradise. Odrzuca mnie buteleczka, pudełko każe uciekac, ale zapach łapie mnie łapskami za nos i woła 'kup, kup, kup, kup'
to było wspaniałe, poczuc w szary, zimny dzień chmurkę tego zapachu. Dopadłam właścicielkę chmurki ( ) i zmusiłam do zeznań. I tak oto zachorowałam na Escadę.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
a mnie sie wlasnie into the blue podoba.. i zastanawiam sie nad kupnem - tylko czy jest to odpowiedni zapach na zimę?
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
soczewka myślę, że możesz kupić into the blue, mimo tego że jest to świeżak. choć moim skromnym zdaniem świeżaki są bardziej odpowiednie na lato i wiosnę.
nadal chodzi za mną incedrible me.. chyba muszę go sobie wreszcie sprawić.
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Też uwielbiam perfumy Escady. Obecnie używam ESCADA S. Zakochałam się w tym zapachu
Boli mnie tylko, że są stosunkowo nietrwałe Mam wrażenie, że po trzech godzinach nic a nic ich nie czuć.. Ale zapach rekompensuje to. No i signature - piękne
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Ja pamiętam ESCADE ..około 10 lat temu..nie pamiętam co to za zapach ale wiem że była to klasyczna buteleczka czyli płaczące serduszko w żółtym kolorze..milo patrzeć ze cały czas ESCADA na topie ..
moje fav to oczywisćie Magnetism
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Po dzisiejszej wizycie w Sephorze zakochalam się w Moon Sparkle
Tylko niestety można kupić je EDT. I się obawiam, że trwalość będzie nie za dobra
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam Magnetism , szczerze to juz znudził mnie
![]() ale bardzo dobrze wspominam limitowanki , pacyffic paradise , rock'n rio , moon sparkle nie mam ale bardzo ok , escada s pyszna , nie przadam za into the blue , incredible mi calkiem calkiem . podsumowujac polecam wszystkie
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Magnetism piękny ale chyba już dość przewałkowany .
Ja czułam u koleżanki przepiękną woń Moon Sparkle a na sobie nic . Jakiś nietrwały Czekam na kolejne
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Zapachy Escady są IMHO fajne ale dość do siebie podobne (mówię o sezonówkach). Miałam Sentyment który puściłam w świat, zużyłam Rockin' Rio do którego np. Pacific Paradise czy Sunset Heat wydaje mi się bliźnaczo podobne. Incredible me jest niezapamiętywalne dla mnie, niestety nie miała okazji zapoznać się z Collection
Co do Moon Sparkle to jakoś mnie nie przekonał - są takich zapachów dziesiątki na rynku. Dobre dla kogoś kto dopiero zaczyna przygodę z zapachami.
|
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
ja wczoraj zamowilam Esade magnetism
75ml edp ,slyszalam ze wycofuja ten zapaszek:/ dlatego musialam go miec!! z reguły wole zapachy swieze,kwaśne ,chemiczne nie słodkie ale akurat magnetism i pacyfic pardise przypadlo mi do gustu ,pozostale sa zbyt slodkie i jeden podbny do drugergo...escada robi zapachy na jedno kopyto zauwazylam
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Jak to wycofać ??!!
gdzie to przeczytałaś
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
głośno tu na wizażu wiec wyczytalam
,ze ten zapach wycofują.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Też slyszalam że wycofują, ale to już jest raczej pewne. W Douglasie sprzedawali w promocji Magnetism. Ale też Moon Sparkle podobno mają wycofać
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
dziewczyny a tak juz nie na temat:perfumy maja date ważności tzn czy sie kiedyś przeterminowują???zawsze mnie to ciekawiło...
|
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Czy to możliwe, że 100ml Moon Sparkle kosztowalyby 169zl?
![]() http://www.dolce.pl/escada/moon_sparkle/3272.php5 escada21, mi się wydaje że nie mają tylko, że nie powinno się ich używać po iluś tam latach, ale jak napisalam tak mi się tylko wydaje.
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie Escady są dla mnie miłe i przyjemne, ale jakos nie zachwycają. Podobają mi sie ich sezonowki, jednak to jest zwyczajna sympatia, nie zauroczenie. Jedynym zapachem Escady który uwielbiam jest Into the Blue.
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Moon Sparkle i Sunset Heat kojarzą mi się z watą cukrową.Wam też ? ;D Pachną słodko, ale jednak nie do końca, jeśli chodzi o trwałość, to nie mam nic do zarzucenia Moon Sparkle
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieczyny pamietacie Escade Ibiza hippie ?albo sexi graffiti ?
dawno to było , szkoda ze ich juz nie ma
|
|
#25 |
|
Perfume Lover
|
Jesli chodzi o zapachy Escady to niestety jej najnowsze propozycje nie przypadly mi do gustu. Podobal mi sie Magnetism, ale nie na tyle, zeby go kupic i uzywac na codzien. Z ostatnich limitowanek- szalalam za Rockin' Rio, urzekla mnie trwalosc i ten slodki owocowy koktajl, jednak pozostale juz nie maja w sobie tego 'czegos'. Ostatnim zapachem, ktory mnie zachwycil i na ktory poluje to Into the Blue- nie przepadam za swiezuchami, jednak ten ma w sobie nute podobna do mojej ukochanej limitowanki z 1995r.- Ocean Blue- piekny, morski, faktycznie oceaniczny zapach, w cudownej zielonkawej buteleczce-serduszku. Nieodzalowany zapach, do dzisiaj go szukam i jestem gotowa zaplacic za niego kazde pieniadze. Inna moja miloscia jest Escada Margaretha Ley zwana rowniez klasyczna lub czerwona. Piekny, elegancki, ponadczasowy, zaluje, ze nie powstaja takie zapachy dzis.
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny gdzie kupię magnetism w dobrej cenie? Na fragrance jest ok ale nie mam pojęcia gdzie wpisać ten kod na 10 procentową zniżkę /przy opcji z wholesale/
Escada21 - gdzie kupiłaś swoją magn i za ile? |
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
a all?
|
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
ja uwielbiam islalnd kiss ! zapach jest boski :P ale bardzo bardzo słodki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Wg mnie firma stworzyla niepowtarzalne i charakterystyczne zapachy. Mi do gustu najbardziej przypadly Incedrible Me i Magnetism. Perfumy Escady są slodkie, lekkie. Jedynym zapachem który mi się nie podoba jest Into the blue zapewne dlatego, że nie przepadam za świeżakami.

Na początku mi się nie podobal. Dopiero gdy się rozwinąl na mojej skórze poczulam jego prawdziwe nuty, w tym czekoladę.

Mam wrażenie, że po trzech godzinach nic a nic ich nie czuć..

Tylko niestety można kupić je EDT. I się obawiam, że trwalość będzie nie za dobra
, nie przadam za into the blue , incredible mi calkiem calkiem . podsumowujac polecam wszystkie
gdzie to przeczytałaś