![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem wielki!!
no więc tak byłam z chłopakiem kochaliśmy bardzo mocno ale kilka di temu coś się zepsuło na zawsze coś mu odbiło a ja jestem w ciązy i nie wiem co robic!!bo w domu nie mam warunków na wychowywanie dziecka!!namawiają mnie na aborcję ale ja nie chce....a mi mój były powiedział ze nie wróci do mnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem wielki!!
Aborcja "na życzenie" jest w Polsce nielegalna. Czy ci, którzy Cię na aborcje namawiają, wiedza o tym? Wcale się nie dziwię, że nie chcesz usunąć, to nie jakiś zabieg kosmetyczny.
Jesli faktycznie okaże się, że nie masz warunków do utrzymania dziecka, mozna zawsze po urodzeniu zrzec sie praw rodzicielskich i taki maluch szybko trafi do kochającej rodziny.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie wierze w to co czytam
![]() Kolejne dzieci bawią sie na feriach? Najpierw bawisz sie w dorosła, a teraz pytasz na forum co masz zrobić? Skoro nie masz warunków, to oddaj dziecko do adopcji. Na pewno ktos czeka na malenstwo, które bedzie kochac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po urodzeniu dziecka jego ojciec będzie musiał łożyć na jego utrzymanie. Edit Tak, jak piszą Dziewczyny, dziecko możesz oddać do adopcji.
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wstępnie napiszę Ci jedno: na siłę, dla "dobra dziecka" żaden związek się nie utrzyma, a na pewno nie będzie szczęśliwy. Możesz iść po pomoc do jakiejś organizacji kościelnej, do zakonnic, do pomocy społecznej, jeśli naprawdę chcesz urodzić to dziecko - szukaj pomocy. Dziecko można oddać do adopcji. Wyjść masz bardzo wiele. A facet nawet jak z Tobą nie jest, to jest ojcem dziecka - alimenty, udział w wychowywaniu (lub nie) dziecku się należą. Próbuj z nim jeszcze rozmawiać. Ale myśl realnie: jak utrzymasz dziecko, kto Ci może pomóc, jak to wszystko poukładać, a nie na zasadzie "jakoś to będzie". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no tak ale u mnie w domu mieszka 5 osób na jednym pokoju!!!!a jemu nie wiem co odbiło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
I co z tego, że mówił? Mozna mówić wiele, aby utrzymac dziewczyne przy sobie, ale czy jest on w stanie zapewnić utrzymanie Tobie i dziecku? Czy on pracuje, zarabia, ma własne mieszkanie?
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"Uwielbiam" takie planowanie ciąż przez nastolatków. Zapewne rodzice też taki przykład dali... Dziecko to nie zabawka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
pracę ma i to dobrą mieszkanie też ma z siostrą ale ma......to tak jak swoje....kurczę może z nim pogadac moze co nie wiem....jak piszę do niego to wcale nie odpisuje albo wyłącza telefon.....pózniej moze sie nawrócic ale bedzie za pózno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
słuchaj nie jestem nastolatką i chcieliśmy tego dziecka to buyła planowana ciąża...ale nie wiem co jemu się stało??jak on tak mógl zrobic....nie rozumiem go
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce z Tobą być, trudno, ale kwestii ciąży nie da się przemilczeć, a Ty masz prawo wiedzieć, na czym stoisz.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
e,wybacz,ale śpieszy ci się gdzieś?
![]() no i właśnie,jakiej pomocy oczekujesz? przecież nie wychowamy tego dziecka,nie załatwimy ci większego lokum. i wiesz co? nawet ci nie współczuję.jak można być tak nierozsądnym żeby pakować się w dzieci nie mając godnych warunków lokalowych nawet dla siebie?.i to przy takiej dostępności do wszelakich środków antykoncepcyjnych? edit. doczytałam że chcieliście tego dziecka.ale to i tak nie zmienia dla mnie faktu że cała sytuacja jest dziwna.nie wiem,ale wydaje mi się że chyba najpierw powinno się jakoś zaplanować wspólne mieszkanie,wspólną przyszłość,może ślub,choćby cywilny a dopiero potem jak już ma się wszystko ustabilizowane decydować się na dziecko. Edytowane przez Damayanti Czas edycji: 2009-02-17 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: a, doczytałam, planowana ciąża. W takim przypadku podpisze się pod Damayanti - nie mając warunków, bezsensem jest pakowanie się w dziecko.
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2009-02-17 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-02-17 o 09:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja mieszkałam u niego i nic nie wskazywało na to że się rozejdziemy i znów wyladuję w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
jestem w 8 tygodniu ciaży aborcja jest możliwa teraz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli zaszlas w ciaze po ok miesiacu znajomosci . edit: teraz piszesz o 8 tygodniach ,zreszta nie wazne ,kolejny durny watek jakies panny myślącej inaczej :-/ Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-02-17 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
??? Planowałaś ciążę, a teraz chcesz poddać się zabiegowi aborcji? To ma być jakaś kara dla faceta? OK, ja już nie mam żadnych pytań. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-02-17 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jak już sobie wbiłaś do głowy ta aborcje, to poszukaj sobie w google, a nie wypytuj o aborcję tutaj. Nikt Ci tu na szczęście do tak głupiego kroku zachęcał nie będzie.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
układało nam się bardzo dobrze,duże plany na przyszłosc...mieszkaliśmy razem....było jak w bajce...ale z jego strony coś pękło...postawił mnie w niezręcznej sytuacji....zostawił mnie z tym samą....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
nie rozumiecie ja nie chce tego!!!!!ja chcę urodzic!!!!tylko rodzice mnie namawiają do tego rozumiecie!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie jest możliwa, bo jest nielegalna.
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
przeraza mnie to co napisalas
![]() decyzja o dziecku to nie kupno zabawki- jak Ci sie znudzi, to oddasz komus albo wyrzucisz. czegos tu nie rozumiem- mieszkaliscie razem, teraz juz nie, wiec chyba Ty wiesz najlepiej dlaczego nie jestescie razem i jak to nazywasz ´czemu sie mu odwidzialo´
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz urodzic, to nikt nie ma prawa Cię do tego zmusić, ale licz się z tym, że po urodzeniu dziecka nikt z rodziny nie kiwnie nawet palcem aby Ci pomóc, a o alimenty być może będziesz musiała walczyć w sądzie. Chyba, że urodzisz i oddasz do adopcji, ale to sie może zmienić, jak urodzisz.
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Twierdzisz,że nastolatka nie jestes ![]() Dla mnie z dorosłościa Twoje zachowanie nic wspólnego nie ma,zachowujesz sie jak nastolatka ktora wpadła i tyle. Nie nie jest mozliwa bo jest nielegalna.Poddanie się jej równa się przestpstwu,czy komus sie to podoba czy nie, ze tak to nazywam-jest to przestepstwem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i co z tego że namawiają. Chcesz urodzić a rodzice ci radzą aborcję? I co? Dlatego zastanawiasz się nad usunięciem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nuda na feriach... no tak najlepszy seks żeby zabić czas... Tylko czekam aż ktoś sobie zacznie sam odpisywać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Usunięcie pierwszego dziecka grozi tym, że nie będziesz mogła mieć dzieci już nigdy. Czy to prowokacja czy nie- olewam to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to prowokacja. Dlatego bez komentarza.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.