|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
potrzebna zmiana - długie, bardzo gęste włosy i co dalej?
Witam
![]() ![]() Bardzo proszę o wszelkie porady .. Z góry bardzo dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: potrzebna zmiana - długie, bardzo gęste włosy i co dalej?
Bardzo ładne włosy ja bym nic nie zmieniała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jeżeli włosy długo zapuszczałaś i dobrze się w nich teraz czujesz to absolutnie odradzam Ci radykalne cięcie, ponieważ możesz tego okropnie żałować.
Ja w grzywce raczej Cię nie widze, takiej prostej, może gdyby była trochę postrzępiona na ukosie, ale gładka byłoby Ci ładnie, możesz też poeksperymentować z przedziałkiem (zygzak, czy pokombinować z miejscem). A co do koloryzacji nic nie rób, włosy masz ładne, nauralne i nie zaczynaj z farbami... I co do tego że są suchę, kup sobie jakąś dobrą, jak najbardziej naturalną odrzywkę i ją stosuj..nie wiem czy poleciłabym Ci maskę do włosów, bo mojej koleżance przy zdrowych włosach je obciążają, a mnie pomagają, ale ja mam bardzo zniszczone włosy, myślę że Tobie wystarczy dobra odżywka i dobry szampon |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jeżeli nie jesteś pewna i przeszkadzałaby Ci to nie rób. Może kup, są na allegro takie doczepiane grzywki, może zobacz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Przejrzałam parę fajnych stron iii postanowiłam, że w ramach "małej zmiany" ze swoim wizerunkiem zacznę po prostu.. robić sobie różne fryzury
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Takie opaskowe warkoczyki przy głowię są najczęściej kupne..robione ze sztucznych włosów,ale Ty masz na tyle długie, że możesz zrobić go z własnych włosów.
Faktycznie, pokombinuj z fryzurami, upięciami a dopiero potem coś zrób, jeżeli dalej nie będziesz mogła wytrzymać.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja bym u Ciebie zadbała o końcówki, bo wyglądają na zniszczone i koniecznie jakiś balsam/ odżywka zawsze przy myciu, bo wyglądają na matowe i zmęczone.
Co do fryzury, to nic bym nie zmieniała, bo masz fajne włosy. Pokombinowałabym z różnymi dodatkami, np opaski. Czasem możesz pofalować włosy np. prostownicą. I będzie lux ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeśli moge Ci coś doradzić to może spróbowałabyś zrobić sobie grzywke po skosie tak żeby zasłaniała troche czoła albo może poprostu zrób przedziałk na środku.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
masz prześliczne włosy. Idealnie do Ciebie pasują. Także moim zdaniem, zostaw tak jak jest. Zainwestuj lepiej w ich pielęgnację, aby były jeszcze piękniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Problem tylko w tym, że próbowałam już wielu odżywek i w zasadzie żadne nie przyniosły rewelacyjnego rezultatu. Koncówki podcinam regularnie co miesiąc. Stosuję również jedwab do wlosow, ale niestety kiedy wychodzę na zewnątrz pod wływem pogody włosy i tak znowu powracają do swojego pierwotnego stanu...
A co do przedziałku na środku głowy to zdecydowanie ten pomysł odpada, bo czuję się wtedy jak taka starsza babcia.. Myślę, że mi nie pasuje bo mam zbyt niskie czoło i dużo włosów.. i ogólnie wygląda to niezaciekawie w moim przypadku:P ..Dziękuję za wszelkie porady! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Włosy masz śliczne, zgadzam się.
![]() ![]() Jeśli masz czas i ochotę to rzeczywiście możesz próbować różnych fryzurek, ale MOIM ZDANIEM... to tylko włosy i (na szczęście) odrastają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Masz rację
![]() Co do grzywki to wgrałam zdjęcia grzywek jakie miałam parę lat temu... Możecie stwierdzić czy faktycznie mam dalej pozostac bez grzywki, czy spróbować na skos ... ![]() Na pierwszych dwóch zdjęciach miałam włosy trochę za ramiona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
mała księżniczka
|
Grzywce mówię NIE. Wyglądasz 100 razy lepiej bez grzyweczki. Pocieniuj tylko włosy na długości aby się ładnie układały. Masz przecudne włosy i nie kombinuj za bardzo. Są pieknę!
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myślę, że możesz spróbować z przedziałkiem na środku, lub nieznacznie z boku, lub po prostu jak mówiłam trochę dłuższa z boku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja mam bardzo podobne włosy do Twoich i niedawno zaczełam robić przedziałek na środku zamiast z boku i wydaje mi się, że lepiej wyglądam
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Wklejam 4 propozycje przedziałków
![]() 1 - z tej strony, z której mam obecnie, tylko przesunęłam bardziej w bok 2 - środek (jak dla mnie tragedia) 3 - z boku, ale po przeciwnej stronie 4 - strona obecna tylko przedziałek zygzakowaty, który mi trochę nie wyszedł Co powiecie na tą pierwszą propozycję ? Chyba najlepsza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.