|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() co z robić z lokami żeby się układały a nie były powykręcane w każda strone :/
Witam...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co z robić z lokami żeby się układały a nie były powykręcane w każda strone :/
Hej
![]() Ja do swoich włosów (też ponoć kręconych..) używam panki lub mleczka. Pianki używam jak chce mieć takie tak jakby mokre bardziej, chyba rozumiesz? Jak nie mam czasu to suszę suszarką z dyfuzorem, ale wolę kiedy same wysychają ![]() A jak chcę mieć takie bardziej naturalne to używam mleczka i tez ładnie skręca i nie widać, że coś na nie jest nałożone. Kosmetyki, których używam to: -pianka sunsilk (taka różowa) do kręconych, ale ostatnio przestałam, bo pani w rossmanie powiedziała, że już nie ma sunsilka ![]() teraz używam pianki z Nivea do kręconych ale na dugi dzień mam posklejane włosy :/ i przy czesaniu wyrywam sobie duzo włosów ![]() i mleczka z Nivea - do niego nie mam raczej zastrzeżeń, włosy wygladaja super naturalnie a na dodatek lśnią ![]() Aha i jeszcze jedno. Ostatnio fryzjerka powiedziała mi, że nie dobrze jest mieć dlugie włosy jak sie ma loki, bo są za ciężkie i i źle się kręca.. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: co z robić z lokami żeby się układały a nie były powykręcane w każda strone :/
masz je naturalnie krecone? kolezanka tez ma problem z kreconymi wlosami, poniewaz z natury wyrecaja sie tak jak chca i dopiero gdy je uklada na lokowce to sie ujazmiaja, tylko jaki sens krecic kreciolki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dyfuzor to fantastyczna sprawa. Ja się dałam przekonać i nie żałuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
czyli powinnam podkręcac je lokówką?? sprobuje moze to pomoze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
E tam lokówką, zniszczy je jeszcze bardziej i wysuszy, a to ostatnie czego loki potrzebują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nieee, no co Ty! Nie lokówką..
To jest dla dziewczyn z prostymi, które marzą żeby mieć takie jak Ty! Więc próbuj kosmetyki do kręconych, suszarka z dyfuzorem i dziewczyno podrywasz wszystkich na swoje cudne włoski! Całuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
no właśnie tylko ja zazwyczaj nie susze suszarką włosów... mam gęste włosy i mam ich sporo i gdy je susze to sie strasznie puszą i mam szope na głowie :/ na ogół pozwalam żeby same sobie schły... nie wiem czy ta suszarka z dyfuzorem nie spowodyje tego że będe mieć szope na głowie jak to zazwyczaj bywa... :/ ???????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wiesz powiem Ci, że ja tez zawsze mam szope jak susze suszarka normalnie i to jeszcze taka nie do rozczesania:P
Ale właśnie ten dyfuzor inaczej suszy. Nie wiem dokładnie na czym to polega i tak dalej, ale suszy tak, że nie robi szopy tylko naprawdę skręca włoski! Jeśli zanim kupisz chcesz spróbować, kup jakąś piankę lub mleczko i pożycz od jakiejś koleżanki takiej suszarki - sprawdzisz i się przekonasz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ah no dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
hmm może po prostu związuj wilgotne włosy na noc w luźny warkocz (albo dwa)?
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mi po warkoczyku lub dwóch się tak.. "kanciasto falują" heh, nie podoba mi się to
![]() A jeszcze zapytam się Ciebie, wysychają Ci tak włosy przez noc do końca? Bo ja mam wciąż mokre np od spodu jak mam związane.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
przez noc wysychają, mimo, że mam gęste i jak je zostawię same sobie żeby wyschły to po 4 czy 5 godzinach potrafią być wilgotne...
![]() edit: i rozumiem, o co ci chodzi z tym kanciatym falowaniem ![]() ![]()
♥ Edytowane przez rare bird Czas edycji: 2008-11-09 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
szczerze to nigdy nie próbowałam tej opcji z warkoczem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.