sos do ryby? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-03-15, 08:42   #1
paula78
Zakorzenienie
 
Avatar paula78
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 839

sos do ryby?


Szukam sosu do rybki ,zazwyczaj robie bialy sos z koperkiem ,moze macie cos innego ?
__________________
Mleko migdałowe:
http://pichceiknoce.blogspot.com/


paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-15, 09:02   #2
Anett_
Wtajemniczenie
 
Avatar Anett_
 
Zarejestrowany: 2005-03
Wiadomości: 2 051
Smile Dot.: sos do ryby?

Najcześciej, jako dodatek do smażonych ryb stosuję cebulę, pokrojona w piórka, uduszoną na bardzo wolnym ogniu (do całkowitej miękkości) w maśle. (Układam ją na porcjach ryby).
Dobry w smaku jest także sos pomidorowy z rodzynkami (na oliwie z oliwek dusimy cebulę, dodajemy koncentrat pomidowowy, rodzynki, przyprawy, mieszamy do połaczenia składników).
Innt pomysł to beszamelowy do ryb ( z maki i masła [proporcja 1:1] robimy zasmażkę, dodajemy śmietanę i ok. 5 - 10 dkg sera szwajcarskiego, rozprowadzamy rosołem, wciskamy cytrynę). Na bazie tego sosu mozna tworzyć inne warianty, w zalezności od dodatków (np. zastosować wersję z ogórkami kiszonymi startymi na tarce i uduszonymi na mAśle).
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-15, 12:42   #3
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: sos do ryby?

Uwielbiam łososia z rusztu z sosem quacomole.
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 12:05   #4
avrea
Raczkowanie
 
Avatar avrea
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: śląsk
Wiadomości: 214
Dot.: sos do ryby?

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
Uwielbiam łososia z rusztu z sosem quacomole.
a co to za sos jakiś skład ,albo jak sie go robi ... ??
avrea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.