|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kulturoznawstwo na UP
Cześć dziewczyny, w tym roku zdaję maturkę, chciałabym dostać się na kulturoznawstwo i wiedze o mediach na Krakowski Uniwersytet Pedagogiczny. Czy wiecie może jakie są wymagania? Na ile trzeba mieć zdaną mature (i z czego) żeby mieć jakiekolwiek szanse?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Work, work, work
|
Dot.: Kulturoznawstwo na UP
Cytat:
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Wiem, wiem. Już to przekopałam. Chodziło mi o opinie dziewczyn które studiują/studiowały na tam.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Work, work, work
|
Cytat:
Na wizażu też było wiele wątku nt. kulturoznawstwa, poszukaj może tak coś znajdziesz o twojej przyszłej uczelni. Może mają jakieś forum internetowe? Np. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=361101
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki, przeczytalam. Trzeba liczyć siły na zamiary. U mnie UJ odpada, tam chyba na prawdę trzeba mieć niezłe wyniki żeby się dostać, ja za to jestem średniakiem. Matematyka u mnie kuleje, chciałabym iść na ten U. Pedagogiczny!
Może byłoby ciut lżej Dziękuję za pomoc! PS. gdzie studiujesz?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Work, work, work
|
Cytat:
![]() Zatem powodzenia! Ja już jestem po studiach i póki co mam dosyć nauki, aczkolwiek nie wykluczone, że coś wymyślę jeszcze
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki
Mam nadzieję, że się uda dostać na jakiś kierunek, na państwowej uczelni
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
a ja studiowałam kulturoznawstwo na UŚ. i osobiście nie polecam tego kierunku bynajmniej nie na tamtej uczelni
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Czemu? Poza tym trudno było się dostać?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
ogólnie chodzi o przebieg zajęć z dwa przedmioty może były prowadzone w sposób ciekawy i zachęcający do większej aktywności, co do reszty... nudy. Po opisie tego kierunku spodziewałam się czegoś lepszego. Niestety zderzenie z rzeczywistością okazało się bolesne
też organizacja na UŚ nie raz potrafiąca podnieść ciśnienie. jeden wielki bajzel, ale może to tylko na wydziale filologicznym, nie wiem, jak jest na innych może akurat ja źle trafiłam ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- dostałam się w trzecim chyba naborze na studia dzienne także chętnych w tamtym okresie było sporo, a osób na roku jak dobrze pamiętam przyjęli 125
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tamtym roku próg na kulturoznawstwo : pierwsza z listy- 128,25; ostatnia z listy-107,25. Też planuję składać na ten kierunek
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Moja współlokatorka jest po kulturoznawstwie i odradza. Bardzo ciężko z pracą po tym kierunku i mnóstwo zajęć nudnych i wciśniętych tylko po to żeby godziny wyrobić. Robiła też filologię i mówi, że nie ma porównania. Wg niej kulturoznawstwo to straszna strata czasu.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio się dużo naczytałam na ten temat. Szkoda pieniędzy na wpisowe, złożę tylko na pedagogikę
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
w tamtym roku próg na kulturoznawstwo : pierwsza z listy- 128,25; ostatnia z listy-107,25.
Też planuję składać na ten kierunek [/QUOTE]Hey . Jak obliczyc pkt, tzn czytalam na str up, ale dziwnie wysoki wynik mi wychodzi, pol podst 89, ang podst 95, ang roz 55, i wyszlo mi bardziej korzystnie gdy wezme ang podst co w rezultacie daje 184pkt, dobrze to licze??
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Witam, dzisiaj dostałam wyniki matur... Mam szanse dostać się na UP z polskim podst na 70% ang podst 93% ang rozsz: 54% matematyka 44% ?
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Ja właśnie też nie wiem czy dobrze licze, bo wychdziłoby, że mam 163 pkt... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Może byłoby ciut lżej