|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wygladzanie
jak skutecznie wygladzac wlosy, tak by z tylu nie byly pofalowane tylko proste caly dzien?
![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wygladzanie
możesz uniknąć prostownicy ale suszarki nie da rady ;/ ja sobie spryskuję fluidem wygładzającym UNI-SYSTEM Lisap'a (do kupienia w salonie fryzjerskim, zobasz go w KWC), dokładnie suszę używając prostej, szerokiej szczotki (najpierw ciepłym, na koniec zimnym strumieniem powietrza żeby pozamykać łuski i nadać połysku), po wszystkim 2 kropelki jedwabiu, najlepiej Biosilk i gotowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A słyszałyście o serii z Nivea? Jest szampon, odżywka i balsam i właśnie mają one dawać efekt prostownicy bez prostownicy ;P Narazie mam tylko szampon i zauważyłam, że włosy są po nim gładsze... Całkowicie ich nim nie wyprostuję, bo mam bardzo kręcone na końcach, poza tym nie używałam do tego suszarki ani płaskiej szczotki, pozwoliłam tylko wyschnąć naturalnie. Myślę, że przy falowanych jak najbardziej by pomogło. Do tego kup właśnie takową szczotkę płaską i będzie Ci się je fajnie modelowało
![]() ![]() Aha przypomniało mi się, że na przykład mi szampon bananowy z odżywką 2 w 1 z Avonu, z tych takich naturalnych po 200ml genialnie rozprostowuje włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hej ! znalazlam przedwczoraj z serii loreal nutrileum (zoltopomaranczowe opak.)
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
na moje niesforne włoski dobrze działa olejek z avonu ten z marokańską różą,do tego maska lorys z avocado,a na noc nakładam olejek amla,po ułożeniu spsikuję włosy lakierem nivea diamentowy blask i są grzeczne przez cały dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kallos al latte ma wlasciwosci wygladzajace. Nie zmieni struktury wlosa, tu potrzebna jest ingerencja silnych srodkow chemicznych, np. trwale prostowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Z mojej strony mogę polecić ci maskę 60 sekundową Jest bardzo dobra Wygładza włosy,stają sie po niej delikatne , miękkie i potem mało już trzeba je prostować < jednak niestety tego się nie uniknie ![]() http://www.grazette.pl/index.php?cat=9&prod=2106 Edytowane przez masterkotka Czas edycji: 2008-12-11 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.