|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Lancome Magnifique
Nowy zapach Lancome, Magnifique nie jest moze jakis niesamowicie odkrywczy, ale przynajmniej trwaly i esencjonalny.
Z tego co widze na opiniach KWC Magnifique nie pododba sie ani jednej Wizazance- poza mná. Zreszta podczas pierwszych testow ja tez skreslilam Magnifique z listy perfum ktore chcialabym miec. Zmeczyly mnie i zaskoczyly wtórnosciá. Ostatnie nuty sa zywcem wyjete z Tresor, zapach ma potezny, méczacy ogon i dosyc staromodná kosntrukcjé. Ale po kilku testach pokochalam w Magnifique wlasnie to, co poczatkowo mnie od nich odrzucalo. I dlugasny ogon pelen syropowej slodyczy, i staromodná nutke a'la Gabi Sabatini i powinowactwo z Tresorem. Gdy teraz o nich mysle, przypominajá mi bardzo DELICES Cartiera- kolejny zapach, ktory ma raczej malo zwolenniczek. Laczy je nie tylko kolorystyka flakonu i zabójcza trwalosc (HURRA!) ale tez obecnosc rozgrzewajacej syropowej nuty i jasminu schowanego w tej slodkiej zalewie. Edytowane przez kama kama Czas edycji: 2008-09-25 o 16:36 Powód: dodalam troche wiecej informacji o zapachu |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Secret Obsession CK
Cytat:
.Oby katar nie przeszkodził mi w testowaniu.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Magnifique sa dla mnie porazka sezonu! Uwielbiam Lancome ,dlatego jestem zaskoczona. Zapach mnie odrzucil przy pierwszym podejsciu,szybko pobieglam z Bootsa do domu ,bo nie moglam doczekac sie ,zeby zmyc go z nadgarstka. Przyznam sie szczerze,ze jeszczce zaden zapach nie wywolalm we mnie takich odczuc...na tyle,ze nie potrafie go opisac, jedyne co pamietam to zapach opon albo spalonej gumy.zdecydowanie na NIE! |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Lancome Magnifique
Tak samo jak Sensuous - dyskusja w wątku o Secret Obsession zboczyła w stronę tego IMO nieinteresującego a nawet nieładnego zapachu. Więc niech już ma swój wątek, co tam
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co dla mie wszystkie nowosci tej jesieni sa jakies takie bezplciowe....
Magnifique- wtorne kwiatki, Sensous nie jest moze brzydki ale srednio mnie jakos zachwycil, Secret Obsession nic szczegolnego w sumie ale najwieksze rozczarowanie sezonu to Notorious Laurena- jak mozna zrobic perfumy ktore pachna niczym i na dodatek trwaja przez 15 minut a potem nikna bezpowrotnie? jedynie Ma Dame dosc fajne- choc jak widzialam na KWC tez sie nie cieszy szczegolnie pochlebna opinia...mi sie nawet ta jego "donaldowatosc" podoba ale coz z tego koro dostalam bana od tz |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
glamourous, zgadzam sié z Toba w 100% Nie ma sie tej jesieni czym zachwycic. A Notorious to - prosze mi wybaczy, opinia jak najbardziej subiektywna- najwiekszy syf jaki mialam okazje wáchac. Perfumy gnom. Teraz Ralph wypuscil kolejná nowosc "Love"- te sá z kolei trwale i bardziej charakterystyczne, ale tez zaden majstersztyk. sorry za offtopersa |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nawet nie powiedziala ze to syf...po prostu pachnie jakby ktos plukal buteleczke po perfumach i kropelka sie do wody dostala.... takie popluczyny
a wachalyscie Absolutely Irresistible Givenchy- tez chyba nowosc, w czerwonej buteleczce- na kolana mnie nie powalilo i tez mi sie z czyms kojarzy moze ktos podpowie z czym? nie wiedziec czemu wyczuwam w nich soczek wisniowy + rozwodnione pure poison Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2008-11-06 o 13:03 Powód: pomylilam poisony hp i pp |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do butli najtansze, neutralne skladniki, duzo wody, wymieszac i gotowe. Notorious nawet nie zasluguje na okreslenie "brzydkie" bo jest takie nijakie, taki wlasnie gnomek. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
a najbardziej mi sie chcialo smiac jak mnie zaatakowala babeczka w perfumerii- psikala na blotterki i rozdawala ludziom w ramach promocji- wdalam sie z nia w krotka pogawedke i usilowala mi wmowic ze to mocne perfumy
![]() na marginesie jak ja nienawidze mojej pracy
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie. Notorious to kolejne bezbarwne perfumy. Zero oryginalnosci, zero pomyslu.
Chyba pan Ralph Lauren wypuszcza cokolwiek, byle tylko troche kasy zarobic. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
obawiam sie ze na takim gniocie to wiele nie zarobi
?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Lubie testowac nowosci.
Najwieksze rozczarowanie przychodzi, gdy nowy zapach wypuszcza firma , ktora lubie i ktorej kosmetyki czy zapachy mam i okazuje sie , ze to gniot.... Tak bylo z Magnifique..Myslalam, ze po Hypnose bedzie cos podobnie fajnego a tu klops! Podobnie rozczarowal mnie Secret Obsession...mam na polce 3 inne zapachy od Calvina Kleina, ten jednak zupelnie mi nie pasuje! |
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o wlasnie o SO zapomnialam...tez w sumie spore rozczarowanie, piekne plakaty z Ewa Mendez, spodziewalam sie zapachu seksownie- kuszaco- wyrazistego, a wyszlo cos co moja siostra okresla przymiotnikiem "starobabski" nie wiem kogo toto by uwiodlo. mnie na pewno nie...ciekawe czy jesli Dior/ Chanel wypusci cos nowego to tez bedzie to taka kiszka... Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-11-08 o 22:40 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" |
||
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
dostałam obłedu po skropieniu sie tymi perfumami szkoda ze sa tak drogie
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się na początku nie spodobały - nie wiem czy pamiętałam żeby z-update'ować recenzję - a potem nagle podobać się zaczęło do tego stopnia że nabyłam 50 ml. Najbardziej pociąga mnie ich inność, acz faktycznie przełom to nie jest.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
lancome magnifique...dostalam w prezencie,uzywam czasami...nie moge powiedziec,ze nie podoba mi sie ten zapach,jestem w stanie wrecz stwierdzic,ze zapach w miare ciekawy....ale sama bym sobie nie kupila...a moze...ale w zadnym razie nie byla to milosc od pierwszego wejrzenia a raczej powachania.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie Lancome Magnifique to nie tylko nic odkrywczego, ale też coś wyjatkowo drazniącego mój zmysł powonienia. Odrzucił mnie ten zapach juz po pierwszym tescie, nigdy go nie kupię, totalna porazka:/
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj odwiedzilam Sephorę, z ciekawości jak to Magnifique pachnie.. Lekko mówiąc, nie podobaly mi się. Chociaż muszę przyznać że mają coś w sobie charakterystycznego.
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez twierdze ze jest wiele ciekawszych zapachow na rynku...ten to taki wymuszony, wtorny, nic powalajacego na kolana i dobrowolnie tez bym nie kupila
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Magnifique poznalam jeszcze zanim sie u nas pojawily - udalo mi sie zdobyc probke na A.
na poczatku zapach wydal mi sie ladny, moze przez skojarzenia z Tresor (tutaj podzielam opinie Kamy). Niestety, pozniej wielokrotnie probowalam sie do nich przekonac, bo cos mi nie gralo. Okazuje sie, ze zapach jest dosc intensywny na poczatku, rozany, ale pozniej robi sie plastikowy, zalatuje jakas guma i lateksem... Nie moglabym tego uzywac, chociaz reklama zachecajaca, a flakon wyglada elegancko. |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Zapach Magnifique poznalam z probki dolaczonej do Elle jakies 3 miesiace temu. W tej chwili nie pamietam zupelnie, jak te perfumy pachna, ale pamietam, ze moj pierwszy kontakt z nimi byl pozytywny. Nie na tyle, zebym zapragnela je posiasc, ale ogolnie odczucia mialam pozytywne. Przy nastepnej wizycie w perfumerii musze sobie je przypomniec
Edit: oj nie! Bylam wczoraj w perfumerii i przypomnialam sobie Magifique. I jestem na nie. Edytowane przez lashqueen Czas edycji: 2008-12-09 o 13:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

.Oby katar nie przeszkodził mi w testowaniu.