|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dieta oczyszczająca 30.03 kto zaczyna?
Witam serdecznie. Postanowiłam. Od jutra koniec z objadanie, slodyczami, koniec z leniuchowaniem i oponką na brzuchu!!
Zaczynam dietę,która ma polegać na oczyszczeniu organizmu. W krótkim czasie pozwala pozbyć się nadmiaru kilogramów, a także oczyścić organizm z nagromadzonych toksyn. Poprawia funkcjonowanie wątroby, i nerek obciążonych tłustym i kalorycznym jedzeniem. ..Miejmy nadzieję, że przyniesie JAKIEŚ efekty.. Jednak wiadomo, że samemu nie chce się katować, wobec czego szukam kogoś kto ma ochotę się trochę pomęczyć... ![]() Ktoś chętny??? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- a oto dieta: 1 dzień - tylko płyny po przebudzeniu: szklanka wody mineralnej z sokiem z połowy cytryny śniadanie: koktajl białkowy obiad: sok dodający energii podwieczorek: sok dodający energii kolacja: koktajl białkowy bez ograniczeń w ciągu dnia: woda z sokiem z cytryny (4 szkl.), nie słodzone uspokajające herbatki ziołowe koktajl białkowy (dwie porcje): 400 ml odtłuszczonego mleka lub mleka sojowego, 150 g świeżych malin lub lub truskawek, lub dojrzała brzoskwinia, łyżeczka płynnego miodu Zmiksuj mleko z owocami, wlej miód i wymieszaj. Koktajl możeszprzechowywać w lodówce. sok dodający energii (dwie porcje):200ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego, różowy grejpfrut bez błonki, nektarynka, plaster melona, łyżeczka płynnego miodu. Zmiksuj owoce z sokiem, dodaj miód. Możesz przechowywać w lodówce. 2 dzień - także całe owoce po przebudzeniu: woda mineralna z sokiem z cytryny śniadanie: banan, garść suszonych moreli bądź jedna cała, woda mineralna z sokiem pomarańczowym (po pół szklanki) drugie śniadanie: jabłko obiad: koktajl białkowy podwieczorek: banan, garść suszonych moreli kolacja: plaster melona lub arbuza, szklanka soku pomidorowego bez ograniczeń w ciągu dnia: świeże soki owocowe, koktajl białkowy, woda niegazowana i herbatki ziołowe. 3 dzień - można jeść sałatki po przebudzeniu: woda mineralna z sokiem z cytryny śniadanie: pomarańcza, jogurt bio, dowolna herbatka ziołowa drugie śniadanie: banan obiad: 2 szkl. sałatki warzywnej podwieczorek: garść suszonych moreli, koktajl; białkowy kolacja: szklanka sałatki colesław (kapusta, marchew, cebula), garść suszonych moreli, plaster melona lub arbuza, herbatka z mniszka lekarskiego bez ograniczeń w ciągu dnia: świeże soki owocowe, woda i herbatki ziołowe. 4 dzień - włączamy orzechy, pestki, ryby po przebudzeniu: woda z sokiem z cytryny śniadanie: jogurt bio, dowolny świeży owoc, garść orzechów oraz garść ziaren słonecznika drugie śniadanie: sok dodający energii obiad: szklanka sałatki warzywnej, 150-200 g dorsza z rusztu ze świeżym koperkiem podwieczorek: jabłko i gruszka kolacja: szkl. sałatki colesław posypanej orzechami włoskimi (2 łyżki) bez ograniczeń w ciągu dnia: świeże soki owocowe, woda i herbatki ziołowe.
->76,6....30.07->72,7... ![]() ![]() Edytowane przez Dociakowa Czas edycji: 2009-03-30 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta oczyszczająca 30.03 kto zaczyna?
5 dzień - wolno jeść warzywa strączkowe
po przebudzeniu: woda mineralna z sokiem z cytryny śniadanie: jogurt bio, sałatka z dowolnych owoców drugie śniadanie: garść orzechów brazylijskich, kilka suszonych lub świeżych daktyli obiad: sałatka witaminowo-białkowa, koktajl białkowy podwieczorek: jabłko i banan kolacja: 150-200 g dorsza z rusztu, mieszane warzywa, plaster melona lub arbuza, herbata ziołowa bez ograniczeń w ciągu dnia: świeże soki owocowe, woda i herbatki ziołowe. sałatka witaminowo - bialkowa: szkl. dowolnych warzyw liściastych (np. szpinak, liście mniszka lekarskiego, kapusta pekińska, botwinka), szklanka ugotowanych warzyw strączkowych, pomidor, cebula, łyżka oliwy z oliwek. Warzywa liściaste podsmaż na oliwie 1-2 min. Wyłóż na warstwę ugotowanych warzyw strączkowych, jedz z pomidorem i cebulą. Warzywa mieszane: szklanka ugotowanych warzyw strączkowych, 2 szkl. dowolnych warzyw sezonowych lub mrożonych (co najmniej 2 rodzaje). Warzywa możesz jeść na surowo, ugotować na parze albo podsmażyć na łyżeczce oliwy z oliwek. 6 dzień - drób jako kolejne źródło białka po przebudzeniu: woda mineralna z sokiem z cytryny śniadanie: jogurt bio, pomarańcza, grejpfrut, łyżeczka ziaren sezamu drugie śniadanie: banan, garść migdałów obiad: sałatka z ugotowanej cieciorki lub soczewicy (szklanka), czerwonej papryki, cebuli, pomidora, przyprawiona czosnkiem, bazylią, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek; sok dodający energii podwieczorek: jabłko kolacja: kurczak duszony po chińsku, mieszana sałatka z octem winnym, gruszka bez ograniczeń w ciągu dnia: świeże soki owocowe, woda i herbatki ziołowe kurczak po chińsku: 150 g piersi kurczaka pokrojonej w kostkę, 1/2 szkl. ugotowanego makaronu, 3/4 szkl. pokrojonych warzyw, łyżka oliwy z oliwek. Mięso podsmaż przez 2 min. na oliwie, przełóż na talerz. Podsmaż warzywa (nie więcej niż 2-3 min., dodaj kurczaka, skrop 2 łyżkami wody o duś pod przykryciem przez kolejne 2 minuty. Wymieszaj z makaronem. 7 dzień - możesz jeść ziemniaki i ryż po przebudzeniu: woda mineralna z sokiem z cytryny śniadanie: jogurt bio, plaster melona, jabłko drugie śniadanie: sok dodający energii, garść ziaren słonecznika obiad: sałatka ryżowa podwieczorek: herbatka ziołowa, garść orzechów brazylijskich (nerkowców) kolacja: mały ziemniak, (pieczony lub gotowany), 150 g piersi indyka z rusztu, sezonowe warzywa, sałatka warzywna (jak 3. dnia) bez ograniczeń w ciągu dnia: świeże soki owocowe, woda i herbatki ziołowe sałatka ryżowa: szkl. ugotowanego ryżu, kilka suszonych moreli (pokrojonych), łyżka ziaren słonecznika, pomarańcza, ogórek, łyżka posiekanych świeżych ziół (mięta, bazylia, kolendra) Wszystkie składniki wymieszać, skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, podawać na liściach sałaty.
->76,6....30.07->72,7... ![]() ![]() Edytowane przez Dociakowa Czas edycji: 2009-03-29 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja moge sprobowac ale nie od jutra
![]() do matury potrzebuje wiecej skladnikow odzywczych ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
zapraszam
![]() o ile wytrwam ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja dzis zaczęłam diete ale nie oczyszczającą tylko 1000 kcal. Chce schudnąś 10kg choć nie wiem czy to możliwe
![]() pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Witaj Gosiu
![]() ja dziś nie zaczęłam jeszcze tej diety bo nie miałam wszystkich składników, wczoraj byla niedziela więc nie zrobiłam zakupów ale już zaczęłam mniej jeść pić więcej wody, a po pracy skocze na zakupy, wieczorem na basen.. Trzymajmy się razem, w kupie siła ![]() ![]() Zapraszam inne chętne Wizażanki ![]() Ja chcę schudnąć minimum 10kg.. ważę teraz 69-70kg i jest mi tym źle.. jeszcze 6 lat temu ważyłam 49 kg :/ wiem że nie uda mi się do tego wrócić ale mam nadzieję, choć zbliżyć się do tamtej wagi
->76,6....30.07->72,7... ![]() ![]() Edytowane przez Dociakowa Czas edycji: 2009-03-30 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() A ja zaobserwuję jak Wam idzie i może sama się skuszę na tą dietę ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
No wic tak.. dziś po pracy skoczyłam do sklepu.. oczywiście wszystkiego nie udało mi się kupić ale spoko .. jakoś dam radę
![]() postanowiłam, że od jutra (notabene podwójnie ważny dzień :P ) zacznę dietę.. Dzisiaj ograniczyłam, tak mi się wydaje trochę jedzonko i zjadłam: śniadanie 1: -herbatka z cytryną i łyżeczką cukru szklanka wody niegaz. z cytrynką kromka chleba z polędwicą sopocką kawa z mlekiem śniadanie 2: jogurt naturalny mały herbatka z cytryną i łyżeczką cukru śniadanie 3: 3 kromki chleba graham z polędwicą herbatka z cytryną i pół łyżeczki cukru (jak ambitnie ![]() łącznie wyszlo mi ok 350 kcal Obiad: 3 ziemniaki 2 małe kotleciki z kurczaka sosik łącznie ok 630 kcal (chyba.. bo nie wiem ile dokładnie kotlet z kurczaka ma kcal) Podwieczorek: szklanka czerwonej herbaty z cytryną Bio Active Kolacja: bułka+ parówka z ketchupem ( taki prawie hot dog ![]() jogurt naturalny mały herbatka z cytryną i łyżeczką cukru Poza tym spaliłam 100kcal na na rowerku i byłam 1 h na basenie Wiem, że to co zjadłam dzisiaj pozostawia wiele do życzenia ale dopiero zaczynam ...;p Na jutro już przygotowalam sobie koktajl białkowy.. ale zamiast truskawek malin czy brzoskwini zmiksowałam 2banany.. trochę bardziej kaloryczne ale zdrowe i pożywne. Przeczytałam dzisiaj że owoce powinny być spożywane na pusty żołądek, przed jedzeniem czegokolwiek innego. Tak też zrobię jutro z rana ![]() Kupiłam dzisiaj błonnik w tabletkach i jendą zjadłam.. nie wiem czy to dobry pomysł..? Czy ktoś doświadczony mógłby się wypowiedzieć na temat tego co dziś zjadłam ..może podrzucicie jakieś rady.. ;> bardzo proszę.. Pierwszy raz w życiu czuję się tak zmotywowana i gotowa do podjęcia wysiłku...
->76,6....30.07->72,7... ![]() ![]() Edytowane przez Dociakowa Czas edycji: 2009-03-30 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja też z chęcią spróbuję. Przyda się taka 'odmiana' no i zdrowszy tryb życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja wczoraj zjadłam niewiele i czułam sie całkiem dobrze, myślałam ze będzie gorzej, co prawda kusiła mnie szarlotka, ale niedałam się
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- co do błonnika nie stosowałam, jak narazie biore aplefit i czy są efekty zobacze po jakimś czasie, ale skutków ubocznych nie mam. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- ja mam 58....................... a chce..................... ......48 ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Polecam też stronę: http://www.odchudzanie.org.pl/artykuly/104-dieta.html tam jest taki dzienniczek do wypełniania, zapisujesz co jadłaś itp, całkiem fajny pomysł, ja od wczoraj zapisuje co prawda troche go zmodyfikowałam, ale mam nadzieje, że mi pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja też chętnie bym się przyłączyła tyle, że przed świętami to nie wiem czy jest sens
![]() ![]() Może nie od jutra ale wkrótce się przyłączę ![]() Dociakowa nie jestem ekspertem w sprawach żywieniowych więc moją wypowiedź potraktuj jedynie jako drobną sugestię ![]() ![]() Jogurt naturalny można by zastąpić jogurtem naturalnym z musli (dodatkowa porcja energii) Nie myśl sobie, ze mój jadłospis jest taki super ![]() ![]() Moje dzisiejsze menu (też daleko mi do ideału): - Śniadanie 1: kronka białego pieczywa (innego nie było ![]() zielona herbata (bez cukru ![]() - Śniadanie 2 (dopiero w planach): jabłko i może coś się jeszcze znajdzie ![]() Od dziś zaczynam też ćwiczyć. Jeszcze się waham między 6 weidera a czymś prostszym... no i nie wiem czy ćwiczyć na razie jedynie mięśnie brzucha czy całość... ![]() No i woda... planuje wypijać 1,5 litra dziennie...zobaczymy:roll eyes:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Powiedzmy, że jestem właśnie w połowie pierwszego dnia - tzn. same płyny. Strasznie mnie korci, żeby coś zjeść. No, ale mus to mus. jak na razie 'opycham' się wodą.
![]() Zobaczymy, czy po jakimś czasie rzeczywiście ta dieta przyniesie efekty. Chciałabym schudnąć 3-5 kg. A mam takie pytanko - można zrezygnować z tych koktajli? Bo widziałam, że się powtarzają w niektórych dniach, ale ja niekoniecznie mam gdzie takie coś zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam dolaczam sie do was zaczne od jutra diete poniewaz bedzie nowy miesiac hehe i dzisiaj zjadlam juz pieczarki z cebulka i kukurydza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hej? czy moge sie tez dołączyć? mi tez przydało by sie zżucić pare kg...
![]() Moje menu na dzisiejszy dzien: Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z pomidorem, 1kiwi herbata(z cukrem) ![]() Obiad: 2 ziemniaki, 2 ogórki korniszone, jajko na twardo w miedzy czasie niestety troszke popcornu ![]() Kolacja: 1 kromka chelba pełnoziarnistego z pomidorem, 1 kiwi,1 banan, herbata Ja niestety nie bede pic koktajli poniewaz nie przepadam za takimi rzeczami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ale z tego co się orientuje, to jest dieta oczyszczająca, czyli jemy zgodnie z rozkładem zamieszczonym przez Dociakową, a nie używamy własnych jadłospisów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Tak masz racje ale ja niestrty nie moge byc na samej wodzie poniewaz mam zespol policystycznych jajnikow i musze brac tabletki 3 razy dziennie przed ktorymi musze zjesc jakis posilek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Nie jestem ekspertem, ale ten popcorn i cukier nie sprzyja odchudzaniu. I staraj się jeść spore śniadania. A kolacje powinnaś mieć najmniejsze wg mnie.
Edytowane przez allesi Czas edycji: 2009-03-31 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ehh no niestety wiem ale nie mogłam sie powstrzymac
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
ja w poniedziałek zaczęłam diete 1000 kcal, ale już po drugim dniu stwierdziłam, ze ona jest dla osób nie pracujących, gdyż zakłada ona 1000 ckal dziennie a ja obid jem zazwyczaj ok 17 (w pracy niestety nie mam mozliwości, a catering jak niektórzy sugerują to raczej nie dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem wiem za dużo herbaty.. ale w pracy musze ciągle coś pić.. a zapomniałam wziąć czerwoną herbatkę do pracy ![]() cęzko samemu sie zmobilizować.. kurcze... słodyczy nie jem chociaz mnie kusi... Matko jak ja to wytrzymam ![]() a tak w ogóle dziewczyny to przecież możemy zmodyfikować nieco ta dietę prawda? Najlepiej byłoby robić sobie te koktajle w domu tego samego dnia przed pracą albo dzień wczesniej wieczorem.. Ta dieta ma nas oczyścić i do tego są potrzebne własnie te koktajle.. Ja jeszcze nie stosuję sięw 100% do tej diety.. ne dałabym rady tak drastycznie przestać jeść.. Czy 6 weidera nie jest taka cięzka i czy przynosi efekty?
->76,6....30.07->72,7... ![]() ![]() Edytowane przez Dociakowa Czas edycji: 2009-04-01 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Przynosi efekty - na pewno. Z tego co widziałam z rozkładu ćwiczeń, to powiedzmy - średni stopień trudności, ale podobno szybko się nudzi. Słyszałam, że lepsze jest ABS. No ale o tym jest pełno tematów na forum. Na pewno coś znajdziesz o 6 Widera.
Z góry mówię, że nie próbowałam tych ćwiczeń, jednak sporo o nich czytałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej! Dociakowa i jak Ci idzie?
było 58kg ![]() ![]() co prawda to nie jest jeszcze odpowiednia waga ale dam rade jeszcze 6-8 kg i bedzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.