|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Problem z blogiem, a dokładniej realizacją zamówienia
Witam,
Chciałam zasięgnąć porady i żebyście spojrzały na to trzeźwym okiem, bo jestem teraz po wpływem emocji i być może przesadzam. Mam bloga, który wkrótce stanie się sklepem internetowym (załatwiam formalności). Zgłosiłam się do firmy, która zajmuje się robieniem stron internetowych itp. Po wstępnym ustaleniach i napisaniu jak chcę aby strona wyglądała, zaproponowali mi cenę i czas realizacji. Czas realizacji miał być na za 2 dni i miałam wpłacić 50% zaliczki. Tak też zrobiłam. Jednak czas realizacji przeciągał się. Pisałam maile i dostawałam odpowiedź, że już jutro zostanie mi przesłany szkic. Kolejnego dnia, że za 2 dni będzie szkic, potem że po weekendzie. Sprawa ciągnęła się niecały miesiąc... W końcu przestali odpisywać na maile (dodam, że w międzyczasie wpłaciłam resztę kwoty, ponieważ zostałam o to poproszona, bo na jutro miał być już szkic). Wiem, moja głupota, że wpłaciłam, ale myślałam, ze to przyspieszy sprawę. Któregoś dnia zadzwoniłam do nich po tym jak nie odpisywali na maile i powiedzieli mi, że nie działa im serwer i nie mogą odpisywać na maile, ale jak tylko zacznie działać to od razu odpiszą i że moja strona jest już gotowa, tylko trzeba ją zakodować. Ok, pomyślałam sobie, no trudno zdarza się, być może mają problemy. Nie odpisywali kolejne kilka dni. Trochę zła napisałam do nich z innego maila z zapytaniem o koszty stron (jak inny klient). Odpisali od razu... Wkurzyłam się i napisałam do nich znowu, że ponoć już serwer działa, a ja nie mam odpowiedzi. Odpisali, że strona jeszcze nie gotowa i że będzie lada dzień. Dostałam szkic strony, jednak nie do końca pokrywał się z moim zamówieniem, brakowało wielu rzeczy, o które prosiłam przy składaniu zamówienia. Stwierdziłam, że kończę z nimi współpracę, bo bez problemu znajdę kogoś, kto za taką cenę zrobić mi to szybciej i uczciwiej. Powiedziałam, że chcę zwrot kosztów. No i oni chcą mi zwrócić 50%, bo szkic został wysłany. Powiedzcie mi czy to jest ok? Niby ktoś tam coś zrobił, ale nie zgadzało się to do końca z moim zamówieniem. I te 50% zwrócą mi dopiero jak dostaną przelewy od innych klientów, czyli boję się, że znowu sobie poczekam. Jestem wkurzona, napisałam im co o tym myślę, ale co to zmieni... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z blogiem, a dokładniej realizacją zamówienia
Jakąś umowę z nimi podpisałaś?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No nie, zapomniałam dodać, że nie mam żadnej umowy. Mam tylko te wszystkie maile z obietnicami..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przepraszam, ale na jakim świecie Ty żyjesz? Zero umowy, porządnej, spisanej i podpisanej, a Ty kasę wysyłasz? Dobrze, że maile masz. I jeśli w mailach kasa którą wpłaciłaś to ZALICZKA to jestes w nieco lepszej sytuacji.Nie wywiązali się z zamówienia - masz prawo odzyskać kasę. Ja bym na dobry poczatek postraszyła zgłoszeniem na policję i do urzędu skarbowego (jak rozumiem rachunku/faktury zaliczkowej również nie dostałaś).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie były jakieś wielkie kwoty, po prostu chciałam na początek zmienić wygląd bloga i zgłosiłam się do osób, które się tym zajmują. Oni się tłumaczą tym, że przestawiając mi szkic zaakceptowałam go (napisałam, że mi się podoba, ale nie ma w nim tego, o co prosiłam). Powiedzili, że poprawią. Ale już innej wersji nie dostałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
zacznij od postraszenia ich policją i urzędem skarbowym.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
w było gdziekolwiek napisane, że szkic jest płanty? jak nie to nie jest, wtedy płaciłaś za stronę nie szkic
to firma czy jacy ludzie ot tak sobie?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zgłosiłam się do nich to dostałam takiego maila: "Witam, oczywiście da się zrobić wszystko, co Pani napisała. Koszt wykonania takiego projektu to x zł. Myślę, że na jutro projekt byłby gotowy. Prace zaczynamy w momencie dostarczenia 50 procentowej zaliczki. Możliwość wystawienia faktury VAT lub umowa o zlecenie" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.