![]() |
#1 |
BAN stały
|
Chcę być ładna... Pomocy
czesc po tym jak obejrzalam wiele metamorfoz na wizazu sama sie skusilam na to by sie was poradzic.Nie czuje sie bleeee ale kiedys bylo ze mna lepiej zmeczylam sie swoim odbiciem w lustrze potrzebuje zmian pomozecie mi? Mam nadzieje ze...TAK!
![]() -Mam problem z dobraniem fryzury chce by do mnie pasowala za kazdym razem gdy ide do fryzjera nie jestem na 100%przekonana co chce zrobic i wychodze ciagle z tym samym scieciem chce czegos nowego.Moj naturalny kolor wlosow to mysi blond nie za ladny prawda?(Tez tak mysle) wlosy mam krecone lekko za ramiona .Macie jakies propozycje na takie wlosy?Chetnie jakas wybiore ![]() makijaz-tu nie jestem obeznana ide do drogerii i wybieram co mi laskawa pani zaproponuje (ostatnio bylo to latem) pani polecila mi perlowy cien w kolorze brazu na regale wygladal ok (przekonalam sie ze swiatlo robi swoje) na oku cien wygladal fatalnie jak bym miala je podbite;/ to nie byla byle jaka drogeria tylko znanej firmy PUPA po tej porazce kosmetyki poszly w odstawke;(prosze pomozcie mi jakies wskazowki co powinnam wybrac nie chodzi mi o mocny meke up glownie o to by zakryc mankamenty cery to chyba puder na to?Ale jaki?Chciala bym sypki ale nie wiem jaki odcien i firma(ma cere normalna) cien do powiek-nie wiem co wybrac jak go dopasowac maskara i kredka to najmniejszy problem ILE KROC PATRZE W LUSTRO CZUJE SIE...NIEWYRAZNA ;( nie chce miec tony tapety na buzi tylko subtelnie podkreslic to co warte uwagi ![]() zalaczam moje zdjecie (jestem blada na kazdym zdjeciu bez wzgledu na swiatlo)nic nie poradze...a te ''siwe'' wlosy to pozostalosci po starej fryzurze i pasemkach dodaje tez zdjecie z kolorem rudego/brazowego ktory mi sie podoba ![]() CZEKAM NA RADY I UWAGI POZDRAWIAM LICZE NA WASZA POMOC DZIEWCZYNY!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CHCE byc LADNA:P POMOCY!!!
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy ,to brwi - koniecznie trzeba je wyregulować. Ale nie przesadż
![]() Kolor włosów chyba pasowałby Ci rudy ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Jesli chodzi o reszte to mysle ze powinnas uzywac pudru matujacego i delikatnych kolorkow. No i przede wszystkim dobrze podkreslia oczy mocna ciemna kredka ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hej tak patrze na twoje zdjęcie i myślę ze mogłabyś zaszaleć nawet z jakimś mocnym odcieniem rudości, oczywiście jeśli dobrze byś sie w takim czuła. Najlepiej jakby jakaś dziewczyna zrobiła symulacje z takim kolorkiem. Np. coś takiego: Może ktoś ma inna wizję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Po moich doświadczeniach mogę powiedzieć, że nie warto kombinować samemu - dlatego z brwiami do regulacji (i może spróbować henny brwi i rzęs?) koniecznie do kosmetyczki.
Jeśli chodzi o fryzurę i kolor - tutaj też nie warto próbować samemu. Eksperymenty z samodzielnym farbowaniem kończą się zazwyczaj płaczem - farbowanie samemu działa dobrze, gdy już mamy sprawdzony odcień robiony w fryzjerki no i wiemy jak nakładać farbę, na ile itp. - znamy pod tym względem nasze włosy. Może wartoby się wybrać do fryzjera-stylisty? Nie piszesz skąd jesteś, ale jeśli masz gdzieś w okolicy salon Berendowicz&Kublin, to tam właśnie dobierają fryzury i kolor indywidualnie (no ale wiąże się to z wydatkiem dwu-trzykrotnie większym niż w innych salonach fryzjerskich). I moim osobistym zdaniem przydałaby Ci się kapsułka nawilżająca - taki zabieg w salonach fryzjerskich to wydatek około 30-50zł, a naprawdę warto. Fakycznie masz dosyć bladą cerę... cóż, Wizaż jest antysolariowy, ja właściwie też, ale że mam kłopot z trupią bladością twarzy to raz na miesiąc-dwa się wybiorę, a tak to moim najlepszym przyjacielem jest Dove Summer Glow ![]() ![]() ![]() Hmmm... a jeśli chodzi o kosmetyki, to polecam zajrzeć na na KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/ I tutaj poszukać dla siebie kosmetyków. Warto poprzeglądać te w kategorii 'najlepsze' - zazwyczaj pośród kilku-kilkunastu najlepszych można znaleźć coś w przystępnej cenie i do własnego rodzaju cery. Taki niezbędnik moim zdaniem to podkład, korektor, kredka lub cień do brwi, dobry tusz do rzęs, róż bądź rozświetlacz + profesjonalny pędzel, dobry błyszczyk (polecam Vichy oligo 25, i pomyśleć że kiedyś nie lubiłam błyszczyków ![]() ![]() Mam nadzieję, że conieco doradziłam, sama jestem w trakcie metamorfozy twarzowo-włosowo-odchudzająco-ciuchowej i jak na razie słyszę same pochlebne opnie, a przede wszystkim lepiej i pewniej się czuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chcę być ładna... Pomocy
masz bardzo ciekawy kolor oczu- taki zielono brazowy
![]() ![]() no a na co dzien to wiadomo- zaiwestuj w dobry tusz, a jesli chodzi o jakis podklad to moge Ci z czystym sercem polecic bourjois lovely mat, dobrze maskuje a jednoczesnie jest lekki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zara ci coś tutaj wykombinujemy
![]() Fryzura. Myślę, że w grzywce na czoło nie byłoby Ci ładnie, jak pisała jedna z wizażanek. Prosta grzywka na czoło zaokrągla buźkę. W grzywce na bok mogłoby być Ci o wiele lepiej. Na przykład grzywka na bok prosta a reszta włosów loczki ![]() ![]() Kolor : jeden z tych trzech. Wg mnie w nich wyglądałabyś najlepiej. http://www.twojecentrum.pl/kosmetyki...194,5135,.html http://www.twojecentrum.pl/kosmetyki...194,5136,.html http://www.twojecentrum.pl/kosmetyki...194,6562,.html Makijaż. Masz ładne duże oczy. Myślę, że powinnaś podkreślać bardziej rzęsy, ale tusz czarny nie będzie Ci pasował. Myślę, że powinnaś wypróbować brązowy. Usta w kolorze jasna delikatna czerwień. Skorzystaj z fajnego błyszczyka w Rosmanie go kupisz wygląda jak w takiej tubce. To jest błyszczyk chłodzący o smaku "tutti frutti" ![]() ![]() Róż raczej nie będzie Ci pasował. Cienie do oczu? Nie dla Ciebie! Nie powinnaś ich smarować, ponieważ są za ładne. Jeżeli puder lub fluid poszukaj o odcieniu delikatnym i naturalnym. Możesz spróbować z odcieniem brzoskwini ale nie smaruj się nim za dużo, bo będziesz pomarańczowa! I przede wszystkim wyreguluj brwi ![]() ojjoojjoj zapomniałam dopisać czarna kredka do oczu jest dla Ciebie! I tutaj jest właśnie to czego zazdroszczę dla Ciebie jest kredka, eyeliner nie będzie Ci pasował
27.01.2008 -> włosy w najdłuższym miejscu 56cm...mało! ![]() 27.01.2008 -> 67kg ! Duuuużo ![]() 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55 KG Prawdziwa wizażanka wychodzi na dwór, kiedy nie ma prądu ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-01-22 o 16:18 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja również na początku zwróciłam uwagę na brwi. U kosmetyczki kosztuje to koło 10 złotych -> nada im kształt a potem będziesz musiała wyrywać tylko odrastające wloski.
Uważam że ładnie by Ci było w ognistej czerwieni -> włosy proponuje troche wycieniować i zapuszczać. No i poprawić grzywkę -> na bok. Co do makijażu to cerę masz ładną: jesteś dość blada więc -> przydąłby Ci się puder brązująco rozświetlający, eyeliner i błyszczyk na usta ![]()
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Dziekuje za podpowiedzi dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja natomiast widze Cie w prostych wlosach
![]() Zazdroszcze ferii bo mi sie powoli koncza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
1. ale to własnie puder tworzy " tapete ". Lekki podkład wyglada naturalniej i ma znacznie wiecej zalet...
![]() Spróbuj Colour adapt max factora, wybór kolorów spory, swietnie sie nakłada, wyglada bardzo naturalnie, co prawda nie matuje na długo ale kryje tak "w sam raz" . Puder Ci jakos niepotrzebny ![]() 2. brwi brwi brwi . podrażnienie mialas? trudno ![]() 3. włosy. ![]() 4. Makijaz. Poza podkładem, to brązowa kredka na dolnej powiece, rzesy zalotką i porządnie wytuszowac. a co do cienia to sama nie wiem. fajnie by było jakbys jeszcze jakies fotki wrzucila ![]() ![]() zapomniałam napisac kolor włosków , zdecydowanie jakis ciemniejszy. czekoladka albo coś takiego, może kasztan. a co do regulacji brwi, pierwszy raz najgorszy, zeby im ksztalt nadac, potem jak kosmetyczka wyrywa tylko te odrosty to zawsze idzie szybciej i mniej bolesnie ![]() ![]()
moje życie to kupa ;p Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-01-22 o 22:12 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Puder i fluid można stosować razem, jak i osobno. Pudrem możesz podkreślić same policzki. W Twoim wypadku lepszy byłby fluid. Zakryje delikatne niedoskonałości (o ile je wogóle masz
![]()
27.01.2008 -> włosy w najdłuższym miejscu 56cm...mało! ![]() 27.01.2008 -> 67kg ! Duuuużo ![]() 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55 KG Prawdziwa wizażanka wychodzi na dwór, kiedy nie ma prądu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witaj!
W zasadzie, to nie za dużo kombinacji Ci trzeba. 1. Włosy należałoby lekko wydegażować (dobry fryzjer zrobi to tak, że nada włosom lekkości, a fryzura bedzie się sama układała ![]() 2. Hmmm... brwi, ale to już inne dziewczyny napisały, więc nie będę się rozpisywać ![]() 3. Cera. Jeśli masz jasną cerę, nie warto jej na siłę "przyciemniać", bo nie osiągnie się naturalnego efektu. Aby skóra wyglądała zdrowo proponuje codzienną dawkę ruchu na świeżym powietrzu ![]() 4. Jeśli koniecznie chcesz robić makijaż, to proponuję brązowy tusz do rzęs, tylko na górną powiekę. Nada lekkości. 5. Uwagi końcowe: odpowiednie ubrania ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg. mnie brązowy tusz nie będzie Ci pasował- będzie Ci się zlewał z oczami i włosami, ja bym jednak malowała się czarnym- każdemu pasuje, także tobie. Ja bym Cię widziała z beżowymi ustami, ale to już zależy od Ciebie- błyszczyki są tanie więc jak już zaopatrzysz się w kilka kolorów/rodzai to sama stwierdzisz jaki jest dla Ciebie odpowiedni. Co do cieni do oczu i różu na polika- bzdura... One pasują każdemu, po prostu musisz dobrać odpowiednie kolory dla siebie. Odpowiednie kolory cieni oraz ich nałożenie może tylko podkreślić tęczówkę i oczy, na pewno im nie zaszkodzą. Co do pudru/fluidu- tu znowu się nie zgodzę. Masz chłodny odcień cery, więc na pewno nie powinnaś celować w brzoskwiniowe odcienie- zimne, porcelanowe odcienie są dla Ciebie (pamiętaj o tym że podkład dobiera się do swojego naturalnego koloru cery, aby nie tworzył efektu maski). Wrócę jeszcze do różu czy brązera- poszukaj na forum jak powinno sie je nakładać, nadadzą buzi ładny kształt i zrobią ją bardziej promienną ![]() Brwi- koniecznie do regulacji, wybierz się do kosmetyczki ![]() Nie masz problemów z cerą- dlatego na dzień radzę Ci krem dobrany do skóry+korektor pod oczy(czy ewentualnie na jakieś 'niespodzianki')+puder- przynajmniej ja tak robie, nie lubię smarować się codziennie podkładem ![]() Włosy Pierwsze co bym zmieniła to przedziałek- daje wrażenie oklapniętych włosów. Nie musi być na środku, ale po co aż tak bardzo na bok? Jeśli chodzi o kolor to brązy są twoje ![]() Ślicznie by Ci było w prostych włoskach, ale wiadomo że to dość spory problem przy kręciołkach, dlatego proponuję na razie tylko odżywiać+zapuszczać włosy, a na specjalne okazje prostować. Mam nadzieję że pomogłam ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i zapraszam pannę śpiącą tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...wpost&t=186996 Jak podkreślić jasną cerę! ![]()
27.01.2008 -> włosy w najdłuższym miejscu 56cm...mało! ![]() 27.01.2008 -> 67kg ! Duuuużo ![]() 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55 KG Prawdziwa wizażanka wychodzi na dwór, kiedy nie ma prądu ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-01-23 o 14:12 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
to ja moze sie wypowiem...postanowilam pokochac moje loki(natury sie nie zmieni) wyrzucilam prostownice tylko mi wlosy zniszczyla wiec loki pozostana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że przy brązowych włosach jej jasna cera będzie bardzo ładnie pasowała, nie rozumiem po co zmieniać kolor cery, skoro teraz wygląda bardzo ładnie.
Moim zdaniem cienie do oczu nie należą do mocnego makijażu, szczególnie jeśli wybierze delikatne kolory- tak jak pisałam, mogą tylko podkreślić tęczówkę. Skoro robiłaś kombinacje komputerowe, to może podziel się z nami nimi? ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() brwi - to podstawa, nie powinny być zbyt cienkie, ale Twoje są zbyt naturalne ![]() Sprawdź sobie też jak malować oczka z opadającymi zewnętrznymi kącikami, bo przez to masz lekko zmęczone spojrzenie... A może to był ciężki dzień? ![]() Pozdrawiam Cieplutko! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Powtórzę - brwi podstawa
![]() Co do koloru włosów - brwi mają zimny odcień, więc nie kombinowałabym z miedzią ani kolorami o ciepłym odcieniu. Ja popełniłam taki błąd i szybko musiałam to zmienić ![]() Jak już wspomniała jedna z Wizażanek, zmieniłabym położenie przedziałka. Pokombinuj też z produktami podkreślającymi skręt włosa, żeby nadać fryzurze kształt i wyrazistość. I głowa do góry! Pozdrawiam ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mysle ze w rudym byłoby ladnie ale to tylko taka moja subiektywna opinia ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Chce sie zmienic na lepsze;P a jak bardzo to sie okaze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Sc-laja hehe to są takie moje skromne...nie są robione w photoshopie, tylko innym skromniejszym programie. Nie chciałam się dzielić ponieważ mogłybyście się zgorszyć
![]() ![]() ![]() ![]()
27.01.2008 -> włosy w najdłuższym miejscu 56cm...mało! ![]() 27.01.2008 -> 67kg ! Duuuużo ![]() 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55 KG Prawdziwa wizażanka wychodzi na dwór, kiedy nie ma prądu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
a moze sproboj sobie wogole zrobicz przedzialek a druga strone na bok?? bo teraz nie wyglada to zbyt efektownie... tyle ze bedziesz musiala grzywke ukadac na szczotke i moze lekko wilgotna przypinac np wsówką bo wlosy nie przezwyczaijone na poczatku moga Ci sie podonosic.. i warto
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
1. Brwi, tak jak pisały dziewczyny -KONIECZNIE
![]() ![]() 2. Włosy- zdecydowanie odradzam ognista czerwien, efekt moze byc zbyt teatralny, masz blada cere i wydaje mi sie ze nie bedzie to ładnie wygladało, nastomiast kolor włosow dziewczyny ze zdjecia to strzał w 10.Absolutnie nie pasują ci chłodne brązy, idz w kierunku ciepłych odcieni. 3. Podkład- widze ze jestes jeszcze młodziutka, wiec proponuje puder o konsystencji podkładu - Under 20-wygładza, matuje i nie zatyka porow i co wazne przeznaczony jest do młodej cery Puder brązujący w kulkach- np w drogerii natura kosztuje ok 11, mysle ze dla Ciebie to rzecz idealna, zastąpi roz i wymodeluje kosci policzkowe odpowiednio nalozony da naturalny efekt a cera bedzie wygladała zdrowiej 4.Cienie- kolory dla ciebie to: delikatne róze, szarości, fiolety ew. perłowe beże. 5. Tusz do rzęs- osobiscie używam rimmela(czarno-czerwone opakowanie) - pogrubia i nie jest drogi, polecam z czystym sumieniem 6. To co napisze z pewnoscią nie spodoba sie wielu osobom, ale polecam prostowanie włosow- sama przez jakis okres walczyłam z tym zeby nie prostowac, jednak wiem ze włosy wyprostowane sa bardziej lśniące i w moim przypadku sa jedynym wyjściem, bo naturalnie mam falowane. Jesli bedziesz uzywala prostownicy raz na jakis czas, stosujac dodatkowo maski regenerujace(np. absolut repair l'oreala) i kosmetyki chroniace przed temperaturą (ja mam wygladzajacy fluid do lokow, ktory chroni wlosy przed temp. firmy LONDA) to nic im sie nie stanie, a sama zobaczysz jaka jest roznica. Aha i oczywiscie jakis błyszczyk, lub delikatna, perłowa pomadka ![]() Cytat:
Podpisuje się dokładnie pod tym!!
bruised but never broken Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-01-29 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Co z tym tuszem? Bo zauważyłam u siebie podobieństwo do śpiocha
![]()
![]() |
#28 |
BAN stały
|
no wlasnie tez sie zastanawiam nad tym brazowym ale ja chyba jednak pozostane przy czarnym bo bede miec kolor wlosow z fotki ktora zalaczylam obok mojej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem:
BRWI: powinnaś zdecydować się i pójść do kosmetyczki, wierz mi z doswiadczenia wiem, że zmiana kształtu brwi dużo daje, twarz dzięki temu twarz wyglada zupełnie inaczej; tylko nie daj sobie zrobić cienkiej kreski zamiat brawi, najlepsze są takie jak w zdjęciu poniżej WŁOSY: mimo tego, że sama mam kręcona włosy i wiem, co to jest męka prostowania to Tobie radzę prostować, dzieki temu będą wyglądały na bardziej zadbane, dłuższe i zdrowsze (pamietaj o kosmetykach chroniących włosy przed wysoką temp.) Kolor włosów powinien być jakiś rudawy, myślę, że ten na zdjęciu (które załączyłaś) też byłby odpowiedni. Jestem też zdania, że potrzebna byłaby Ci grzywka(fotka poniżej) i przedziałek bardziej na środku głowy MAKIJAŻ: Jestem twoją rówieśniczką, więc powiem Ci czego ja używam: kosmetyki Under20 są idealne, żel do mycia twarzy i tonik oczyszczające, z tej serii jest też podkład- nadaje się idealnie dla nastolatek. Na jakieś wieksze wyjścia możesz robić sobie troszkę ciemniejsze oczy (ale bez przesady) na codzien polecam standard: podkład(jeśli potrzeba coś zatuszować ;p), delikatna kreska na oku( ja robię prawie niewidoczną, tak jakby żeby zagęścić rzesy) i pomadka nawilżająca na usta Mam nadzieję, ze chociaż trochę Ci pomogłam. PS Zamieść zdjęcia po swojej metamorfozie xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
grzywka odpada NIGDY WIECEJ ale zrobie cos z wlosami chyba jutro ide do fryzjera jak sie uda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.