Armani Code!!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-15, 21:11   #1
Anbami
Raczkowanie

Smile

Armani Code!!!!

Dziewczyny,czy któraś z Was wąchała już tę nowość?Już wcześniej gdzieś przewinął się ten wątek,jednak dotychczas można było oglądnąć te perfumy i poczytać coś na Osmoz.
Przed chwilą przeglądałam polską stronę Sephory i widzę,że już są tam te perfumy!!
Napiszcie o swoich odczuciach,umieram z ciekawości.
Jutro biegnę do Sephory...
Anbami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 14:10   #2
desti
Zakorzenienie

Dot.: Armani Code!!!!

ja dzis wachalam... i teraz kusi mnie... oj kusi... ... bardzo mi sie podoba... zapach oparty jest na kwiatach pomaranczy... pozniej wyczuwa sie chyba jasmin i wanilie... dla mnie bajka ...
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 14:49   #3
kokakola
Zakorzenienie

piękna jest także męska wersja Armani Code
kokakola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 16:03   #4
ropuszka
Zakorzenienie

No co Wy? JUZ jest? W Sephorze? Dzwonilam wczoraj i pani powiedziala, ze powinna byc w piatek (czyi wczoraj). Przychodze dzis - ani sladu. A mieszkam w duzym miescie, gdzie sporo perfumerii jest... W akcie rozpaczy kupilam probki na allegro - dzieki temu przynajmniej sobie porzadnie potestuje, bo znajac uprzejmowac naszych ekspedientek to mozna liczyc na stara Lempicka albo na kremy po 30 AA...:/
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 21:09   #5
Ivo
Przyczajenie

ropuszka, możesz podać link do aukcji z próbkami Armani Code?

z góry dziękuję
Ivo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 21:23   #6
ropuszka
Zakorzenienie

Akuat aukcja, w ktorej je kupilam juz sie skonczyla, ale widze, ze juz leci nastepna Radze sie spieszyc, bo blyskawicznie znikaja!
http://www.allegro.pl/item94464126_a...ml_damski.html
Stary 2006-03-25, 22:16   #7
Ivo
Przyczajenie

dzięki ropuszko zamówiłam AC, tym razem w cimno, he he
jeeeej, ogarnia mnie mania perfumowania
Ivo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-29, 20:05   #8
321981125346
Raczkowanie

Testowałam dziś w Douglasie i wniosek mam jeden: WTÓRNE. Plasuję je pomiędzy Verry Irresistible Sensual i Gaultier2 (taka mieszanka, w której główny prym wiodą jaśmin i wanilia).
Stary 2006-03-30, 19:08   #9
pannaNikt
Raczkowanie

A mi tam się podoba
Wprawdzie jestem bardzo niewyrafinowanym nosem i znam niewiele zapachów, ale ten jest taki... przyjemny, lekki i niezobowiązujący. Czuję słodkawą pomarańczę, jakby miód (?), wanilię, i jeszcze coś ładnego
Dziś rano psiknęłam się i kilka razy złapałam się na wąchaniu nadgarstka
pannaNikt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 19:53   #10
desti
Zakorzenienie

ja dzis sie wypsikalam i na skorze mi sie podoba tak samo jak na papierku ... i dobrze sie trzyma... chyba sie skusze ...
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 20:52   #11
Anbami
Raczkowanie

A ja dzisiaj powąchałam go pierwszy raz.Co prawda tylko na blotterze ,ale zawsze jakieś pojęcie już jest.
I co?Sama nie wiem....
Podoba mi sie na pewno,ale wg mnie czuć już coś ,co było ZDECYDOWANIE.Wąchając, próbuję sobie skojarzyć ,gdzie już coś podobnego czułam- na razie jednak nie mogę zidentyfikować tej nuty...
Są na pewno wyraziste,zdecydowane wg mnie,niewątpliwie ładne,ale chyba wyczuwam jakiś pierwiastek męski...
Co prawda lubię mocne i wyraziste zapachy,lubuje się we wszelkich słodkościach ,waniliach,ale na razie nie wiem czy jest to mój zapach.Muszę go przetestowac na skórze,próbka będzie najlepszym rowiązaniem.
Anbami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-30, 21:05   #12
ETERNITY
Rozeznanie

Ja też dziś powąchałam CodeJeszcze teraz czuję ten zapach na nadgarstku.Podobają mi się bardzo.Są bardzo podobne do Aliena TM jednak Aliena nie mogę znieść bo ma w sobie jakąś drażniącą nutę.Code są wg mnie bardzo jaśminowo-waniliowo-korzenne (z naciskiem na wanilię).Myślę że im będzie cieplej na dworze tym bardziej ta waniliowość wyjdzie.Mogę też się pokusić o stwierdzenie że mają coś z Tomorrow Avonu-wanilia w tym zapachu jest tak słodka,że wręcz odurzająca.Code są właśnie jakby pomiędzy Alienem a Tomorrow.Intrygujące.Choć na upały nie polecam to jednak na cieplutkie letnie wieczory będa jak znalazł.Zapach bardzo kobiecy ale musze jeszcze sprawdzić reakcję mojego TZ.To takie moje pierwsze wrażenie.Jutro znowu powącham
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 21:08   #13
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

a mojej sephorze maja byc dopiero w sobotę
mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 21:11   #14
ropuszka
Zakorzenienie

Bylam dzis w Sephorze i OCZYWISCIE nie bylo. Czekam na probki z allegro
Stary 2006-03-30, 21:21   #15
ETERNITY
Rozeznanie

Ja wąchałam w Douglasie W Sephorze nie było również.Podaję nuty zapachowe za osmozą(brzmią apetycznie szczególnie miodzik w nucie bazowej-mniamm )

Top note : Bitter Orange, Italian Orange, Sambac Jasmine

Middle note : Orange Blossom, Absolute, Sambac Jasmine

Base note : Vanilla, Honey
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 21:49   #16
aragosta
Rozeznanie

U mnie w Sephorze Code już jest, ale niestety tester już wypsikany Powąchałam tylko flakonik a tam czułam tylko ...... porzeczki, ale ich chyba w ogóle nie ma w składzie
Flakon ciekawy, ładnie się prezentuje "na żywo".
aragosta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 22:35   #17
sabi
Zadomowienie

GG do sabi

Już pisalam o tych perfumach w innym wątku, ale tutaj też napiszę . Kupiłam próbki na Allegro. Dziś pierwszy test. Pierwsze wrażenie - oszałamiające owoce. Nie identyfikuję tego zapachu z pomarańczą, ale skoro piszą że to pomarańcza - pewnie tak jest . Po kilku minutach przypominają mi niezapomniane Kookai Oui Non (długo nie mogłam wpaść na to, które to perfumy tak pachniały podobnie... i nagle mnie olśniło). Potem - zgadzam się z Anbami - czuję nuty podobne do męskiej wody, którą znam, ale nie potrafię podać jej nazwy, niestety. Może jeszcze skojarzę. Na koniec - wychodzą na mojej skórze nutki Poeme. Takie delikatne - to znaczy nutki bazowe Code to dla mnie ostatnie akordy Poeme (czytaj: znikające ze skóry Poeme ).

Coraz bardziej mi się podoba .
Ain't so far down
sabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 08:47   #18
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabi
Już pisalam o tych perfumach w innym wątku, ale tutaj też napiszę . Kupiłam próbki na Allegro. Dziś pierwszy test. Pierwsze wrażenie - oszałamiające owoce. Nie identyfikuję tego zapachu z pomarańczą, ale skoro piszą że to pomarańcza - pewnie tak jest . Po kilku minutach przypominają mi niezapomniane Kookai Oui Non (długo nie mogłam wpaść na to, które to perfumy tak pachniały podobnie... i nagle mnie olśniło). Potem - zgadzam się z Anbami - czuję nuty podobne do męskiej wody, którą znam, ale nie potrafię podać jej nazwy, niestety. Może jeszcze skojarzę. Na koniec - wychodzą na mojej skórze nutki Poeme. Takie delikatne - to znaczy nutki bazowe Code to dla mnie ostatnie akordy Poeme (czytaj: znikające ze skóry Poeme ).

Coraz bardziej mi się podoba .
Jejku, jesli naprawde Code przypomina Oui non to ja musze je miec Wiele lat temu bylam fanka tych perfum, uwielbialam je po prostu I szkoda, ze je wycofano. Wiem, ze bywaja na allegro, ale wolalabym od razu 100 ml, a tu same 15 Och, niechze przyjda jzu moje probeczki
Stary 2006-03-31, 09:11   #19
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

dla mnie nie maja nic z Kookai ktore tez wspominam z sentymentem
alienowaty jasmin(czytaj plastikowy) z mdlymi owocami

dlaczego nic mi sie nie podoba?
evee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 15:34   #20
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evee
dla mnie nie maja nic z Kookai ktore tez wspominam z sentymentem
alienowaty jasmin(czytaj plastikowy) z mdlymi owocami

dlaczego nic mi sie nie podoba?
Evee, ja mam to samo - albo nic mi sie nie podoba, albo podoba tylko na chwileczke Radze przejsc sie do Quality - tama maja mnostwo slicznych zapachow! Wachalam moze 1/10 i to dzieki zamowionym probkom. Ale warto
Stary 2006-03-31, 16:01   #21
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Ja tez wybrałam się do douglasa: rzut oka na regały i co??? I stoją!!! I co ja na to???
Ja na to bieg do półki !!! Musiałam wygladać jak idiotka. Łapnełam butelke w drżącą dłoń, od razu zakasałam rekaw aż po same pachy (a ciężko było, bo jakby na to nie patrzyć upałów jeszcze nie ma ) I psikam, psiakam, psikam, (jak nałóg to nałóg). Ręka była mokra, ciknęły z niej stróżki code. Po 15 sekundach dokleiłam do przesychającej już ręki nos. No i co, no i alien w wersji light. Delikatniejszy, słabszy, bardziej subtelny, nie czułam w nich tej "pleśni" męczącej mnie w alienie. I to wszystko. A i jeszcze jedno, nie należą chyba do najtrwalszych.
To był mój pierwszy raz z code )
mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 16:44   #22
kizia mizia
Wtajemniczenie

Na stronie Sephory napisali ze to świeży zapach.coś im sie chyba pokićkało
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 16:52   #23
tulipanka
Zakorzenienie

Też wpadłam dzisiaj do Douglasa, jak tylko zobaczyłam reklamę na wystawie. Dołączam się do negatywnych opinii. Kwiat pomarańczy z wanilią. Nie ma nic, co by mi się w nim spodobało, poza buteleczką. Coś mi przypomina, nie wiem co... Może i Aliena, ale nie jestem pewna (ale nie będę się upewniać, bo nie chcę jeszcze raz spotykać się z Obcym... ). Tak, jak pisałam w innym wątku - nie rozczarowałam się nawet, bo nie spodziewałam się żadnych rewelacji
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 18:32   #24
sabi
Zadomowienie

GG do sabi

Dałam jedną próbkę mamie. Właśnie wróciła, cała wypachniona Codem. I o ile na mnie pachniały (moim zdaniem ) całkiem przyjemnie, o tyle na niej nie mogę ich znieść Najbardziej czuję tą niezidentyfikowaną męską wodę...
Ain't so far down
Stary 2006-04-01, 14:46   #25
ropuszka
Zakorzenienie

Teraz kolej na mnie Nareszcie dostalam probeczki i moje wrazenia sa nastepujace: ladny zapach. Ale... macie racje - to juz bylo. Jest to mix Jean Paul Gaultier Classique + Alien + Amarige. Ale nie powiem - calkiem ladne perfumki. Bardzo kobiece, slodkie, pomaranczowo-jasminowo-miodowe. Powiedzialabym, ze seksowne. Obawiam sie, ze trwalosc moze byc taka sobie, ale na razie nie narzekam. Mam ochote wachac ten zapach caly czas, a to dobry znak. Nie sa to perfumy odkrywcze, wrecz wtorne, moze nawet pod publiczke. Ale nie oszukujmy sie - 10 lat temu zrobilyby furore Zreszta, kto wie, czy i teraz nie zrobia. I tego sie obawiam - ze znow bedzie je nosic pol ulicy Uwazam, ze zapach jest dosc uniwersalny - na kazda pore roku, ale szczegolnie pasuje mi na wieczor - zarowno uroczysty, sylwestrowy jak i letni, wakacyjny. Strasznie kojarzy mi sie z JPG! Ale Classique uwazam za zbyt dostojny, przeladowany. Code ma piekny flakon i mozliwe, ze go kiedys nabede Pouzywam probek jeszcze troche i zobacze
Stary 2006-04-01, 15:34   #26
ropuszka
Zakorzenienie

No i wpadlam co mi najbardziej przypomina Code... Chyba Gabriele Sabatini ta pierwsza sprzed 20 lat
Stary 2006-04-01, 17:50   #27
sabi
Zadomowienie

GG do sabi

Cytat:
Napisane przez ropuszka
No i wpadlam co mi najbardziej przypomina Code... Chyba Gabriele Sabatini ta pierwsza sprzed 20 lat
Ropuszko, a co z Kookai? Nienajlepiej z moim węchem, co?

Niniejszym oświadczam, że moje testowanie Code zostały zakończone. Matka porwała wszystkie trzy próbki z Allegro i powiedziała, że nie odda.

Nawet się cieszę, że wyjeżdżam w przyszłym tygodniu, może je przez ten czas zużyje. Znowu dziś wściekle pachnie Codem, a ja już WIEM, że to zapach którego nie polubię na innych .
Ain't so far down
Stary 2006-04-01, 18:39   #28
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka
Coś w tym może być, Ropuszko. Pamiętam jak forumki porównywały Aliena właśnie do tej granatowej Sabatini.

W Code - też miałam dziś przyjemność poznać - faktycznie nutka jaśminowa zdaje się być podobna do tej w zapachu Muglera. Ale jak w Alienie jest taka euforyczna, "rąbiąca", tak w Armanim muląca, uspakajająca.

Obcy jest jednym z moich ulubionych zapachów. Code też mi się spodobał. Pewnie go nabędę, ale jeszcze nie teraz. Może kiedyś, jak już obrośnie kurzem i wszyscy o nim zapamną .
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-01, 19:43   #29
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

gdyby pachniały cały czas jak nuty początkowe to by było COŚ - nuty głowy sa obłędne - faktycznie czuć porzeczki i początek jest fascynujący ale po paru minutach, no cóż .... banał - kwiatki i powtórka z rozrywki
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-01, 19:50   #30
ropuszka
Zakorzenienie

No coz, moze jakies podobienstwo do Oui non jest, ale minimalne, przynajmniej z poczatku
Wlasnie ten poczatek mnie niesamowicie urzekl Natomiast pozniej zaczynam miec stany migrenopodobne, troche mnie jasmin oslabia i wywoluje baaardzo mieszane uczucia. Wole te poczatkowa owocowa slodycz, wiec nie wiem jak to bedzie... Poki co wypsikam probke - zaszaleje Przynajmniej nie zasne na wykladach i bede pierwsza pachnaca Codem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości