![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Czy Dior Hypnotic Poison zeszło na psy, czy kupiłam podróbę??!!
Normalnie szlag mnie trafi. Kupiłam na Allegro butelkę HP od polecanego sprzedawcy, dzisiaj przyszła paczka, otworzyłam i osłupiałam. Pudełko wygląda na tandetną podróbę, jest mocno byle jakie, folia była sklejona krzywo. Kartonik w środku gładki, podczas kiedy w starej wersji (??) był fakturowany. Mam stare pudełko, po zapachu kupionym ładne dwa-trzy lata temu, wygląda o niebo gustowniej, skłąda się z dwóch warstw: fakturowanego, błyszczącego kartonika i sztywnego wiśniowego plastiku z nadrukowanymi napisami. Wewnątrz ma konstrukcję stabilizującą położenie flaszki (nowe nie ma). Sam napis też inny: w starym jest ciemna elipsa a na jej tle "Hypnotic Poison, Christian Dior, Paris". Na nowym stoi tylko "Hypnotic Poison", a niżej samo "Dior".
Butelki nie różnią się już tak drastycznie, tylko napisami i wielkością, choć pojemność jest identyczna (stara ma grubsze dno). Kolor identyczny, podobnie jak specyficzna "gumowana" powierzchnia. Zapach też identyczny. I teraz pytanie: czy to Dior zaczął produkować takie badziewne opakowania, czy to mnie trafiło się coś podejrzanego?... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy Hypnotic Poison zeszło na psy, czy kupiłam podróbę??!!
Kolejne foty:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pixie nie wiem czy CI jakoś pomogę, bo ja mam HP po raz pierwszy, resztą kupionego kilka dni temu w Allegro, ale mogę CI powiedzieć, że moje napisy te czołowe jak i spod spodu są deko inne. W sensie inaczej rozmieszczone, choć treścią [na pierwszy rzut] się nie różnią.
![]() Aha i nie mam pudełka, więc zupełnie nie pomogę. ![]() Postaram się wkleić ordżinal foto by Pomadka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę, ja już nic nie rozumiem
![]() http://www.iperfumemall.com/womens.p...YPNOTIC+POISON http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=51410 Podobnie jak na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78662537 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78532670 Na stronie Diora nie ma foty pudełka, ale flaszka wygląda jak ta, którą kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Kurczę, Pixie, nie umiem Ci pomóc, sama mam tylko HP kupowane parę lat temu i było opakowane tak jak to pierwsze Twoje. Wiem, że Dior niedawno zmienił całą linię opakowań i flakonów serii Poison, ale jakie to dokładnie zmiany - oprócz tego, że flakony wszystkich pojemności są teraz wyłącznie kuliste, nie ma tych owalnych - niestety nie wiem, nie zwróciłam na to uwagi w perfumerii. W sumie nie zdziwiłabym się, jeśli te ulepszenia opakowań wyszłyby im na gorsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Hi Pixie
![]() ja mam 2 buteleczki Hypnotica - obie wyglądaja jak te Twoje wcześniejsze - tez kupowałam jakies 2 lub 3 lata temu ![]() ![]() ![]() pozdarwiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Pixie pospieszyłam się i obiecałam fotki. Niestety dziś już ich nie zrobię, bo mi aparatura padła.
![]() Na pocieszenie powiem CI, że mój flakon + wszystkie napisy = wygląda identycznie jak Twój stary. Wszystko dobrze obczaiłam i kolejność oraz nazwy pokrywają się dokładnie. To samo u mnie w 30 ml jak i w twoim starym flakoniku. ![]() Ja natomiast mam kłopot z Addictem. Nie wiem czy trafiłam na jakiś słabszy egzemplarz czy perfumy są w 100% ok., a ja mam jakąś dziwną skórę i Addict zachowuję się inaczej, niż się tego spodziewałam! ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja sam zapach w ogóle, bo może nie ma sensu panikować z powodu pudełeczka, skoro zawartość jest ok.?
Trzyma się, czy też masz jakieś wątpliwości?
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki, dziewczyny!
![]() Może to nowe, brzydsze opakowanie to wynik jakichś cięć kosztów w firmie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Pixie, przejrzałam allegro i myślę, że masz oryginał. Co prawda wszystkie podróby są w takich pudełkach nowego typu, ale po pierwsze z Poisonów podrabiane masowo jest tylko PP, po drugie - stare flakony Poison i Tendre P są co do jednego w starych opakowaniach, a nowe - w nowych. To ma sens - po prostu Dior zunifikował design całej serii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dziki serdeczne, Elve!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Pixie, spytałam tez naszego trójmiejskiego guru od takich spraw: potwierdza, zunifikowano opakowania, flakony i napisy (bardziej jednorodne, wieksza czcionka i duzy napis Dior) - jednym słowem upodobniono wszystkie poisony do ostatniego z serii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Z całą pewnością masz oryginał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
LadyDIOR, rzecz właśnie w tym, że ta po lewej jest stara (jak naprowadzisz kursor na zdjęcia, zobaczysz podpisy) i jest na niej "Christian Dior Paris", zaś na nowej samo "Dior". Ale Elve już ustaliła, że tak to właśnie ma być, że zmienił się wzór opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Weszłam z ciekawości na stronę Diora i rzeczywiscie Hypnotic ma teraz inną butelkę-własnie z samym napisem Dior
![]() ![]() http://www.dior.com/pcd/Internationa...?RUB=0&CAT=130 Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Teraz sprawdziłam ze ten link nie do konca działa-musisz wejść na zakładkę womans fragrance i na katalog zapachów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Sprawdzilam moje Hypnotic kupione 2 miesiące temu w Sephorze i na pewno masz oryginał
![]() Chociaz trzeba przyznac, że te zmiany popsuły wizerunek butelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Naprawdę???No to jestem w szoku! Byłam przekonana, że ta butelka z napisem Paris, jest tą nową flaszką. Ojejku, no to dobrze, że się dowiedziałam. Człowiek uczy się przez całe życie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
NIe jestem znawca, ale wyglada na podrobe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm ja tez dostałam dziś przesyłkę z allegro...I też mam wątpliwości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Kiziu to odeślij mu te perfumy, po wcześniejszym skontaktowaniu się ze sprzedającym, jesli masz poważne wątpliwości. W zadnych perfumach nie powinny pływać farfocle, no chyba że to taki nowy wynalazek na rynku-w co mocno wątpię.
![]() Uczciwy Sprzedawca będzie chciał zwrócić CI pieniądzę lub zamienić perfumy-moim zdaniem.
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Są ledwo widoczne , pod światło...ale są..Kupiłam u Mateusza124, podobno nie sprzedaje podrób
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Pixie, oglądałam ostatnio Hypnotic w Sephorze, wydaje mi się, że masz oryginał, Dior pozmieniał co nieco i chyba niekoniecznie na dobre im to wyszło... nie stresuj się, tak ma chyba być
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Sprawdzilam opakowanie swojego Hypnotica, ktorego kilka miesiecy temu nabylam w Londynie w perfumerii. Jest identyczne z Twoim zakupionym na allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
przy tym nowym opakawaniu brakuje mi kodu kreskowego oraz imienia CHRISTIAN!!!!!! Taka firma jak DIOR podaja zawsze imie i nazwiskowłąsnej marki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() (nadto na mojej flaszce tez tylko "Dior" stoi) swoja droga, czy tak trudno jest przeczytac 24 posty? ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2009-03-18 o 22:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ja mam buteleczkę kupioną w sephorze jakieś 1,5 roku temu (więci już wówczas musiały zajść zmiany w designie):
napis umieszczony w elipsie na kartoniku to HYPNOTIC POISON, zaś pod spodem jest wyłącznie podpis Dior a pod nim drobnym drukiem EAU DE TOILETTE VAPORISATEUR (z jednej strony, z drugiej to co u Ciebie na zdjęciu). W środku jest jeszcze tekturowy wsad z jednym "dzyndzlem". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak wygląda flaszka HP teraz. A to link do strony http://beauty.dior.com/uk/en/base.ht...oilette-3.html _____________ A sam wątek można by połączyć z tym HP https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ypnotic+poison albo jeszcze lepiej - z weryfikacyjnym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67014 Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-03-19 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.