|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Lagerfeld Photo, Iceberg Twice
Czy ktoś z Was miał do czynienia z tymi zapachami w wersji dla facetów? Chciałbym sobie jeden z nich (albo oba
) sprezentować na gwiazdkę jako, że jest duża promocja na nie teraz w rossmannie ale nie mam za bardzo gdzie ich powąchać.Lagerfeld Photo 125ml EDT - 69,99zl Iceberg Twice Men 125ml EDT - 49,99zl Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje. P.S. Może w celu przybliżenia odrobinę mojego gustu kilka zapachów, których używałem, a które przypadły mi do gustu: - Tommy Hilfiger Tommy - Hugo Boss Zielony - Davidoff Goodlife
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Lagerfeld Photo, Iceberg Twice
podejrzanie niskie ceny... Próbowałeś bossa 4 (szary)? Super jest.. Choć na Twoim miejscu pozostałbym przy goodlife - świetny zapach, i do tego o ile wiem - nie ma podróbek na razie... (sorry że nie na temat)
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie podejrzane - w Rossmanie zdarzają sie tego typu ceny.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Miałam ostatnio styczność z Icebergiem.Początek typowo lesny i nie powiedziałabym że ładny .Taki wręcz odświeżacz powietrza -sosnowy las.Następnie ewoluje w stronę cynamonu i piernikow co jest dla mnie zadziwiające?!Zapach chyba bardziej kobiecy niż męski przez te końcowe nuty ale interesujący
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Iceberg Twice Man
Witam.
To moj pierwszy post wiec sorki za jakies bledy jesli bede\a i powielanie tematu ale zalezy mi na czasie. Otoz zobaczylem w promocji w Rossmanie perfumy ICEBERG TWICE MAN. Cena jest bardzo okazyjna bo za 125ml tylko 59,99 Zastanawiam sie nad zakupem tylko niestety nie wiem jak one pachna i nie mam mozliwosci sprawdzenia. Jak wiece w Rossmanie nie ma takich testerow a perfumy sa malo popularne i w moim miescie nie ma mozliwosci sprawdzenia jak pachna ![]() I tutaj prosze Was uzytkownikow forum o pomoc. C o sadzicie o tym zapachu, jak pachnie, jak trwałość? Wiem tylko ze sa z tych drzewnych, orientalnych i takie wlasnie lubie,; ale zakup w ciemno to tez ryzyko. Uzywam Chanel Allure Homme; lubie tez CK Euphoria, Kenzo Jungle... Jak myslicie moga mi sie spodobac? Prosze o opinie ze strony dwoch płci ![]() Z gory dzieki
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Iceberg Twice Man
Podobne pytanie już kiedyś padło. Wrzucam Ci link do postu, w którym został opisany ten zapach: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...65&postcount=4 Konkretnych opisów jest niestety niewiele, ale może uda Ci się jeszcze coś znaleźć na Perfumach
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Kurde taki opis nie za wiele mi mowi wiec moze ktos szerzej sie wypowie na ten temat...
Wsrod skladnikow nie zauwazylem ani piernikow ani cynamonu:P wiec troche mnie to dziwi... No nic, czekam na dalsze opinie i prosze moderatorow o nie usuwanie wątka...jeszcze pare dni jesli mozna
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd pomysł, że usunę? Nie taki mod straszny, jak go malują.
A co do nut perfum, to różne mieszanki tych samych składników mogą dać różny efekt. Poza tym, co nos i co skóra - to inna opinia
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Mialem okazje pisac na roznych forach i z doswiadczenia wiem ze powielone tematy sie usuwa lub zamyka...:P
A mod powinien byc troche straszny i trzymac porzadku ![]() Tak wiec czekam na opinie innych noskow ![]() Moze ktos kupil ten perfum jesli juz byl w Rossmanie;] |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam okazję być tu modem i z doświadczenia wiem, co robić z jakim tematem.
![]() A co do trzymania porządku... To miała być jakaś aluzja, czy co?
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Posiadam miniaturkę Photo, zapach bardzo specyficzny, na poczatku wręcz mnie odrzucił,:bardzo intensywny, nachalny-w typie starych, tanich wód kolońskich, Tristan porównał je do dezodorantów Hiz (czy jakoś tak), nie wiem czy ktoś pamieta, takie niskopółkowe czarne chyba....
Dosłownie ohydstwo... Pech czy nie pech sprawił, że moja 5 letnia siostrzenica wylała troszkę na klawiaturę i po czasie mnie olsniło...stały się pieknę: cepłe, lesnie z jakimś słodko pikantnym akcentem... Idealne dla dojrzałego mężczyzny w garniturze, meskiego, władczego, lubiacego klasyczne zapachy dla panów, bez powiewów nowości... Nieodpowiednie raczej dla młodego chłopaka, lub mężczyzny w stylu metro, nie pasuje raczej do "luźnych ciuchów". Potrafie je docenić jednak nie są dla mnie. Reasumując nie warto wg mnie ich kupić, bo początek straszny, do tego trałość przeciętna...
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Nie nie...
Tak mi sie tylko napisalo. Zmeczony jestem po pracy i nawet nie pomyslalem ze ktos moze to odebrac jako aluzje ![]() A jesli chodzi o Twoje modowanie to ![]() Widac wlasnie ze wiesz co i jak robic ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#13 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A kupowanie w ciemno... nie mówię tak, nie mówię nie. Tylko te pojemności 125... Przez pewien czas przemknęła mi przez głowę szaleńcza myśl, by "pokusić" się na tego Iceberga, jednak Aggie wyczuła w wersji damskiej drożdże (o ile pamiętam), co nastawiło mnie negatywnie do całej "linii".Daj znać, co postanowiłeś...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
przyznam sie bez bicia, ze sama kupiłam w ciemno damskie iceberg twice. za 49zł, wiec stwierdziłam, ze nawet gdy beda fatalne to jakos przecierpie ten wydatek :P o dziwno zakup okazał się trafiony! drożdży w nich nie wyczuwam. podobają mi sie. i czuje w nich miód! (sprawdziłam i faktycznie maja go w składzie) moze męskie tez nie beda złe, skoro damskie są calkiem przyjemne dla nosa?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
No w sumie wydatek nieduzy
![]() rewelacji to pewnie nie ma co sie spodziewac, chociaz kto wie-skladniki ciekawe.Ale nie dorownaja moim Chanelkom napewno:P Czekam na dalsze opinie
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Po dłuższym obcowaniu
z męskim Twicem mogę powiedzieć że jest baaardzo podobny do takiej starej wody toaletowej(?) która nazywała się Old Spice.Nie wiem nawet czy jeszcze to produkuja ale i Old Spice i Twice sa niemal identyczne.Ponadto Iceberg jest bardzo trwały-mój brat ostatnio chodzi w takiej korzenno-piernikowej chmurze po zakupieniu Twice.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Iceberg
na poczatku witam wszystkich
Mam pytanie ( wiem ze temat o zapachu Twice juz byl, ale to inna kwestia). W Rossmanie tradycuyjnie juz maja promocje na zapach ICBERG Twice - wiem ze jest zapach meski pour homme ale drugi zapach jest na wielu stronach prezentowany jako meski , na innych jako damski a jeszcze na innych jako unisex. Czy wie ktos jak jest na 100 % ?? Czy flakonik z trojkatem jest unisexem? Z gory dziekuje za odpowiedz , pozdrawiam |
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Iceberg
Witaj,
przejrzałam troszkę stron i przestudiowałam gazetke rossmannową z promocjami. Flakonik z trójkącikiem ma pojemność 100 ml i jest damski. Flakonik z prostą zakrętką ma pojemność 125 ml i jest męski. Przeważnie zapachy męskie mają większą pojemność niż damskie przy porównywalnej cenie.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

) sprezentować na gwiazdkę jako, że jest duża promocja na nie teraz w rossmannie ale nie mam za bardzo gdzie ich powąchać.

Miałam ostatnio styczność z Icebergiem.Początek typowo lesny i nie powiedziałabym że ładny
.Taki wręcz odświeżacz powietrza -sosnowy las.Następnie ewoluje w stronę cynamonu i piernikow co jest dla mnie zadziwiające?!Zapach chyba bardziej kobiecy niż męski przez te końcowe nuty ale interesujący

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)