|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prośba
No więc chodzi o to, iż moja mama może zostać zwolniona z pracy na 99,9%, bo teraz wszystkich zwalniają, nawet tych którzy mają umowę na stałe, a niestety akurat pod koniec grudnia mamie sie kończy umowa i pewnie jej nie przedłużą. No ale właśnie jest jeszcze ten problem, że z nami ojciec nie mieszka i tylko mama pracuje. No wiec słyszałam, że jeśli ta osoba która ma zostać zwolniona jest jedynym utrzymankiem domu to można napisać jakąś prośbę żeby nie zwalniać. Ale nie wiem jak sie pisze taką prośbę i czy mógłby mi ktoś pomóż?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prośba
Jedno co wiem to, że jeśli umowa zostanie rozwiązana z przyczyn niedotyczących pracownika przy umowie na czas nieokreślony lub przed końcem umowy to należy mu się odprawa http://www.prawo.egospodarka.pl/1404...ch,1,34,3.html poczytaj może się przyda, ja właśnie w tym temacie siedzę bo mojego Tż na święta zwalniają i twierdzą, że mu się nie należy, więc piszę "wezwanie do zapłaty" ......choć jeśli Twojej mamie kończy się umowa i jej nie przedłużą to już inna bajka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
sophie proponuję abyś poszukała jakiegoś forum prawnego. Tam "buszują" zarówno studenci jak i zawodowcy,ale są to osoby, ktore pewnie sie na tym znaja. Pozdrawiam i życzę powodzenia
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie ma takiego przywileju, chyba, że o czymś nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedz !
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Z alimentów. Jezeli nie było rozwodu z orzeczeniem o winie, a za porozumieniem stron miedzy rodzicami, Twoja matka, w przypadku nagłego pogorszenia się jej warunków finansowych może też uzyskać alimenty od byłego męża.
jeżeli nie ma rozwodu, jest jeszcze łatwiej, bo mąż ma obowiązek dokładać się do rodzinnego budżetu.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam - nie ma takich "przywilejów".
Alimenty, urząd pracy (ewentualny zasiłek) opieka społeczna i lektura ogłoszeń o pracę. Życzę pwoodzenia, może się jakoś ułoży. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.