|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co właściwie mi pasuje (włosy/makijaż)?
No i przyszedł mój czas prosić Was o poradę - kompletnie nie mam już pomysłu na siebie
![]() Mam spore wachnięcia wagowe - co z pewnością zauważycie na zdjęciach - jakiś czas temu rozstałam się facetem i od tej pory mam więcej energii i zapału "do siebie". Zaczełam ćwiczyć + dietka i wreszcie zaczęłam chudnąć - jak z Nim byłam to sie upasłam po prostu makabrycznie. Niestety w dalszym ciągu jestem ciutkę "przy kości", ale mam nadzieję, że to się zmieni ![]() Chciałabym żebyście mi doradziły przede wszystkim w kwestii makijażu. Jakieś coś co mnie upiększy ![]() Bardzo często zmieniam kolor włosów - teraz mam zamiar je sobie przedłużyć. Najlepiej się czuję w jasnych włosach, ale z kolei ciemniejsze wyostrzają rysy twarzy. 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? - opalam się szybko i bardzo szybko brązowieje 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? - oczy niebieskie, oprawa oczu ciemna 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? - jest kilka piegów, złotawe, najbardziej widoczne w lecie 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? - kolor skóry raczej ciepły, rumienię się na czerwono 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? - naturalne włosy ciemne, bardzo ciemny brąz 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? - usta normalne różowe 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? - uwielbiam połączenia białego z czarnym + do tego jakis mały akcent kolorystyczny np. czerwony pasek, lubię też czerwienie, brązy, zgaszone zielenie i róże, ostatnio zafascynowały mnie też szarości - moje ulubione kolory - biały, czarny, czerwony Poniżej kilka zdjęć: na pierwszym i drugim jestem praktycznie bez makijażu - są to zdjęcia aktualne, pozostałe 3 pokazują inne kolory włosów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co właściwie mi pasuje (włosy/makijaż)?
WOW, jestem pod wrażeniem różnicy widocznej na zdjęcia. Po prostu chylę czoła przed Twoją wytrwałością, bo ze zdjęć wynika, że różnica w wadze jest dość duża. Jeśli chodzi o kolor włosów to na zdjęciu z ciemnymi włosami wyglądasz fantastycznie, tak jak sama napisałaś - ciemne włosy wyostrzają rysy. Według mnie to jest właśnie super kolor dla ciebie, a nie blond, w którym wyglądasz (wybacz!) dość pospolicie.
Aha, i aktualne zdjęcia są bardzo dobre, wcale nie widać żebyś była przy kości - fajna babka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Najbardziej podobasz mi się na 4 zdjęciu w ciemnych włosach, ale nie wiem czy tak ładnie wyszła sama fotka, czy rzeczywiście najbardziej pasują Ci ciemne włosy. Na drugim miejscu jest u mnie zdjęcie w okularkach. Najmniej podobają mi się włosy z ciemno - jasnym balejażem na 3 zdjęciu.
Mogłabyś wstawić więcej fotek w ciemnych włoskach? Wtedy decyzja będzie jeszcze łatwiejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki kochane jesteście ![]() Zdjęcie z najciemniejszymi włoskami (nr 4) było robione jakieś 3 lata temu - od tamtej pory nie miałam aż tak ciemnych włosów Tak na szybko znalazłam 2 zdjęcia Pierwsze robione jakieś 7 mcy temu - wyglądam na nim jak stara baba ![]() Drugie zdrobione jakieś 3 mce temu Na obu mam doklejone rzęsy |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Zadbaj o wloski - sa w watpliwej kondycji - zapewne spowodowane jest to czestym farbowaniem i zmianami kolorow... Wiem, ze to co teraz napisze calkowicie nie bedzie trzymalo sie kupy z pierwszym zdaniem, ale zacznij je prostowac... Ja wiem, ze prostownica niszczy wlosy, ale przy odpowiedniej pielegnacji i odpowiednich kosmetykach bedzie OK. Poczytaj na wizazu zasady w makijazu dot. wyszczuplania buzi - zaopatrz sie w bronzer i generalnie dodaj troszke kolorkow na policzki... - odpowiednio dobrane kosmetyki czynia cuda. Jezeli chodzi o kolor wlosow, to hmm... no sama nie wiem... mi sie nawet podobalas w tym blondzie
![]() Jest ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;10083598]Zadbaj o wloski - sa w watpliwej kondycji - zapewne spowodowane jest to czestym farbowaniem i zmianami kolorow... Wiem, ze to co teraz napisze calkowicie nie bedzie trzymalo sie kupy z pierwszym zdaniem, ale zacznij je prostowac... Ja wiem, ze prostownica niszczy wlosy, ale przy odpowiedniej pielegnacji i odpowiednich kosmetykach bedzie OK. Poczytaj na wizazu zasady w makijazu dot. wyszczuplania buzi - zaopatrz sie w bronzer i generalnie dodaj troszke kolorkow na policzki... - odpowiednio dobrane kosmetyki czynia cuda. Jezeli chodzi o kolor wlosow, to hmm... no sama nie wiem... mi sie nawet podobalas w tym blondzie
![]() Jest ok ![]() ![]() Dzięki ![]() Włosy prostuje albo kręce - swoje mam takie lekko falowane - takie ni w 5 ni w 8 Włosy o dziwo nie są takie najgorsze - chyba się przyzwyczaiły. Ale i tak dostają swoją porcję odżywki ![]() Poczytam ![]() A może jakaś sugestia dot. kolorów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.