|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Sernik na zimno
To mój debiut na "Moim gotowaniu". Wiele osób pyta o przepis na sernik, wiec podaję tutaj.
![]() ![]() Składniki: 2 serki waniliowe najlepiej firmy Rolmlecz 1 opakowanie masła roślinnego 1 szklanka cukru pudru 3 jajka 2 opakowania cukru waniliowego 3 galaretki ( jeżeli dodajemy do środka galaretkę to przygotowujemy jedną galaretkę w szklance wody) opakowanie truskawek ( lub innych owoców według uznania) paczka biszkoptów 1 szklanka mleka przegotowanego 3 łyżki żelatyny Wykonanie: masło+ żółtka+cukier puder+ cukier waniliowy ucieramy na krem ( musi być super utarty) Z białek ubijamy pianę na sztywno i dodajemy ją do kremy, potem ciągle mieszając stopniowo dodajemy żelatynę rozpuszczoną w mleku (wystudzona), na koniec dodajemy ser (po pół opakowania i mieszamy). Nie przejmować się, że wyszło nam coś o konsystencji mleka! Wstawiamy masę do lodówki na chwilę by masa nieco zgęstniała. Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Kiedy masa jest już konsystencji jogurtu, wlewamy ją do tortownicy na biszkopty. Potem do środka dodajemy co chcemy (np.rodzynki.orzechy, galaretkę). Wsadzamy to do lodówki by masa bardziej się zsiadła. Potem na wierzch kładziemy owoce i zalewamy półgęstą galaretką. Wsadzamy sernik do lodówki i trzymamy go tam 12 h. Smacznego ![]()
![]() |
#2 |
With Beauty In Love
|
Dot.: Sernik na zimno
Fajny przepis, na pewno wypróbuję, zwykle robię sernik na zimno Delecty z torebki, ale to na pewno nie to samo! Taki sernik to super deser na sezon truskawkowy albo jagodowy... Ale brzoskwinie z puszki też mogą być!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja też zawsze robię sernik Delecty, dodaję do niego mieszankę koktajlową z puszki. Pyyyyyyyyyycha
![]() |
![]() |
#4 |
Nutka nie gryzie!
|
Nooo Shem nareście..taka zdolna bestyjka i nie dzieli sie z kolezankami przepisami ...
![]() Prosimy o jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jutro Walentynki, już robię śmietanowiec, specjalnie dla mojego TŻ-ta
![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a może macie jakiś sprawdzony przepis na uproszczoną wersję sernika na zimno ?
![]() ten tutaj też jest łatwiutki, ale wiem, że są też takie które robi się raz-dwa-trzy ( nie chodzi mi oczywiście o serniki z torebki) tylko nie mam przepisu. gdzieś znalazłam coś w stylu że do serka daje się żelatynę, na wierzch galaretkę i wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja w piątek spróbuję zrobić ten...mmm...już nie mogę się doczekać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja robie na oko.
Pol kg serka homo, maly kubek jogurtu, galaretka rozpuszczona w niewielkiej ilosc wody albo zelatyna, dosladzam cukrem, mikserem ubijam. Brzoskwinie z puszki na dno na to serek. Jak serek sie zetnie to wylewam jeszcze galaretke jakas czerwona. Najlepszy chyba z zelatyna bo galaretka zmienia smak serka.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Fajny przepis, chyba go wypróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No właśnie tego sera to ile???;p
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja mam pytanie , czy to maslo roslinne to takie male okragle czy kostka zwyklej margaryny? I nie wiem jakie biszkopty , okragle? Podluzne ? Czy herbatniki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Yyyy...moje coś leży w lodówce i nie wiem co z tego wyjdzie. Skorzystałam z troszkę innego przepisu, tam nie było tego masła. Heh no cóż pozostaje czekać do wieczora i w razie niepowodzenia lecieć do sklepu po Delicje albo inne ciastka
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja uzywam biszkoptow takich podluznych i margaryne kasie. W ogole widzialam dzis w tesco kobiete, ktora w kosztyku miala z 10 kas i 6-pak maki... i swteirdzilam, ze do tytulu "prawdziwej pani domu" jeszcze mi daleko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Oj mi na pewno daleko. Ja tam zawsze kupuję to co mam zamiar zrobić, dlatego bez dobrego przepisu i listy zakupów ani rusz.
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moje pierwsze ciacho które robiłam całkiem sama
![]() Jogurtowiec Przepis: 0,5l jogurtu naturalnego 0,5l serka waniliowego homogenizowanego 3-4 łyżki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 2 galaretki paczka biszkopcików Zrobić jedną galaretkę i odstawić do zastygnięcia. Jogurt naturalny wymieszać z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić i dodać do masy jogurtowej ciągle mieszając. Zastygniętą galaretkę pokroić w kostkę i wymieszać łyżką z masą (można też dodać np rodzynki, owoce, lub kto co lubi) Formę na dnie ułożyć biszkoptami i wylać na to masę jogurtową. Kiedy trochę zgęstnieje wylać na górę drugą galaretkę (schłodzoną ale nie zastygniętą) Zdjęcie: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam! Sernik szybko, tanio?, przyjemnie!
2 op serka homo waniliowego 2 op 250 mil. śmietany 12% szklanka cukru 8 łyżeczek żelatyny Serek wymieszać z cukrem i jednym op śmietany, w drubim rozpuścić żelatynę (nie gotować). Wszystko razem wymieszac i do lodówki. Jak zastygnie owoc i galaretka. Mój braciszek nim sie zajadał, jak jeszcze mieszkaliśmy razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.