|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kobieta zmienną jest i igra z uczuciami;(
Witam!
Chciałabym tutaj opisać swój problem, radziłam się już kilku osób, ale niestety one nie potrafiły mi pomóc ![]() Zacznę najlepiej od początku ![]() Dwa lata temu poznałam na imprezie pewnego chłopaka. Spodobał mi się, ja chyba jemu też, gdyż zaczął sugerować mi, że moglibyśmy być razem, wyraźnie to odczułam ![]() Było to na wakacjach. Po powrocie znalazłam jego GG i pierwsza zaczełam rozmowę, jednak była to rozmowa całkiem neutralna, w sensie "co słychać". I rozmowy takie trwały może z miesiąc, po czym całkowicie wygasły. Wtedy jednak nie rozpaczałam wielce z tego powodu, po prostu mi się podobał. Co się działo przez te dwa lata? Z powodu dość długotrwałej choroby(ale to inna historia) nie myślałam wogóle o tej sprawie ani o innych chłopakach. Ale od kilku miesięcy po prostu nie mogę o nim zapomnieć! Wogóle nie zwaracam uwagi na innych chłopaków, bo przed oczami ciągle mam jego. Odrzucam każdego innego, którego los stawia mi na drodze... Nie wiem co mam robić ![]() Wysłałam mu te kilka miesiecy temu zaproszenie na NK, przyjął je, ale nic nie napisał... Pewnie ktoś powie - zauroczenie, niemożliwa jest miłość po imprezie... Ale czy zauroczenie ma prawo trwać tak długo? I nasilać się z każdym dniem? Kilka osób, którym o tym powiedziałam poradziło mi, abym do niego napisała.... Tylko nie mam pomysłu, co niby miałabym napisać ![]() Dodam, że jestem osobą nieśmialą, co utrudnia całą sytuację... Mam nadzieję, że chociaż na Wizażu znajdę pomoc... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobieta zmienną jest i igra z uczuciami;(
Moim zdaniem, możesz do niego napisać z pytaniem "jak się nazywał lokal, w którym się poznaliście" bo podobało Ci się tam i chcesz wyprawić urodziny czy cokolwiek innego. Ot, temat dobry na rozpoczęcie rozmowy. Później powinno już iść samo. Myślę, że nie należy rezygnować z tej "miłości" czy jak inaczej to nazwać. Może wyjść z tego coś ciekawego, a jeśli nie... cóż, przynajmniej nie będziesz żałowała, że nie sprawdziłaś.
Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A może znowu warto zacząć od zwykłego "Co słychać" tak jak wczesniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
To w sumie nie problem, ale boję się, że rozmowa skończy się tak jak wtedy...Czyli na niczym . Nie wiem jak mogłabym nakierować ją na "te" tory...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm... a ile macie lat?? Może ponownie napisz "co słychać?" to nic złego przecież. Pogadać zawsze można. Wybaczcie, nie zauważyłam, że padła już taka odpowiedź.
![]() Edytowane przez Kami-LipRing Czas edycji: 2009-02-14 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Rozumem że piszę jak 13-latka... Prawda jest taka, że mamy po 19 lat....Myślę, że przez doświadczenia życiowe można wręcz powiedzieć, że szybciej dorosłam niż że jestem zdziecinniała...Ale mnie to po prostu paraliżuje... Do każdego innego napisałabym i nie miałabym problemu, przynajmniej nie tak dużego(jakiś by był z powodu wspominanej nieśmiałości)... ale do niego nie potrafię... Boję się że popsuję wszystko jednym "nie takim" zdaniem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a ja bym zaryzykowala mimo wszytsko...napisala raz jeszcze zagaila rozmowe.naprawde warto czasem...przez to ze odwazylam napisac sie do TŻ...jestesmy teraz szczesliwa para
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Skoro jak na razie 100% pytanych przeze mnie osób mówi że mam zaryzykowac ok - zrobię to. I będzie rozmowa bla bla bla. Ale jak mu dać do zrozumienia, że zmieniłam zdanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
2 lata to długo. Poza tym, dałaś mu jasno do zrozumienia, że ma przestać o Ciebie zabiegać.
Dowiedz się pocztą pantoflową, czy kogoś ma. Jak kogoś ma, moralnie jest dać sobie święty spokój i odchorować. Jak nie ma, zagadać. Doprowadzić do spotkania. Wpaść jakoś na niego. Najlepiej > niż raz. I w pewnym momencie, dać do zrozumienia, że podoba Ci się jako facet, a Ty głupia kobita kiedyś byłaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do tych spotkań... nie ukrywam że takie "przypadkowe" spotkania są małym problemem, gdyż nie mieszkamy w tej samej miejscowości(ok. 25 km różnicy). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może zacznij z nim flirtować po prostu?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Piszę teraz szczerze, nie ironicznie, że to pytanie sprawiło, że mi się uśmiech na twarzy pojawił
![]() Opisuję całą historię, a tu takie proste rozwiązanie... ![]() Hm... tylko czy jestem w tym dobra? No nie wiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochanie moje... Krok po kroczku. Flirtowanie nie jest trudne, skoro on ci się podoba, kochasz go, czujesz do niego coś to tymbardziej powinno być ci łatwiej. Po prostu nie myśl o tym tylko pisz. Bądź na początku nie za bardzo nahalna tylko, żeby nie wyszło na gorsze. Życzę powodzenia, moja piękna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Obiecuję, że jeśli tylko coś się zmieni, napiszę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie masz za co dziękować kochanie ;* Trzymam kciuki i będę oczekiwała odpowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja bym spróbowała bardziej bezpośrednio. Flircik ok, ale wiesz, powiedziałaś mu, że nie jesteś zainteresowana, więc teraz musisz mu dać do zrozumienia, że jest inaczej, a wiesz pewnie doskonale, że faceci aluzji dla nas kobiet oczywistych nie rozumieją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() flirt jak najbardziej okej, ale teraz musisz dac mu do zrozumienia ze ci sie odwidzialo ![]() JAK TO ZROBIC??? nie mam pojecia... moze zagadaj do niego, przypomnij mu tamten wieczor jak dalas mu kosza i powiedz mu ze nie myslalas wtedy racjonalnie ![]() nie musisz mu wprost powiedziec ze chcesz z nim byc... ale dac jasno do zrozumienia ze twoje uczucia sie zmienily ![]() jak sie zorientuje ze ty cos do niego czujesz i on bedzie czul do ciebie jeszcze cos to sprawa zalatwiona i bedzie "happy end" a jak nic do ciebie juz nie bedzie czul (jakby nie patrzyc to 2 lata minely, mogl sie zakochac w kims innym skoro dalas mu do zrozumienia "spadaj nie jestem toba zainteresowana") pozegnasz sie i bedziesz musiala zyc dalej, bez niego... powodzenia
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.