Kobieta zmienną jest i igra z uczuciami;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-14, 19:36   #1
lorali
Przyczajenie

Kobieta zmienną jest i igra z uczuciami;(

Witam!
Chciałabym tutaj opisać swój problem, radziłam się już kilku osób, ale niestety one nie potrafiły mi pomóc

Zacznę najlepiej od początku
Dwa lata temu poznałam na imprezie pewnego chłopaka. Spodobał mi się, ja chyba jemu też, gdyż zaczął sugerować mi, że moglibyśmy być razem, wyraźnie to odczułamJednak, nie wiedzieć czemu(może się wystraszyłam czy co) dałam mu do zrozumienia, w bardzo wyraźny sposób, że ma dać sobie spokój... No więc mi go dał.
Było to na wakacjach. Po powrocie znalazłam jego GG i pierwsza zaczełam rozmowę, jednak była to rozmowa całkiem neutralna, w sensie "co słychać". I rozmowy takie trwały może z miesiąc, po czym całkowicie wygasły. Wtedy jednak nie rozpaczałam wielce z tego powodu, po prostu mi się podobał.

Co się działo przez te dwa lata? Z powodu dość długotrwałej choroby(ale to inna historia) nie myślałam wogóle o tej sprawie ani o innych chłopakach.

Ale od kilku miesięcy po prostu nie mogę o nim zapomnieć! Wogóle nie zwaracam uwagi na innych chłopaków, bo przed oczami ciągle mam jego. Odrzucam każdego innego, którego los stawia mi na drodze...
Nie wiem co mam robić
Wysłałam mu te kilka miesiecy temu zaproszenie na NK, przyjął je, ale nic nie napisał...

Pewnie ktoś powie - zauroczenie, niemożliwa jest miłość po imprezie... Ale czy zauroczenie ma prawo trwać tak długo? I nasilać się z każdym dniem?

Kilka osób, którym o tym powiedziałam poradziło mi, abym do niego napisała.... Tylko nie mam pomysłu, co niby miałabym napisać
Dodam, że jestem osobą nieśmialą, co utrudnia całą sytuację...

Mam nadzieję, że chociaż na Wizażu znajdę pomoc...tutaj widzę ostatnią nadzieję...
lorali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 19:51   #2
Kami-LipRing
Raczkowanie

Dot.: Kobieta zmienną jest i igra z uczuciami;(

Moim zdaniem, możesz do niego napisać z pytaniem "jak się nazywał lokal, w którym się poznaliście" bo podobało Ci się tam i chcesz wyprawić urodziny czy cokolwiek innego. Ot, temat dobry na rozpoczęcie rozmowy. Później powinno już iść samo. Myślę, że nie należy rezygnować z tej "miłości" czy jak inaczej to nazwać. Może wyjść z tego coś ciekawego, a jeśli nie... cóż, przynajmniej nie będziesz żałowała, że nie sprawdziłaś.

Pozdrawiam

"I ciągle próbuję zapomnieć o wszystkim, gdy palę Twe fotografie..."
Kami-LipRing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 19:59   #3
lorali
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kami-LipRing Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, możesz do niego napisać z pytaniem "jak się nazywał lokal, w którym się poznaliście" bo podobało Ci się tam i chcesz wyprawić urodziny czy cokolwiek innego. Ot, temat dobry na rozpoczęcie rozmowy. Później powinno już iść samo. Myślę, że nie należy rezygnować z tej "miłości" czy jak inaczej to nazwać. Może wyjść z tego coś ciekawego, a jeśli nie... cóż, przynajmniej nie będziesz żałowała, że nie sprawdziłaś.

Pozdrawiam
To niestety jeden z najbardziej znanych lokali w okolicy, więc... niemożliwe, żebym nie pamiętała XD Zresztą, to nie był jedyny raz, gdy się tam bawiłam, jego też nie. Nie uwierzy w takie coś, więc ewentualne kłamstweko w dobrej sprawie nie wchodzi w grę... tym bardziej że nazwa jest banalna...
Stary 2009-02-14, 20:13   #4
Hija
Raczkowanie

A może znowu warto zacząć od zwykłego "Co słychać" tak jak wczesniej?
Hija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 20:21   #5
lorali
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hija Pokaż wiadomość
A może znowu warto zacząć od zwykłego "Co słychać" tak jak wczesniej?
To w sumie nie problem, ale boję się, że rozmowa skończy się tak jak wtedy...Czyli na niczym . Nie wiem jak mogłabym nakierować ją na "te" tory... Poza tym nie chcę, żeby wyglądało to jak narzucanie się...
Stary 2009-02-14, 20:22   #6
Kami-LipRing
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lorali Pokaż wiadomość
To niestety jeden z najbardziej znanych lokali w okolicy, więc... niemożliwe, żebym nie pamiętała XD Zresztą, to nie był jedyny raz, gdy się tam bawiłam, jego też nie. Nie uwierzy w takie coś, więc ewentualne kłamstweko w dobrej sprawie nie wchodzi w grę... tym bardziej że nazwa jest banalna...

Hmm... a ile macie lat??
Może ponownie napisz "co słychać?" to nic złego przecież. Pogadać zawsze można.

Wybaczcie, nie zauważyłam, że padła już taka odpowiedź.

Edytowane przez Kami-LipRing
Czas edycji: 2009-02-14 o 20:24
Stary 2009-02-14, 20:26   #7
lorali
Przyczajenie

Cytat:
Hmm... a ile macie lat??
Może ponownie napisz "co słychać?" to nic złego przecież. Pogadać zawsze można.
Rozumem że piszę jak 13-latka... Prawda jest taka, że mamy po 19 lat....Myślę, że przez doświadczenia życiowe można wręcz powiedzieć, że szybciej dorosłam niż że jestem zdziecinniała...Ale mnie to po prostu paraliżuje... Do każdego innego napisałabym i nie miałabym problemu, przynajmniej nie tak dużego(jakiś by był z powodu wspominanej nieśmiałości)... ale do niego nie potrafię... Boję się że popsuję wszystko jednym "nie takim" zdaniem...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 20:28   #8
FoxyC
Raczkowanie

a ja bym zaryzykowala mimo wszytsko...napisala raz jeszcze zagaila rozmowe.naprawde warto czasem...przez to ze odwazylam napisac sie do TŻ...jestesmy teraz szczesliwa parapowodzenia
FoxyC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 20:29   #9
lorali
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez FoxyC Pokaż wiadomość
a ja bym zaryzykowala mimo wszytsko...napisala raz jeszcze zagaila rozmowe.naprawde warto czasem...przez to ze odwazylam napisac sie do TŻ...jestesmy teraz szczesliwa parapowodzenia
Skoro jak na razie 100% pytanych przeze mnie osób mówi że mam zaryzykowac ok - zrobię to. I będzie rozmowa bla bla bla. Ale jak mu dać do zrozumienia, że zmieniłam zdanie?
Stary 2009-02-14, 20:30   #10
Hultaj
BAN stały

2 lata to długo. Poza tym, dałaś mu jasno do zrozumienia, że ma przestać o Ciebie zabiegać.
Dowiedz się pocztą pantoflową, czy kogoś ma. Jak kogoś ma, moralnie jest dać sobie święty spokój i odchorować. Jak nie ma, zagadać. Doprowadzić do spotkania. Wpaść jakoś na niego. Najlepiej > niż raz. I w pewnym momencie, dać do zrozumienia, że podoba Ci się jako facet, a Ty głupia kobita kiedyś byłaś.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 20:35   #11
lorali
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
2 lata to długo. Poza tym, dałaś mu jasno do zrozumienia, że ma przestać o Ciebie zabiegać.
Dowiedz się pocztą pantoflową, czy kogoś ma. Jak kogoś ma, moralnie jest dać sobie święty spokój i odchorować. Jak nie ma, zagadać. Doprowadzić do spotkania. Wpaść jakoś na niego. Najlepiej > niż raz. I w pewnym momencie, dać do zrozumienia, że podoba Ci się jako facet, a Ty głupia kobita kiedyś byłaś.
Do tego etapu już doszłam i dowiedziałam się, że nikogo nie ma, chociaż pewnego dnia miał taki opis na GG, że zwątpiłam... ale to był tylko raz, sama czasami mam dwuznaczny opis.
A co do tych spotkań... nie ukrywam że takie "przypadkowe" spotkania są małym problemem, gdyż nie mieszkamy w tej samej miejscowości(ok. 25 km różnicy).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 20:42   #12
Kami-LipRing
Raczkowanie

Cytat:
Skoro jak na razie 100% pytanych przeze mnie osób mówi że mam zaryzykowac ok - zrobię to. I będzie rozmowa bla bla bla. Ale jak mu dać do zrozumienia, że zmieniłam zdanie?

Może zacznij z nim flirtować po prostu??

Stary 2009-02-14, 20:46   #13
lorali
Przyczajenie

Cytat:
Może zacznij z nim flirtować po prostu??
Piszę teraz szczerze, nie ironicznie, że to pytanie sprawiło, że mi się uśmiech na twarzy pojawił
Opisuję całą historię, a tu takie proste rozwiązanie...

Hm... tylko czy jestem w tym dobra? No nie wiemJestem raczej zimna i nieprzystępna, więc zdobycie przeze mnie faceta chyba graniczy z cudem Ale cuda się zdarzają...ponoć
Stary 2009-02-14, 20:51   #14
Kami-LipRing
Raczkowanie

Cytat:
Piszę teraz szczerze, nie ironicznie, że to pytanie sprawiło, że mi się uśmiech na twarzy pojawił
Opisuję całą historię, a tu takie proste rozwiązanie...

Hm... tylko czy jestem w tym dobra? No nie wiemJestem raczej zimna i nieprzystępna, więc zdobycie przeze mnie faceta chyba graniczy z cudem Ale cuda się zdarzają...ponoć

Kochanie moje... Krok po kroczku. Flirtowanie nie jest trudne, skoro on ci się podoba, kochasz go, czujesz do niego coś to tymbardziej powinno być ci łatwiej. Po prostu nie myśl o tym tylko pisz. Bądź na początku nie za bardzo nahalna tylko, żeby nie wyszło na gorsze.

Życzę powodzenia, moja piękna

Stary 2009-02-14, 20:53   #15
lorali
Przyczajenie

Cytat:
Kochanie moje... Krok po kroczku. Flirtowanie nie jest trudne, skoro on ci się podoba, kochasz go, czujesz do niego coś to tymbardziej powinno być ci łatwiej. Po prostu nie myśl o tym tylko pisz. Bądź na początku nie za bardzo nahalna tylko, żeby nie wyszło na gorsze.

Życzę powodzenia, moja piękna
Dziękuję
Obiecuję, że jeśli tylko coś się zmieni, napiszę...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 21:04   #16
Kami-LipRing
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję
Obiecuję, że jeśli tylko coś się zmieni, napiszę...

Nie masz za co dziękować kochanie ;*

Trzymam kciuki i będę oczekiwała odpowiedzi

Stary 2009-02-14, 21:36   #17
Hija
Raczkowanie

Ja bym spróbowała bardziej bezpośrednio. Flircik ok, ale wiesz, powiedziałaś mu, że nie jesteś zainteresowana, więc teraz musisz mu dać do zrozumienia, że jest inaczej, a wiesz pewnie doskonale, że faceci aluzji dla nas kobiet oczywistych nie rozumieją.
Hija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-15, 00:11   #18
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hija Pokaż wiadomość
Ja bym spróbowała bardziej bezpośrednio. Flircik ok, ale wiesz, powiedziałaś mu, że nie jesteś zainteresowana, więc teraz musisz mu dać do zrozumienia, że jest inaczej, a wiesz pewnie doskonale, że faceci aluzji dla nas kobiet oczywistych nie rozumieją.
zgadzam sie
flirt jak najbardziej okej, ale teraz musisz dac mu do zrozumienia ze ci sie odwidzialo ze chcialabys zeby was cos laczylo.... tak jak pisze hija facet moze nie skumac "o co kaman" musisz mu wyraznie dac do zrozumienia ze "JESTES ZAINTERESOWANA" ..
JAK TO ZROBIC??? nie mam pojecia...
moze zagadaj do niego, przypomnij mu tamten wieczor jak dalas mu kosza i powiedz mu ze nie myslalas wtedy racjonalnie ze mialas zly dzien czy cos....
nie musisz mu wprost powiedziec ze chcesz z nim byc... ale dac jasno do zrozumienia ze twoje uczucia sie zmienily
jak sie zorientuje ze ty cos do niego czujesz i on bedzie czul do ciebie jeszcze cos to sprawa zalatwiona i bedzie "happy end"
a jak nic do ciebie juz nie bedzie czul (jakby nie patrzyc to 2 lata minely, mogl sie zakochac w kims innym skoro dalas mu do zrozumienia "spadaj nie jestem toba zainteresowana") pozegnasz sie i bedziesz musiala zyc dalej, bez niego...
powodzenia

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości