![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() wasze kosmetyczki
hmm... może ten temat już był,ale warto go napewno odświeżyć
![]() ![]() ![]() ![]() -tusz do rzęs -jakiś owocowy peeling -krem z filtrem UV -kredka do oczu(czarna) -fluid -mleczko do włosów -mydełko -szczoteczka do zębów -pasta ![]() -no i oczywiście dezodorant |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wasze kosmetyczki
ja to mam kosmetyki w:
- łazience (cienie - z 20, tusz, fluid x2, baza, szminki, błyszczyki, szampony, odżywki, balsam antycellulitowy, balsam modelujący sylwetkę, krem ujędrniający do biustu, antyperspitrant, dezodorant, kremy do buzi x3, tonik, żel, peeling do ciała, peeling do twarzy, żele, mydełko, kredki x3, lakier do włosów, ...) - szafce w sypialni (kremy do rąk, kremy do stóp, balsamy nawilżające, balsam do ust, ... chyba tyle) - szafce w przedpokoju (moje perfumy) - kosmetyczce (szminki, balsamy, korektor, roletka) - w torebce (to co w kosmetyczce + krem do rąk) - w szufladzie w biurku (lakiery do paznokci - 12, odżywki do paznokci - 3, zmywacz, kremy do skórek i inne paznokciowe cuda) - ... w samochodzie też mam ![]() Trudno znaleźć miejsce, gdzie ich nie mam, są po prostu wszędzie i jest ich dużo ![]() ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2009-05-28 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
To ja też keidyś miałam wszędzie kosmetyki-w kosmetyczkach, łazience , szufladach
W końcu miesiąc temu się zebrałam i wszystkie moje kosmetyki ułożyłam na dużym biurku, starannie poukładałam, podkłady do podkładów, pomadki do pomadek itd Minus - całe biurko jest zajęte , nic już na nim nie zrobię. Kolejna wada to to, że rano wszystkie kosmetyki rozrzucam a potem muszę wyjść z domu i już nie mam czasu tak starannie poukładać jak było. Następny minus to to, że kto do mnie nie przyjdzie jak tylko zobaczy to biurko to od razu rzuca się na moje kosmetyki i chcę wszystkiego wypróbować ( w końcu są na widoku ) Plusy to to, że mam wszystko na jednym miejscu, mogę sobie do woli wybierać np jaki kolor pomadki chcę dzis nałożyć, bo wszystko jest doskonale widoczne Poza tym jak miałam poupychane w kosmetyczkach to albo mi się błyszczyk wylał albo coś innego się uszkodziło. Teraz nie mam takich problemów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja swoje kosmetyki trzymam w swoim pokoju w szufladzie, raz na jakiś czas robię tam porządek
![]()
Edytowane przez Paramore Czas edycji: 2009-05-28 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Większość kosmetyków w szafce w pokoju, kolorówka w kosmetyczce, kosmetyki do higieny stoją w łazience. Lubię mieć wszystko poukładane i na swoim miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jestem wyszukiwarkomaniaczką, a Ty ?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moja kosmetyczka przypomina burdel
![]() Tak na poważnie to moje kosmetyki mam w pudełkach w których kiedyś był spokój i ład a teraz to jest jak u prostytutki pod pieżyną ![]() Na pralce są jeszcze jakies kremy, peelingi i zele ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja staram się ograniczać kosmetyki bo to w końcu tzw. "chemia" której nasz organizm w nadmiarze nie "przetrawi".
-W kosmetyczce trzymam kredki do oczu, tusz do rzęs, puder, pomadki -w pokoju w kuferku trzymam lakiery do paznokci, odżywkę do paznokci -w szufladzie kremy do stóp i balsam dociała serum do włosów, jedwab do włosów -w łazience żel, peeling, żel do higieny intymnej, szampon, odżywki i maski do włosów, kremy do twarzy i cienie do powiek -w torebce krem do rąk pomadki i błyszczyki. Takie rozłożenie jest akurat teraz, często bowiem moje kosmetyki migrują miedzy kosmetyczką, szufladą, kuferkiem, łazienką a torebką ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast kosmetykow, proponuje nauczyc sie czytac to co pisze w regulaminie.
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Większa część kolorówki w szufladzie, mniejsza w kosmetyczce "torebkowej" i w samej torebce ![]() W łazience na półce, żele do mycia twarzy, toniki, balsamy, kremy, zmywacz do paznokci, itd. Jak już *piękna wspomniała o migracjach... cóż, moim też się często zdarza ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
srubka jesli nie chcesz-nie zaglądaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
ales ty madra
![]() zacznij uzywac wyszukiwarki, a dopiero pozniej sie zacznij wymadrzac. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyki kolorowe mam w toaletce a balsamy, kremy, lakiery itp.. w szafce. W kosmetyczce mam jedynie kilka cieni, bardziej służy mi gdy gdzieś wyjeżdżam.
![]() Natomiast w łazience nie mam kosmetyków, bo nie mieszkam sama i nie chcę żeby ktoś inny mi podbierał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja mam całą 3 półkową szafke przeznaczoną na kosmetyki a i tak poniewierają sie po całym domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Po co zakladasz nowy watek, skoro juz taki jest
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
nie mow nic, bo zaraz bedzie, ze jak ci sie nie podoba to zebys nie wchodzila
![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
nie czepiajcie sie dziewczyny , ktora zalozyla temat, ktory jest raptem drugi raz powtorzony . na samej kosmetyczce tematy powielaja sie po 10 razy i zadna z Was nie zwroci tam dziewczynom uwagi, tylko odpowiada jakby temat pojawil sie pierwszy raz ;/
nawiasem mowiac do `kierownikow` forum; po pierwsze nie ma co sie dziwic ze zakladaja nowe. juz z wlasnego doswiadczenia wiem, ze podpinaja c sie z pytaniem do istniejacego tematu kilkakrotnie, nie uzyskiwalam odpowiedzi, pomimo podnoszenia watku. takowy idzie w zapomniane i nikt do niego nie zaglada. zalozony 10 raz watek ` co na pryszcze` zawsze dostaje odpowiedz mimo ze byl juz setki razy. po drugie nie bylo by problemu balaganu na forum jakby byl ktos kto by sie tym zajal. normalne jest, ze nie wszyscy maja czas zeby szukac czegos w wyszukiwarce czy przejrzenia 100 stron w temacie i zaklada nowy bo tak najprosciej, ale zamiast zwracac uwage ze temat byl, czy miec pretensje, to niech moderatorzy kasuja dublujace sie tematy i zostawiaja po jednym . bedzie ich mniej i forum bedzie czytelniejsze, szybciej sie cos znajdzie . pomijajac to, a wracajac do tematu , to ja wszystkie kosmetyki trzymam u siebie w pokoju . sa porozwalane po roznych szafkach, ale w jednym biurku.
Rebel inside. ^^ •.¸♥¸.• [vichy]366899[/vichy] prosze o jedno kliknięcie ![]() Edytowane przez ejaj Czas edycji: 2009-05-30 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Takie większe kosmatetyki jak balsam do ciała, piling, krem do twarzy,mleczko do demakijażu, dezodorant mam w łazience.
W kosmetyczce mam : -tusz do rzęs -fluid -puder w kamieniu -cienie (biało-czarne do przydymionych) -nieużywaną kredkę (czarna) -dwa błyszczyki -perfumy -korektor -krem pod oczy w tubce -dwa tampony -zeschnięty tusz [!] -spinki do włosów -jedwab -tabletki (bellisa, ibuprom) -kolczyki (dwie pary tu znalazłam ![]() -zdjęcie byłego :x Po wypisaniu tego doszłam do wniosku, że musze sobie posprzątać w kosmetyczce ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy nie miec czasu na przejrzenie? jesli szukasz info o czyms to i przegladasz 120 stron. Ja przynajmniej tak robie. Przynajmniej nie dodaje pracy moderatorom, ktorzy i tak maja jej od cholery.
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
jak jestes typem osoby, ktora sie zawsze przyczepi to i tym razem rowniez. EOT.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A więc - kolorówkę trzymam w wilkinowych koszyczkach, balsami do ciała, kremy do rąk, stóp itp stoją na półce w moim pokoju, perfumy dumnie prezentują się na komodzie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Masz rację Ejaj.... inni zakładają 100 identycznych wątków a ja założyłam drugi i wieelka obraza majestatu!! Co? (srubka i ulinka)Jesteście mądre bo się we dwie zebrałyście i będziecie teraz robiły awanturę o założenie drugiego wątku.Nie jestescie moderatorami więc nie wymądrzajcie się tak jak to jedna z was napisała że to ja się wymądrzam... dobra.... nawet mi słów szkoda.... nara.
![]() Edytowane przez angela0033 Czas edycji: 2009-06-04 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chyba czytalas regulamin? ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
ale się rozpisujecie. ;p
a ja tam trzymam większość w łazience na półkach bądź w pokoju na szafie a ile czego jest to nie liczę ;]]
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ja większość trzymam w kosmetyczce w łazience, ale krem do rąk, balsam do ciała, do ust to w szafce nocnej- żeby pod ręką było
![]() Jakieś psikadła to na półce w pokoju ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja mam wszytsko wszedzie, w lazience mam polke jedna,ktora sie ciagnie na wszystkich scianach i miala byc do ozdoby +swieczki na niej, wyszlo,ze jest zastawiona rzędami zeli,dezodorantow,kremow do twarz,gąbek i gabeczek,olejkow,balsamow ,szamponow,odzywek i tonikow (po sztuk kilka).
W szafce w lazience mam pillingi,jedwabie,maski i mgielki do wlosow, jakies przybory do manicure,pasty do zebow,maseczki,pumeksy,ba lsamy i zele ujedrniajace (coby nikt nie widzial ![]() W salonie w kuferku z 7 fluidow, 4 pudry w kamieniu i sypki, kilka kredek w roznych kolorach, 3 tusze,kredka do brwi,zalotka, sporo róży,cieni rowniez wiele,pędzle,korektory wszelakie,blyszczyki i pomadki, dodatkowo jakies kremy nawilzajace pod stolem i pilniczki. W szafce salonowej pelno odzywek do wlosow,lakierow do paznokci,perfum sztuk malo-ze 3,kosmetykow termoochronnych,pilniczko w,maseczek,probek roznych kremow i fluidow,gumek do wlosow, mazidla do twarzy,kremy do rak i wiele innych. Kosmetyki wiecej miejsca niez ubrania zajmuja,co mnie do szalu doprowadza, na dodatek zawsze gdy wyjezdzam,czyli srednio raz w tyg lub czesciej, pol walizki zajmuje kosmetyczna,taka XXL, bo musze byc przygotowana na kazda okazje.A walizke mam taka jak pol mnie ![]() Dodatkowo rzeczy do codziennego uzytku czyli blyszczyki,wazelina,carme x i jakies kremy i szczotki leza porozwalane wszedzie,gdzie sie da. Wiec ja mam taka mobilna kosemtyczke ![]()
Far away ... ! Edytowane przez mindiar Czas edycji: 2009-06-07 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
U mnie też niemal cały dom jest w kosmetykach.
W szafce w pokoju mam perfumy, dezodoranty, balsamy do ciała i miliony bzdetów do włosów. Jestem kolekcjonerką ozdobnych opasek ![]() W łazience są różne mleczka do demakijażu, kremy, pianki, lakiery, żele do kąpieli, mazidła do twarzy... połowa z nich jest też mojej mamy, więc rzeczy nie mieszczą się za bardzo w szafkach. Ustawiamy je wtedy po całej łazience - dosłownie gdzie się da. W samej kosmetyczce mam trochę próbek, kilka kolorów różu, jakies tusze do rzęs, podkłady, kredki, cienie, glitery, odżywkę do włosów ![]() ![]()
Edytowane przez Queen Doll Czas edycji: 2009-06-07 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.