![]() |
#1 |
Gość
|
![]() mój ulubiony samochód
Tak się własnie zastanawiam, szczególnie podparty uśmieszkiem Misioczatki:
http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...ast=1076921776 czy wy babki chciałybyście mieć coś takiego jak dzialik o fajnych babskich autkach? Z testami na stylistykę wykonania, technikę (dla laików, ale z podpowiedziami ds. zaginania facetów), przystępność (cenową) i zdolność zaginania maczo w Fiatach pod skrzyżowaniami (czyli pisk gumek i ostre starty)? Bo jeśli macie takie smaczki, to może coś poradzimy ![]() ![]() p.s. Ekstra dla Wizaż.pl dodamy ocenę przyjazności dla kobiety, czyli lusterka i lustereczka, schowki i skryjdy oraz łatwość parkowania w mieście ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: mój ulubiony samochód
boski pomysł!!!
![]() na wszystie pytania odpowiadam TAK. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
boski pomysł!!!
![]() na wszystie pytania odpowiadam TAK. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Męska decyzja: TAK!
Pomysł rewelacyjny! Wreszcie mozna byłoby siedzieć tylko na wizażu a nie dzielić go z autoklubem ![]() Pozdrówka dla Zło!
![]() |
#5 |
Gość
|
lila12 napisał(a):
> Męska decyzja: TAK! Jeśli frekwencja dopisze, to chętnie (jako totalny automianiak) udzielę kilku rad i wskazówek ![]() ![]() p.s. Szefowa to dopiero autosmakosz... ale sza! ja nic nie mówiłem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Czy to kolejny przejaw traktowania nas kobiet jako zagorżenia na jezdni?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Jestem ZA!
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
wyjedź autkiem w zimie gdy jest 20 cm śniegu i już wacet oczy wywala ze zdziwienia że kobieta jedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
_Kitten_ napisał(a):
> wyjedź autkiem w zimie gdy jest 20 cm śniegu i już wacet oczy wywala ze zdziwienia że kobieta jedzie ![]() ![]() ![]() Mojego niestety to nie dziwi, a szkoda, bo dopiero co zaczęłam jeździć i właściwie to cały czas się douczam. Ale On uważa, że kobieta jest tak naprawdę w stanie zrobić wszystko i jeździć dobrze, ale woli, żeby ją woził facet ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Gość
|
Droga Kitten
Wcale nie uważam, że kobieta za kierownicą to jakieś nieszczęście. O wiele częściej spotykam kapeluszników za kierownicami mikrofalówek Daewoo i "pędziwiatrów" zasiadającymi w drogich autach... Ale abstrahując od stołecznej "kurtury" jazdy, ciągle uważam, że jest wiele dziewczyn prowadzących samochody lepiej od ich "psuedosportowych" odpowiedników. A już całkiem odbiegając od szowninizmu męskiego, chciałem pomóc w zrozumieniu terminologii i wyrobieniu sobie zdania na temat idealnego czterokołowego autka ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a ja mam na odwrót, mój Misiek zobaczył że jego auto jest bezpieczne i teraz chce żebym ja prowadziła, tylko że ja wolę jak On mnie wozi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Oczywiscie, ze jestem za. Szczegolnie po ostatniej przygodzie z szyba
![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
cheetah a może jakiś komar z 'baniaczka' pociągnął i dlatego ta szyba pękła?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
_Kitten_ napisał(a):
> a ja mam na odwrót, mój Misiek zobaczył że jego auto jest bezpieczne i teraz chce żebym ja prowadziła jak na odwrót, mój też chce żebym to ja jeździła, już wszędzie i zawsze jeżdżę ja ![]() ![]() ![]() >tylko że ja wolę jak On mnie wozi no właśnie! ![]() >a spróbuj na ręcznym- na śniegu super uczucie, tylko uważaj na znaki ![]() ![]() wiem jakie to uczucie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Chcę Wam powiedzieć, dlaczego, moim zdaniem, autkowe forum byłoby dobrym pomysłem. Z moich obserwacji Wizażu wynika, że co ważniejsze dyskusje (ciągnące się często miesiącami, w kilku wątkach itd.) nabierają z czasem dodatkowej jakości. Tzn. nie stanowią już zbioru pojedyńczych głosów (takiej paplaniny), ale głos grupy; nawet głosy sprzeczne współoddziałują...hm, ciężko to wytłumaczyć.. wiecie o co mi chodzi, prawda?
![]() Dla wielu z nas zaskoczeniem były komplementy prawione przez jedne wizażanki drugim choćby przy okazji metamorfoz (jak to? a gdzie się podziała kobieca zazdrość?!?!) A jednak... Wiem też, że podobnie wiele pań, bo nie tylko mężczyźni!, widząc kobietę za kółkiem, kiwa głową z politowaniem: "wiadomo..baba za kierownicą". Może Wizaż tu też da początek troszkę trzeźwiejszemu myśleniu? Kobieta używa samochodu tak jak odkurzacza czy komputera, jako maszyny ułatwiającej życie (w teorii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
no ale w końcu to jak to jest? ac pokryje? bez problemów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
A w ogole to padlam dzisiaj jak bralam dzisiaj paliwo, jakas godzine temu na BP. No i chcialam sobie sprawdzic olej i plyn do spryskiwacza, czy jeszcze mam. No i podnosze maske, a 3 sec po tym pojawia sie przy mnie pan z obslugi BP, ktory oczywiscie chce mi pomagac. Jakiez bylo jego zdziwienie, gdy w roboczych rekawicach, odkrecajac wlew oleju z usmiechem na ustach powiedzialam, ze radze sobie
![]() Lubie jak mezczyzni robia taka mine ![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Z AC zrezygnowalam, bo nie mam 25 lat i by mi zabrali wszelakie znizki za bezwypadkowa jazde i jeszcze dodali pare % za kare. Oprocz tego obnizyliby wartosc samochodu, w sumie po podliczeniu wyszlo, ze mi sie to kompletnie nie oplaca. A szyba kosztowala mnie 470 zl.
Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Mój ulubiony samochód to samochód.. mały
![]() To znaczy wiadomo, że podobaja mi się duże i czuję się w nich bezpiecznie, ale jednak do użytku codziennego wolę jakiegoś maluszka (oczywiście nie Fiata 125 ![]() U mnie na bazarku jest zawsze takie ścisk, że gdybym miała większy samochód, to byłoby mi ciężej. A tak, to zawsze jest jakaś miejscówka. Bo ludzie którzy mają większe samochody nie zmieścili by się w niej i ją omijają, a ja pyk i już jestem ![]() ![]() ![]() Chciałam jeszcze powiedzieć, że mój samochód ma nieodpowiednią półkę (nie poziomą) i nie można na niej postawić maskotki ![]() ![]() Ale przyczepiłam sobie zapach w formie wiatraczka w kształcie kwiatka ![]() ![]() I z tyłu na półce położyłam takiego słodkiego rozklapciałego psa z uszami rozłożonymi na półce po bokach mordki, jeśli wiecie o co mi chodzi ![]() No i oczywiście pokrowce na siedzenia - futerko zebry ![]() Ale wszystko dobrane tak, żeby nie było tandetnie. Nawet mojemu Ukochanemu się podoba ![]() Oto idealny samochód kobiety, hehe, mały, kwiatki, futerka i maskotki ![]()
![]() |
#21 |
Gość
|
Karola napisał(a):
> Jestem ZA! ![]() ![]() DIABLICE jedne... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
no te ich miny są super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Gość
|
Karola napisał(a):
> Oto idealny samochód kobiety, hehe, mały, kwiatki, futerka i maskotki ![]() Właśnie mam zamiar przekonać Was, że typowo "kobiece" autka niekoniecznie muszą mieć max. 3 metry długości i dwie szklanki pojemności silnika ![]() ![]() Ale poczekam jeszcze... jeśli będzie więcej chętnych, to rozwinę temat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Złośku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Całuchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Tak tak tak i jeszcze raz tak
![]() To byłby raj: kosmetyki + samochody = już się stąd nie ruszę ![]()
![]() |
#27 |
Gość
|
misioczat napisał(a):
> Całuchy ![]() Odwzajemnione ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
_Kitten_ napisał(a):
> ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez nie lubie za duzo rzeczy samochodzie, ale mam jedna maskotke OWCĘ i czekolade w schowku ![]() ![]() ![]() ![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
misioczat napisał(a):
>ja nawet nie zatankuję też wolę jak robi to mój Chłopak ![]() >płynu do spryskiwacza nie wleję To również ![]() ![]() >Ruszanie z piskiem opon to moja specjalność, bo samo mi się tak robi (mam ambicję ruszania pierwsza spod świateł, a jeżdżę matizem, który braki w technologii musi nadrobić refleksem swego kierowcy ![]() hehe, mam identycznie! ![]() ![]() ![]() >jakbym chciała specjalnie, to nie wiem jak ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Karola napisał(a):
> Szczerze mówiąc to nawet nie patrzyłam jeszcze, gdzie się płyn wlewa, ale chyba spojrzę, bo jak mi się kiedyś skończy jak będę sama, to trza sobie będzie radzić ![]() Karola, to jest bardzo proste! Kładziesz się na kierownicy, marszczysz brwi, przygryzasz język i przyklejasz nos do tej szyby, przez którą akurat potrzebujesz coś zobaczyć. I już! Aha, dla dodania sobie animuszu można głośno psioczyć na tego, kto mógł się domyślić i sam z siebie uzupełnić płyn w spryskiwaczu w Twoim samochodzie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.