|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Tż mnie oszukał co począć ??
Witam!
Jestem z tż od 3miesięcy na początku ,ot tak rozmawialiśmy o naszych byłych partnerach, doświadczeniach seksualnych wtedy powiedział mi że kochał sie raz z dziewczyną z wakacji które spędzał na wsi ,że byli podpici i po prostu stało się. Jak dla mnie OK -rozumiem . Potem jednak na 1 plan wskoczyła jego bliska przyjaciółka- jak uważa tylko przyjaciółka, która pisała do niego smsy z prośbą o spotkanie, rozmowę. Spotkali się nie mam nic przeciwko -też mam przyjaciół. Jednak ostatnio irytuje mnie zachowanie tej przyjaciółki która zbyt wnika nasz związek , jednak problemem jest jak sie okazuje to , że przyjaciółka okazała sie tą dziewczyna ze wsi z którą sie kochał. Sam przypadkiem wygadał się ,że to była ona po czym gdy zwróciłam mu uwagę ,że wcześniej inaczej mi to przedstawił powiedział że to ja źle go zrozumiałam a on mi mówił że to Beata- ta przyjaciółka. Temat przycichł stwierdziłam że nic już na to nie zrobię i faktycznie może źle usłyszałam jednak ziarno wątpliwości zostało już zasiane w mojej podświadomości ;D . Wyczulona na każde jego słowo przy kolejnej rozmowie tż wpadł totalnie bo przyznał się , że wtedy mnie specjalnie oszukał ,że to nie była Beata żebym nie była zła, zazdrosna, i wkręcała jazdy . Po tym wszystkim nie mam pretensji że kochał się z Beatą to jego przeszłość, ja mam również wspomnienia z byłymi facetami, też czasami się spotkamy pogadać. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i zazdrość o eks naszych tżtów jest zbędna. W całej tej sytuacji boli mnie że mój związek oparty jest na kłamstwie od początku coś ukrywał nie potrafię teraz mu zaufać stałam się w stosunku do niego wręcz oschła a taka nie jestem i czuje że jestem teraz zołzą dla niego. On wie jakie mam zdanie na ten temat, że boli mnie że mnie oszukał a zazdrosna nie jestem o przyjaciółkę on zrobił się bardziej czuły i jakby boi się że to popsuł . Co myślicie jak tę sytuację rozwiązać ? dzięki :dziekuje : pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tż mnie oszukał co począć ??
Trochę głupio wyszło ale mnie się wydaje, że naprawdę miał na celu to, żebyś "nie robiła jazd". W końcu nie zataił tego faktu przed Tobą, tylko zmienił osoby. Niemniej jednak ja bym się po takim przypadku stała czujna na to, czy takie kłamstewka to nie jego codzienność...
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Już nie wiem z kim on się wreszcie przespał, a z kim nie. Najpierw z Beatą, a potem jednak nie z nią, bo okłamał, ale nie wiadomo po co, tak? Posrane to trochę.
Może po prostu nie spotykajcie się z byłymi partnerami, bo widać wam to nie służy. Dorośli może i jesteście, ale to mi wygląda na jakąś dziecinadę. Zastanów się czy te jego oszustwa jesteś w stanie wybaczyć czy nie, jeśli nie to odchodzisz, jeśli tak to zostajesz, proste. A na wszystkie problemy w związkach jest jedna rad: rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać. Powodzenia. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie zrozmiałam z kim w koncu sie przespal
![]() Wstydził się pewnie, bał twojej reakcji. Nie rób ceregieli, b wyjdzi na jaw, ze ma krotka smycz Ogolnie o sex z bylymi lepiej nie pytac. A co do utrzmywania kontaktow z exami - powinno byc karalne, jeżeli tylko robią się zbyt bliskie i osobiste. Co innego powiedzic "czesc, jak leci?", a co innego "czesc slonko, no co tam u ciebie dzisiaj sie wydarzylo?"
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Tego... mój na początku się nie przyznał, że spał z taką jedną, dopiero po pół roku. Nie miał z nią kontaktu ani nic, ale ja miałam przeczucie że coś było na rzeczy, oczywiście się nie myliłam
I się przyznał w końcu, że nie powiedział mi z premedytacją - bo się tego tak wstydził, bo ona nieludzko brzydka była i to było typowe po dłuuuugim poście 'potwór nie potwór byle miał otwór'. Faktycznie, jak zobaczyłam jej zdjęcia, myślałam że padnę - wygląd jak ogr z gumisiów Może Twój też się po prostu wstydził
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie chciał abyś mu zabroniła się przyjaźnić z nią...
Ale na Twoim miejscu miałabym na niego oko...to dopiero 3 miesiące ,sprawdź czy to nie jest w jego naturze...takie kłamstewka...A póki co żachowuj się normalnie...jak się stara to znaczy że mu zależy
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Autorki wątku chciałam spytać, na czym polega "wnikanie" tej dziewczyny w Wasz związek? Bo chyba nie chodzi o to że to ONA wnika tylko że w ogóle KTOŚ wnika, hm? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odnośnie autorki wątku- też ostatecznie nie zrozumiałam która to była ta dziewczyna z którą ostatecznie spał. Tak czy siak, jeśli ludzie się kochają to logiczne że są o siebie zazdrośni. I ja i TŻ wiemy o swoich poprzednich partnerach, ale nie uważam żeby miało sens długie gadanie o tym- w końcu to już przeszlość, a my się kochamy i wiemy że chcemy być właśnie ze sobą. Porozmawiaj z nim, wyjaśnij mu że nie tolerujesz kłamstw, żadnych, nawet takich które mają Cie "chronić". Jeśli mu zależy, na pewno to zrozumie.
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą to znane powiedzenie jest ![]() I faktycznie, jest to przykre i niefajne, ale w tym przypadku prawdziwe ![]() Ja mojemu na poczatku zadalam tylko pytanie 'z iloma' i czy bylo zabezpieczenie, tak dla pewności A tak to nie interesuje mnie gdzie, ile razy, i jak do tego doszło, i jak było. Masochistką nie jestem, zeby mi sprawiało przyjemność słuchanie tego, a jego kumplem też nie jestem, żeby mi się miał chwalić
|
|
|
#10 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet jesli laska faktycznie urodziwa nie była ![]() Cytat:
Nie jestem jakaś zaborcza czy przesadnie zazdrosna ale o tym wystarczy pogadać raz czy dwa, i eot.
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co to wątku - pewnie okłamał Cię, abyś nie zabroniła mu spotykac się z tą dziewczyną i nie była zazdrosna. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

:dziekuje : pozdrawiam

Może Twój też się po prostu wstydził