|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
trochę suche, trochę nie..
WItajcie moje drogie
![]() od razu chcę zaznaczyć ich zakładam ten wątek, bo już ręce mi opadają.. włosy mam z tendencją do przesuszania się.. ale od paru lat dzieję się coś dziwnego.. otóż ma normalne włosy prócz.. włosów które rosną nad karkiem.. i w tych "okolicach". te włosy zawsze wyglądają koszmarnie! jak siano.. szorstkie... takie"rozcapierzone" i napuszone.. blee. ścinałam już nie raz, nie dwa.. i nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. dlaczego tu mam takie dziwne, nieprzyjemne włosy a gdzie inadziej normlane?? od razu mówię, że nie prostuję, suszarki używam ultrarzadko.. liczę bardzo na jakieś odpowiedzi i z góry baaardzo dziękuję.. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: trochę suche, trochę nie..
Nie rozumiem... Chodzi Ci kochana o włosy na głowie? Jeśli tak to używaj na końcówki olejków np. rycynowy który osobiście gorąco polecam lub serum jeśli nie chcesz ścinać włosów ewentualnie raz w tygodniu kładz maseczkę nawilżającą. Swego czasu używałam tą granatową z avonu jednak odstawiłam ją na rzecz waxu
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
ja też tak mam
Są one takie suche, szorstkie i porowate. Pewnie dla tego,że one naj bardziej trą o ubranie, wkręcają się w łańcuszek, korale i inne. Poradziłam sobie z nimi w taki sposób, że kłade na nie serum na końcówki z Apteczki Babuni i wiesz co? one się teraz ładnie kręcą w takie rureczki/korkociągi mimo , że reszte włosów mam falowanych.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja mam to samo
ale wygładzające serum załatwia sprawę
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam to samo, tyle że z wierzchu włosów z tyłu, mimo że reszta włosów jest ok.
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
hmm.. czyli nie jestem sama
a już myślałam, że jestem takie dziwadło z moimi włosami.. fakt, to trochę denerwujące : / zapuszczam włoski i mam nadzieję, że do wakacji będą na tyle długie, że te "wymięte" kawałki włosów nie będą dotykały mojej szyi.. nienawidzę tego uczucia!! a używałam już serum z Apteczki babuni.. było całkiem ok i muszę do niego wrócić
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
hm ale rycynowy w swej czystej postaci czy pomieszać z czymś ?
zimno / ciepło ? ja władowałam go a potem miałam takie jakieś tępe końcówki . Jak zwykle pewnie coś nie tak
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
ja go leniutko podgrzewam
i fakt że zaraz po tym jak włosy wyschną, to u mnie są takie.. nieciekawe (myję włosy wieczorem), ale rano są naprawdę c u d o w n e super miękkie, lśniące, puszyste. a ile trzymasz olej rycynowy?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
godzinka ? dluzej nigdy nie trzymalam
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
ja trzymam trochę ponad 1 h.. może musisz poczekać na efekty? musisz wypróbować, przecież nie na każdym olej rycynowy musi działać cuda.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

od razu mówię, że nie prostuję, suszarki używam ultrarzadko.. 

Są one takie suche, szorstkie i porowate. Pewnie dla tego,że one naj bardziej trą o ubranie, wkręcają się w łańcuszek, korale i inne. Poradziłam sobie z nimi w taki sposób, że kłade na nie serum na końcówki z Apteczki Babuni i wiesz co? one się teraz ładnie kręcą w takie rureczki/korkociągi