tabletki odchudzająca - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-29, 13:57   #1
pinezka997
Raczkowanie

tabletki odchudzająca

słuchajcie, bierzecie jakieś tabletki na odchudzanie? ja teraz zaczęłam brac Formoline, znacie je? może któraś z Was już je brała albo bierze i ma jakieś uwagi, coś może doradzić???
pinezka997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 15:16   #2
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: tabletki odchudzająca

Cytat:
Napisane przez pinezka997 Pokaż wiadomość
słuchajcie, bierzecie jakieś tabletki na odchudzanie? ja teraz zaczęłam brac Formoline, znacie je? może któraś z Was już je brała albo bierze i ma jakieś uwagi, coś może doradzić???
Tabletki nie schudna za nas. Ja nic nie biorę z tych specyfików,

Pozdrawiam

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 17:47   #3
patrycja01
Raczkowanie

GG do patrycja01

Cytat:
Napisane przez pinezka997 Pokaż wiadomość
biorę od tygodnia Linęę, w ciągu 4 dni schiudłam kg. Moja przedmówczyni ma w pewnym stopniu rację, ale nie do końca. Jezdzę codziennie na rowerku, ćwiczę, nie jem słodyczy, w ogóle ograniczam jedzenie. Niektórzy po tych czy innych tabletkach widzą różnicę, inni nie. Zależy od organizmu... Ćwiczysz?

Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko niesprzyjające warunki do ich wykonania...

patrycja01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 07:21   #4
polla2
Przyczajenie

cześć, jestem tutaj 1 x, wczoraj też kupiłam te tabletki i od dzisiaj zaczynam je brać. Mam nadzieję, że trochę po nich schudnę. O moich uwagach chetnie się podzielę z innymi. Pozdrawiam wszystich odchudzajacych się.
polla2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 10:34   #5
Gisia_00
BAN stały

ja też biorę Formoline możemy się razem odchudzać schudłam już troche ponad kilogram , jestem zadowolona a poza tym to ćwicze, ruszam się jak mogę najwięcej i chudnę a wy dziewczyny jak tam?? jak się czujecie?
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 07:17   #6
polla2
Przyczajenie

cześć Gisia_OO, cętnie poodchudzam się razem z Tobą i z innymi. Jak długo bierzesz już Formoline i po jakim czasie schudłaś, no i czy bierzesz 2x dziennie po dwie.
Ja biorę do śniadania 1 tab., a do obiadu 2 tab., nie wiem czy dobrze robię, no ale zobaczymy. Życzę Ci powodzenia.
polla2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 12:34   #7
Gisia_00
BAN stały

no ja je biorę od niedawna ale tak wychodzi mi po 2 dziennie... nie częściej, bo wiesz, też nie można brać ich za często. Czuję się dobrze, oprócz tego trochę ćwiczę. Pamietaj zeby pic dużo wody i wszystko powinno być w porządku i oby obyło się bez efektu jo-jo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-01, 11:48   #8
pinezka997
Raczkowanie

no wiecie co, ja też sie dobrze czuję zaczełam cwiczyć, jestem z siebie dumna bo już czuję się lżejsza i też biorę po dwie dziennie, tak chyba jest najlepiej no i chyba tak trzeba :P
Stary 2008-08-01, 12:57   #9
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Swego czasu brałam ThermLine II i się ciężko zastanawiałam, czemu przestałam chudnąć... Potem trochę poczytałam, poszukałam informacji i wszystko stało się jasne :|. Jeśli ktoś chce schudnąć, to niech unika tabletek z kofeiną czy wyciągiem z guarany.
Stary 2008-08-04, 14:34   #10
pinezka997
Raczkowanie

słuchajcie, pierwszy sukces ponad kilogram mniej już czuję się lżejsza :P hehehe :P a jak tam u was dziewczyny??? tak się zastanawiam czy raz w miesiącu mały kawałek pizzy mi zaszkodzi ??:P
Stary 2008-08-06, 11:14   #11
Gisia_00
BAN stały

Ja też chudne wychodzi tak około kg tygodniowo czuję się świetnie chociaż muszę przyznać, że na początku miałam trochę dystansu do tych Formoline :P ale niepotrzebnie może już niedługo zmieszczę się w moją ulubioną spódniczkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-07, 08:35   #12
skarbeczek002
Raczkowanie

Ja się też skusiłam :P no trudno, 90 zł to nie malo, ale jak mam trochę schudnąć to przyda mi sie pomoc dobrych tabletek :P tak więc od poniedziałku ja również stosuję
skarbeczek002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 10:17   #13
motylek66
Raczkowanie

Ja tez jestem w trakcie stosowania formoline biorę je już około 3 tygodni tabletki są wolne w działaniu, ale skuteczne. chudnę wolniej, ale przynajmniej mogę jeść w miarę normalnie, a nie głodzić się. to jest pozytywna strona, bo skóra nie traci jędrności, a po drugie nie ma efektu jo-jo
ostatnio byłam u znajomych na grillu no i nie mogłam sie oprzeć pięknie wyglądajacej karkówce :P przed jedzeniem wzięłam tabletki, popiłam wodą i po grzeszku :P miło
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 10:47   #14
szaramyszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Swego czasu brałam ThermLine II i się ciężko zastanawiałam, czemu przestałam chudnąć... Potem trochę poczytałam, poszukałam informacji i wszystko stało się jasne :|. Jeśli ktoś chce schudnąć, to niech unika tabletek z kofeiną czy wyciągiem z guarany.
dlaczego? bo na mnie też coś nei działają
szaramyszka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 09:14   #15
pinezka997
Raczkowanie

najlepsze są tabletki, które wiążą, przyciagają do siebie tłuszcze. Później tylko ładnie je wydalają i po kłopocie no i powinny być na naturalnej bazie, a nie na jakiejś kofeinie :| tak jak moje, (pisałam o nich wyżej) one są na bazie jakiś skorupiaków, sama natura no i ja przynajmniej nie narzekam, bo chudnę wolniej, ale chudnę i się nie głodzę no i nie boje sie o efekt jo-jo

dziewczyny mam jeszcze takie pytanie... jakie jest najlepsze ćwiczenie na boczki?? nie mogę już z nimi :/
Stary 2008-08-12, 17:58   #16
paulinka3110
Wtajemniczenie

Ja zaczęłam drugie opakowanie Aplefitu...
Ciężko mi powiedzieć, czy jest on głównym powodem mojego schudnięcia
Nawet jeśli to zwykłe placebo to i tak dobrze.

Ze skutków ubocznych mogę powiedzieć, że mam jakby lekko wysuszone gardło.

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 18:37   #17
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Cytat:
Napisane przez szaramyszka88 Pokaż wiadomość
dlaczego? bo na mnie też coś nei działają
Odpowiedź jest trochę bardziej skomplikowana, ale postaram się ją przedstawić w maksymalnie uproszczony sposób. Kiedy zjemy węglowodany w wyniku procesu trawienia do krwi przedostają sie cząsteczki cukru, które mogą być użyte przez komórki jako paliwo. Duże stężenie cukru we krwi jest jednak niebezpieczne, więc organizm wytwarza insulinę, która wiąże cukier z krwi w komórkach tłuszczowych.

Optymalnie jest więc nie dopuszczać do zwiększania ilości insuliny - i robi się to za pomocą diety pozbawionej cukrów prostych. Skok insuliny to zwiększanie ilości tłuszczu i "wyczyszczenie" krwi z wolno krążących składników, które są przetwarzane w energię. Kofeina, zwłaszcza zawarta w końskich dawkach, tak jak w TermLine powoduje skok insuliny, czyli natychmiastowe przerzucenie cukru z krwi do komórek tłuszczowych. Dodatkowo spada poziom cukru we krwi, więc organizm jest "na głodzie", a my tego nie czujemy, bo maskowane jest to przez pobudzające działanie tych tabletek. Więc dodatkowo nakręca to mechanizm opóźniania metabolizmu, bo organizm dostaje informacje, że jest zagrożony.

Dlatego na diecie naprawdę warto unikać kofeiny, obojętnie czy w kawie, czy w tabletkach. Niektórzy twierdzą, że kawa czy tez kofeina, przyspieszają metabolizm, ale mają tu na myśli zwiększenie częstości wizyt w toalecie (u niektórych kawa ma po prostu efekt przeczyszczający). Ale u osób na diecie większość procesów wchłaniania tłuszczu i cukrów zachodzi poza jelitem grubym, więc na dobra sprawę, częstość korzystania z toalety nie ma znaczenia.

Oczywiście powyższe wytłumaczenie jest baaaardzo uproszczone, jeśli ktoś ma ochotę pogłębić temat polecam zajrzeć do książek Montaginaca.
Stary 2008-08-13, 12:48   #18
motylek66
Raczkowanie

Ja już widzę po sobie jakieś efekty odchudzania. Może nie są niewiadomo jakie, ale przynajmniej chudnę bezpiecznie
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 11:31   #19
Gisia_00
BAN stały

u mnie kg mniej suuuper muszę tylko iść kupić jeszcze tabletki bo już się kończą. Strasznie się cieszę, że chudnę, może nie za szybko, ale przynajmniej bez tego wstrętnego jo-jo :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-22, 10:57   #20
skarbeczek002
Raczkowanie

schudłam jeszcze akurat przed świętami świetnie się czuję i w ogóle muszę kupić nowe opakowanie formoline bo nie mogę bez nich zostać na święta :P takie objadanie
skarbeczek002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-26, 17:58   #21
andzia52
Raczkowanie

Nie bierz żadnych tabletek odchudzających.Sa bardzo szkodliwe.2 znajome brały.jednej już nie ma wsród nas a druga jest juz po chemii i kobalcie.Obydwie brały tabletki odchudzające !!!!!!!!!!!!!.Przypadek ???
andzia52 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-26, 18:07   #22
Gisia_00
BAN stały

jak to?? andzia a jakie tabletki brały?? może były na coś chore?? przecież tyle kobiet na świecie stosuje tabletki wspomagające odchudzanie...

ja nie bałam sie brać formoline, bo są na naturalnej bazie, no a poza tym to w miarę normalnie jadłam, nie zmuszałam sie do głodówek.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości