|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
tabletki odchudzająca
słuchajcie, bierzecie jakieś tabletki na odchudzanie? ja teraz zaczęłam brac Formoline, znacie je? może któraś z Was już je brała albo bierze i ma jakieś uwagi, coś może doradzić???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki odchudzająca
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
biorę od tygodnia Linęę, w ciągu 4 dni schiudłam kg. Moja przedmówczyni ma w pewnym stopniu rację, ale nie do końca. Jezdzę codziennie na rowerku, ćwiczę, nie jem słodyczy, w ogóle ograniczam jedzenie. Niektórzy po tych czy innych tabletkach widzą różnicę, inni nie. Zależy od organizmu... Ćwiczysz?
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
cześć, jestem tutaj 1 x, wczoraj też kupiłam te tabletki i od dzisiaj zaczynam je brać. Mam nadzieję, że trochę po nich schudnę. O moich uwagach chetnie się podzielę z innymi. Pozdrawiam wszystich odchudzajacych się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
ja też biorę Formoline
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
cześć Gisia_OO, cętnie poodchudzam się razem z Tobą i z innymi. Jak długo bierzesz już Formoline i po jakim czasie schudłaś, no i czy bierzesz 2x dziennie po dwie.
Ja biorę do śniadania 1 tab., a do obiadu 2 tab., nie wiem czy dobrze robię, no ale zobaczymy. Życzę Ci powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
no ja je biorę od niedawna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
no wiecie co, ja też sie dobrze czuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Swego czasu brałam ThermLine II i się ciężko zastanawiałam, czemu przestałam chudnąć... Potem trochę poczytałam, poszukałam informacji i wszystko stało się jasne :|. Jeśli ktoś chce schudnąć, to niech unika tabletek z kofeiną czy wyciągiem z guarany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
słuchajcie, pierwszy sukces
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Ja też chudne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja się też skusiłam :P no trudno, 90 zł to nie malo, ale jak mam trochę schudnąć to przyda mi sie pomoc dobrych tabletek :P tak więc od poniedziałku ja również stosuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja tez jestem w trakcie stosowania formoline
![]() ![]() ![]() ostatnio byłam u znajomych na grillu no i nie mogłam sie oprzeć pięknie wyglądajacej karkówce :P przed jedzeniem wzięłam tabletki, popiłam wodą i po grzeszku :P miło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
najlepsze są tabletki, które wiążą, przyciagają do siebie tłuszcze. Później tylko ładnie je wydalają i po kłopocie
![]() ![]() ![]() dziewczyny mam jeszcze takie pytanie... jakie jest najlepsze ćwiczenie na boczki?? nie mogę już z nimi :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja zaczęłam drugie opakowanie Aplefitu...
Ciężko mi powiedzieć, czy jest on głównym powodem mojego schudnięcia ![]() Nawet jeśli to zwykłe placebo to i tak dobrze. ![]() Ze skutków ubocznych mogę powiedzieć, że mam jakby lekko wysuszone gardło.
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Odpowiedź jest trochę bardziej skomplikowana, ale postaram się ją przedstawić w maksymalnie uproszczony sposób. Kiedy zjemy węglowodany w wyniku procesu trawienia do krwi przedostają sie cząsteczki cukru, które mogą być użyte przez komórki jako paliwo. Duże stężenie cukru we krwi jest jednak niebezpieczne, więc organizm wytwarza insulinę, która wiąże cukier z krwi w komórkach tłuszczowych.
Optymalnie jest więc nie dopuszczać do zwiększania ilości insuliny - i robi się to za pomocą diety pozbawionej cukrów prostych. Skok insuliny to zwiększanie ilości tłuszczu i "wyczyszczenie" krwi z wolno krążących składników, które są przetwarzane w energię. Kofeina, zwłaszcza zawarta w końskich dawkach, tak jak w TermLine powoduje skok insuliny, czyli natychmiastowe przerzucenie cukru z krwi do komórek tłuszczowych. Dodatkowo spada poziom cukru we krwi, więc organizm jest "na głodzie", a my tego nie czujemy, bo maskowane jest to przez pobudzające działanie tych tabletek. Więc dodatkowo nakręca to mechanizm opóźniania metabolizmu, bo organizm dostaje informacje, że jest zagrożony. Dlatego na diecie naprawdę warto unikać kofeiny, obojętnie czy w kawie, czy w tabletkach. Niektórzy twierdzą, że kawa czy tez kofeina, przyspieszają metabolizm, ale mają tu na myśli zwiększenie częstości wizyt w toalecie (u niektórych kawa ma po prostu efekt przeczyszczający). Ale u osób na diecie większość procesów wchłaniania tłuszczu i cukrów zachodzi poza jelitem grubym, więc na dobra sprawę, częstość korzystania z toalety nie ma znaczenia. Oczywiście powyższe wytłumaczenie jest baaaardzo uproszczone, jeśli ktoś ma ochotę pogłębić temat polecam zajrzeć do książek Montaginaca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja już widzę po sobie jakieś efekty odchudzania. Może nie są niewiadomo jakie, ale przynajmniej chudnę bezpiecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
u mnie kg mniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
schudłam jeszcze akurat przed świętami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie bierz żadnych tabletek odchudzających.Sa bardzo szkodliwe.2 znajome brały.jednej już nie ma wsród nas a druga jest juz po chemii i kobalcie.Obydwie brały tabletki odchudzające !!!!!!!!!!!!!.Przypadek ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
jak to?? andzia a jakie tabletki brały?? może były na coś chore?? przecież tyle kobiet na świecie stosuje tabletki wspomagające odchudzanie...
ja nie bałam sie brać formoline, bo są na naturalnej bazie, no a poza tym to w miarę normalnie jadłam, nie zmuszałam sie do głodówek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.