|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
Zarejestrowany: 2008-12
Lokalizacja: Kielce
Wiadomości: 411
|
różowy tort :)
Hej dziewczyny niedlugo mam urodziny i chciałabym miec rozowy tort... raczej nie kupiony tylko zrobiony samodzielnie
![]() uwzielam sie żeby był różowy ( hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: różowy tort :)
Kup w sklepie spożywczym różowy barwnik spożywczy, albo czerwony tylko dodaj go do czegoś różowego np. do lukru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2009-01
Wiadomości: 1 742
|
Dot.: różowy tort :)
Możesz kupić gotowy różowy lukier- jest taki z Dr Oetkera, (wypróbowałam) wsadzasz torebkę z lukrem na kilka minut do gorącej wody, wyjmujesz i polewasz tort
![]() Albo własnoręczna robota- cukier puder miksujesz z sokiem z wiśni. Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2009-06-02 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Wro
Wiadomości: 592
|
Dot.: różowy tort :)
mi kiedyś niechcący wyszedł różowy tort
![]()
__________________
jestem człowiekiem grzechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-05
Lokalizacja: Góry/ Morze
Wiadomości: 80
|
Dot.: różowy tort :)
xCandyFlossx polecam ten wątek
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post12554053 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2009-05
Wiadomości: 1 158
|
Dot.: różowy tort :)
Ja różowy lukier na pierniczki robiłam dodając odrobinę soku z buraków, Jest on o tyle fajny że nie zmienia smaku lukru
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2009-02
Lokalizacja: z domu
Wiadomości: 774
|
Dot.: różowy tort :)
Różowy krem truskawkowy, dziś robiłam-palce lizać!
Rozgnieść truskawki widelcem (nie miksować!) i osączyć na sitku z nadmiaru soku, ma być 1szklanka owoców po osączeniu. 1 kostka - 200 gram masła (prawdziwego, bez dodatków, o zawartości 82-83%tłuszczu) utrzeć mikserem z 1 szklanką przesianego cukru-pudru (cukier dawać po łyżce, cały czas miksując). Gdy masło z cukrem będzie utarte na puszysty krem, dodawać po 1 łyżeczce truskawki cały czas miksując. Na koniec wlać do kremu 4 łyżki zagotowanej śmietanki10-12% UHT. Kremem przełożyć biszkopt, wierzch tez posmarować kremem. Ja ubrałam calutki tort truskawkami i wylałam na wierzch 1 tężejącą galaretkę truskawkową. PYSZOTA!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.