|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sukienka na wesele ( szczupla sylwetka, duzy biust)
Witam. za miesiac wybieram sie na wesele, ale nie mam jeszcze sukienki. Szukam czegos wmioare skromnego i co przy szczuplej budowie i duzym biuscie nie bedzie mnie pogrubialo i wygladalo wulgarnie itp.
Zawsze mialam problem z sukienkami bo musza byc z rozciagliwego materialu bo jesli nie to w biuscie bedzie dobra a reszta bedzie wisiec.... Mialam rok temu taka sytuacje ze mierzylam sukienki i sobie tak przystawialam i w biuscie chyb a 40 bedzie dobra no to mierze... byla zamala a pani sprzedawczyni mnie dobila tekstem " jak pani push up wyciagnie to bedzie dobra" malpa wredna ;p wtedy na wesele poszlam w starej sukience z hurtowni bo akurat kiedys taka kupilam i byla dobra ![]() Wiec jaka sukienke byscie poleily osobie wmiare szczuplej z duzym biustem??
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sukienka na wesele ( szczupla sylwetka, duzy biust)
Ja mam taki sam typ sylwetki i zawsze kupuję sukienki na tydzień lub kilka dni przed daną okazją, bo wcześniej nic nie mogę znaleźć :P Ostatnim razem kupiłam taką baaardzo delikatną bombkę - miała krótki i dopasowany stanik, dół nie był zbyt obfity, ale też nie opięty, dzięki czemu nie odstawała na biodrach i plecach.
Ostatnio byłam też na weselu i zrobiłam świetny myk - znalazłam w ciucholandzie śliczną, zwiewną szmijzerkę w rozmiarze biustu. Przy szyi miała wstążki z tego samego materiału do wiązaniakokardki, odcięłam je i zrobiłam pasek pod biustem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sukienka musi byc taka ktora sie rozciaga bo te ktore sa z nie rozciagliwych materialow to 40 i 42 rozmiar czesto sa zamale.... a ja jestem szczupla i jak bym wygladala w 44 ?? ![]() Ktos jeszcze moze doradzic mi fason sukienki ktora przy duzym biuscie nie bedzie mnie pogrubiac i nie sprawi ze bede wygladac wulgarnie??
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem na duży biust doskonałe są sukienki z dekoltem zakładkowym.
http://bi.gazeta.pl/im/1/6534/z6534901X.jpg
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Na duży biust "najlepsza" jest sukienka typu: portfelowa lub koktajlowa; jedna i druga z głębokim dekoltem.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A może zamiast sukienki postawisz na spódnicę i jakąś elegancką górę.
Wydaje mi się, że łatwiej znaleźć pasującą bluzkę niż sukienkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.