|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
@ na własnym weselu
Witam dziewczyny nurtuje mnie to pytanie, gdyż obawiam się, iz przy moich nieregularnych cyklach dostanę @ właśnie na mój ślub. I tu pytanie: jak sobie radzić w toalecie bo moja suknia nie pozwoli mi samej iść do wc tzn będę potrzebowała kogoś do jej podtrzymania i nie wyobrażam sobie w tym czasie zmieniać np tampona. Może coś podpowiecie bo ja jestem już nawet gotowa wrócić na 2 miesiące do pigułek i ewentualnie nie robić przerwy byle nie mieć tego cholernego @
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: @ na własnym weselu
Ja bym wróciła do tabletek, mimo wszystko, albo liczyła na szczęście. Może pod wpływem stresu (a jest on niezły
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Uuu sama mogę mieć ten problem :/ Ślub mam dokładnie za 4 miesiące i aktualnie już mi się @ skończył, ale kto wie co będzie, jak się będę stresować - a po drodze jeszcze prawdopodobnie obrona mgr...
Ale nie chcę robić sobie burzy hormonalnej tabletkami, których i tak później nie będę brać. Może jakoś to będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No ja biore kochaana tabletki i wyliczylam sobie ze akurat mam dostac @ na samo wesele:/ i teraz niewiem ...chyba nie zrobie przerwy...Ale kiedys mialam przypadek ze nie zrobilam przerwy a i tak mialam plamienia wiec niewiem :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
nie ma problemu jak macie swój pokój, wtedy idziesz ze swiadkowa do pokoju, zdejmujesz sukienke na chwile robisz co muszisz i zakladasz, ja zamierzam tak wlasnie korzystac z toalety, a czesto chodzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Ja najprawdopodobniej będę mieć @ w dniu ślubu i wesela. W stresie wszystkie przesunięcia są możliwe, ale i tak wypada w okolicy ślubu i liczę się z tym. Tyle, że mam raczej zwykłą sukienkę, tzn bez falban, koła, itp. Swoją drogą nie wyobrażam sobie nie móc samej skorzystać z toalety i kogoś trzymającego sukienkę w tym czasie
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cykle nieregularne - teraz już ponad dwa miesiące bez @ a ślub za nieco ponad 3 miesiące i postanowiłam wrócić na ten czas do tabletek - opakowanie już czeka w torebce, tylko @ nie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja mam regularne cykle i obliczylam sobie ze wlasnie w dzien slubu dostane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja biorę plastry antykoncepcyjne i regularny cykl. Jak na razie na szczęście wyliczyłam sobie że dostanę jakiś tydzień po ślubie, ale to różnie bywa. Mam nadzieję, że okres mi się nie opóźni jak na złość ;p
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja chyba jednak pójdę do gina po tabletki bo chyba nie ma innej metody a nadzieja, że się @ opóźni w moim przypadku się nie sprawdza... Brałam pigułki przez 10 lat i miałam nadzieję odstawiając, że już nie będę musiała a tu chyba jedyna alternatywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
też się bałam @ podczas wesela (w sierpniu może być gorrrrrrrąco) ale sytuacja sama się rozwiązała bo dostałam tabletki na zaburzenia hormonalne i mam brać przez pół roku a data ślubu wypada akurat na 12 tabletkę, więc już śpię spokojnie
![]() ale potwierdzam, dobrym rozwiązaniem może być korzystanie z toalety w apartamencie (jeśli takowy macie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No ja mam slub w czwartek 23 czerwca w Boze Cialo - nietypowy dzien ....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Komplikatorka
|
Tabletki polecam
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
jak dobrze ze porozmawiałam z panią doktor i od marca zaczynam brać tabletki!
nie wyobrazam sobie mieć @ na własnym ślubie, bo strasznie krwawię i mam bardzo bolesne okresy na 2 miesiące niekoniecznie zaraz antykoncepcję trzeba brać, lepiej pójść do gina już teraz i zapytać się co i jak, na pewno nie jedna PMka przychodzi z takim pytaniem ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się boisz, że będziesz mieć plamienia w ten dzień, jak jednak nie zrobisz przerwy, to może spróbuj przesunąć @ o tydzień, w kolejnym miesiącu,czyli teraz, żeby organizm się przyzwyczaił i na dzień ślubu nie miała @ ![]() Ja swoje tabl odłożyłam w grudniu, nie mam zamiaru wracać. Wg moich obliczeń u mnie @ wypada na tydzień po weselu ![]() ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-03-10 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja odstawiłam tabletki jakiś czas temu i nie zamierzam brać, i też specjalnie ze względu na wesele nie będę znowu zaczynała. Ale ja mam regularne cykle i @ nie wypada mi w dzień ślubu, ale wiadomo, że pewnym nigdy być nie można. Z tym, że ja ani bardzo bolesnych, ani bardzo obfitych @ nie mam, a i w toalecie sama będę umiała się obsłużyć, więc myślę, że wielkiej tragedii by nie było. Ale jakby @ miała stanowić dla mnie większy problem, była obfita i bolesna, to nie wahałabym się i wróciła do tabletek na ten czas, bo to jednak może utrudniać, a po co się dodatkowo stresować i przeżywać katusze w dniu ślubu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy tabletkach ten ból nie był tak wyczuwalny, ale nie chcę znów się faszerować chemią więc będę ryzykować, mam wielką nadzieję, że jednak przyjdzie w tedy co powinien, czyli tydzień po ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.