@ na własnym weselu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 09:15   #1
latinka
Zadomowienie

GG do latinka

@ na własnym weselu

Witam dziewczyny nurtuje mnie to pytanie, gdyż obawiam się, iz przy moich nieregularnych cyklach dostanę @ właśnie na mój ślub. I tu pytanie: jak sobie radzić w toalecie bo moja suknia nie pozwoli mi samej iść do wc tzn będę potrzebowała kogoś do jej podtrzymania i nie wyobrażam sobie w tym czasie zmieniać np tampona. Może coś podpowiecie bo ja jestem już nawet gotowa wrócić na 2 miesiące do pigułek i ewentualnie nie robić przerwy byle nie mieć tego cholernego @ ) ale boję się też, że moja gospodarka hormonalna zwariuje...
latinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 09:33   #2
Lowczyni
Zakorzenienie

Dot.: @ na własnym weselu

Ja bym wróciła do tabletek, mimo wszystko, albo liczyła na szczęście. Może pod wpływem stresu (a jest on niezły) przesunie ci się i dostaniesz wcześniej
Stary 2011-03-09, 09:57   #3
Kasiek1987
Zakorzenienie

Uuu sama mogę mieć ten problem :/ Ślub mam dokładnie za 4 miesiące i aktualnie już mi się @ skończył, ale kto wie co będzie, jak się będę stresować - a po drodze jeszcze prawdopodobnie obrona mgr...
Ale nie chcę robić sobie burzy hormonalnej tabletkami, których i tak później nie będę brać. Może jakoś to będzie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 11:32   #4
aniulkamerry24
Raczkowanie

GG do aniulkamerry24

No ja biore kochaana tabletki i wyliczylam sobie ze akurat mam dostac @ na samo wesele:/ i teraz niewiem ...chyba nie zrobie przerwy...Ale kiedys mialam przypadek ze nie zrobilam przerwy a i tak mialam plamienia wiec niewiem :/
aniulkamerry24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 11:40   #5
barwineczek
Wtajemniczenie

nie ma problemu jak macie swój pokój, wtedy idziesz ze swiadkowa do pokoju, zdejmujesz sukienke na chwile robisz co muszisz i zakladasz, ja zamierzam tak wlasnie korzystac z toalety, a czesto chodzę
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 11:43   #6
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja najprawdopodobniej będę mieć @ w dniu ślubu i wesela. W stresie wszystkie przesunięcia są możliwe, ale i tak wypada w okolicy ślubu i liczę się z tym. Tyle, że mam raczej zwykłą sukienkę, tzn bez falban, koła, itp. Swoją drogą nie wyobrażam sobie nie móc samej skorzystać z toalety i kogoś trzymającego sukienkę w tym czasie

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
nie ma problemu jak macie swój pokój, wtedy idziesz ze swiadkowa do pokoju, zdejmujesz sukienke na chwile robisz co muszisz i zakladasz, ja zamierzam tak wlasnie korzystac z toalety, a czesto chodzę
my właśnie będziemy mieć pokój tam gdzie wesele, ale nie wiem czy będzie tam łazienka Zdejmowanie sukienki chyba średnio by wyszło przy wiązanej sukni np. Bo ile czasu zajmowałoby za każdym razem rozwiązanie sukni, zdjęcie, potem założenie, zawiązanie porządnie, żeby dobrze się trzymała...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 12:36   #7
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latinka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny nurtuje mnie to pytanie, gdyż obawiam się, iz przy moich nieregularnych cyklach dostanę @ właśnie na mój ślub. I tu pytanie: jak sobie radzić w toalecie bo moja suknia nie pozwoli mi samej iść do wc tzn będę potrzebowała kogoś do jej podtrzymania i nie wyobrażam sobie w tym czasie zmieniać np tampona. Może coś podpowiecie bo ja jestem już nawet gotowa wrócić na 2 miesiące do pigułek i ewentualnie nie robić przerwy byle nie mieć tego cholernego @ ) ale boję się też, że moja gospodarka hormonalna zwariuje...
mam ten sam problem

cykle nieregularne - teraz już ponad dwa miesiące bez @ a ślub za nieco ponad 3 miesiące i postanowiłam wrócić na ten czas do tabletek - opakowanie już czeka w torebce, tylko @ nie widać
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 13:24   #8
natalontko
Zakorzenienie

ja mam regularne cykle i obliczylam sobie ze wlasnie w dzien slubu dostane Zamierzam isc do gina moze ona cos poradzi Nie biore anty jakby co
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 15:23   #9
kakunia6
Raczkowanie

Ja biorę plastry antykoncepcyjne i regularny cykl. Jak na razie na szczęście wyliczyłam sobie że dostanę jakiś tydzień po ślubie, ale to różnie bywa. Mam nadzieję, że okres mi się nie opóźni jak na złość ;p

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 15:34   #10
latinka
Zadomowienie

GG do latinka

Ja chyba jednak pójdę do gina po tabletki bo chyba nie ma innej metody a nadzieja, że się @ opóźni w moim przypadku się nie sprawdza... Brałam pigułki przez 10 lat i miałam nadzieję odstawiając, że już nie będę musiała a tu chyba jedyna alternatywa.
latinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 18:40   #11
buziak1
Raczkowanie

też się bałam @ podczas wesela (w sierpniu może być gorrrrrrrąco) ale sytuacja sama się rozwiązała bo dostałam tabletki na zaburzenia hormonalne i mam brać przez pół roku a data ślubu wypada akurat na 12 tabletkę, więc już śpię spokojnie

ale potwierdzam, dobrym rozwiązaniem może być korzystanie z toalety w apartamencie (jeśli takowy macie)
buziak1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 09:47   #12
aniulkamerry24
Raczkowanie

GG do aniulkamerry24

No ja mam slub w czwartek 23 czerwca w Boze Cialo - nietypowy dzien .... I jak bym miala w sobote to napewno miala bym koncowke... bo przerwe robie przed slubem @ dostane tak w niedziele .... lub poniedzialek ... wiec bede w trakcie ...lub przy samej koncowce!!!!! Sama niewiem czy zrobic przerwe czy nie w takije sytuacji ... Bo jak znow bede miec jak kiedys ze nie zrobilam przerwy ia tak i tak dostalam krwawienie .... To wsumie po co mam sobie macic caly cykl i wogole ... Burza hormonow:/ Hmmmm chyba normalnie zrobie przerwe i bede sie modlic zeby to byla juz koncowka
Stary 2011-03-10, 09:51   #13
Dagunia
Komplikatorka

Tabletki polecam Po co masz się stresowac w dniu ślubu ?
Stary 2011-03-10, 10:00   #14
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

jak dobrze ze porozmawiałam z panią doktor i od marca zaczynam brać tabletki!
nie wyobrazam sobie mieć @ na własnym ślubie, bo strasznie krwawię i mam bardzo bolesne okresy
na 2 miesiące niekoniecznie zaraz antykoncepcję trzeba brać, lepiej pójść do gina już teraz i zapytać się co i jak, na pewno nie jedna PMka przychodzi z takim pytaniem

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 10:47   #15
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
jak dobrze ze porozmawiałam z panią doktor i od marca zaczynam brać tabletki!
nie wyobrazam sobie mieć @ na własnym ślubie, bo strasznie krwawię i mam bardzo bolesne okresy
na 2 miesiące niekoniecznie zaraz antykoncepcję trzeba brać, lepiej pójść do gina już teraz i zapytać się co i jak, na pewno nie jedna PMka przychodzi z takim pytaniem
no wlasnie tez slyszalam o tabletkach ktore opozniaja @ ale nie sa anty. Rozumiem ze im szybciej tym lepiej isc do gina po nie?
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 16:25   #16
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulkamerry24 Pokaż wiadomość
No ja mam slub w czwartek 23 czerwca w Boze Cialo - nietypowy dzien .... I jak bym miala w sobote to napewno miala bym koncowke... bo przerwe robie przed slubem @ dostane tak w niedziele .... lub poniedzialek ... wiec bede w trakcie ...lub przy samej koncowce!!!!! Sama niewiem czy zrobic przerwe czy nie w takije sytuacji ... Bo jak znow bede miec jak kiedys ze nie zrobilam przerwy ia tak i tak dostalam krwawienie .... To wsumie po co mam sobie macic caly cykl i wogole ... Burza hormonow:/ Hmmmm chyba normalnie zrobie przerwe i bede sie modlic zeby to byla juz koncowka
A może spróbujesz przesunąć? ja potrzebowałam przesunąć w wakacje, jak jechaliśmy na wakacje-jednocześnie mieliśmy wesele znajomych, zażyłam 7tabl. z kolejnego opakowania, potem przerwa 7dni na @, a potem normalnie całe opakowanie.
Jak się boisz, że będziesz mieć plamienia w ten dzień, jak jednak nie zrobisz przerwy, to może spróbuj przesunąć @ o tydzień, w kolejnym miesiącu,czyli teraz, żeby organizm się przyzwyczaił i na dzień ślubu nie miała @

Ja swoje tabl odłożyłam w grudniu, nie mam zamiaru wracać. Wg moich obliczeń u mnie @ wypada na tydzień po weselu Mam nadzieję, że przy tym stresie nie przyjdzie wcześniej

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2011-03-10 o 16:26
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 17:27   #17
aniulkamerry24
Raczkowanie

GG do aniulkamerry24

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
A może spróbujesz przesunąć? ja potrzebowałam przesunąć w wakacje, jak jechaliśmy na wakacje-jednocześnie mieliśmy wesele znajomych, zażyłam 7tabl. z kolejnego opakowania, potem przerwa 7dni na @, a potem normalnie całe opakowanie.
Jak się boisz, że będziesz mieć plamienia w ten dzień, jak jednak nie zrobisz przerwy, to może spróbuj przesunąć @ o tydzień, w kolejnym miesiącu,czyli teraz, żeby organizm się przyzwyczaił i na dzień ślubu nie miała @

Ja swoje tabl odłożyłam w grudniu, nie mam zamiaru wracać. Wg moich obliczeń u mnie @ wypada na tydzień po weselu Mam nadzieję, że przy tym stresie nie przyjdzie wcześniej
No moze tak zrobie tylko ze u mnie ciezko z tabletkami Bym musiala isc wtedy po nasteone opakowania po ja bralam wiele tabletek i teraz dostalam trzy fazowe bo tylam blyskawicznie po tabletkach a ja jak kazdy kobieta mam bzika na punkcie wagi tym bardziej przed weselem wiec musze cos z tym zrobic
Stary 2011-03-10, 22:18   #18
Almariel
Zakorzenienie

Ja odstawiłam tabletki jakiś czas temu i nie zamierzam brać, i też specjalnie ze względu na wesele nie będę znowu zaczynała. Ale ja mam regularne cykle i @ nie wypada mi w dzień ślubu, ale wiadomo, że pewnym nigdy być nie można. Z tym, że ja ani bardzo bolesnych, ani bardzo obfitych @ nie mam, a i w toalecie sama będę umiała się obsłużyć, więc myślę, że wielkiej tragedii by nie było. Ale jakby @ miała stanowić dla mnie większy problem, była obfita i bolesna, to nie wahałabym się i wróciła do tabletek na ten czas, bo to jednak może utrudniać, a po co się dodatkowo stresować i przeżywać katusze w dniu ślubu.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 22:35   #19
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja odstawiłam tabletki jakiś czas temu i nie zamierzam brać, i też specjalnie ze względu na wesele nie będę znowu zaczynała. Ale ja mam regularne cykle i @ nie wypada mi w dzień ślubu, ale wiadomo, że pewnym nigdy być nie można. Z tym, że ja ani bardzo bolesnych, ani bardzo obfitych @ nie mam, a i w toalecie sama będę umiała się obsłużyć, więc myślę, że wielkiej tragedii by nie było. Ale jakby @ miała stanowić dla mnie większy problem, była obfita i bolesna, to nie wahałabym się i wróciła do tabletek na ten czas, bo to jednak może utrudniać, a po co się dodatkowo stresować i przeżywać katusze w dniu ślubu.
Zazdroszczę, ja mam okropnie bolesne Mało obfite nawet, ten jeden plus.
Przy tabletkach ten ból nie był tak wyczuwalny, ale nie chcę znów się faszerować chemią więc będę ryzykować, mam wielką nadzieję, że jednak przyjdzie w tedy co powinien, czyli tydzień po

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości