![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Coraz bli¿ej ¶wiêta...czyli jak zd±¿yæ ze wszystkim??!!
Jak co roku dopad³a mnie gor±czka przed¶wi±teczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 44 997
|
Dot.: Coraz bli¿ej ¶wiêta...czyli jak zd±¿yæ ze wszystkim??!!
Prezenty kupione. Sprz±tanie - w trakcie (wielkie pranie
![]() ![]() T¿ta zagoniê do trzepania dywanu i prania go, robi to genialnie ![]() Poza tym uwa¿am, ¿e dom jest dla mnie, nie ja dla domu i je¶li nie umyjê drzwi, to ¶wiat siê nie zawali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 910
|
prezenty popakowane, choinka ju¿ w pokoju w folii, bombki kupione, pierniki upieczone, dom posprz±tany. Z tym¿e nie mam problemu z gotowaniem, bo jadê do rodziców na cale ¶wiêta. No ale piero¿ki, uszka i tak zrobi³am
![]() Z tymze wiecej pracy bede miala na sylwestra. No ale jakos to bedzie. W kazdym badz razie nie jest zle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
przede wszystkim, nie szaleæ niepotrzebnie. Nie ma nic bardziej smutnego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 910
|
Mnie cieszy gor±czka przed¶wi±teczna. Wtedy czuje, ze siê zbli¿a B¯. Gdy sprz±tam, piekê, biegam po hipermarkecie za prezentami i suszonymi sliwkami a z glosnikow juz kolêdy p³yna...po prostu cudnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
ja te¿ to lubiê.
![]() ale nie latam przed ¦wiêtami jak ze ¶mig³em ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2008-12-13 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 812
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 036
|
u mnie sytuacja wyglada tragicznie. do swiat zostal tydzien a ja nie mam zadnych prezentow bo nie mam pieniedzy. i co najlepsze nie wiem czy bede miala do gwiazdki. cholera nie mma ochoty na swieta w tym roku
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 738
|
Ja równie¿ uwielbiam przed¶wi±teczn± gor±czkê. Nie mogê siê doczekaæ ganiania po marketach, pieczenia makowców i lepienia pierogów. Ju¿ nawet sprz±tanie mnie nie przera¿a.
![]() W tym roku mam wyj±tkowo wcze¶nie skompletowane wszystkie prezenty - i z tego siê niezwykle cieszê. Nie lubiê kupowaæ upominków na ostatni± chwilê. Ach, kocham ¶wiêta. ^^ Edytowane przez wanitatywna Czas edycji: 2008-12-13 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no to podziwiam was dziewczyny bo ja jestem w proszku
![]() ale klimat przed¶wi±tecznej gor±czki ma te¿ swoje plusy teraz pijê herbatkê pod kocykiem s³ucham radia lec± ¶wi±teczne piosenki i tak mnei to wszystko uspokaja i czujê ¿e bêdzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 44 997
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 432
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10073630]Dok³adnie. Moja mama tak ma - nawet w trakcie kolacji wigilijnej jest zabiegana, spanikowana, ¿e co¶ tam nie jest sprz±tniête, chce zrobiæ tysi±c rzeczy na raz i tym sposobem, nerwow± atmosfer± wprowadza doprawdy niezapomniane chwile przy stole
![]() ![]() ![]() nie znoszê takiego zachowania. w tym roku bêdzie u mnie nocowa³ starszy brat z ¿on± i dzieæmi to wymiecie nawet brudy spod kanapy. wracam w niedzielê przed ¶wiêtami i pewnie sprz±tanie mnie nie ominie... nie mam jeszcze ¿adnego prezentu, tylko dla T¯. rrrany, prze¿yæ jutrzejsze kolokwium i zabieram siê za ¶wiêta bardziej powa¿nie, obiecujê! ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
jeszcze 10 dni do ¶wi±t a Wy ju¿ macie posprz±tane mieszkania?
![]() ![]() ![]() Kto jeszcze siê nei ogarn±³, niech siê nie martwi, jeszcze zosta³o wystarczaj±co du¿o czasu, ¿eby zd±rzyc ze wszytskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
pocieszy³a¶ mnie troszkê tym ¿e te¿ jeszcze masz nie posprzatane
![]() ![]() ja dzi¶ skupiam siê na sprawach przyjemnych zero sprz±tania w³a¶nie powysy³a³am po "wirtualnym op³atku" do znajomych mam nadziejê ¿e siê uciesz± w szczególno¶ci Ci za granic± ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
My robimy sprz±tanie (kurze, odkurzanie) co tydzieñ, wiêc przed Wigilia nie bêdziemy jakos szczególnie szaleæ w tej materii.
Mama kartki wys³ala, ja wysy³am jutro. Prezenty w wiekszo¶ci kupione, aczkolwiek na ogó³ wpada mi w oko co¶ fajnego, kiedy nie wybieram sie na zakupy w mysl± specjalnie o zakupach gwiazdkowych. Potraw bêdzie kilka: barszcz z kartonu (podgrzany), pierogi, karp, ¶ledzie, bigos, sa³atka jarzynowa.
![]() |
#16 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 575
|
Ja uwielbiam ten swiateczny szal!
Ten chaos, ktorego tak nienawidzilam w domu rodzinnym, a ktory wprowadzala moja mamusia podczas przygotowan, teraz najbardziej wlasnie kojarzy mi sie ze zblizajacymi sie Swietami. Kartki do Polski mam juz wyslane, kartki do przyjaciol tutaj na miejscu wypisane, do podopiecznych w pracy jeszcze czekaja na swoja kolej ![]() Jesli chodzi o sprzatanie, to robimy to regularnie co tydzien, wiec wscieklizny nie bedzie. Poza tym niedawno sie wprowadzilismy, wiec grubsze porzadki staram sie robic na biezaco, bo niestety poprzedni mieszkancy zostawili po sobie niezly syf. Szafki w kuchni mam wypucowane, dzisiaj umylam drzwi, bo jest w nich takie okienko na kota, ktore bylo obklejone brazowa tasma klejaca. ![]() Okien nie planuje myc, bo musialabym stac na drabinie na zewnatrz. A ze jestem w ciazy i nie powinnam wyczyniac takich akrobacji to mam dobra wymowke ![]() Z gotowaniem tez nie bedzie problemu, TZ obiecal pomoc i siostra, ktora przylatuje do mnie na cale Swieta. Liste zakupow mam juz zrobiona dawno ![]() No jedyny problem mam z prezentami niestety ![]() Ale pocieszam sie tym, ze kupilismy ostatnio kilka rzeczy do domu, ktore jak TZ sam stwierdzil, moga byc prezentem juz gwiazdkowym. A siostre to mam zamiar porwac na zakupy na miejscu. I tyle ode mnie ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 588
|
Moja babcia ju¿ szaleje i sprz±ta od listopada, moja mama co¶ tam sprz±ta (lepiej jej schodziæ z drogi), a ja - hymn - sprz±taæ bêdê w sobotê, pomagaæ w kuchni bêdê w przysz³y pn/wt wiêc na razie mam tzw. luz. Prezenty kupione i zapakowane. Co do krz±tania wokó³ sto³u to z moj± babci± tak jest za ka¿dym razem jak j± odwiedzam. Ledwo zjemy i ju¿ wszystko jest umyte "bo po co siê mêczyæ w nocy" (s³yszê to zawsze po kolacji wigilijnej)
![]()
![]() |
#18 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 350
|
u mnie powoli da sie wyczuæ przed¶wi±teczna gor±czkê.. dlaczego... jeszcze nic nie zrobi³am wiêc zaczynam sie stresowaæ
![]() dzi¶ zrobili¶my zakupy, prezenty dla dzieci w rodzinie, oj jest ich trochê wiêc i trochê siê wyda³o, ale to czysta przyjemno¶æ widzieæ rado¶æ dzieci. jutro juz zapisa³am sobie w komórce aby nie zapomnieæ, muszê kupiæ kartki, w koñcu je wypisaæ i wys³aæ, bo znów dojd± tak jak rok temu po ¶wiêtach ![]() w sumie niewiele mam ich do wys³ania bo jesli chodzi o dalszych znajomych to korzystam z dobrodziejstw internetu i wysy³am kartki mailem do³±czaj±c tego ¶wi±tecznego op³atka http://podzielsieoplatkiem.pl/?src01=dba11 fajna idea, choæ zdecydowanie wolê równie¿ otrzymywaæ kartki poczt± zwyk³±, ale jak dostaje ¿yczenia mailem równie¿ jestem mile zaskoczona ![]() co do szykowañ kulimarnych.. w tym roku nas to ominie. Wigilia i pierwszy dzieñ ¦wi±t najprawdopodobniej bêdziemy spêdzaæ u te¶ciów a drugi dzieñ ¶wi±t u moich rodziców.. wiêc tyle dobrze ![]() sprz±tanie.. no czas wreszcie zacz±æ... bo coraz mniej czasu.,.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ale Ci dobrze ¿e nie musisz gotowaæ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
na drugie mam Irena
Wiadomo¶ci: 29 359
|
ja te¿ lubiê t± krz±taninê przed¶wi±teczn± ,widaæ ¿e siê co¶ zbli¿a i na co¶ czeka
dywany wyprane, okna umyte ,p³ytki w ³azience ju¿ siê ¶wiec± teraz tylko kuchnia i takie codzienne sprz±tanie, w tym tyg ciasteczka i domek z piernika tylko zakupów nie cierpê tego ¶cisku i kolejek no i kartki obym nie zapomna³a
![]() |
#21 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 181
|
lubie ten sza³ przed¶wiateczny, a szczególnie kolorowe, wrêcz bajkowe wystawy sklepowe
![]() ![]() a co z kartkami ¶wiatecznymi? hm, macie na to jakis sposób, ¿eby o tym nie zapominaæ co roku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 350
|
no ja oczywi¶ci zapomnia³am...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 574
|
ja kartek nie wysy³am, a mo¿e szkoda bo to fajna tradycja by³a
![]() na te ¶wiêta cieszê siê jak g³upia ![]() ![]() choinka ju¿ kupiona (pachnie piêknie ![]() ![]() Tylko prezentu dla mê¿a wci±¿ brak ![]()
![]() |
#24 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27
|
A ja nadal jestem w proszku , troche prezentów pokupi³am ale nie dla wszystkich bo pomys³ów mi brak, gotowanie mnie ominie bo nie jestem w stanie pobic mojej mamusi. Hostess o co chodzi z tym wirtualnym op³atkiem???Bo przyznam ¿e to mnie ciekawi!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Martka83 to bêdziesz mia³a piêkne ¶wiêta kiedy w domu s± ma³e dzieci zaczynamy prze¿ywaæ je zupe³nie inaczej i to jest cudowne
![]() morelanka ju¿ Ci t³umaczê szukaj±c jak co roku fajnej kartki inernetowej ¿eby wys³±æ dla znajomych natknê³±m siê na jak to ja nazwa³±m "wirtualny op³atek" tu masz link http://podzielsieoplatkiem.pl/?src01=dba11 chcia³am po³±czyæ nowoczesne rozwi±zanie z tradycj±i zamiast skacz±cego miko³aja znalaz³am op³atek któym mo¿esz siê podzieliæ ze znajomymi my¶lê ¿e to fajny pomys³ wielu moich znajomych odpisuje mi na ¿yczenia swoim imiennym linkiem i tak mo¿na po³amaæ siê op³atkiem z ka¿dym taki ³añcuszek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
ja ju¿ mam kupion± wiêkszo¶æ prezentów, zaczê³am szukaæ ju¿ na pocz±tku grudnia, bo zwykle z mê¿em chodzili¶my w ostatniej chwili ( w zesz³ym roku by³am w empiku w wigiliê jeszcze...
![]() a je¶li chodzi o gotowanie, to kapusta z grzybami i ta z grochem ju¿ s± od wczoraj w zamra¿alniku, wiêc ju¿ tylko druga porcja do te¶ciów i... porz±dki, sprz±tanie, pakowanie prezentów, zakupy jedzeniowe i inne takie... ![]() ale ju¿ siê nie bojê, ¿e nie zd±¿ê ![]() no i jeszcze muszê siê pospotykaæ z przyjació³mi wszystkimi i daæ im prezenty dla ich dzieci - na to potrzeba tyyyle czasu... ale to przynajmniej fajne jest ![]() a kartek od kilku lat nie wysy³am, ale ci±gle myslê, ¿e to ³adna tradycja
![]() |
#27 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 66
|
Cytat:
Dlatego bêdzie mi mi³o je¶li przyjmiecie owy gest ode mnie ![]() http://podzielsieoplatkiem.pl/chce_s...4/?src01=dba11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 314
|
za du¿o na g³owie...pierwsze ¶wiêta wyprawiane samodzielnie - przyznajê, ¿e siê gubiê, tysi±ce rzeczy na raz... prezenty kupione, popakowaæ, nic nie sprz±tniête, zaraz siê zabieram, od poniedzia³ku gotowanie - ciekawe czy zd±¿ê, uff, przynajmniej to - kartki wys³ane (przyznajê bez bicia, 90% przez Internet)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
na pewno zd±¿ysz nie martw siê pomy¶l o pozytywnych stronach o coraz lepszej atmosferze ¶wi±t o tym ¿e wszyscy w oko³o zaczynaj± sk³adaæ sobie ¿yczenia u¶miechaæ siê nie zapominajmy o tym co w tych ¶wiêtach jest najwa¿niejsze b±d¼my dla siebie mili zara¿ajmy innych naszym nastawieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 181
|
ja dzisiaj pe³na energii zabra³am sie za porz±dki w szafce z lekarstwami w kuchni, hihi, ledwo skoñczy³am obudzi³a sie moja Kasia (której bêd± to pierwsze ¶wieta ) i juz musia³am sie ni± zaj±æ i po sprzataniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.