Coraz bli¿ej ¶wiêta...czyli jak zd±¿yæ ze wszystkim??!! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to co¶ co lubimy otrzymywaæ i dawaæ. Podpowiadamy jak wyszukaæ odpowiedni prezent. Gdzie kupiæ po okazyjnej cenie prezenty ¶wi±teczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-12-12, 15:26   #1
hostess
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Coraz bli¿ej ¶wiêta...czyli jak zd±¿yæ ze wszystkim??!!

Jak co roku dopad³a mnie gor±czka przed¶wi±teczna dom nie sprz±tniêty prezenty nie kupione a o kartkach ¶wi±tecznych przypomnê sobie pewnie dzieñ przed wigili± czy wy te¿ tak macie? czy tylko ja nie umiem sobie poradziæ z nat³okiem tego wszystkiego??
Stary 2008-12-13, 10:14   #2
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 44 997
Dot.: Coraz bli¿ej ¶wiêta...czyli jak zd±¿yæ ze wszystkim??!!

Prezenty kupione. Sprz±tanie - w trakcie (wielkie pranie ). Mo¿e dzisiaj okna umyjê, na szczê¶cie tylko 2 no i - po raz pierwszy na ¶wiêa myjê nowe okna, pojedyncze, nie podwójne, uff

T¿ta zagoniê do trzepania dywanu i prania go, robi to genialnie Mamy pokój z kuchni±, wiêc do sprz±tania niewiele, robimy to raczej na bie¿±co.

Poza tym uwa¿am, ¿e dom jest dla mnie, nie ja dla domu i je¶li nie umyjê drzwi, to ¶wiat siê nie zawali.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-13, 12:23   #3
ellish
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 910

prezenty popakowane, choinka ju¿ w pokoju w folii, bombki kupione, pierniki upieczone, dom posprz±tany. Z tym¿e nie mam problemu z gotowaniem, bo jadê do rodziców na cale ¶wiêta. No ale piero¿ki, uszka i tak zrobi³am

Z tymze wiecej pracy bede miala na sylwestra. No ale jakos to bedzie. W kazdym badz razie nie jest zle
ellish jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-13, 13:15   #4
Hultaj
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 27 877

przede wszystkim, nie szaleæ niepotrzebnie. Nie ma nic bardziej smutnego ni¿ siadac do stolu padaj±c na twarz, to ju¿ lepiej mieæ niepomyte meble, a gigantyczne sprz±tanie jak u Filifionki odstawiæ w innym czasie. Tyle teoria.
Hultaj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-13, 13:29   #5
ellish
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 910

Mnie cieszy gor±czka przed¶wi±teczna. Wtedy czuje, ze siê zbli¿a B¯. Gdy sprz±tam, piekê, biegam po hipermarkecie za prezentami i suszonymi sliwkami a z glosnikow juz kolêdy p³yna...po prostu cudnie
ellish jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-13, 13:35   #6
Hultaj
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 27 877

ja te¿ to lubiê.
ale nie latam przed ¦wiêtami jak ze ¶mig³em , a ju¿ na pewno nie po to by, ''ciotce Krysi, której nie widzia³am od Wielkiej Nocy'', znale¼æ jak±¶ ekstra durnostojkê czy pierdz±c± poduszkê dla wujka Karola .

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2008-12-13 o 13:37
Hultaj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-13, 14:16   #7
ania13.03
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 812

Cytat:
Napisane przez ellish Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie cieszy gor±czka przed¶wi±teczna. Wtedy czuje, ze siê zbli¿a B¯. Gdy sprz±tam, piekê, biegam po hipermarkecie za prezentami i suszonymi sliwkami a z glosnikow juz kolêdy p³yna...po prostu cudnie
Mam tak samo. Kupowanie, pakowanie prezentow, pozniej ukladanie listy produktow potrzebnych do swiatecznych potraw, porzadki, gotowanie, ubieranie choinki, koledy, strojenie sie przed uroczysta kolacja i wiele innych rzeczy zwiazanych ze swietami... az chce sie zyc

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2008-12-13, 14:50   #8
irie18*
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036

u mnie sytuacja wyglada tragicznie. do swiat zostal tydzien a ja nie mam zadnych prezentow bo nie mam pieniedzy. i co najlepsze nie wiem czy bede miala do gwiazdki. cholera nie mma ochoty na swieta w tym roku
Stary 2008-12-13, 20:32   #9
wanitatywna
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 738

Ja równie¿ uwielbiam przed¶wi±teczn± gor±czkê. Nie mogê siê doczekaæ ganiania po marketach, pieczenia makowców i lepienia pierogów. Ju¿ nawet sprz±tanie mnie nie przera¿a.
W tym roku mam wyj±tkowo wcze¶nie skompletowane wszystkie prezenty - i z tego siê niezwykle cieszê. Nie lubiê kupowaæ upominków na ostatni± chwilê.

Ach, kocham ¶wiêta. ^^

Edytowane przez wanitatywna
Czas edycji: 2008-12-13 o 20:37
wanitatywna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-13, 23:37   #10
hostess
Raczkowanie

no to podziwiam was dziewczyny bo ja jestem w proszku dzis sprzata³±m by³ te¿ ma³e zakupy ale robienie dañ jeszcze przede mn± prezenty pakowanie i wypisanie kartek ¶wi±tecznych obym ich tylko nie zapomnia³a wys³aæ te¿ macie z tym problem?
ale klimat przed¶wi±tecznej gor±czki ma te¿ swoje plusy teraz pijê herbatkê pod kocykiem s³ucham radia lec± ¶wi±teczne piosenki i tak mnei to wszystko uspokaja i czujê ¿e bêdzie dobrze
Stary 2008-12-14, 06:19   #11
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 44 997

Cytat:
Napisane przez Hultaj Poka¿ wiadomo¶æ
przede wszystkim, nie szaleæ niepotrzebnie. Nie ma nic bardziej smutnego ni¿ siadac do stolu padaj±c na twarz, to ju¿ lepiej mieæ niepomyte meble, a gigantyczne sprz±tanie jak u Filifionki odstawiæ w innym czasie. Tyle teoria.
Dok³adnie. Moja mama tak ma - nawet w trakcie kolacji wigilijnej jest zabiegana, spanikowana, ¿e co¶ tam nie jest sprz±tniête, chce zrobiæ tysi±c rzeczy na raz i tym sposobem, nerwow± atmosfer± wprowadza doprawdy niezapomniane chwile przy stole
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 08:49   #12
bitter
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 432

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10073630]Dok³adnie. Moja mama tak ma - nawet w trakcie kolacji wigilijnej jest zabiegana, spanikowana, ¿e co¶ tam nie jest sprz±tniête, chce zrobiæ tysi±c rzeczy na raz i tym sposobem, nerwow± atmosfer± wprowadza doprawdy niezapomniane chwile przy stole [/quote]

nie znoszê takiego zachowania. w tym roku bêdzie u mnie nocowa³ starszy brat z ¿on± i dzieæmi to wymiecie nawet brudy spod kanapy. wracam w niedzielê przed ¶wiêtami i pewnie sprz±tanie mnie nie ominie... nie mam jeszcze ¿adnego prezentu, tylko dla T¯. rrrany, prze¿yæ jutrzejsze kolokwium i zabieram siê za ¶wiêta bardziej powa¿nie, obiecujê!
Stary 2008-12-14, 13:39   #13
Alicjone
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 151

jeszcze 10 dni do ¶wi±t a Wy ju¿ macie posprz±tane mieszkania? u mnie zd±rzy³by siê dom jeszcze 5 razy zaba³aganic :P dlatego my sprz±tamy w ten weekend przed ¶wiêtami dopiero Piec i gotowac tez dopiero wtedy. Teraz zajmujê siê tylko prezentami, ¿eby pó¼niej unikn±c dryfowania w t³umie w CH
Kto jeszcze siê nei ogarn±³, niech siê nie martwi, jeszcze zosta³o wystarczaj±co du¿o czasu, ¿eby zd±rzyc ze wszytskim
Alicjone jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-14, 14:57   #14
hostess
Raczkowanie

pocieszy³a¶ mnie troszkê tym ¿e te¿ jeszcze masz nie posprzatane ale u mnie przez to ¿e odk³adamy wszystko na ostatnie dni atmosfera w domu bardzo siê "zagêszcza" ehh
ja dzi¶ skupiam siê na sprawach przyjemnych zero sprz±tania w³a¶nie powysy³a³am po "wirtualnym op³atku" do znajomych mam nadziejê ¿e siê uciesz± w szczególno¶ci Ci za granic± buziaki dla nich gor±ce
Stary 2008-12-14, 15:35   #15
Aggie125
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 348
GG do Aggie125

My robimy sprz±tanie (kurze, odkurzanie) co tydzieñ, wiêc przed Wigilia nie bêdziemy jakos szczególnie szaleæ w tej materii.

Mama kartki wys³ala, ja wysy³am jutro. Prezenty w wiekszo¶ci kupione, aczkolwiek na ogó³ wpada mi w oko co¶ fajnego, kiedy nie wybieram sie na zakupy w mysl± specjalnie o zakupach gwiazdkowych.

Potraw bêdzie kilka: barszcz z kartonu (podgrzany), pierogi, karp, ¶ledzie, bigos, sa³atka jarzynowa.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-14, 16:13   #16
male
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 575

Ja uwielbiam ten swiateczny szal!
Ten chaos, ktorego tak nienawidzilam w domu rodzinnym, a ktory wprowadzala moja mamusia podczas przygotowan, teraz najbardziej wlasnie kojarzy mi sie ze zblizajacymi sie Swietami.
Kartki do Polski mam juz wyslane, kartki do przyjaciol tutaj na miejscu wypisane, do podopiecznych w pracy jeszcze czekaja na swoja kolej.
Jesli chodzi o sprzatanie, to robimy to regularnie co tydzien, wiec wscieklizny nie bedzie. Poza tym niedawno sie wprowadzilismy, wiec grubsze porzadki staram sie robic na biezaco, bo niestety poprzedni mieszkancy zostawili po sobie niezly syf. Szafki w kuchni mam wypucowane, dzisiaj umylam drzwi, bo jest w nich takie okienko na kota, ktore bylo obklejone brazowa tasma klejaca.
Okien nie planuje myc, bo musialabym stac na drabinie na zewnatrz.
A ze jestem w ciazy i nie powinnam wyczyniac takich akrobacji to mam dobra wymowke
Z gotowaniem tez nie bedzie problemu, TZ obiecal pomoc i siostra, ktora przylatuje do mnie na cale Swieta. Liste zakupow mam juz zrobiona dawno
No jedyny problem mam z prezentami niestety
Ale pocieszam sie tym, ze kupilismy ostatnio kilka rzeczy do domu, ktore jak TZ sam stwierdzil, moga byc prezentem juz gwiazdkowym. A siostre to mam zamiar porwac na zakupy na miejscu.
I tyle ode mnie
Stary 2008-12-14, 17:29   #17
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 588

Moja babcia ju¿ szaleje i sprz±ta od listopada, moja mama co¶ tam sprz±ta (lepiej jej schodziæ z drogi), a ja - hymn - sprz±taæ bêdê w sobotê, pomagaæ w kuchni bêdê w przysz³y pn/wt wiêc na razie mam tzw. luz. Prezenty kupione i zapakowane. Co do krz±tania wokó³ sto³u to z moj± babci± tak jest za ka¿dym razem jak j± odwiedzam. Ledwo zjemy i ju¿ wszystko jest umyte "bo po co siê mêczyæ w nocy" (s³yszê to zawsze po kolacji wigilijnej) Ach, i t± gor±czkê te¿ uwielbiam !

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-14, 20:30   #18
aga70
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 350

u mnie powoli da sie wyczuæ przed¶wi±teczna gor±czkê.. dlaczego... jeszcze nic nie zrobi³am wiêc zaczynam sie stresowaæ
dzi¶ zrobili¶my zakupy, prezenty dla dzieci w rodzinie, oj jest ich trochê wiêc i trochê siê wyda³o, ale to czysta przyjemno¶æ widzieæ rado¶æ dzieci.

jutro juz zapisa³am sobie w komórce aby nie zapomnieæ, muszê kupiæ kartki, w koñcu je wypisaæ i wys³aæ, bo znów dojd± tak jak rok temu po ¶wiêtach
w sumie niewiele mam ich do wys³ania bo jesli chodzi o dalszych znajomych to korzystam z dobrodziejstw internetu i wysy³am kartki mailem do³±czaj±c tego ¶wi±tecznego op³atka http://podzielsieoplatkiem.pl/?src01=dba11
fajna idea, choæ zdecydowanie wolê równie¿ otrzymywaæ kartki poczt± zwyk³±, ale jak dostaje ¿yczenia mailem równie¿ jestem mile zaskoczona

co do szykowañ kulimarnych.. w tym roku nas to ominie. Wigilia i pierwszy dzieñ ¦wi±t najprawdopodobniej bêdziemy spêdzaæ u te¶ciów a drugi dzieñ ¶wi±t u moich rodziców.. wiêc tyle dobrze

sprz±tanie.. no czas wreszcie zacz±æ... bo coraz mniej czasu.,..
aga70 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-15, 10:19   #19
hostess
Raczkowanie

ale Ci dobrze ¿e nie musisz gotowaæ mnie to nie ominie mimo ¿e bardzo lubie gotowaæ najczê¶ciej nie mam ju¿ si³y... teraz razem z tata adresujemy karty ¶wi±teczne mój tata jest konserwatywny je¶li chodzi o kartki musz± byæ prawdziwe a nie internetowe ale ten wirtualny op³atek bardzo mu siê spodoba³...by³am i nadal jestem w szoku

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 12:06   #20
evela28
na drugie mam Irena

Wiadomo¶ci: 29 359

ja te¿ lubiê t± krz±taninê przed¶wi±teczn± ,widaæ ¿e siê co¶ zbli¿a i na co¶ czeka
dywany wyprane, okna umyte ,p³ytki w ³azience ju¿ siê ¶wiec± teraz tylko kuchnia i takie codzienne sprz±tanie, w tym tyg ciasteczka i domek z piernika
tylko zakupów nie cierpê tego ¶cisku i kolejek

no i kartki obym nie zapomna³a

kiedy ¿ycie daje ci w twarz
u¶miechnij siê i z politowaniem powiedz:
bijesz siê jak ciota
evela28 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-15, 14:12   #21
iwa2
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 181

lubie ten sza³ przed¶wiateczny, a szczególnie kolorowe, wrêcz bajkowe wystawy sklepowe, muzyka nuj±ca sie po korytarzach centrum handlowego, mniam! ale przera¿aj± mnie kolejki do kas...
a co z kartkami ¶wiatecznymi? hm, macie na to jakis sposób, ¿eby o tym nie zapominaæ co roku?
iwa2 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-15, 16:59   #22
aga70
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 350

no ja oczywi¶ci zapomnia³am... nie kupi³am wiêc i nie wys³a³am kurcze.. jak co roku to samo. wy¶lê tu¿ przed ¶wiêtami... jestem w¶ciek³a na siebie.
aga70 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-16, 14:41   #23
martka83
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 574

ja kartek nie wysy³am, a mo¿e szkoda bo to fajna tradycja by³a
na te ¶wiêta cieszê siê jak g³upia , mój synek ma ju¿ ponad roczek i to bêd± takie jego pierwsze ¶wiadome ¶wiêta

choinka ju¿ kupiona (pachnie piêknie ), pierniczki upieczone ale ju¿ zjedzone wiêc druga partia przed nami, w domu powoli pachnie ju¿ ¶wiêtami

Tylko prezentu dla mê¿a wci±¿ brak
Stary 2008-12-16, 17:01   #24
morelanka
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 27

A ja nadal jestem w proszku , troche prezentów pokupi³am ale nie dla wszystkich bo pomys³ów mi brak, gotowanie mnie ominie bo nie jestem w stanie pobic mojej mamusi. Hostess o co chodzi z tym wirtualnym op³atkiem???Bo przyznam ¿e to mnie ciekawi!
morelanka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-16, 21:53   #25
hostess
Raczkowanie

Martka83 to bêdziesz mia³a piêkne ¶wiêta kiedy w domu s± ma³e dzieci zaczynamy prze¿ywaæ je zupe³nie inaczej i to jest cudowne

morelanka ju¿ Ci t³umaczê szukaj±c jak co roku fajnej kartki inernetowej ¿eby wys³±æ dla znajomych natknê³±m siê na jak to ja nazwa³±m "wirtualny op³atek" tu masz link http://podzielsieoplatkiem.pl/?src01=dba11 chcia³am po³±czyæ nowoczesne rozwi±zanie z tradycj±i zamiast skacz±cego miko³aja znalaz³am op³atek któym mo¿esz siê podzieliæ ze znajomymi my¶lê ¿e to fajny pomys³ wielu moich znajomych odpisuje mi na ¿yczenia swoim imiennym linkiem i tak mo¿na po³amaæ siê op³atkiem z ka¿dym taki ³añcuszek ja te¿ mam swój imienny op³atek w opisie i bardzo chêtnie siê z tob± po³amiê
Stary 2008-12-17, 07:26   #26
kos20
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

ja ju¿ mam kupion± wiêkszo¶æ prezentów, zaczê³am szukaæ ju¿ na pocz±tku grudnia, bo zwykle z mê¿em chodzili¶my w ostatniej chwili ( w zesz³ym roku by³am w empiku w wigiliê jeszcze...)
a je¶li chodzi o gotowanie, to kapusta z grzybami i ta z grochem ju¿ s± od wczoraj w zamra¿alniku, wiêc ju¿ tylko druga porcja do te¶ciów i...
porz±dki, sprz±tanie, pakowanie prezentów, zakupy jedzeniowe i inne takie...
ale ju¿ siê nie bojê, ¿e nie zd±¿ê
no i jeszcze muszê siê pospotykaæ z przyjació³mi wszystkimi i daæ im prezenty dla ich dzieci - na to potrzeba tyyyle czasu... ale to przynajmniej fajne jest

a kartek od kilku lat nie wysy³am, ale ci±gle myslê, ¿e to ³adna tradycja
Stary 2008-12-17, 12:00   #27
Pracoholiczka
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 66

Cytat:
Napisane przez kos20 Poka¿ wiadomo¶æ

a kartek od kilku lat nie wysy³am, ale ci±gle myslê, ¿e to ³adna tradycja
zgadza sie, takowe s³anie zyczeñ to bardzo mi³y gest, jednak tak sobie pomyslaam, ¿e i tak zaraz po ¶wiêtach usuwamy kartki i nie mamy pami±tki. S³anie kartek pocztowych do znajomych to sprawa czasoch³onna niestety, dlatego bardzo spodoba³ mi sie pomys³ op³atka. Jest to prawdziwy symbol ¦wi±t Bo¿ego Narodzenia i ludzkiej ¿yczliwo¶ci.

Dlatego bêdzie mi mi³o je¶li przyjmiecie owy gest ode mnie

http://podzielsieoplatkiem.pl/chce_s...4/?src01=dba11
Pracoholiczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-17, 14:18   #28
Wiedziemka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 314

za du¿o na g³owie...pierwsze ¶wiêta wyprawiane samodzielnie - przyznajê, ¿e siê gubiê, tysi±ce rzeczy na raz... prezenty kupione, popakowaæ, nic nie sprz±tniête, zaraz siê zabieram, od poniedzia³ku gotowanie - ciekawe czy zd±¿ê, uff, przynajmniej to - kartki wys³ane (przyznajê bez bicia, 90% przez Internet)

Wiedziemka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-17, 16:09   #29
hostess
Raczkowanie

na pewno zd±¿ysz nie martw siê pomy¶l o pozytywnych stronach o coraz lepszej atmosferze ¶wi±t o tym ¿e wszyscy w oko³o zaczynaj± sk³adaæ sobie ¿yczenia u¶miechaæ siê nie zapominajmy o tym co w tych ¶wiêtach jest najwa¿niejsze b±d¼my dla siebie mili zara¿ajmy innych naszym nastawieniem
Stary 2008-12-17, 21:12   #30
iwa2
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 181

ja dzisiaj pe³na energii zabra³am sie za porz±dki w szafce z lekarstwami w kuchni, hihi, ledwo skoñczy³am obudzi³a sie moja Kasia (której bêd± to pierwsze ¶wieta ) i juz musia³am sie ni± zaj±æ i po sprzataniu. Jutro mam w planach porz±dek w papierach, op³acenie rachunków bo jest taki przes±d jak z czym¶ sie zalega w starym roku to w nowym bedzie tak samo albo i gorzej wiêc ¿eby tego unikn±æ lece jutro na poczte, przy okazji wy¶le troche kartek ¶wiatecznych, a reszte dzieñ przed Wigili± wy¶le z internetu
iwa2 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Prezenty

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.