![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mój chłopak mi nie ufa
Hejka
![]() Dziewczyny napiszę szybko i na temat. Nie ufa mi mój facet. Związek trwa 3 lata. Wyszło to wczoraj, gdy miał problem z zasięgiem i smsy doszły mu nie pokolei, tj. po pożegnaniu przyszedł mu sms, że chcę się z nim spotkać. On myślał, że to nie do niego tylko do kogoś innego. Odpisał mi "ku*wa, że co??" i musiałam się tłumaczyć i pokazywać, że w moim telefonie wszystko było po kolei i wysyłane do niego. Dodam, że nigdy nie dałam mu powodu, by mi nie ufać. To nie pierwsza sytuacja, bo nie raz musiałam się mu tłumaczyć i wyjaśniać, że go nie okłamuję. Wnioskuję z jego opowiadań, że jego była dziewczyna go okłamywała. Ale czy musi się to na mnie odbijać?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mój chłopak mi nie ufa
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To może zacznij się szanować i nie tłumacz się z czegoś czego nie robisz
nie nie ma żadnych rad, taki po prostu pewnie jest skoro nigdy mu nie dałas powodu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co się w ogóle stało takiego, że po 3 latach zaczyna Ci to przeszkadzać? Jego zachowania się nasilają? Czujesz, że agresja jest coraz większa? Zaczynasz się bać? Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-07-24 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez Klarira Czas edycji: 2013-07-24 o 19:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
A brak zaufania najczęściej ma dwa źródła: mega kompleksy, jakieś zafiksowanie na temacie, albo to, że zazdrośnik sam ma sporo za uszami. Tylko, że kompleksy są na dłuższą metę jego problemem i on powinien nad tym pracować, a nie że Ty masz przepraszać że żyjesz. Natomiast jeżeli ten drugi powód, to cóż, wtedy czas się pożegnać jeszcze szybciej. Zacznij się mu uważniej przyglądać. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Bardzo źle robisz próbując ekspresowo rozwiązać każdy konflikt, "bo nie chcesz kłótni" i bierzesz wszystko na siebie. Różnice zdań, kłótnie zdarzają się praktycznie w każdym związku, tylko na tym polega sztuka, aby nie wyzywać się, potrafić porozmawiać, dojść do źródła problemu, przeprosić (obydwie strony lub ta, która zawiniła). Ty unikasz problemu, bo wiesz, że on zareaguje agresywnie, zamiatasz problemy pod dywan. Tym bardziej widać, że podświadomie już się go boisz, skoro boisz się nawet porozmawiać, pokłócić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dodam coś ważnego: Nie potrafię się kłócić i bronić własnego zdania a on nie umie przepraszać. Edytowane przez Klarira Czas edycji: 2013-07-24 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Po 1 co to znaczy "nie chcę kłótni" czyli co zamykasz się i kulisz uszy? Z resztą kto tu mówi o kłótni, wystarczy porozmawiać a jeśli twój facet nie potrafi (sądzę, że nie) no to trudno, kłótnia musi być.
Po 2 już chciałąm wcześniej napisać to co doris odnośnie zazdrości - że albo facet ma swoje za uszami albo mega kompleksy piszesz, że ma małe i nie pasuje ci to. Cóż przygotowałabym się na to drugie, nie mówię, że na romans od pół roku z kimś, ale jakieś tam dziwne zachowania kiedyś mógł poczynić w stosunku do kogoś i teraz fiksuje. Sory normalna osoba nie ma takich jazd bez przyczyny. Po prostu nie ma. Chyba, że nie jest normalna - to 3 opcja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Doris zacznę go obserwować i przestanę tak łatwo akceptować jego głupie pomysly i bezpodstawne oskarżenia Edytowane przez Klarira Czas edycji: 2013-07-24 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Przy swoich kolegach czuje się zbyt swobodnie. Zaczyna się od zapalenia (domyślcie się czego) a kończy na spacerach późną nocą z kumplami po mieście (+ bójka z kimś) lub grillowaniem (czego nie uważam za złe), ale do 4 w nocy. Wyobraziłam sobie sytuację, że czekam na niego z dzieckiem, aż łaskawie wroci z dobrej zabawy z kumplami i mnie odrzuciło. To dziecko to wymyśliłam, ale nie chciałabym takiej sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() facet przeklina do ciebie jest zazdrosny co jest dziwne wdaje się w bójki to chyba nie jest dobry partner na poważny związek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Na prawdę sama nie wiem, stopniowo to robił aż zaczęłam wybaczać. Grałam w łapki sobie kiedyś z kolegą i on ten kontakt fizyczny uznał za zły. Powiedział mi "spier*alaj" a ja potrafiłam za nim jeszcze biec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Czytam to z 'przerażeniem'...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
On i tak rzadko się bije i nie prowokuje tych bójek. A pierwsze dwa punkty to prawda. Teraz muszę sobie zadać pytanie, czy będę w stanie to akceptować. Zdarza się to sporadycznie, ale jednak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyno, Ty z jakiejś patologii jesteś, że uważasz, iż nie stać Cię na lepszego faceta? ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Ach, to rzeczywiście dużo pocieszenie. Babcia musi być z niego prawie dumna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyno, zacznij szanować samą siebie.
Masz takiego faceta jakiego sobie wybrałaś. Masz to, na co się zgadzasz. I jeszcze jedno: zwiazek bez zaufania to fikcja a nie związek.
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
tak coby uscislic:
wysoka samoocena jako fasada to typowe zachowanie narcyzow, ktorzy musza na kazdym kroku bronic swojego image twardych i zadowolonych z siebie, czesto ujawnia sie to agresja - bo osoba taka woli atakowac, zeby nie pokazac swoich slabosci, bo ich nie akceptuje u siebie. poki nie rozprawi sie z soba, a domyslam sie, ze moze miec mala swiadomosc siebie i potrzeby pracy nad soba, to masz przej*bane...bedzie na Tobie podbudowywal swoje ego i wylewal frustracje zawsze juz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- To tak, jakby się pocieszać, że pan napluł Ci na nogę, a nie na głowę. Co za różnica? Żadna. I to i to trzeba wytrzeć, a pana kopnąć w d... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Doris, moja samoocena jest bardzo niska, ja już pokochałam tego "dresiarza". Lubię matmę, więc spójrzmy na to matematycznie: w 10% ma te swoje sceny zazdrości, 10% brak zaufania itp a ja nie patrzę na to, tylko na pozostałe 80%. Edytowane przez Klarira Czas edycji: 2013-07-24 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba ze nie masz instynktu samozachowawczego (czyt. tak niska samoocene i lek przed samotnoscia, ze nie bedziesz w stanie opuscic meskich 'portek'). dramat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co na to Twoi bliscy, wiedzą jak pan się wobec Ciebie zachowuje? Masz jakichś normalnych znajomych, czy same pary tego typu? Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-07-24 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozmowa to jedno, uswiadomienie sobie to drugie, ale trzeci krok to podjecie decyzji i dzialan - tu wielu ludzi upada. i sie mecza i sa nieszczesliwi. ale probuj, to jedno z lepszych rozwiazan obecnie dla Ciebie. na razie sama chyba nie masz sil podjac walke o SIEBIE. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Lampka się już zapalała i to nie raz. On sobie zdaje sprawę ze swojej chorej zazdrośni i CHCE coś z tym zrobić ale za każdym razem jest tak samo. Ja się postawić umiem (nie chamsko, co to to nie). Mówię co myślę, nie mam nic złego na sumieniu więc czego mam się bać? Ale jak on jest w pracy (ja teraz nie pracuję), są upały to nawet boi się i jest zły, że chcę gdzieś na koc, na plaże nad Wisłe iść... Tylko najgorsze jest to, że mimo mojej świadomości jego 'paranoi' ja NIE IDEĘ tam gdzie chcę bo Tż będzie zły... Wiecie co? My oboje wiemy, że cięzko nam razem... Tzn on wszystko analizuje, planuje a co najgorsze - zawsze myśli o najgorszym! Czyt. kogoś poznam, ktoś mnie zaczepi, on będzie przystojniejszy, wyższy itd. Jezu!!!! Tak i będzie miał 2 penisy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.