|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Różne zastosowania perfum...
... oprócz tradycyjnego "na ciało, szyję, nadgarstki i włosy", ofkors
![]() Ja tak mam. - przed snem perfumuję wybranymi perfumami firanki - z każdym powiewem wiatru zapach bajecznie unosi się po całym pomieszczeniu a mi od razu lepiej się zasypia - do puderniczki wkładam poperfumowany wacik, potem puder przez długi czas nieziemsko pachnie - przy nakładaniu i jeszcze jakiś czas potem na buzi (warunek - puder musi być w kamieniu, no chyba że ktoś się chce pobawić i zmieszać sypki z kilkoma kroplami, z tym że nie wiem czy taka mieszanina nie zaowocuje mega zbrylowaniem) - spryskuję woreczki po zwietrzałej lawendzie ![]() - kilka psików do balsamu do ciała o neutralnym zapachu - no i oczywiście perfumuję listy ![]() Czy Wy też macie jakieś mniej typowe "jazdy" albo fajne pomysły związane z alternatywnym użyciem perfum? ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Różne zastosowania perfum...
nie rób tego ![]() perfumy mogą zaszkodzić monitorowi ![]() a tak serio mówiąc nigdy mi nie przyszło do głowy żadne zastosowanie z tych o których pisałaś ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]() Psikam na wacik i wrzucam go do worka w odkurzaczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja perfumuję chusteczki i wkładam do torebki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Szef ds. Wymianek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
też perfumuję listy
![]() Poza tym myję akwaria z zewnątrz jakimiś koszmarnymi perfumami, które kiedyś dostałam...wszystkie zacieki schodzą ![]() No i perfumowałam sztuczne kwiaty :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jako muchozol ![]() (ale te mniej lubiane) ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
czasami spryskuje scianki w szafie i nocna poduszke, latajacych gadow nie zabijam tylko lape na szklanke i wynosze na balkon, na te pelzajace mam lakier do wlosow super strong sklejajacy odnoza
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Oj LouLou
te pełzające też wynoś, jak one te nóżki umyją ![]() (ja wszystko żywe łapię i wynoszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Fajny wątek
![]() Romantyczne perfumowanie listów do ukochanego mi się marzy.. ale ukochanego brak ![]() Mi się zdarzało skraplać lawendą poduszkę (dobre na lekki ból glowy ![]() Zwykle psikam po sobie, ale muszę popróbować z czymś pachnącym w szafie i torebce (zapachowa saszetka w moim torbisku zginęła i w ogóle nie było biedaczki czuć ![]() A puder sypki zawsze można potraktowac lekkim psikiem (z oddali, jeśli atomizer nie żałuje) - perfumy powinny szybko wyparowac, a zapach zostanie. tak myślę ![]() P.S. czytałam kiedyś o pannie, która odchodząc od zdradzającego faceta, wylała mu całą butelkę swoich perfum na łóżko... zemsta jest slodka ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-08-21 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
może listy?
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2011-09-20 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Prowokatorko
![]() Edytowane przez danaida Czas edycji: 2011-09-20 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w temacie tak, używam perfum w innych celach niż psikanie siebie np. psikam na zasłony, pościel, bieliznę w szufladzie a perfumowanie listów - jakie to romantyczne ![]() piękne i takie kobiece ja listów nie piszę odręcznie, nawet pocztówek nie wysyłam może warto wrócić do tradycji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nad tym pudrem w kamieniu musze pomyślec - ale trudno mi wybrac tylko jeden zapach do niego, hihi W pokoju nie psikam perfumami, często używam olejków, kominków aromatycznych i kadzidełek - z wyjątkiem lata: uwielbiam nocne wiejskie zapachy z pól, zwłaszcza kiedy zakwitnie w ogródku bez lub mój uwielbiany jaśmin ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-08-21 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Pamiętam, że kiedyś - dawno temu (i nieprawda)
![]() ![]() Ale to był taki epizod (perfumowanie czegoś innego i ten gościu) ![]() Obecnie szkoda mi perfumować coś więcej niż siebie samą ![]()
![]() |
#20 |
perfumowy zawrót głowy
|
Ja uznaję tylko te podstawowe zastosowanie perfum
![]() Pościel czy ręczniki spryskuję tańszymi wodami toaletowymi albo mgiełkami. Do szuflady z bielizną wkładam specjalne woreczki wypełnione zapachowymi perełkami - są super. Ostatnio widziałam w Rossmanie chyba całą serię pod tytułem Pachnąca Szafa - do szaf, odkurzaczy, torebek itp. Takie sobie gadżeciki
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja raczej nic odkrywczego nie napiszę. Perfumy psikam na płaszcz i szale (ale to chyba liczy się jako na siebie). Czasem na ubrania wiszące w szafie (zwłaszcza swetry), żeby ładnie pachniało w środku.
Do pościeli używam wody kolońskiej YR o zapachu cedru ![]() Czasem przemywam notebooka wacikiem lekko zwilżonym perfumami, klawisze później ładnie pachną (ostatnio stosowałam Youth Dew) ![]() Na gady znienawidzone (pająki) mam jak LouLou lakier do włosów, ale najczęściej stosuję metodą klasyczną - kapciem i po sprawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja stanowczo na odwrót ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
zwłaszcza po sprzątaniu perfumuję całe mieszkanie (zasłonki, dywaniki , ręczniki itepe) zapachem, którego nie używam osobiście -Rose Essentielle Bulgariego .
Swietnie też się sprawdza w charakterze room parfum Lavender Wood of Windsor. W dawnych czasach, gdy używałam Evasion i chyba nie było jeszcze korespondencji elektronicznej, listy też perfumowałam. Urzędowej korespondencji perfumami nie zraszam, ale, dla skuteczności - może powinnam ![]() Zainspirowana Lady Poison, Słoniem skropionym wacikiem namaściłam przed chwilą klawiaturę - pięknie mi i korzennie pod nosem i palcami ![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Generalnie perfumuję siebie i to, w co jestem ubrana.
Gdy chcę wykończyć flakonik perfumuję szaliczki, apaszki, szlafroczki, bieliznę, firanki, oparcie kanapy, raz obficie spryskałam dywan ![]() Czasami perfum używam jako spirytusu-zmywacza, np. do starcia flamastra. I to chyba tyle. Perfumowałabym listy, ale boję się plam i zacieków. No, chyba,że perfumuje się przed napisaniem ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja też psikam firanki a te mało lubiane (jakoś żal mi sprzedawać perfum, chyba że już naprawdę niedobrze mi się robi od zapachu) używam jako odświeżacz do pomieszczeń. Ale wypróbuję patent z odkurzaczem i pudrem
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko te z dlugimi nogami ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Rozmarzyłam się czytając o perfumowaniu listów... W czasach, kiedy główny prym wiodą pisane w dzikim pędzie smsy, tudzież e-maile, takie zastosowanie zapachów wydaje mi się niesamowicie oryginalne i romantyczne. Teraz tylko trzeba znaleźć odpowiedniego "retro" mężczyznę, coby nie marnować ani papieru, ani perfum
![]() A mnie zdarza się perfumować świeżo zakupione buty, które w pierwszej fazie noszenia paskudnie zalatują gumą. Oprócz tego, bywa że traktuję flakon jak odświeżacz powietrza i wtedy mam pełny relaks i aromaterapię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sporo fajnych pomysłów macie ![]() Spryskiwanie listów perfumami przejęłam - tu zaskoczę - od dawnego adoratora-Francuza ![]() ![]() ![]() ![]() Do dziś pieczołowicie przechowuję te perełki epistografii, prawdziwa radość dla oka... (niestety dla nosa, po tylu latach wietrzenia, już mniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ile pomysłów
![]() ![]() ![]() Kurczę, właśnie doszłam do wniosku, że ja w ogóle nie lubię zapachu w pomieszczeniach - w sensie zapachowych świec, kadzidełek, woreczków. Jakoś w tej formie zapachy mnie drażnią. Nie wiem, czemu ![]() A co do owadów i kotów - moja młodsza je wyłapuje z prędkością błyskawicy ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.